TRENDS
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

FNLI: Voortbestaan foodproducenten sterk onder druk

De FNLI maakt zich grote zorgen over de continuïteit van Nederlandse voedingsmiddelenproducenten. Door de explosief gestegen energiekosten komen zij steeds meer in het nauw. Een groeiend aantal producenten in verschillen..

Lees meer

HAK stopt productie wegens hoge energieprijzen

04 oktober 2022

Groenten- en peulvruchten fabrikant HAK plant in januari 2023 een korte productiepauze in vanwege de sterk oplopende energieprijzen. Het gaat om een pauze van zes weken. Volgens de organisatie is het met de huidige energ...

11 bedrijven uit de foodsector in KVK Innovatie top 100

04 oktober 2022

Op dinsdag 4 oktober 2022 presenteerde KVK voor de 17e keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse midden-en kleinbedrijf heeft gerealiseerd. In 2022 staan er 11 bedrijven uit de food- en agrisector...

Pieter Pot wil meer verpakkingsvrije producten

03 oktober 2022

Pieter Pot voert gedurende oktober 2022 een campagne om consumenten én de grote spelers uit de voedingsindustrie uit te nodigen om meer in te zetten op verpakkingsvrije producten. Pieter Pot trekt al sinds 2019 ten strij...

Startup lanceert Koffie zonder koffiebonen

01 oktober 2022

De Nederlandse startup Northern Wonder lanceerde op dinsdag 27 september 2022 Coffee Free Coffee. Dit nieuwe product heeft de smaak en de geur van koffie, bevat cafeïne en wordt op dezelfde manier gezet, maar bevat allee...

ENOUGH produceert niet-dierlijke eiwitten in nieuwe fabriek

29 september 2022

ENOUGH opent vanaf oktober een productiefaciliteit in het Zeeuwse Sas van Gent waarmee extra capaciteit toe wordt gevoegd aan de eiwitmarkt. Eén jaar na de start van de bouw van de fabriek viert het voedseltechnologiebed...

Sunt maakt baked donuts van geredde bananen

29 september 2022

Sunt is het eerste bedrijf wereldwijd dat gebakken donuts op grote schaal introduceert en laat zien dat zélfs de traditionele donut -die van origine van de Hollandse oliebol afstamt- een stuk duurzamer en verantwoorder k...

Brave New Food zet nieuwe stap naar duurzaam voedsel

27 september 2022

Brave New Food zet een nieuwe stap in de zoektocht naar meer gezonde en duurzame voedselproducten. Met de Startup Challenge 2022 roept het bedrijf hun netwerk van zowel innovatieve startups als gevestigde corporate foodb...

WUR: aandeel van duurzame voedselaankopen is gestegen

27 september 2022

Consumenten gaven in 2021 9,5 miljard euro uit aan duurzaam voedsel. Aan producten met keurmerken zoals Beter Leven, Biologisch en Rainforest Alliance geven we steeds meer geld uit. Dit blijkt uit de Monitor Duurzaam Voe...

CSRD raakt steeds meer voedingsbedrijven

22 september 2022

Nieuwe Europese richtlijnen dwingen grote bedrijven nog scherper hun duurzaamheidsrapportages op te stellen en te publiceren. Zijn deze in lijn met de Parijs klimaatakkoorden en gaan bedrijven met hun uitvoeringsagenda d...

Fantastic new proteins …and where to find them…

21 september 2022

De eiwittransitie is in volle gang. Productontwikkelaars en voedingstechnologen ontwikkelen innovatieve ingrediënten en duurzame producten: fantasie wordt werkelijkheid. Maar… hoe fantastisch zijn ze eigenlijk? Hoe zie j...

Geur en smaak optimaliseren van vleesvervangers

21 september 2022

De vraag naar vlees-, zuivel- en visvervangende producten groeit gestaag. Producenten investeren veel om hun aanbod te verbeteren. Hierbij zijn vooral geur en smaak een uitdaging, want plantaardige eiwitten uit bijvoorbe...

99,6 procent slachterijen voldoet aan regelgeving

21 september 2022

"In 2021 heeft de NVWA liefst 88.000 inspecties uitgevoerd bij de Nederlandse slachterijen. Uit de nieuwe Naleefmonitor van de NVWA blijkt dat de bedrijven voor liefst 99,6% aan de wet- en regelgeving hebben voldaan. De ...

Praktische oplossingen voor hygiënisch bekabelen

20 september 2022

Hygienic Design producten beperken het risico op een besmetting in de voedingsmiddelenindustrie. Maar hoe pak je dit nu aan en hoe voorkom je dat kabels en componenten een risico voor de voedselveiligheid vormen? Jeroen ...

Big data brengt voedselveiligheid naar higher level

20 september 2022

Nieuwe en krachtige algoritmen en bio-informaticahulpmiddelen maken de ontwikkeling van modellen mogelijk waarmee uitbraken van door voedsel overgedragen ziekten véél beter zijn te voorspellen. Nestlé en Mars behoren tot...

20 Procent omzetstijging voedingsindustrie

20 september 2022

De omzet van de voedingsindustrie steeg in juli dit jaar vergeleken met juli vorig jaar met 19,6 procent. Begin juli dit jaar had driekwart van de ondernemers in de voedingsindustrie wel last van productiebelemmeringen e...