TRENDS
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Spirulinazie laat nog op zich wachten

Een bord vol algen staat nog nergens op het menu, spirulinazie laat nog even op zich wachten. Toch winnen algen mondjesmaat aan populariteit als alternatieve eiwitbron. De verwachting is dat algen een onmisbaar onderdeel..

Lees meer

Supermarkten maken voedselverspilling inzichtelijk

12 March 2020

Van al het voedsel dat supermarkten in Nederland aanbieden, wordt gemiddeld 98,3% verkocht. 1,7% van het voedsel, uitgedrukt in kilogrammen, komt niet bij de consument terecht. Dit laat onderzoek zien uitgevoerd door sup...

Fabriek voor eiwit uit eendenkroos geopend

10 March 2020

Eiwitten uit waterlinzen (eendenkroos) vormen een goed alternatief voor dierlijke eiwitten. In Raalte opende op 5 maart de proeffabriek van Rubisco Foods (voorheen ABC Kroos) waar ze hoogwaardig eiwit uit eendenkroos win...

Energietransitie

09 March 2020

Weet je het nog? In groepjes werken aan een project op school; wat een stress gaf dat vaak. Er zaten altijd wel een of meer lapzwansen tussen die niks deden, afspraken niet nakwamen, comfortabel achterover leunden, wacht...

‘Nieuwe technieken helpen industrie verduurzamen’

09 March 2020

Voedselverwerkingsbedrijven hebben een sleutelpositie als het gaat om verduurzaming van de keten, meent Elies Lemkes. Een nauwe samenwerking met toeleveranciers en afnemers is daarvoor noodzakelijk, net als de implementa...

Duurzaam ondernemen raakt alle kernprocessen

09 March 2020

Heterotrofe kweek in plaats van autotrofe kweek. Een verantwoordelijkheidsgevoel van ‘gras tot glas’. Speciaal ontwikkelde waterbesparingssystemen; duurzaam ondernemen wordt volop omarmd én geïmplementeerd in de voedings...

Duurzame ambities van Van Oers United

09 March 2020

Cees van Diest, Facility en HSE manager bij Van Oers United wil vooral slímmer werken. Ronnie Schiltmans, directeur en eigenaar van Prodoor in Apeldoorn, wil dat ook. Samen zijn ze al een eind op weg als het gaat om het ...

Bolscher: Slager van de toekomst

09 March 2020

We moeten zuiniger omgaan met de planeet. Bijvoorbeeld door een groter deel van onze eiwitten uit plantaardige bronnen te halen en te kiezen voor duurzame energie. Daarvan zijn ook de broers Roy en Chiel Bolscher, eigena...

Plantaardige eiwitten op basis van gist

09 March 2020

Plantaardige eiwitten zijn een heilige graal. De zoektocht naar alternatieve eiwitbronnen is mondiaal volop aan de gang, de vraag vanuit de voedingsindustrie neemt toe. Wetenschappers uit de hele wereld buigen zich over ...

Greendeal 2040 – CO2 neutraal

09 March 2020

Weg met het gas, alles elektrisch. Het vermogen van ons gasnet is het 10-voudige van het elektriciteitsnet. Besparen we 60% op de gasenergie, dan nog moet de capaciteit van het elektriciteitsnet vier maal vergroot worden...

Suiker Unie aan kop bij doelstellingen voor klimaat

09 March 2020

Royal Cosun schroeft haar klimaatdoelstellingen op en gaat verder dan de norm. De agro-industriële coöperatie stelt dat haar dochterondernemingen in 2050 CO2-neutraal moeten zijn. ‘Subsidies helpen ons onze ambitieuze do...

Duplaco: 1000 tot 1500 ton micro-algen per jaar

09 March 2020

Micro-algen staan aan de goede kant van het gezondheidsspectrum. Immers: het eencellige plantje zonder wortels en blaadjes heeft een compleet voedingsprofiel en vermenigvuldigt zich om de acht uur. Green fastfood dus.  ...

HAS Food Experience 2020; Jong Talent

09 March 2020

Op de 12e HAS Food Experience presenteerden 230 aanstormende foodprofessionals hun projecten in het thema ‘Today’s Food Challenges’. Het evenement is uitgegroeid tot een bruisend platform dat studenten met kansrijke conc...

Duurzaamheid is vooruit denken

09 March 2020

Niets blijft hetzelfde, ook niet jouw bedrijf. Waar sta je over 25 jaar? Maakt je bedrijf dan steeds nog dezelfde producten, lever je nog dezelfde dienst? Besta je nog? We leven in een ‘VUCA-wereld’, letters die staan vo...

Duurzame dromen worden waar in Haps

09 March 2020

In Cuijk produceert Danone Nutricia al ruim 100 jaar hoogwaardige babyvoeding. Op 6 kilometer afstand, op Bedrijvenpark Laarakker in Haps, bouwde zij een nieuwe ultramoderne en duurzame fabriek op 8,4 hectare grond. Met ...

Wat vandaag waar is…

09 March 2020

Vorige maand hebben we flink uitgepakt met het thema verpakken. Tijdens een rondetafelgesprek met ondernemers in food zijn diverse problemen op dit vlak aan de kaak gesteld. Met soms heftige discussies en veel onbegrip o...