Sleutelen aan het machinepark

Van boer tot supermarkt wordt de voedingsketen beïnvloed door trends en ontwikkelingen binnen en buiten de branche. Óók de engineering moet de veranderingen bijbenen.  De groeiende vraag naar veilig, gezond en vers vo..

Lees meer

Nieuw Brancheplan Voedselverpakkingen

09 May 2019

Duurzame en recyclebare verpakkingen staan steeds hoger op de agenda van de directies en managers in de industrie. Ook de levensmiddelenindustrie neemt haar verantwoordelijkheid en maakt voedselverpakkingen al jaren duur...

Treinverbinding voor versproducten

09 May 2019

Vanaf 6 mei 2019 gaat CoolRail rijden. Het is een directe treinverbinding voor versproducten. Driemaal per week vervoert deze gekoelde trein de versproducten tussen Valencia en Rotterdam. Het transport naar Nederland via...

Start Bracheplan Duurzaam Verpakken

08 May 2019

Maandag 6 mei lanceerde GroentenFruit Huis het Brancheplan Duurzaam Verpakken. Duurzaam Verpakken is al enige tijd een ‘hot topic’ in de groente- en fruitsector. Het Brancheplan omschrijft de ambities van de sector op he...

Achteruitgang natuur gaat te snel

07 May 2019

Wereldwijd worden ongeveer 1 miljoen soorten met uitsterven bedreigd. De huidige inspanningen zijn onvoldoende om de achteruitgang van de natuur te stoppen. Dit concludeert het Intergovernmental Science-Policy Platform o...

Samenwerking loont in versketens

07 May 2019

Voedselketens veranderen: de duurzaamheidsagenda is zeer dynamisch, er is onzekerheid over oogsten, prijzen op de wereldmarkt en de toenemende regeldruk. Juist nu is vertrouwen in ketenpartners van groot belang in de ket...

Stoomketels maken het verschil

07 May 2019

Als je het pand van cateringbedrijf Uitgekookt betreedt, proef je na binnenkomst direct de sfeer, de vernieuwing. Hier staat toekomstgericht koken centraal. De elektrische stoomketels van Scharff Techniek zijn voor Uitge...

‘Footprint is the new currency”

07 May 2019

Er is veel te doen rondom het klimaatbeleid en CO2-reductie. Hoe ga je hier als foodproducent mee om? Catering en supermarkten vragen nu al om inzicht in de CO2-footprints van hun leveranciers: hoe ga je ze dat inzicht g...

Professionals in online veilingen

07 May 2019

Hergebruikt, Marktplaats, Speurders: een tweede leven geven aan je spullen is populairder dan ooit. Dat geldt ook voor machines voor de voedingsindustrie. Het online veilingbureau Industrial Auctions is in een paar jaar ...

Ambivalentie rondom tonijn

02 May 2019

Nederland houdt van tonijn. Dat staat buiten kijf. Als steak, op een pizza, door een salade of in een trendy maki sushiroll – tonijn staat op de tweede plaats van de favoriete en meest gegeten vissoorten in ons land, voo...

Tony Chocolonely duurzaamste merk

23 April 2019

De Sustainable Brand Index, een jaarlijks onderzoek onder 6.000 consumenten naar hun perceptie rondom duurzaamheid, heeft haar cijfers bekend gemaakt. Tony’s Chocolonely is wederom uitgeroepen tot het meest duurzame (voe...

Voedselconsumptie NL kan met 1/3 dalen

19 April 2019

De productie van voedsel heeft gevolgen voor het milieu, over de hele wereld. De verduurzaming van voedselconsumptie is alleen mogelijk als consumenten, maatschappelijke organisaties en alle partijen in de keten, van bor...

Interventies gezonde voeding

16 April 2019

Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) gaf opdracht aan dr. Maaike de Vries en Lea Bouwmeester om te verkennen welke interventies de transitie naar gezonde voeding kunnen versnellen. Hieruit is het rapport ‘Wat eten we ...

Start campagne recycling Zuivelpak

16 April 2019

Maandag 15 april is de campagne ‘Zuivelpak volledig recyclebaar’ van start gegaan. De zuivelindustrie, supermarktbranche en drankenkartonproducenten willen hiermee de consumenten informeren over de goede recyclebaarheid ...

100% plantaardige zalmfilet

16 April 2019

Na het succes vorig jaar met de allereerste plantaardige visburger, die werd overstroomd met prijzen. Heeft SoFine een nieuw product op de markt gebracht: SoFish Fillets Salmon Style. De producent is een maandenlang ontw...

Gamechanger zoekt medestanders

09 April 2019

In november won hij de ‘Purpose Award 2018’: Remco Kok, Campofrio-Benelux CEO, startte een revolutie bij Stegeman en Imperial Meat Products. Zijn doel: in 2025 een halvering van de hoeveelheid vlees in de producten. Zijn...