TRENDS
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nederland gaat voor een toekomst zonder honger

Woensdag 16 oktober op World Food Day hebben het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) het ‘Netherlands Food Partnership’ (NFP) gelanceerd; een nieuwe bew..

Lees meer

BoerBurgerBeweging wil wet Recht op Landbouw

17 October 2019

De politieke partij BoerBurgerBeweging wil dat Nederland een wet Recht op Landbouw krijgt. Deze wet moet het bestaansrecht van boeren en tuinders beter waarborgen en boeren beter beschermen. Wanneer BBB in maart 2021 in ...

Actieve aanpak fraude biologisch eten nodig

16 October 2019

Naar aanleiding van de antwoorden op Kamervragen op 7 oktober jl. over de fraude met biologisch en gangbaar vlees wil Bionext in gesprek over de opvolging van fraude. Als gevolg van onvoldoende capaciteit bij de NVWA wor...

Suiker Unie gaat eiwit uit blad produceren

16 October 2019

Suiker Unie heeft 10 oktober haar Green Protein Demo Plant officieel in gebruik genomen. Daarin is zij gestart met de productie van eiwit uit bietenblad. Dit gebeurt met een unieke, baanbrekende methode, waarvan de exclu...

Veganistisch rauw gehakt

15 October 2019

De technologie voor het ontwikkelen van vleesvervangers verbetert. Er komen steeds meer alternatieven op de markt. Zo introduceert Nestlé het Garden Gourmet Incredible Gehakt; veganistisch rauw gehakt dat op dezelfde man...

Poster Visindustrie

14 October 2019

Na het succes van de A1-poster met daarop de structuur van de Nederlandse vleesindustrie is het tijd voor de Nederlandse Visindustrie. Er verandert gedurende een jaar zoveel in Nederland door fusies en failliss...

Suiker Unie wint FNLI-award 2019

14 October 2019

Suiker Unie heeft 10 oktober de FNLI-award 2019 gewonnen. De Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie heeft deze prijs voor het eerst uitgereikt aan personen of teams die zich op bewonderenswaardige wijze inzetten o...

Voedingsindustrie blijft stabiele sector

11 October 2019

Uit de jaarlijkse Monitor van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI), die op donderdag 10 oktober is gepresenteerd, blijkt dat de levensmiddelenindustrie in Nederland zich wederom zeer stabiel blijft ont...

Zes manieren om de plastic puzzel te lijf te gaan

10 October 2019

Nederlanders gebruiken jaarlijks ca. 26 miljard plastic voedselverpakkingen en de trend wijst op een verdere stijging. Echter als consumenten hun gebruik met vijf verpakkingen per jaar verminderen, kan dit de groei tot s...

Vion lanceert vleesvervangers

09 October 2019

Vion, de grootste vleesverwerker van Nederland, presenteerde op 9 oktober op de Anuga-beurs in Keulen een nieuw merk voor plantaardig vlees. Volgens ProVeg Nederland is de introductie van Vion een volgende stap in de tra...

Hoe voorkom je Listeria?

08 October 2019

Listeriabesmetting staat bovenaan de lijst van ernstige besmettingen. Als je bedrijf wordt getroffen, zijn de gevolgen haast niet te overzien. Op zo’n moment zoek je naarstig naar oplossingen om de Listeria zo snel mogel...

TED’S vertaalt ambacht naar fabriek

07 October 2019

Het assortiment bij TED’S Food Factory wordt veelal samen met de klant ontwikkeld. Ook voor hun machinepark vroeg het bedrijf om maatwerk. Zo werd voor de weeg-en etiketteermachines een fullservicecontract met Espera afg...

Eat lunch or be lunch - Trendmagazine

07 October 2019

Schaalvergroting, meer en meer efficiency, veeleisende transparantie, toenemende vraag naar duurzaamheid, noodzakelijke innovatie en onontkoombare digitalisering. Ga er maar aanstaan! De foodsector krijgt het allemaal te...

Consument besteedt meer aan duurzaam voedsel

04 October 2019

De Nederlandse consument geeft steeds meer geld uit aan voedsel dat voorzien is van een keurmerk. In 2018 kochten huishoudens voor 4,9 miljard euro aan dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel, een stijging van 7%...

Nederlanders in strijd tegen voedselverspilling

03 October 2019

Nederlanders zijn thuis minder voedsel gaan verspillen. In 2019 verspilden Nederlanders 34,3 kilo eten per persoon; bijna 7 kilo minder dan in 2016. Ook is er minder drinken weggespoeld via de gootsteen en het toilet. Da...

Nieuwe field lab Smart Food Processing geopend

02 October 2019

Op dinsdag 1 oktober 2019 is het field lab Smart Food Processing geopend bij Food Tech Park in Helmond. Elly Blanksma-van den Heuvel, burgemeester van Helmond, verrichte de openingshandeling samen met een indrukwekkende ...