TRENDS
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Consumptie alternatieve eiwitten blijft achter

Nederlanders willen steeds vaker kiezen voor alternatieve eiwitbronnen. Toch stijgt de consumptie van alternatieve eiwitten (vis, peulvruchten, vleesvervangers, zeewier en insecten) niet. Dit blijkt uit onderzoek van Wag..

Lees meer

Vegan melk van tarwezemel straks mogelijk

27 november 2020

De vraag naar plantaardige alternatieven voor dierlijke eiwitten neemt steeds verder toe. Royal Koopmans gaat samen met het Carbohydrate Competence Centre (CCC) onderzoeken op welke manier tarwezemelen gebruikt kunnen wo...

Espera draagt bij aan vertrouwen consument

27 november 2020

De voedingsmiddelenindustrie is de meest kritische branche met betrekking tot declaratie van het product. Voor de eindgebruiker is het etiket op een product het platform voor alle product-specifieke informatie, zoals voe...

1,2 miljoen voor onderzoek naar bioplastic uit suiker

26 november 2020

Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en verschillende bedrijven en kennisinstellingen doen de komende drie jaar onderzoek naar hoe op een efficiëntie manier bioplastic gemaakt kan worden uit suiker, zodat de prijs vergelijk...

Van Loon Group start met Varken op z’n Best

26 november 2020

Per 1 oktober 2020 is het nieuwe ketenconcept Varken op z’n Best van start gegaan. Van Loon Group nam het initiatief voor dit innovatieve ketenconcept om de kwaliteit van het varkensvlees te verhogen en de keten transpar...

Onderzoek transitie naar een duurzaam voedselsysteem

26 november 2020

Onder de vlag van de Nationale Wetenschapsagenda start een breed consortium van 30 wetenschappers uit het wo en hbo samen met een groot aantal bedrijven, NGO’s en innovatieve netwerken met het driejarige programma ‘Trans...

Grass Fed Standard: maatstaf voor kwaliteitsrundvlees

25 november 2020

Bord Bia, de Irish Food Board, heeft een nationaal kwaliteitslabel voor grasgevoerd Iers rundvlees geïntroduceerd. Deze zogeheten Grass Fed Standard biedt consumenten betrouwbare informatie over de herkomst en leefomstan...

Eerlijke vleesprijs komt steeds dichterbij

24 november 2020

55% van de inwoners in Nederland, Duitsland en Frankrijk is uitgesproken vóór een invoering van een eerlijke vleesprijs, conform het plan van de TAPP Coalitie waarbij de opbrengsten direct terugvloeien naar de samenlev...

10 prioriteiten om voedselverspilling te verminderen

24 november 2020

Samen Tegen Voedselverspilling doet oproep voor UN Food Systems Summit 2021 Om voedselverspilling te halveren vóór 2030 - een duurzaam ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties - zijn nog grote stappen nodig. Soms sta...

Voedselleveranciers krijgen sterkere positie in de keten

24 november 2020

Boeren, tuinders en vissers hebben een zwakkere onderhandelingspositie tegenover grote en geconcentreerde marktpartijen in de keten. Dit zorgt ervoor dat zij bijvoorbeeld makkelijk onder druk gezet kunnen worden om korti...

Verbod op wegwerpplastic vanaf 2021

18 november 2020

Vanaf 3 juli 2021 geldt in de EU een verbod op plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, bestek en borden. Het gaat hier om producten die het meest in het milieu terechtkomen en waarvoor betaalbare alternatieven zijn. Vert...

Unilever zet extra in op vegan

18 november 2020

Op woensdag 18 november kondigde Unilever een nieuw jaarlijks omzetdoel van 1 miljard euro aan voor plantaardige vleesvervangers en zuivelalternatieven, binnen de komende vijf tot zeven jaar. Deze groei zal worden gestim...

Meer besteed aan duurzaam voedsel in 2019

18 november 2020

We besteedden in 2019 18% meer aan duurzaam voedsel dan het jaar hiervoor. Consumenten zijn best bereid meer aan duurzaam voedsel uit te geven. Ook groeide het aanbod gestaag. Van de ruim 56 miljard euro die we vorig jaa...

‘Impact duurzame initiatieven vaak nog te klein’

16 november 2020

Als minister van VWS had ze het thema gezonde voeding al hoog op de agenda staan. Nu ze bestuursvoorzitter van Foodvalley is, wil Edith Schippers de slagkracht van innovatieve, Nederlandse voedingsmiddelenbedrijven op in...

Reiniging en desinfectie: ‘Het is en blijft maatwerk’

16 november 2020

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de reiniging en desinfectie in de voedingsmiddelenindustrie. Dat heeft wel de nodige data opgeleverd; maar geen standaardprotocollen. Een goede schoonmaak blijft maatwerk. En blijkt la...

Van reinigingsmiddelen tot schone fabriek

16 november 2020

‘Voedingsmiddelenbedrijven hebben nog maar weinig kennis van goed en effectief schoonmaken’, concludeert Gert Visscher, directeur/eigenaar van Eco2Clean. “Kennis die er is, gaat vaak snel verloren.” Dat komt het ‘voedsel...