TRENDS
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vegamonitor: bonen brengen balans op tafel

De discussie rond vlees en plantaardige alternatieven blijft de gemoederen bezighouden, vooral tijdens de feestdagen. De Vegamonitor 2024 van de Vegetariërsbond legt opvallende verschillen bloot in eetgewoontes en voorke..

Lees meer

Europese vraag naar kip groeit, aanbod blijft krap

19 december 2024

De pluimveesector blijft populair in Europa, met een aanhoudende vraag naar kip. De Nederlandse productie daalt echter, terwijl andere Europese landen groeien, aldus de Rabobank. Prijzen onder druk door stijgend aanbo...

Nieuwe inzichten in risico’s perchloraat in voeding

19 december 2024

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft een conceptadvies uitgebracht over de gezondheidsrisico’s van perchloraat in voeding. Dit advies, dat openstaat voor publieke consultatie, beantwoordt een verzoe...

Unilever verkoopt Unox en Zwan aan Zwanenberg

18 december 2024

Unilever heeft een bindend bod ontvangen van Zwanenberg Food Group voor de overname van de merken Unox en Zwan. Beide merken zijn iconen in respectievelijk Nederland en België. De verkoop van deze merken past in Unile...

Gezond in de bonus: prikkel voor gezondere voedselomgeving

17 december 2024

Het aantal Nederlanders met overgewicht groeit snel. Volgens berekeningen van het RIVM zal in 2050 maar liefst 64% van de bevolking te zwaar zijn. Dit terwijl 79% van het huidige voedselaanbod in supermarkten buiten de S...

Europese landbouw: transitie in cijfers

16 december 2024

Klimaatdoelen, economische druk en veranderende marktvoorwaarden hebben grote invloed op de Europese landbouw. Uit recente cijfers van Eurostat blijkt hoe de sector zich aanpast. Productie, duurzaamheid en arbeidsmarkttr...

Nieuwe inzichten verbeteren textuur plantaardig vlees

13 december 2024

Het mondgevoel van plantaardige vleesvervangers blijft een uitdaging voor de industrie. Consumenten vragen om producten die qua structuur dichter bij echt vlees komen, vooral bij whole-cut alternatieven. Een recent onder...

Robotisering in land- en tuinbouw onmisbaar door arbeidstekort

13 december 2024

De land- en tuinbouwsector ziet de volumes in 2024 opnieuw dalen ten opzichte van het voorgaande jaar. Toch blijven de financiële resultaten van de sector dankzij stabiele prijzen en lagere kosten positief. Tegelijkertij...

200ste V-Label klant: mijlpaal voor Vegetariërsbond

12 december 2024

De Vegetariërsbond heeft met de 200ste V-Label klant een belangrijke stap gezet. Het keurmerk, inmiddels op meer dan 5000 producten in Nederland te vinden, biedt consumenten duidelijke informatie over vegetarische en veg...

Voedingsindustrie voelt druk door rem op arbeidsmigratie

12 december 2024

Na een periode van stijgende prijzen lijkt de rust in de voedingssector enigszins teruggekeerd. Toch blijft de groei achterwege door structurele uitdagingen zoals schaarste aan grondstoffen, stagnerende uitvoer en een te...

Circulaire voedselproductie cruciaal voor biodiversiteit

11 december 2024

Circulaire voedselproductie en de overstap naar meer plantaardige eiwitten bieden enorme kansen om biodiversiteitsverlies en klimaatverandering tegen te gaan. Deze aanpak kan het landgebruik en de uitstoot van broeikasga...

Voedingsindustrie laat kansen liggen in aanpak overgewicht

10 december 2024

Overgewicht blijft een groeiend probleem in Nederland. Het RIVM voorspelt een stijging van het percentage Nederlanders met overgewicht van 50% in 2022 naar 64% in 2050. Deze alarmerende cijfers komen uit het rapport Kiez...

Sabor Verde lanceert duurzaam alternatief voor avocado’s

05 december 2024

De avocado is populairder, maar de teelt ervan is helaas niet zo duurzaam. Daar wil Sabor Verde, een initiatief van drie Nederlandse ondernemers, verandering in brengen. Als eerste Europese merk biedt het avocado’s die v...

Tweederde Nederlanders wil minder dierlijk eten

04 december 2024

Nederland lijkt klaar voor een eiwittransitie. Uit onderzoek van ProVeg blijkt dat twee derde van de Nederlanders meer plantaardig en minder dierlijk wil eten. Dit draagvlak is zichtbaar bij verschillende bevolkingsgroep...

De 7 megatrends die de voedingsindustrie zullen herdefiniëren

03 december 2024

We weten allemaal dat ons voedsel veel méér doet dan alleen voeden. Het heeft een enorme impact op vele gebieden. Hoe gaat de manier waarop we het produceren, verdelen en consumeren de toekomst van onze planeet vormgeven...

Top 10 best gelezen artikelen van november 2024

03 december 2024

Wat hield de voedingsindustrie bezig in november? De nieuwste trends, innovatieve productieprocessen en dilemma’s in voedselveiligheid stonden hoog op de agenda. Ontdek welke artikelen de meeste aandacht trokken in de to...