TRENDS
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Zoeken naar de balans van de ingrediënten

Minder suiker, zout en vet - meer natuurlijke producten en ingrediënten. Minder vlees en andere dierlijke eiwitten - meer plantaardige alternatieven. Minder bestrijdingsmiddelen en CO2-uitstoot - meer aandacht voor de na..

Lees meer

Moving Mountains lanceert No-Pork burger

21 January 2020

Moving Mountains, bekend van plantaardige burgers en hot dogs, is continu bezig met de ontwikkeling van verschillende alternatieve vleesproducten. Na recentelijk een sausage te hebben gelanceerd, is nu ook de No-Pork Bur...

KIDV: Ambitieus brancheplan out-of-home sector

20 January 2020

Koplopers in de out-of-home sector nemen de komende jaren concrete maatregelen voor het verduurzamen van verpakkingen, en het tegengaan van zwerfafval. In samenwerking met het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) is...

Foodybag zorgt voor minder voedselverspilling

14 January 2020

Vanaf 13 januari kunnen restaurants met een speciaal #verspillingsvrij-logo achter hun raam of op hun menukaart duidelijk maken dat zij zich inzetten tegen voedselverspilling. Wat niet opgegeten wordt, mag mee naar huis....

Helft Nederlanders vindt prijs gezond voedsel te laag

14 January 2020

Consumenten menen dat ons voedsel gezonder en duurzamer is geworden; we betalen er wel te weinig voor. Deze resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd tijdens het Nieuwjaarscafé van Schuttelaar & Partners, het adv...

Alternatieven plastic soms slechter voor milieu

13 January 2020

Deskundigen zeggen dat alternatieven voor plastic soms nog erger het milieu kunnen belasten dan plastic zelf. Gebruik ervan zou onder andere leiden tot hogere CO2-uitstoot. De Britse Circular Taskforce sprak met super...

Product van half vlees en half groente in het vleesschap

08 January 2020

Nieuw voor consumenten die minder vlees willen eten maar geen concessies willen doen aan de gezonde eigenschappen en heerlijke smaak, die de balans zoeken tussen genieten, verantwoord leven en duurzaamheid. FiftyFifty is...

Van Loon Group stapt in de markt van vleesvervangers

07 January 2020

Tijdens de Horecava introduceert Van Loon Group onder een nieuw label ‘The Blue Butcher’, een uitgebreid assortiment innovatieve vleesvervangers om te bouwen aan een ‘geenvleesvandaag’-schap. Met dit nieuwe label geeft V...

De tien thema’s van 2020

02 January 2020

Wetgeving, consumentengedrag en duurzaamheid. Het hebben van een goede strategie in 2020 is voor de ondernemer misschien wel belangrijker dan ooit. ABN AMRO geeft alvast inzicht en achtergrond in tien thema’s die bedrijv...

Agrarische ondernemers kans op verduurzamen

02 January 2020

Vanaf 1 januari 2020 is het voor startende agrarische ondernemers mogelijk een lening aan te vragen voor het verduurzamen van hun bedrijf. Na overname is het voor starters in de land- en tuinbouwsector vaak niet direct m...

Meer groente in januari met ‘Green January’

31 December 2019

Groente-innovator &samhoud food daagt Nederland uit om in januari naast 0% alcohol ook voor 100% groente te gaan. Met ‘Green January’ wil &samhoud food mensen laten ervaren dat groente en genieten goed samen gaan. Met de...

Diviande BREEAM-NL Outstanding gecertificeerd

23 December 2019

In 2017 startte Diviande met de nieuwbouw van een productielocatie, inclusief opslag en distributie van haar gekoelde en diepgevroren (vlees)producten en een kantoorfunctie. Bij de bouw is duurzaamheid continue een aspec...

Meer duurzame palmolie verwerkt in Nederland

20 December 2019

Nederland is op de goede weg bij het gebruik van duurzame palmolie. Het einddoel (100% duurzaam in 2020) is in zicht. Dat blijkt uit de rapportage van de Dutch Alliance for Sustainable Palm Oil (DASPO). In 2018 was 89% v...

Future of Food

19 December 2019

Vakblad Voedingsindustrie werkt mee aan de campagne Future of Food die19 december 2019 is gelanceerd door Mediaplanet. Leer meer over verschillende trends en ontwikkelingen op het gebied van voedsel. Belicht worden onder...

Europeanen bereid meer te betalen voor minder plastic

17 December 2019

Zes op de tien (62 procent) Europese consumenten zeggen dat ze bereid zijn de daad bij het woord te voegen en meer te betalen voor levensmiddelen die minder plastic verpakkingen bevatten. Een vergelijkbaar aantal (59%) z...

Bioplastics: wel of niet composteren?

17 December 2019

Bioplastics zijn populair in deze tijd dat men zich zorgen maakt over zwerfafval en milieuschade. Maar de vraag luid: Kunnen bioplastics hun groene imago waarmaken? En zijn ze wel of niet geschikt voor compostering? Er b...