TRENDS
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenindustrie

2025 wordt een transformatief jaar voor de voedings- en drankensector. Versterk je bedrijfsstrategie en behaal een blijvend concurrentievoordeel met deze praktische gids over de grootste uitdagingen en kansen van 2025.  ..

Lees meer

Nederlandse biotech maakt versnelling naar concrete resultaten

26 november 2024

De Nederlandse biotechsector krijgt een flinke duw in de rug met 17,6 miljoen euro subsidie vanuit het Nationaal Groeifonds. Dit bedrag is toegekend aan 54 veelbelovende projecten via het Biotech Booster-programma, dat b...

Online editie november 2024 | Reiniging en desinfectie

25 november 2024

Hoe krijgen we de schoonmaak van foodbedrijven op een mens- én voedselveilige manier uitgevoerd? Twee schoonmaakexperts vertellen in het themaverhaal openhartig over de worstelingen en dilemma’s die ont...

Ine van der Fels-Klerx: Slim monitoren voor voedselveiligheid

25 november 2024

De drieslag ‘prof.dr.ir.’ maakt meteen duidelijk dat Ine van der Fels-Klerx (lang!) heeft doorgeleerd. Wie echter een stoffige professor verwacht aan de andere kant van de gesprekstafel, komt bedrogen uit, want Van der F...

Hela Thissen kiest voor data-gedreven productie

25 november 2024

Hela Thissen zet in 2025 nóg meer in op gezondheid en duurzaamheid. Ook is er toenemende aandacht voor efficiënter voorraadbeheer en productiemanagement. De Venlose producent van sauzen en dressings gaat de bedrijfsproce...

Heropbouw bij Slagerij Vogels in recordtempo

25 november 2024

Op 21 maart 2024 brak er brand uit bij Slagerij Vogels in Elsendorp. Eigenaar Gijs Vogels zag het familiebedrijf bijna in rook opgaan. Dankzij de inzet van calamiteitenreiniger Belfort en Sentho Hygiënische Afbouwproject...

Lerøy zet in op innovatie en duurzaamheid op Urk

25 november 2024

In ruim 35 jaar groeide Rodé Vis (inmiddels Lerøy Seafood Netherlands) uit tot een grote speler in de Nederlandse zalmindustrie. De verslocatie op Urk is de start van de Nederlandse keten. Voor innovatieve reinigingsoplo...

Nieuwe fabriek voor Elite: Gasloos en vol innovaties

25 november 2024

Een flinke dosis doorzettingsvermogen verklaart (mede) het huidige succes van Elite, salade-, saus-, en snackfabrikant. Achter de monumentale fabriek in Neede is een nieuwe productielocatie verrezen. Eén van de paradepaa...

Column Karina Marsilje: Innovatiedrang in een uniek familiebedrijf

25 november 2024

In de dynamische wereld van de levensmiddelenindustrie weet Nutrilab zich al jaren te onderscheiden als uniek en succesvol contractlaboratorium. Terwijl veel laboratoria de afgelopen jaren zijn opgegaan in grote multinat...

Repak opent deuren voor 400 geïnteresseerden

25 november 2024

Het is een bekend fenomeen in de Nederlandse industrie. De “Open Bedrijven Dag”, het moment dat lokale bedrijven hebben afgesproken om tegelijk hun deuren te openen voor het publiek. Op zaterdag 2 november deed de Emmens...

ICoMST: de wetenschap achter verantwoord vlees

25 november 2024

Wereldwijd staat vlees bij heel veel mensen op het menu. Niet zo vreemd dat ook vleesgerelateerd onderzoek bij tal van universiteiten hoog op de agenda staat. Tijdens het jaarlijks ‘International Congress of Meat Science...

Techniek is de drijfveer van de voedingsindustrie

25 november 2024

Op 14 en 15 mei 2025 staan de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch in het teken van dé one-stop-shop vakbeurs voor voedselproductie en -verwerking. Professionals in de food-industrie vinden hier alles wat ze nodig hebben om...

De verteerbaarheid en absorptiekwaliteit van eiwitten

25 november 2024

De eiwittransitie is in volle gang. Maar hoe zit het met de nutritionele waarde van al die innovatieve eiwitproducten? Wat nemen we er als mens eigenlijk van op? Hoe zit het met de individuele variatie in vertering en op...

Zes foodhelden van 2024 geëerd voor hun impact

25 november 2024

Tijdens een bijeenkomst van de Food100 werden vrijdag zes Foodhelden van 2024 geëerd voor hun uitzonderlijke bijdragen aan een toekomstbestendig voedselsysteem. Deze innovators, geselecteerd uit de Food100-lijst, zetten ...

ABN: Voedingssector onderschat risico’s van klimaatverandering

21 november 2024

De invoering van de Europese CSRD-wetgeving stelt voedingsproducenten voor een complexe uitdaging: niet alleen moeten zij rapporteren over hun eigen impact op milieu en maatschappij, ook de gevolgen van externe factoren ...

SnackFuture wint KVK Innovatie Top 100 catergorie voeding

21 november 2024

De KVK Innovatie Top 100 zet jaarlijks de meest vooruitstrevende Nederlandse bedrijven in de schijnwerpers. Dit jaar werden uit meer dan 225 inzendingen 100 finalisten geselecteerd, verdeeld over vijf categorieën. In de ...