Foodprocessing
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Meer variatie in vleesvervangers in trek

In maart meldde Distrifood dat de verkoop van vleesvervangers nooit zo groeide als in 2019. Data- en onderzoeksbureau Nielsen berekende een groei van 30%. Deze trend, die zich verder zal doorzetten, zorgt ook voor de vra..

Lees meer

Ontdekkings-tochten

14 september 2020

‘Niets nieuws onder de zon’, dacht ik in juni, bij de start van mijn zomervakantie. De coronacrisis modderde rustig door. Geen grote reis dus naar onbekende plekken. Geen onverwachte ontmoetingen of nieuwe bergwandelrout...

Het groeipotentieel van de eiwittransitie

14 september 2020

De landbouw en veeteelt zijn verantwoordelijk voor een substantieel deel van onze impact op het milieu: wereldwijd zorgen deze sectoren voor zo’n 20% van de broeikasgasemissies (FAO, 2016). Om de klimaatdoelen van Parijs...

Voor élk proces de juiste machine

14 september 2020

Vleesvervangers en overige plant-based producten (zoals vervangers voor kaas en andere melkproducten) zijn sterk in opkomst. Sismatec process & packaging solutions ziet hierin een enorme groeimarkt en kan zijn expertise ...

Vegavlees: ‘De textuur moet steengoed zijn’

14 september 2020

Bij TOP BV in Wageningen zijn ze erin geslaagd om een écht goede vegaburger te maken. De volgende breinbreker? “Whole muscle meats!”  Wie niet in de gaten heeft dat er iets aan de hand is in het vleesschap (of moeten ...

Visverwerkers eisen plek aan tafel Noordzeeakkoord

03 september 2020

De Nederlandse visverwerkende industrie, goed voor een jaaromzet van 4.5 miljard euro en meer dan 5.000 banen, eist een plek aan tafel bij toekomstige gesprekken over het vastgelopen concept-Noordzeeakkoord. Dit schrijve...

Rabobank: Meer onzekerheden voor varkensvlees

29 juli 2020

Covid-19 brengt veel onzekerheden met zich mee voor de wereldwijde varkensvleesmarkt. Door verschillende verstoringen in de toeleveringsketen heeft de Rabobank de productie van varkensvlees in de belangrijkste productiel...

Minder kalveren en varkens geslacht door corona

29 juli 2020

In het tweede kwartaal van 2020 zijn er in Nederlandse slachthuizen minder kalveren en varkens geslacht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal geslachte kalveren daalde met 14 procent (59.000), en het aantal...

K+G Wetter introduceert nieuwe mengwolf

19 juni 2020

De nieuwe mengwolf van K + G Wetter maakt "dode ruimte-vrije" menging en een homogeen mengresultaat mogelijk De machines van K + G Wetter zijn overtuigend door hun toepassingsgerichte en technisch geavanceerde oplossi...

Brandstichting Eenden slachterij Ermelo staat niet op zichzelf

29 mei 2020

De brandstichting bij de eenden slachterij in Ermelo in de nacht van 27 op 28 mei is afschuwelijk en staat niet op zichzelf. Door jaren van ongefundeerde uitlatingen en framing over de landbouw vanuit NGO’s, politiek, ov...

Future Food Group lanceert nieuw merk PLNT

15 mei 2020

Future Food Group heeft een eigen merk ontwikkeld. Onder de naam PLNT zet het een uitgebreide lijn vleesvervangers op de markt. Producten die niet alleen goed zijn voor de mens maar ook voor onze planeet. Vanuit de visie...

COV: Oproep FNV kwetsend, ongefundeerd en ongepast

11 mei 2020

Zo kwalificeert Algemeen Secretaris van de COV Richard van der Kruijk de oproep van de FNV om hard in te grijpen in de vleessector. Het is een klap in het gezicht van de duizenden werknemers die zich dagelijks als een va...

Future Farm klaar om Europa te veroveren

07 april 2020

Future Food Group gaat een unieke samenwerking aan met Fazenda Futuro. Fazenda Futuro is het eerste Braziliaanse foodtech bedrijf dat vlees maakt van planten en heeft reeds goede naam gemaakt op het Zuid-Amerikaanse cont...

De toekomst van foodprocessing

06 april 2020

De voedselverwerkende industrie wordt steeds ‘slimmer’: dankzij automatiseringsprocessen en nieuwe technieken. Wat betekent dit voor de werkvloer? Waar loopt de industrie tegenaan, welke oplossingen worden er geboden en ...

Lazy Foods voorziet Europa van koelverse guacamole

06 april 2020

Avocado’s vragen vanwege hun snelle verkleuring om een vlotte verwerking. Als dat proces deels handmatig plaatsvindt, mag het machinale stuk niet falen. Een niet-haperende sealmachine is dan onontbeerlijk.  “Geen fees...

Hogeslag investeert in duurzaam personeelsbeleid

06 april 2020

“Onze mensen zijn het kapitaalgoed van de onderneming. Wanneer wij stoppen met investeren in onze mensen, zijn alle andere uitgaven een verspilling”, zegt Rudi Holleboom, directeur bedrijfsvoering bij Hogeslag Olst BV.  ...