Hét vakblad voor ondernemers en managers van foodproducerende bedrijven
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Hoe beheers je Listeria?

De aanwezigheid van Listeria is inherent aan werken met voedsel. Om de bacterie in bedwang te houden, wordt alles uit de kast getrokken: van het aanpassen van de receptuur tot droge desinfectie.  “De situatie is er ni..

Lees meer
Tien wereldwijde interventies tegen food waste

Tien wereldwijde interventies tegen food waste

14 November 2019

Op 12 november is het rapport 'Reducing Food Loss and Waste: Ten Interventions to Scale Impact' gelanceerd tijdens het internationale congres 'Reduction of food losses and waste' in het Vaticaanstad. De auteurs van het r...

LTO: vleestaks draagt niet bij aan verduurzaming

LTO: vleestaks draagt niet bij aan verduurzaming

14 November 2019

Een vleestaks draagt niet bij aan verdere verduurzaming van de veehouderij en een eerlijk inkomen voor boerengezinnen, aldus LTO Nederland in reactie op het voorstel van de True Animal Protein Price Coalition (TAPP Coali...

BRICS: Een opkomende grondstoffen coalitie

BRICS: Een opkomende grondstoffen coalitie

12 November 2019

De BRICS (een afkorting voor de opkomende markten Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) hebben zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot zwaargewichten op zowel economisch als grondstoffengebied. ABN AMRO denkt...

In Memoriam: Ernst Paardekooper

In Memoriam: Ernst Paardekooper

12 November 2019

Ir. Ernst Paardekooper is woensdag 6 november op 88-jarige leeftijd overleden. Ernst Paardekooper startte na zijn studie aan de Technische Universiteit Delft zijn loopbaan bij TNO Voeding in Zeist. Aan het einde van zijn...

Ik zie ik zie wat jij niet ziet…

Ik zie ik zie wat jij niet ziet…

11 November 2019

‘Schoon’ is een direct resultaat volgend op reinigen en desinfecteren. Toch? Dat klinkt simpel en eenduidig. Aan de slag! Maar zo makkelijk is het niet. Als ik lees dat ‘het wielrennen nu zeer schoon is’, wordt daarmee b...

“Minister Schouten zet in op kortere voedselketen”

“Minister Schouten zet in op kortere voedselketen”

11 November 2019

Om de verkoop van meer streek- en regioproducten te stimuleren, organiseert minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onder andere een handelsmissie in eigen land. Over het hoe en waarom geeft Rudi Buis,...

Altijd op zoek naar duurzame samenwerking

Altijd op zoek naar duurzame samenwerking

11 November 2019

Het succes van Koç Vleeswaren is te danken aan het grote enthousiasme van de gebroeders Gürcüoğlu, aldus directeur Hikmet Gürcüoğlu. Dit stelt het bedrijf in staat om het beste te maken van product, productietechnologie ...

Een opgeruimd gevoel

Een opgeruimd gevoel

11 November 2019

Het begrip ‘schoon’ is in onze branche voer voor discussie. Wanneer voldoet iets aan die maatstaf? De eerste indruk speelt een belangrijke rol: is het er opgeruimd en stofvrij? Is de lijn ‘schoon’? Krijg je gelijk het ge...

Een driemanschap: hoe werkt dat?

Een driemanschap: hoe werkt dat?

11 November 2019

Aardappelverwerker Schaap Holland vormt samen met schoonmaakbedrijf Concreet Hygiëne en reinigingsmiddelenleverancier/ kennispartner Eco2Clean een driemanschap. In deze samenwerking wordt kennis en knowhow gedeeld en is ...

Schoon en lekker bier brouwen

Schoon en lekker bier brouwen

11 November 2019

In het Zeeuwse Middelburg brouwt Kees Bubberman bier. Sinds 2015. Dankzij de constante kwaliteit en verrassende smaken is Kees’ bier een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Bier dat volgens ambachtelijk proces wordt g...

Er was eens... een schoonmaakplan

Er was eens... een schoonmaakplan

11 November 2019

Als dit een sprookje was, liep het goed af. Maar er is weinig sprookjesachtig aan schoonmaken in de voedingsindustrie. Vaak ontbreekt een helder Programma van Eisen. Duidelijkheid in bestekken is hard nodig.   Schoonm...

Hoe vermoord ik mijn gebouw?

Hoe vermoord ik mijn gebouw?

11 November 2019

Reinigen met 80 bar druk is als het wassen van je servies met een gritstraal. Om het compleet te maken, gebruiken we extreme logen en zuren; dat maakt lekker snel schoon. Resultaat: betonvloeren transformeren in 5 jaar t...

Oriental klaar voor de toekomst

Oriental klaar voor de toekomst

11 November 2019

Op de nieuwe locatie van Oriental in Den Haag is recent een nieuwe keuken ingericht van 1.500 m². Martin Chan, Managing Director van Oriental Holding Europe: “Hier bereiden onze koks authentieke Aziatische gerechten en p...

Goed en betaalbaar ontstickeren

Goed en betaalbaar ontstickeren

11 November 2019

LETS bv is al bijna 40 jaar de innovatieve partner op het gebied van industriële reinigingssystemen en reinigingspompunits voor de voedingsmiddelenindustrie. De insteek van het team: zorgen voor een optimale en duurzame ...

‘Meat for Diversifying Markets’

‘Meat for Diversifying Markets’

11 November 2019

Afgelopen zomer vond de 65e editie plaats van het International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST). In Potsdam Duitsland verzamelden zich 494 deelnemers, die op 367 posters en in 420 abstracts met de overig...

“Een pannenkoek van Jan is het lekkerste uit de pan”

“Een pannenkoek van Jan is het lekkerste uit de pan”

11 November 2019

Wie kent ze niet, de pannenkoeken en poffertjes van Jan? Jan wordt gemaakt bij Cerelia, opgericht in 1974. Met meer dan 11 productielocaties is het nu Franse voormalige familiebedrijf uitgegroeid tot internationaal markt...

BRC8: hoe pak ik dat aan?

BRC8: hoe pak ik dat aan?

11 November 2019

Vele bedrijven worstelen nog met de nieuwe BRC8: Hoe krijgen ze de nieuwe eisen voor onder andere managementcommitment, voedselveiligheidscultuur, root cause analyses en geautoriseerd personeel geïmplementeerd? Hoe gaat ...

Blockchain het nieuwe zoutzuur?

Blockchain het nieuwe zoutzuur?

11 November 2019

 “Dit gaat heel groot worden en als het zover is dan lost het alles op…..” aldus voorstanders tijdens een congres. Gaat blockchain inderdaad processen veranderen? Onze in- en verkoop methode? Ziet bijvoorbeeld een produc...

Communicatie

Communicatie

11 November 2019

Artikelen schrijven is een kunst, goed luisteren naar de markt en mensen informeren over zaken die hen bezighouden een must, en beeldmateriaal bij artikelen zoeken vaak een grote uitdaging. En dan heb ik het nog niet ove...

Hogeslag Olst gaat voor kwaliteit!

Hogeslag Olst gaat voor kwaliteit!

07 November 2019

Hogeslag Olst BV begon haar activiteiten in 1921 als slachterij annex uitsnijderij voor koeien en kalveren te Den Nul. In de jaren negentig werd besloten de slachtactiviteiten te stoppen en zich uitsluitend te specialise...

Eiwitpartnerschap Nestlé en Corbion

Eiwitpartnerschap Nestlé en Corbion

07 November 2019

Nestlé is een partnerschap aangegaan met Corbion voor de ontwikkeling van de volgende generatie microalgabestanddelen, waardoor het bedrijf duurzame, smakelijke en voedzame plantaardige producten kan leveren. Micro-al...