TRENDS

Het nieuwe bouwen

Het gaat goed met de Nederlandse bouwsector, en de foodsector blijft daarin niet achter. Nieuwe wet- en regelgeving is aanjager voor investeringen. Want het moet duurzamer, kwalitatief beter, gasloos, energiezuiniger en ..

Lees meer

Gewasbescherming groente en fruit afgenomen

24 June 2019

Het aantal groente- en fruitproducten waar meer gewasbeschermingsmiddelen op zitten dan wettelijk toegestaan is weer verder afgenomen. In de periode 2003 tot en met 2010 was er al een daling te zien. Deze daling zette zi...

Halvering food waste 2030. Hoe dan?

21 June 2019

De overheid heeft zich ten doel gesteld de voedselverspilling tegen 2030 met 50 procent terug te dringen. Om dat doel te bereiken is de consument als grootste verspiller nu aan zet, stelt ABN AMRO op basis van recent ond...

2040: Vlees maakt plaats voor alternatieven

18 June 2019

Vleesalternatieven hebben het potentieel om de wereldwijde vleesindustrie met een waarde van vele miljarden dollars te verstoren. De essentiële vragen zijn echter welke van deze nieuwe producten het meest verstorend kunn...

LNV: Omslag naar sterke landbouw

18 June 2019

De omslag naar kringlooplandbouw krijgt een forse impuls. Om belemmeringen weg te nemen die innovaties in de weg staan, krijgen kringloopboeren experimenteergebieden toegewezen. De omslag naar een sterke en duurzame land...

Mossel & Stoom: Seafood Steam Group

17 June 2019

De Seafood Steam Group uit Bruinisse introduceert Mossel & Stoom. Een kant-en-klaar gerecht met verse Zeeuwse Mosselen, compleet met alle verse ingrediënten al in de verpakking. Dankzij de unieke verpakking, is het g...

Jumbo maakt duurzame flessen

17 June 2019

Jumbo stapt over op het gebruik van duurzamere flessen voor alle verse sappen. Deze week verschijnt de populaire 1 liter fles verse sinaasappelsap in het Jumbo schap met deze milieuvriendelijke verpakking. Daarna volgen ...

Vivera verder op plantaardige markt

11 June 2019

Na de verkoop van vleesbedrijf Enkco gaat Vivera Foodgroup met de overgebleven bedrijfsonderdelen Vivera, Culifrost en Dutch Tofu Company een vleesloze toekomst in. De nieuwe groep richt zich volledig op de plantaardige ...

‘Technisch is (bijna) alles al mogelijk’

10 June 2019

Prof.dr.ir Andy van den Dobbelsteen is sinds 10 jaar hoogleraar Climate Design & Sustainability bij de TU Delft. De leerstoel Climate Design & Sustainability zit dicht tegen de technische kant van bouwkunde aan. Zijn ond...

Miljarden jaren aan gratis innovatie

10 June 2019

Biomimicry (biomimics - van het Griekse 'bios' (leven) en 'mimesis' (imitatie) is de wetenschap die staat voor leren van de natuur. In Nederland nog een relatief onbekend begrip, in het buitenland volop omarmd. Grote, mo...

Geautomatiseerd hoogbouwvrieshuis bij Aviko

10 June 2019

Aardappelverwerkend bedrijf Aviko realiseert naast de fabriek in Steenderen een geautomatiseerd hoogbouwvrieshuis. Ze gaan daarbij voor BREEAM-NL ‘Outstanding’. In het voortraject is de tijd genomen om tot de beste engin...

Temperatuurverschil containers verleden tijd

10 June 2019

Grote temperatuurverschillen in reefer containers leveren veel problemen op voor im- en exporteurs van fruit. Door verschil in temperatuur is een deel van het fruit niet meer verkoopbaar en krijgen exporteurs veel schade...

Jumbo Veggie Chef lijn groeit met 20%

07 June 2019

Van verse hamburgers van champignons tot ovenbitterballen van oesterzwammen: het vega(n) aanbod van Jumbo wordt de komende weken verder uitgebreid. Nieuw in het Jumbo Veggie Chef assortiment – het grootste vega(n) huisme...

AH-medewerkers: ‘Master in vers’

05 June 2019

Albert Heijn zet vol in op het beste versaanbod in Nederland. Daartoe worden drie winkels per week omgebouwd naar het nieuwste winkelconcept met meer ruimte voor vers eten en kookinspiratie. Medewerkers krijgen bovendien...

Omzet duurzame voeding verdubbeld

04 June 2019

De aanhoudende groei van duurzamere producten met een keurmerk in de supermarkt heeft geleid tot een verdubbeling van de omzet in vier jaar tijd. In 2014 werd nog iets minder dan 1,9 miljard euro besteed aan duurzamere v...

Too Good To Go komt in actie

03 June 2019

Tijdens de Europese Week van de Duurzame Ontwikkeling (30 mei - 5 juni 2019) lanceert Too Good To Go, wereldwijd de grootste app tegen voedselverspilling, een unieke campagne. Too Good To Go identificeert voedselverspill...