TRENDS
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Koelen en vriezen: allerminst een koud kunstje

Een gesprek over koelen en vriezen - specifiek over de werking van installaties en de isolerende eigenschappen van gebouwen - kan zomaar een ingewikkeld technisch verhaal worden. Gelukkig weten Ward Bliemer van Willemsen..

Lees meer

Consument wil gezonder eten, maar loopt tegen drempels aan

30 juni 2025

Gezond eten staat bij veel Nederlanders hoog op het lijstje. Toch blijven structurele gedragsveranderingen uit. Uit onderzoek van Panelwizard, uitgevoerd in opdracht van ABN AMRO, blijkt dat consumenten op drempels stuit...

Jong talent bouwt aan toekomstproof voedselsysteem

27 juni 2025

Studenten van Inholland en Vonk presenteerden vorige week hun vernieuwende voedselideeën tijdens het FICA Summer Event in Delft. Het jaarlijkse event bracht hbo’ers, mbo’ers, onderzoekers en foodprofessionals samen rondo...

Holie’s Sugar-Score ontmaskert verborgen suikers

26 juni 2025

Wat eruitziet als een gezonde start, blijkt vaak een suikerbom in vermomming. Granenmerk Holie’s introduceerde op 25 juni een nieuwe tool die de sluier van misleidende claims oplicht: de Sugar-Score. Hiermee krijgen cons...

Ketenverduurzaming vraagt om samenwerking, geen concurrentie

26 juni 2025

Terwijl Europese industriële bakkerijen samenwerken aan duurzamere grondstoffen zoals koolstofarme tarwe, ontbreekt in Nederland de regie. De voedingsindustrie loopt daardoor achter in de verduurzaming. “Zolang duurzaamh...

Voedingsindustrie groeit, maar ketens blijven kwetsbaar

26 juni 2025

De volumegroei keert terug in de voedingsindustrie, maar internationale ontwikkelingen zorgen voor onrust. Leveringsketens zijn kwetsbaar door importtarieven, verstoringen in zeevaart en schommelingen op de grondstoffenm...

BuRO: Strengere regels nodig bij kweekvleesproeverijen

25 juni 2025

Kweekvlees proeven klinkt als toekomstmuziek, maar de praktijk is al begonnen. Toch blijkt de veiligheid bij deze proeverijen nog niet goed geregeld. Dat stelt BuRO, het bureau voor Risicobeoordeling & onderzoek, in ...

Enzymit en NIZO brengen enzymproductie op schaal

25 juni 2025

Een stap vooruit voor wie enzymen duurzaam en efficiënt wil produceren. NIZO en Enzymit hebben samen de grootschalige productie van nieuwe enzymen mogelijk gemaakt—zonder gebruik van levende cellen. Deze technologie bied...

Krekels in de schappen: KRIKET komt naar Nederland

24 juni 2025

Het Belgische KRIKET brengt zijn krekelproducten naar Nederland. De mueslirepen, proteïnerepen en granola’s bevatten krekelpoeder en zijn vanaf deze maand verkrijgbaar bij Holland & Barrett en Bever. De insecten zijn...

Merick Schoute: ‘Bewustzijn creëren, daar gaat het om’

23 juni 2025

Ze hebben ‘vette mazzel’ dat ze zijn doorgebroken, zegt Merick Schoute van Holie’s aan het eind van het interview met Vakblad Voedingsindustrie. Maar niets is minder waar: een creatieve mindset, slimme strategie, enorme ...

Online editie juni 2025: Koelen en vriezen | Bouw en verbouw

23 juni 2025

Ze hebben ‘vette mazzel’ dat ze zijn doorgebroken, zegt Merick Schoute van Holie’s aan het eind van het interview met Vakblad Voedingsindustrie. Maar niets is minder waa...

Yme Kuiper verbouwt met vertrouwen

23 juni 2025

Yme Kuiper uit Heerenveen draait al 166 jaar mee in de voedingsindustrie. Het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in zuidvruchten, noten en zaden, groeit mee met de markt, klanten en technologie. Voor de recente uitbre...

Food Matters Live komt naar Rotterdam

23 juni 2025

Voor het eerst in zijn bestaan strijkt het in de UK en Ierland zeer succesvolle ‘Food Matters Live’ neer op het Europese vasteland, nergens minder dan in Nederland; wereldwijd koploper in voedselverwerking, distributie e...

Recalls om metaal of plastic? Microscopie biedt mogelijkheden

23 juni 2025

Vreemde deeltjes in voedsel blijven een heet hangijzer. Zeker als het om metaal of plastic gaat. Zulke vondsten zorgen al snel voor terugroepacties, kopzorgen én reputatierisico. Snel duidelijkheid is dan essentieel. Mic...

Pand vleesverwerker Wellink van binnen weer als nieuw

23 juni 2025

F. Wellink Lekkerkerk BV behoort tot een van de grootste varkensvleesverwerkers van Europa. Het bedrijf is gestart in 1979 en gevestigd in Lekkerkerk. Na zo’n lange periode komt de onvermijdelijke vraag: renoveren of ver...

Column Pieter Vos: Er was eens…

23 juni 2025

…dat leuke bedrijfje waar de zaken lekker liepen. Het begon met 5 man, groeide uit naar 10 en zelfs door naar 40 personeelsleden. Toch wringt er iets. De ‘flow’ op de werkvloer is eruit, maar niemand durft de vinger op d...