Hét vakblad voor ondernemers en managers van foodproducerende bedrijven
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Een duurzaam en veerkrachtig voedselsysteem

De voedingsindustrie verandert door klimaatverandering, technologie en AI. Duurzaamheid en innovatie zijn essentieel voor de toekomst van de industrie. Bedrijven moeten zich aanpassen om voorop te blijven lopen. De vo..

Lees meer
Voedselprijzen rijzen de pan uit: kritiek op kabinetsbeleid

Voedsel­prijzen rijzen de pan uit: kritiek op kabinets­be­leid

17 april 2025

Steeds meer Nederlan­ders vinden dat de politiek tekortschiet in het betaalbaar houden van voedsel. Uit een enquête van Motivac­tion, in opdracht van Foodwatch, blijkt dat 77% van de ondervraagden vindt dat de regering te ...

Personeelskrapte blijft de achilleshiel van de voedingsindustrie

Personeels­krapte blijft de achilles­hiel van de voedings­in­du­strie

17 april 2025

De Nederlandse voedings­in­du­strie loopt al jaren tegen een stevige muur op: een gebrek aan mensen. Ondanks stijgende lonen en volop investe­ringen in automati­se­ring, blijft personeels­schaarste de grootste rem op groei. ING...

Experts delen oplossingen voor de foodproductie van morgen

Experts delen oplossingen voor de foodpro­ductie van morgen

16 april 2025

Welke technolo­gi­sche ontwikke­lingen zijn ‘hot’ in de voedings­in­du­strie? Wat zijn de uitdagingen om deze in te zetten? En welke opties bieden bedrijven om de uitdagingen te overwinnen? Tijdens het Food Tech Event vinden b...

Lekker Lupine vindt partner in Van der Westen

Lekker Lupine vindt partner in Van der Westen

16 april 2025

Lekker Lupine heeft een samenwerking gesloten met Van der Westen organic family bakery. De bakkerij gaat aan de slag met biologisch lupinemeel van Nederlandse bodem, met mogelijk uitbrei­ding naar andere producten. De sam...

BENEO opent fabriek voor tuinboonverwerking

BENEO opent fabriek voor tuinboon­ver­wer­king

16 april 2025

Met de opening van een nieuwe fabriek in Obrigheim verstevigt BENEO zijn positie in de markt voor plantaar­dige ingredi­ënten. In de Duitse vestiging worden lokaal geteelde tuinbonen verwerkt tot hoogwaar­dige grondstoffen ...

Nepluvi ziet kansen voor kipexport naar China

Nepluvi ziet kansen voor kipexport naar China

16 april 2025

De Europese pluimvee­sector ziet serieuze kansen in China, nu dat land importhef­fingen heeft ingesteld op kip uit de Verenigde Staten. Gert-Jan Oplaat, voorzitter van NEPLUVI én van de Europese branche­or­ga­ni­satie AVEC, be...

Boekpresentatie The Future of FOOD

Boekpre­sen­tatie The Future of FOOD

15 april 2025

Op een locatie die innovatie en toekomst­denken ademt, presenteerden we vrijdag 11 april 2025 met trots ons boek The Future of FOOD. We waren met ons OSV netwerk te gast bij Koppert Cress, waar we de eerste twee exemplare...

Think connected met Multivac en TVI op IFFA 2025

Think connected met Multivac en TVI op IFFA 2025

15 april 2025

Verbindend denken maakt productie efficiënter en overzich­te­lijker. MULTIVAC en TVI combineren hun technolo­gieën om kosten, personeels­inzet en complexi­teit te verminderen. De oplossingen sluiten naadloos aan op zowel klei...

The Future of FOOD op Food Tech Event

The Future of FOOD op Food Tech Event

14 april 2025

Wat eten we morgen, en overmorgen? Het antwoord is minder vanzelf­spre­kend dan ooit. De manier waarop voedsel tot stand komt, verandert sneller dan een chef zijn mise-en-place bijstelt. Boeren, tuinders, vissers, zaadontw...

Online editie april 2025 | Personele ontwikkelingen

Online editie april 2025 | Personele ontwikke­lingen

14 april 2025

Zoals bij veel bedrijven in de voedings­in­du­strie, is er bij Van Loon Group altijd de afwisse­ling tussen rustigere periodes en pieken in de productie. Het is een steeds grotere uitdaging om personeel te ...

Column Judith Witte: Dromen najagen

Column Judith Witte: Dromen najagen

14 april 2025

Later als ik groot ben, word ik… “brandweerman, rechercheur, topvoet­baller”, zeiden de jongens. “Dokter, stewardess, juf”, antwoordden de meisjes. “Schrijver”, droomde ik als 8-jarige.  Dromen zijn er om na te ja...

Paul van Liempt: Blauwe boorden bonanza

Paul van Liempt: Blauwe boorden bonanza

14 april 2025

Werd vakmensen een paar jaar geleden nog een sombere toekomst voorgehouden, anno 2025 staan de zaken er heel anders voor. De werkende klasse zit op een goudmijn, meent schrijver en journalist Paul van Liempt. De kenterin...

Robotisering of niet: mensen blijven nodig

Robotise­ring of niet: mensen blijven nodig

14 april 2025

Van Loon Group is een foodbedrijf gespeci­a­li­seerd in vleespro­ducten en convenience producten zoals soepen, sauzen en maaltijden. Zoals bij veel bedrijven in de voedings­in­du­strie, is er altijd de afwisse­ling tussen rustig...

GEA verduurzaamt de sauzenmarkt

GEA verduur­zaamt de sauzenmarkt

14 april 2025

GEA profileert zich in de Benelux steeds meer in de voedings­mid­de­len­in­du­strie, specifiek op sauzenge­bied. Het is een belangrijke volgende stap voor de specialist in de liquid food markt. Pompen, afsluiters en homogenisat...

SVO helpt foodbedrijven met gericht opleiden

SVO helpt foodbedrijven met gericht opleiden

14 april 2025

Het aantrekken van nieuwe medewer­kers is een uitdaging. Een deel van de oplossing ligt in het strategisch opleiden van medewer­kers. Opleiden zorgt voor meer motivatie, meer binding met het bedrijf én voor betere bedrijfs...

Column Jelle Wentink: Investeren in mensen loont

Column Jelle Wentink: Investeren in mensen loont

14 april 2025

Als kennisin­ten­sieve organisatie in een alsmaar krapper wordende arbeids­markt, is het ook voor Nutrilab een steeds grotere uitdaging om gekwali­fi­ceerd personeel aan te trekken én te behouden. Om de continuï­teit en kwalit...

DKB zoekt altijd naar de krokante oplossing

DKB zoekt altijd naar de krokante oplossing

14 april 2025

Een portie knapperige snacks blijft onweerstaan­baar, maar gezond is anders. Toch zijn er innovaties op snack- en frietge­bied die de NutriScore kunnen verbeteren. DKB Partner in Foodsolu­tions, dat de merken ECS Paneermeel...

Vogely investeert in efficiënt en duurzaam labelen

Vogely investeert in efficiënt en duurzaam labelen

14 april 2025

Bij de familie­be­drijven Vogely en Espera staat de derde generatie aan het roer. Samen kozen zij voor de implemen­tatie van de allernieuwste lijn weeg- en etiketteer­ma­chines, ook een derde generatie, bij Vogely. Voor een d...

Column Pieter Vos: Een ander perspectief

Column Pieter Vos: Een ander perspec­tief

14 april 2025

We praten in de foodsector graag over kwaliteit, efficiëntie en voedsel­vei­lig­heid. Over processen, normen en systemen. Maar hoe vaak praten we over mensen? Ik bedoel: niet over 'formele FTE’s' of 'productie­cij­fers per me...

Food Tech Event: de vakbeurs voor voedselproductie

Food Tech Event: de vakbeurs voor voedsel­pro­ductie

14 april 2025

Het Food Tech Event op 14 en 15 mei in de Brabant­hallen in ’s Hertogen­bosch is dé one-stop-shop vakbeurs voor voedsel­pro­ductie en -verwerking. Hier vinden bezoekers alles voor hun verwerkings- en productie­om­ge­ving in de ...

Handtmann en Marlow tonen kracht mycoproteïne

Handtmann en Marlow tonen kracht mycopro­teïne

14 april 2025

Veertig jaar geleden konden consumenten het voor het eerst proeven: Quorn, van  mycopro­teïne. Leveran­cier van de eiwitrijke grondstof is Marlow Ingredients, die dit veelzij­dige basisma­te­riaal nu op de wereldmarkt br...

Wat consumenten willen weten over vleesvervangers

Wat consumenten willen weten over vleesver­van­gers

14 april 2025

Producenten en regelge­vers vinden transpa­rantie in de voedsel­keten belangrijk, maar ook consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt, wie het heeft gemaakt en wat erin zit. Veel onderzoeken richtten zich op hun in...

IFFA 2025: 'Rethinking meat and proteins'

IFFA 2025: 'Rethinking meat and proteins'

14 april 2025

Onder het motto "Rethinking meat and proteins" presenteert IFFA 2025 van 3 tot en met 8 mei in Frankfurt am Main tal van innovaties en een vernieuwd beurscon­cept. De toonaan­ge­vende interna­ti­o­nale vakbeurs voor de vlees- ...

Column Saskia Stender: Werken zonder poespas

Column Saskia Stender: Werken zonder poespas

14 april 2025

Ze stonden er gewoon, vroeger. De mannen met opgestroopte mouwen en vrouwen die zonder morren de boel draaiende hielden. Geen thuiswerk­dagen, geen coachings­ge­sprekken, geen vraag naar balans of zingeving. Ze werkten omda...

Online editie | Food Tech Event 2025

Online editie | Food Tech Event 2025

14 april 2025

Je kunt blijven scrollen, klikken en zoeken. Of je komt gewoon in mei naar de Brabant­hallen. Want het Food Tech Event 2025 bundelt alles wat relevant is voor voedsel­pro­ductie en - verwerking, onder één ...

VEMAG en Seydelmann showen innovaties op IFFA 2025

VEMAG en Seydelmann showen innovaties op IFFA 2025

14 april 2025

VEMAG-Seydelmann.nl is aanwezig op de IFFA 2025 in Frankfurt om de nieuwste innovaties en mogelijk­heden voor de vlees- en eiwitin­du­strie te presenteren. Beide merken hebben hun krachten gebundeld en nemen bijna 3.000 m² ...

Bolidt: De standaard in hygiënische vloeren voor food

Bolidt: De standaard in hygiëni­sche vloeren voor food

14 april 2025

In de voedings­in­du­strie is hygiëne van essentieel belang. Van productie­ge­bieden tot opslagruimten, de eisen aan vloeren zijn hoog. Ze moeten bestand zijn tegen zware belastingen, chemische stoffen en extreme tempera­turen...

Spako: Procesbesturing, automatisering en hygiëne

Spako: Procesbe­stu­ring, automati­se­ring en hygiëne

14 april 2025

Spako Food Machinery introdu­ceert een nieuw besturings­plat­form dat productie­pro­cessen slimmer en efficiënter maakt. Dankzij geavanceerde data-analyse en intuïtieve bediening kunnen bedrijven hun processen optimali­seren, ...

SEW-EURODRIVE: voedsel hygiënisch met RVS motoren

SEW-EURODRIVE: voedsel hygiënisch met RVS motoren

14 april 2025

SEW-EURODRIVE is verheugd om de nieuwste toevoeging aan het product­port­folio te onthullen op de IFFA 2025: roestvrij­stalen servomo­toren. De PSH..CM2H.. serie is ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van de voeding...

DGS: The Red Light District – Meat & Peep Show

DGS: The Red Light District – Meat & Peep Show

14 april 2025

DGS staat bekend om het verleggen van grenzen. Dit jaar nemen we dat letterlijk op IFFA met The Red Light District – een stand zoals je die nog nooit hebt gezien. Wij dagen de industrie uit om verder te kijken, innovatie...

Complete verpakkingslijn van Sismatec

Complete verpakkings­lijn van Sismatec

14 april 2025

Wij nodigen u uit om onze complete verpakkings­lijn te komen bekijken op de IFFA 2025, inclusief ontnester, ketting­baan, traysealer en casepacker. Onze proces- en verpakkings­ex­perts staan voor u klaar! Met meer dan 50 ...

Stonhard daagt de vlees- en eiwitsector uit op IFFA 2025

Stonhard daagt de vlees- en eiwitsector uit op IFFA 2025

14 april 2025

Tijdens IFFA 2025 in Frankfurt lanceert Stonhard de IFFA Flooring Challenge: een unieke actie waarbij bezoekers hun grootste vloeruit­da­ging kunnen indienen. Elke serieuze inzending ontvangt een gratis technische inspecti...

SmartWing: AI-gestuurde verwerking van kippenvleugels

SmartWing: AI-gestuurde verwerking van kippenvleu­gels

14 april 2025

Tijdens VIV Asia 2025 presenteerde IFEC voor het eerst SmartWing: een systeem voor het portioneren en verwerken van kippenvleu­gels op basis van kunstma­tige intelli­gentie. Door geavanceerde cameratech­no­logie te combineren...

Innovatieve kant-en-klaarmaaltijden bij Degens

Innovatieve kant-en-klaarmaal­tijden bij Degens

14 april 2025

De behoefte aan snelle, smakelijke en hoogwaar­dige maaltijden neemt toe, vooral onder jongere generaties. Versspe­ci­a­listen staan voor de uitdaging om aan deze vraag te voldoen zonder in te boeten op kwaliteit of efficiën...

Wilmar: Functionele soja-eiwitten

Wilmar: Functio­nele soja-eiwitten

14 april 2025

Wilmar is een toonaan­ge­vende producent van soja-eiwitiso­laat en -concentraat. Er wordt uitslui­tend gebruik­ge­maakt van 100% NON-GMO sojabonen en de nieuwste technologie om een constante, hoge kwaliteit te garanderen. T...

Ruitenberg: Gefermenteerde worst, perfect gecoat

Ruitenberg: Gefermen­teerde worst, perfect gecoat

14 april 2025

Creëer, samen met Ruitenberg Ingredients, een gefermen­teerde worst met extra smaak en uitstra­ling met een coating van kruiden en specerijen. Geschikt voor natuurdarm, fibrous-, cellulose- en collageen­ca­sings. Geen ...

Argus: technologie voor dierenwelzijn in slachthuizen

Argus: technologie voor dierenwel­zijn in slachthuizen

14 april 2025

De maatschap­pe­lijke aandacht voor dierenwel­zijn blijft toenemen, en daarmee ook de eisen waaraan slachthuizen moeten voldoen. Strengere regelge­ving vereist meer controle en transpa­rantie, terwijl slachthuizen tegelij­kert...

CSB-System: slimme softwareoplossingen op IFFA 2025

CSB-System: slimme softwareo­p­los­singen op IFFA 2025

14 april 2025

CSB-System presenteert nieuwe oplossingen op het gebied van ERP tijdens de IFFA 2025. Onder het motto "Mastering Meat Business with CSB" demonstreert de branchespe­ci­a­list nieuwe strategieën voor het digitali­seren en opti...

Fuji Packaging: innovatief in techniek én presentatie

Fuji Packaging: innovatief in techniek én presentatie

14 april 2025

Tijdens IFFA 2025 laat Fuji Packaging zien dat verpakkingsin­no­vatie niet alleen zit in machines, maar ook in hoe je ermee omgaat. Op onze stand ontdekt u hoe wij met onze standaard Fuji-machines moeiteloos inspelen op de...

Henkelman brengt twee nieuwe machines naar de IFFA 2025

Henkelman brengt twee nieuwe machines naar de IFFA 2025

14 april 2025

De Henkelman Marlin 50 is een volwaardig vloermodel met bijbeho­rende capaciteit maar met het gemak van een tafelmodel. Hij werkt gewoon op 1 fase - 230 V. De 40 m3/h pomp in deze machine draait alleen als de machine acti...

Time is right for cooking at the speed of light!

Time is right for cooking at the speed of light!

14 april 2025

100% elektri­sche infrarood ovens voor de voeding verwerkende industrie … dit is al meer dan 20 jaar dé prime focus en het experti­se­veld van Infrabaker Interna­ti­onal. Infrabaker ovens worden wereldwijd ingezet in alle ...

Weber: automatisering, verwerking en verpakkingsconcepten

Weber: automati­se­ring, verwerking en verpakkings­con­cepten

14 april 2025

Van het hoog geautoma­ti­seerd lijncon­cept voor snacks en convenience producten tot aan het efficiënte automati­se­rings­con­cept voor vers vlees toepassingen – Weber presenteert op de IFFA 2025 opnieuw een veelzijdig assortim...

M VersaPro® Dicer – efficiënte eiwitverwerking

M VersaPro® Dicer – efficiënte eiwitver­wer­king

14 april 2025

Nieuw van Urschel: de M VersaPro® (MVP), de volgende generatie 2D dicer voor vlees, gevogelte en alterna­tieve eiwitten. De nieuwe M VersaPro® (MVP)-blokjes­snijder biedt het beste in hygiënisch ontwerp en is ultiem in het...

Dertec presenteert innovatieve motoroplossingen

Dertec presenteert innovatieve motorop­los­singen

14 april 2025

Dertec neemt deel aan de IFFA 2025 in Frankfurt, de toonaan­ge­vende interna­ti­o­nale vakbeurs voor de vlees- en voedings­in­du­strie. In hal 9.1, stand F64, presenteren wij een reeks innovatieve aandrijf­op­los­singen die bijdrag...

JASA introduceert de Vertical NXXT op IFFA 2025

JASA introdu­ceert de Vertical NXXT op IFFA 2025

14 april 2025

JASA Packaging Solutions kondigt met trots haar deelname aan IFFA 2025 aan, de toonaan­ge­vende vakbeurs voor technologie in vlees en alterna­tieve eiwitten. Op stand 12.0 A10 presenteert JASA haar innovatie: de Vertical NX...