Top 10 voedseltrends voor 2019

Op 15 november onthulden de wereldwijde inkopers en experts van Whole Foods Market in hun vierde jaarlijkse trendvoorspelling de meest verwachte en innovatieve voedseltrends voor 2019. Pacific Rim smaken, eco-bewuste ver..

Lees meer
Tony's Chocolonely maakt droom waar

Tony's Chocolonely maakt droom waar

07 December 2018

Er wordt een mega chocoladefabriek met een achtbaan gebouwd en iedereen kan langskomen. Wat ooit niets anders was dan een droom, wordt nu werkelijkheid. Tony's Chocolonely vond een prachtige historische locatie op de gre...

Good Farming Balance Vion

Good Farming Balance Vion

07 December 2018

Vion heeft in oktober 2017 onder de merknaam Robusto een premium ham voor het topsegment van de Italiaanse markt voor gedroogde hammen geïntroduceerd. Na deze succesvolle introductie volgde in april 2018 de premium-ham o...

Start Blueberry Innovators

Start Blueberry Innovators

06 December 2018

Twaalf ambitieuze blauwe bessentelers uit Nederland, Duitsland en België hebben de handen ineen geslagen. Middels hun gezamenlijke R&D-bedrijf willen zij innovatie op het gebied van smart farming en gerobotiseerde oogst ...

Preventieakkoord ook voor levensmiddelen

Preventieakkoord ook voor levensmiddelen

03 December 2018

Het Nationaal Preventieakkoord, is door Marian Geluk ondertekend namens de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De levensmiddelensector committeert zich met deze handtekening aan concrete maatregelen om minder calorieën ...

Lancering start-up Fresh Fulfilment

Lancering start-up Fresh Fulfilment

03 December 2018

Hollander Barendrecht lanceert de start-up Fresh Fulfilment als antwoord op nieuwe ontwikkelingen in food e-commerce en versretail. De zelfstandige zusteronderneming biedt ruimte voor innovatie en experiment, terwijl Hol...

Gmyrek sluit aan bij Group of Butchers

Gmyrek sluit aan bij Group of Butchers

30 November 2018

Begin oktober is Hartmann Fleischwaren aan de gelederen van Group of Butchers toegevoegd en nu is het de beurt aan Gmyrek Fleisch- und Wurstwaren. Group of Butchers is in 1997 opgericht door Nick Visser en Wilbert Wol...

Opening Ondernemers academie Food

Opening Ondernemers academie Food

26 November 2018

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer heeft maandag 26 november de Ondernemersacademie Food in Houten officieel geopend in aanwezigheid van initiators, deelnemers, partners en andere betrokkenen....

Kunstenaars en foodvraagstukken

Kunstenaars en foodvraagstukken

26 November 2018

ArtEZ Hogeschool voor de kunsten organiseert op 30 november a.s., in Arnhem in Musis, de conferentie ‘Food Friction’. Er is een enorme opgave om de snelle veranderingen in voedselproductie het hoofd te bieden. Met een ke...

PHT zet Augmented Reality in

PHT zet Augmented Reality in

22 November 2018

PHT-Benelux laat zien hoe hygiëne volledig kan worden geïntegreerd in het operationele proces met behulp van innovatieve en hygiënische oplossingen van de merken ITEC Hygienetechnik en Foamico. PHT-Benelux biedt voor...

Tweede editie COV Meat Café

Tweede editie COV Meat Café

22 November 2018

In de Glazen Zaal in Den Haag waar de COV - inmiddels twee jaar geleden – haar toekomstvisie lanceerde, vormde nu het sfeervolle decor voor het 2e Meat Café. Thema was dit jaar; ‘circulariteit: randvoorwaarde of selli...

Vleesconsumptie in NL blijft stabiel

Vleesconsumptie in NL blijft stabiel

21 November 2018

In 2017 bedraagt het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking ongeveer 77 kg. Deze hoeveelheid is vrijwel gelijk aan de twee jaren daarvoor. Zo’n 36 kg van het ve...

Healthy Living: Nieuwe opleiding HAS

Healthy Living: Nieuwe opleiding HAS

20 November 2018

Has Hogeschool Venlo start met een nieuwe opleiding gericht op het gebied van gezond leven. Tijdens de opleiding gaan studenten de uitdaging aan om nieuwe concepten te bedenken om de gezondheid van mensen op het gebied v...

Tetra Pak en Veolia gaan samenwerken

Tetra Pak en Veolia gaan samenwerken

20 November 2018

Tetra Pak heeft de krachten gebundeld met het wereldwijde resource management bedrijf Veolia in een baanbrekend partnerschap dat het mogelijk maakt om alle componenten van gebruikte drankkartons die binnen de Europese Un...

Convenience food met Glass

Convenience food met Glass

19 November 2018

Verbufa meldde op vrijdag 16 november de officiële vertegenwoordiger te zijn van Glass, machines voor de Benelux. Glass is sterk in het bouwen van klantspecifieke tenderizers, meng-, snij- en emulgeermachines voor de geh...

AgriFoodTech 2018 vol innovaties

AgriFoodTech 2018 vol innovaties

19 November 2018

Gezonde en veilige voeding, gemak, voedselverspilling, dreigende schaarste, transparantie…Een greep uit de actuele thema’s binnen de voedingsmiddelenindustrie. De consument stelt steeds hogere eisen aan voeding en kwalit...

Uniek E-learning platform Qlean-tec

Uniek E-learning platform Qlean-tec

13 November 2018

Voor HRM en kwaliteitsmanagers is het een flinke klus om te voldoen aan alle trainingsvoorwaarden die zijn opgesteld in het kader van voedselveiligheid. Met de lancering van het e-learning platform Moviemento zorgt Qlean...

Data, inzicht en rendement

Data, inzicht en rendement

13 November 2018

Sinds 2015 is in IJsselstein een state of the art slachterij gevestigd. Westfort Vleesproducten bouwt met dit moderne bedrijf door op een lange geschiedenis in varkensvlees. Met een toekomstvisie gericht op groei, rendem...

Labvlees: vlees uit een buisje

Labvlees: vlees uit een buisje

13 November 2018

Vijf jaar geleden gaf farmacoloog en hoogleraar in de vasculaire fysiologie Mark Post aan de Universiteit van Maastricht, in Londen met zijn team als eerste een praktische demonstratie van kweekvlees. De kosten: euro 250...

Grenzeloos

Grenzeloos

13 November 2018

Automatisering, digitalisering en robotisering leveren bijzonder handige tools en oplossingen, ook voor de voedingsindustrie. Oplossingen die onder andere helpen de efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen, een bete...

Hutten bestaat 90 jaar

Hutten bestaat 90 jaar

13 November 2018

De keuze voor kwaliteit, duurzaamheid, transparantie en innovatie blijkt de juiste voor Hutten Beef in Heeten. In een krimpende vleesmarkt groeit de omzet van de leverancier van Nederlands rundvlees, vertelt Rick Hutten ...

Zoektocht naar functionele eiwitten

Zoektocht naar functionele eiwitten

13 November 2018

Productontwikkelaars van levensmiddelenbedrijven zoeken steeds naar nieuwe smaken, verrassende texturen en oplossingen voor het verminderen van zout, suiker en/of vet. Eiwitten kunnen daarbij helpen. Deze functionele ing...