Hét vakblad voor ondernemers en managers van foodproducerende bedrijven
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Voedingsindustrie vitale sector

De levensmiddelenproductie in Nederland draait op onverminderd hoog niveau. Een recente rondgang bij de leden van de FNLI maakt duidelijk dat de productie in de fabrieken op normaal peil is en dat fabrikanten alles in he..

Lees meer
COVID-19 maatregelen MULTIVAC

COVID-19 maatregelen MULTIVAC

31 March 2020

MULTIVAC doet er alles aan om haar medewerkers en relaties te beschermen tegen het virus. Wij mogen onszelf momenteel gelukkig prijzen dat geen enkele collega getroffen is door dit virus. Wij informeren u graag dat wij o...

Corona en de effecten op de machinebouwers in food

Corona en de effecten op de machinebouwers in food

30 March 2020

Het coronavirus houdt op dit moment de hele wereld en Nederland in zijn greep. De pandemie treft ook de bedrijven die machines ontwikkelen en bouwen voor de voedselproducerende sector. Het bestuur van de vereniging van m...

NVWA: voedingssupplementen helpen niet tegen het coronavirus

NVWA: voedingssupplementen helpen niet tegen het coronavirus

27 March 2020

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt tegen reclames van verkopers van voedingssupplementen die de suggestie wekken dat hun producten helpen tegen het Coronavirus. Er zijn geen voedingssupplementen...

Free From Funtional Food Expo uitgesteld naar november

Free From Funtional Food Expo uitgesteld naar november

27 March 2020

De organisatie van Free From Functional & Health Ingredients (FFFHI) en Free From Packaging (FFP) heeft vandaag bevestigd dat de evenementen, gepland voor 24 en 25 juni in de RAI Amsterdam, worden verplaatst naar 24 en 2...

Cruciale beroepsgroep voedselketen wordt breed gezien

Cruciale beroepsgroep voedselketen wordt breed gezien

26 March 2020

Een aantal beroepsgroepen is aangemerkt als cruciaal om de Nederlandse samenleving draaiende te houden onder de omstandigheden van COVID-19. Ook mensen werkzaam in de voedselketen behoren tot deze groep. De voedselketen ...

FSIN: inschatting impact corona op voedingssector

FSIN: inschatting impact corona op voedingssector

24 March 2020

De wereld is opgeschrikt door het coronavirus en geleidelijk aan beginnen de contouren van de economische effecten zichtbaar te worden. FSIN biedt richting aan de foodsector. Nog niet alle kennis en inzichten over het ve...

We laten u niet in de steek

We laten u niet in de steek

17 March 2020

Het coronavirus heeft grote impact op de economie en de continuïteit van ieders bedrijfsvoering. De voedingsindustrie is een sector die onder de vitale beroepen valt en daar hebben we allemaal mee te maken. Het wordt ...

Coronavirus: Nieuwe regelingen

Coronavirus: Nieuwe regelingen

17 March 2020

Om ondernemers uit de brand te helpen die getroffen zijn door de coronacrisis heeft de overheid een paar nieuwe regelingen opgesteld. Denk aan werktijdverkorting of belastinguitstel. Hieronder de mogelijkheden. Werkti...

Zwanenberg en Struik bundelen krachten

Zwanenberg en Struik bundelen krachten

16 March 2020

De aandeelhouders van Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe hebben besloten dat de ondernemingen per vandaag (16 maart 2020) de krachten bundelen. Hiermee ontstaat een breed voedingsmiddelenconcern met 1.800...

Interpack gaat naar 2021

Interpack gaat naar 2021

13 March 2020

Nieuwe datum Interpack: 25 februari tot 3 maart 2021 Messe Düsseldorf stelt het toonaangevende internationale beurspakket uit. Deze vindt nu plaats van 25 februari tot 3 maart 2021. Hiermee volgt de Messe Düsseldor...

Empack uitgesteld naar juni

Empack uitgesteld naar juni

12 March 2020

In navolging van meerdere beurzen in food die zijn uitgesteld wordt ook de komende editie van verpakkingsbeurs Empack vanwege het coronavirus verplaatst. Aanvankelijk zou de beurs plaatsvinden op 31 maart, 1 en 2 april 2...

Marijke Evers over opvolgen van Henny Swinkels

Marijke Evers over opvolgen van Henny Swinkels

12 March 2020

Per 1 januari is Henny Swinkels alleen nog ambassadeur van het kalverconcern VanDrie Group. In Marijke Evers (29) heeft hij een goede opvolger gekregen. Het is nu aan deze jonge en ambitieuze dame om de grootste kalfs...

Supermarkten maken voedselverspilling inzichtelijk

Supermarkten maken voedselverspilling inzichtelijk

12 March 2020

Van al het voedsel dat supermarkten in Nederland aanbieden, wordt gemiddeld 98,3% verkocht. 1,7% van het voedsel, uitgedrukt in kilogrammen, komt niet bij de consument terecht. Dit laat onderzoek zien uitgevoerd door sup...

Antibacteriële verpakking minder effectief bij vetter vlees

Antibacteriële verpakking minder effectief bij vetter vlees

12 March 2020

Onderzoekers van Food Quality and Design ontdekten dat de werking van antibacteriële verpakkingen onder andere afhangt van het vetgehalte in het vlees. De verpakking is effectiever bij mager gehakt dan normaal gehakt. ...

EFSA: Voedsel geen overdrachtsroute coronavirus

EFSA: Voedsel geen overdrachtsroute coronavirus

12 March 2020

De EFSA volgt de situatie met betrekking tot de uitbraak van de coronavirusziekte (COVID-19), die een groot aantal landen over de hele wereld treft, op de voet. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat voedsel een waarsch...

Organisatiechange als succesfactor voor de food

Organisatiechange als succesfactor voor de food

11 March 2020

Veel partijen in de food zijn bezig met ketenintegratie, ze zoeken hun plek in de keten. En dat heeft impact, want om mee te kunnen gaan met de behoefte van de klant en dit terug te vertalen naar jouw bedrijf en de gehel...

Fabriek voor eiwit uit eendenkroos geopend

Fabriek voor eiwit uit eendenkroos geopend

10 March 2020

Eiwitten uit waterlinzen (eendenkroos) vormen een goed alternatief voor dierlijke eiwitten. In Raalte opende op 5 maart de proeffabriek van Rubisco Foods (voorheen ABC Kroos) waar ze hoogwaardig eiwit uit eendenkroos win...

Energietransitie

Energietransitie

09 March 2020

Weet je het nog? In groepjes werken aan een project op school; wat een stress gaf dat vaak. Er zaten altijd wel een of meer lapzwansen tussen die niks deden, afspraken niet nakwamen, comfortabel achterover leunden, wacht...

‘Nieuwe technieken helpen industrie verduurzamen’

‘Nieuwe technieken helpen industrie verduurzamen’

09 March 2020

Voedselverwerkingsbedrijven hebben een sleutelpositie als het gaat om verduurzaming van de keten, meent Elies Lemkes. Een nauwe samenwerking met toeleveranciers en afnemers is daarvoor noodzakelijk, net als de implementa...

Duurzaam ondernemen raakt alle kernprocessen

Duurzaam ondernemen raakt alle kernprocessen

09 March 2020

Heterotrofe kweek in plaats van autotrofe kweek. Een verantwoordelijkheidsgevoel van ‘gras tot glas’. Speciaal ontwikkelde waterbesparingssystemen; duurzaam ondernemen wordt volop omarmd én geïmplementeerd in de voedings...

Duurzame ambities van Van Oers United

Duurzame ambities van Van Oers United

09 March 2020

Cees van Diest, Facility en HSE manager bij Van Oers United wil vooral slímmer werken. Ronnie Schiltmans, directeur en eigenaar van Prodoor in Apeldoorn, wil dat ook. Samen zijn ze al een eind op weg als het gaat om het ...