Homepagina

Het nieuwe bouwen

Het gaat goed met de Nederlandse bouwsector, en de foodsector blijft daarin niet achter. Nieuwe wet- en regelgeving is aanjager voor investeringen. Want het moet duurzamer, kwalitatief beter, gasloos, energiezuiniger en ..

Lees meer
Gewasbescherming groente en fruit afgenomen

Gewasbescherming groente en fruit afgenomen

24 June 2019

Het aantal groente- en fruitproducten waar meer gewasbeschermingsmiddelen op zitten dan wettelijk toegestaan is weer verder afgenomen. In de periode 2003 tot en met 2010 was er al een daling te zien. Deze daling zette zi...

OSV op bezoek bij Danone Nutricia

OSV op bezoek bij Danone Nutricia

21 June 2019

Als je op de A73 rijdt kun je er niet omheen, daar zie je de nieuwste locatie van Danone Nutricia. Ik wilde daar graag eens binnen kijken en dat kon dankzij ons OSV-lid Leopold Hermans van Bedrijvenpark Laarakker. W...

Halvering food waste 2030. Hoe dan?

Halvering food waste 2030. Hoe dan?

21 June 2019

De overheid heeft zich ten doel gesteld de voedselverspilling tegen 2030 met 50 procent terug te dringen. Om dat doel te bereiken is de consument als grootste verspiller nu aan zet, stelt ABN AMRO op basis van recent ond...

2040: Vlees maakt plaats voor alternatieven

2040: Vlees maakt plaats voor alternatieven

18 June 2019

Vleesalternatieven hebben het potentieel om de wereldwijde vleesindustrie met een waarde van vele miljarden dollars te verstoren. De essentiële vragen zijn echter welke van deze nieuwe producten het meest verstorend kunn...

LNV: Omslag naar sterke landbouw

LNV: Omslag naar sterke landbouw

18 June 2019

De omslag naar kringlooplandbouw krijgt een forse impuls. Om belemmeringen weg te nemen die innovaties in de weg staan, krijgen kringloopboeren experimenteergebieden toegewezen. De omslag naar een sterke en duurzame land...

Wetswijzigingen per 1 juli 2019 voor mkb’ers

Wetswijzigingen per 1 juli 2019 voor mkb’ers

18 June 2019

Vanaf 1 juli 2019 veranderen verschillende wetten en regels. Daarnaast gingen afgelopen maanden diverse wetswijzigingen in. De belangrijkste wetswijzigingen voor jou als mkb’er op een rij. Wat verandert op 1 juli en 1 ok...

Prijsstijging voeding hoogste in 10 jaar

Prijsstijging voeding hoogste in 10 jaar

18 June 2019

De prijzen van voedingsmiddelen stegen in mei 3,8 procent, nagenoeg de hoogste prijsstijging van voedsel in de afgelopen tien jaar. De prijzen voor vlees en vis stegen het sterkst. Dit meldt het CBS op basis van nadere a...

Mossel & Stoom: Seafood Steam Group

Mossel & Stoom: Seafood Steam Group

17 June 2019

De Seafood Steam Group uit Bruinisse introduceert Mossel & Stoom. Een kant-en-klaar gerecht met verse Zeeuwse Mosselen, compleet met alle verse ingrediënten al in de verpakking. Dankzij de unieke verpakking, is het g...

Jumbo maakt duurzame flessen

Jumbo maakt duurzame flessen

17 June 2019

Jumbo stapt over op het gebruik van duurzamere flessen voor alle verse sappen. Deze week verschijnt de populaire 1 liter fles verse sinaasappelsap in het Jumbo schap met deze milieuvriendelijke verpakking. Daarna volgen ...

Vivera verder op plantaardige markt

Vivera verder op plantaardige markt

11 June 2019

Na de verkoop van vleesbedrijf Enkco gaat Vivera Foodgroup met de overgebleven bedrijfsonderdelen Vivera, Culifrost en Dutch Tofu Company een vleesloze toekomst in. De nieuwe groep richt zich volledig op de plantaardige ...

Over mannetjes, bevinkjes en scheuren

Over mannetjes, bevinkjes en scheuren

10 June 2019

Ik was op een feestje van een vriendin. De kamer zat vol. Het gesprek ging over onze bouw-, verbouw- en renovatieperikelen. Een vrouw, ze woont in een oud huis, maakte zich zorgen. Ze vertelde over scheuren in de gevel d...

‘Technisch is (bijna) alles al mogelijk’

‘Technisch is (bijna) alles al mogelijk’

10 June 2019

Prof.dr.ir Andy van den Dobbelsteen is sinds 10 jaar hoogleraar Climate Design & Sustainability bij de TU Delft. De leerstoel Climate Design & Sustainability zit dicht tegen de technische kant van bouwkunde aan. Zijn ond...

Bresc: In een dialoog ontstaat iets moois

Bresc: In een dialoog ontstaat iets moois

10 June 2019

Bresc ontpopte zich van lokale slakkenteler tot knoflook- en kruidenspecialist voor de Europese gastronomiemarkt. De aanhoudende groei van het bedrijf vereist keuzes in grondstoffen, productie, duurzaamheid én huisvestin...

Listeria, zegen of vloek?

Listeria, zegen of vloek?

10 June 2019

Listeria monocytogenes; hoe klein de bacterie ook is, voedselproducenten kunnen er behoorlijk nachtmerries van krijgen. Want Listeria is overal om ons heen aanwezig en niet eenvoudig te beheersen. Het koelversschap ...

Maxima Seafood in retail

Maxima Seafood in retail

10 June 2019

De ambitie bij visleverancier Maxima Seafood om uit te breiden naar retail bestond al even. Toen vanuit Delhaize de vraag kwam om coquilles te leveren, werden de plannen snel concreet. Dat vroeg wél om de nodige aanpassi...

Miljarden jaren aan gratis innovatie

Miljarden jaren aan gratis innovatie

10 June 2019

Biomimicry (biomimics - van het Griekse 'bios' (leven) en 'mimesis' (imitatie) is de wetenschap die staat voor leren van de natuur. In Nederland nog een relatief onbekend begrip, in het buitenland volop omarmd. Grote, mo...

Nieuw bedrijfspand  Kippie verbetert logistiek

Nieuw bedrijfspand Kippie verbetert logistiek

10 June 2019

Begin jaren ’90 startte de franchiseformule Kippie. Vanuit een hypermodern bedrijfspand worden de franchisenemers vanaf volgend jaar mei nog beter bediend. RBK Food Projects, onderdeel van de RBK Group*, begeleidt het bo...

Koelen/vriezen en CO2-reductie

Koelen/vriezen en CO2-reductie

10 June 2019

Nachts heb je het hoogste rendement op je koude-installatie. Wat we doen met zonnepanelen op het dak van een vrieshuis? Overdag gebruiken om te vriezen! Is het vrieshuis 25 m hoog, dan haal je slechts een kwart van de be...

Padifood: renovatie industriële deuren

Padifood: renovatie industriële deuren

10 June 2019

Conditionering komt uiterst nauwkeurig bij dagverse maaltijdbereiding. Padifood, die veel verse ingrediënten voor authentieke Aziatische kant-en-klaarmaaltijden verwerkt, besteedde renovatie van industriële deuren uit aa...

Arcadis, Vers in Food

Arcadis, Vers in Food

10 June 2019

We zijn te gast bij Arcadis in Zwolle. In een modern kantoorgebouw waarin, toevallig of niet, ook de NVWA gehuisvest is; bezoeken we een relatief nieuw onderdeel van ’s-lands grootste advies- en ingenieursorganisatie: Ar...

Deuren sluiten voedselveilig bouwproces af

Deuren sluiten voedselveilig bouwproces af

10 June 2019

Het bouwen van een nieuw magazijn en extra productie- en verkeersruimten bij een voedselverwerkend bedrijf, vraagt om een sturende routing met specifieke installaties ter afsluiting. Bouwteam P&O en Alsta Nassau sloegen ...