TRENDS
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Kweekvlees op boerderijen in heel Europa?

RESPECTfarms start een onderzoek om boeren in staat te stellen vlees rechtstreeks uit dierlijke cellen te kweken, op hun bestaande boerderijen. Met investeringen van zowel Europese regeringen, NGO's en partners uit de in..

Lees meer

Plasticbesparend verpakken van groente en fruit

31 januari 2023

Als reactie op de trend in duurzaam verpakken zet MULTIVAC, haar plasticbesparende verpakkingsoplossingen op de komende beurs Fruit Logistica in de schijnwerpers. Van 8 tot 10 februari 2023 laten zij op meer dan 250 vier...

Eerste gebiedspilot plantaardige eiwitten van start

27 januari 2023

De Noord-Brabantse gemeente Altena is het toneel van de eerste Nederlandse gebiedspilot plantaardige eiwitten. Bij supermarkten, scholen en restaurants worden interventies getest om de lokale bevolking te stimuleren vake...

Plastics Europe voorkomt pelletverlies in milieu

26 januari 2023

Plastics Europe, de vereniging van kunststoffabrikanten in Europa, en EuPC, de vereniging van Europese kunststofverwerkers, hebben de lancering aangekondigd van het geharmoniseerde Europese certificeringssysteem Operatio...

Moonen Packaging behaalt B Corp certificering

23 januari 2023

Moonen Packaging mag zich sinds december 2022 ‘B Corporation’ noemen: een impactvol bedrijf dat laat zien dat je als onderneming sociale en duurzame impact kunt maken en een commercieel succesvol bedrijf kunt zijn. Het B...

Consument besteedt 36% meer aan bio-producten in 2022

23 januari 2023

Consumenten hebben in 2022 36% meer uitgegeven aan biologische producten, zo blijkt uit een nieuwe GfK analyse over 2022, die gepresenteerd werd op de Biobeurs. De totale biologische omzet bedroeg 1,4 miljard euro. De...

Nederlandse economie vertraagt in verduurzaming

23 januari 2023

16,5 procent van het Nederlands bedrijfsleven is duurzaam. Dat blijkt uit de Nieuwe Economie Index 2023 (NEx), het cijfer dat MVO Nederland jaarlijks toekent aan de duurzaamheid van de Nederlandse economie. De index stij...

Geen btw-maatregel om biologisch eten te stimuleren

20 januari 2023

De overheid heeft nog geen concrete plannen om het prijsverschil tussen gangbaar en biologisch te beïnvloeden. Dat liet het ministerie van LNV weten op de Biobeurs. Een btw-verlaging op biologische producten lijkt er voo...

Eosta bespaart 50 miljoenste plastic verpakking

20 januari 2023

Eind 2016 begon Eosta (onder merknaam Nature & More) als eerste in Europa lasertechniek toe te passen op verse biologische groente en fruit. Eosta noemde het natural branding, als een manier om stickers en verpakking...

HAK gaat over op biologisch

19 januari 2023

HAK wil in 2027 volledig zijn overgestapt op biologische teelt voor alle groenten en peulvruchten uit Nederland. Dat staat in het ‘Groene Akkerplan’ van HAK, een actieplan dat de groente- en peulvruchtenfabrikant volgt o...

Vlees en vleesvervangers veilig houdbaar zonder nitriet

17 januari 2023

De technologen van het Wageningse TOP bv hebben een octrooi verworven op een proces om de vlees, vleesvervangers en hybride producten te behoeden voor de ‘botulismebacterie’ Clostridium botulinum zonder dat daarvoor de r...

Bonen & Fermentatie: een winnende combinatie?

17 januari 2023

Het project ‘Ferder met eiwitrijke gewassen van dichtbij’ duikt in de potentie van fermentatie, vandaar de F in ferder, voor de verwerking van eiwitrijke gewassen uit Nederland. Een regionaal project om lokaal geteelde b...

Schouten Europe introduceert plantaardige visfilet

16 januari 2023

Vervangers voor vis zijn sterk in opkomst. Het aantal introducties in supermarkten in West-Europa is de laatste twee jaar exponentieel gegroeid. Daarom introduceert Schouten Europe in januari 2023 een plantaardige visfil...

In 2040 bestaat een kwart van alle voeding uit alternatieve eiwitten

16 januari 2023

In 2040 bestaat minstens een kwart van alle voedingsmiddelen uit alternatieve eiwitten. Dit blijkt uit een enquête die machine- en installatieproducent GEA liet uitvoeren onder duizend chef-koks uit elf landen. De duurza...

Duurzaamheidsclaims: Zorg ervoor dat het klopt

12 januari 2023

Beter voor de planeet! Een duurzamere keuze! Wanneer u een duurzaam voedingsmiddel ontwikkelt of op de markt brengt, wilt u als ondernemer dit natuurlijk graag vermelden op de verpakking en in reclame. Hier zijn echter w...

Foodservicemarkt 2022: € 5,8 miljard groei

10 januari 2023

FoodService Instituut Nederland (FSIN) meldde op het jaarlijkse FSIN Brunchcongres tijdens de Horecava dat de omzet van de foodservicebedrijven in 2022 is gestegen met ruim 40%, naar een omzet van €19,1 miljard. Ondanks ...