Foodprocessing
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Personeelskrapte blijft de achilleshiel van de voedingsindustrie

De Nederlandse voedingsindustrie loopt al jaren tegen een stevige muur op: een gebrek aan mensen. Ondanks stijgende lonen en volop investeringen in automatisering, blijft personeelsschaarste de grootste rem op groei. ING..

Lees meer

Experts delen oplossingen voor de foodproductie van morgen

16 april 2025

Welke technologische ontwikkelingen zijn ‘hot’ in de voedingsindustrie? Wat zijn de uitdagingen om deze in te zetten? En welke opties bieden bedrijven om de uitdagingen te overwinnen? Tijdens het Food Tech Event vinden b...

Boekpresentatie The Future of FOOD

15 april 2025

Op een locatie die innovatie en toekomstdenken ademt, presenteerden we vrijdag 11 april 2025 met trots ons boek The Future of FOOD. We waren met ons OSV netwerk te gast bij Koppert Cress, waar we de eerste twee exemplare...

Paul van Liempt: Blauwe boorden bonanza

14 april 2025

Werd vakmensen een paar jaar geleden nog een sombere toekomst voorgehouden, anno 2025 staan de zaken er heel anders voor. De werkende klasse zit op een goudmijn, meent schrijver en journalist Paul van Liempt. De kenterin...

GEA verduurzaamt de sauzenmarkt

14 april 2025

GEA profileert zich in de Benelux steeds meer in de voedingsmiddelenindustrie, specifiek op sauzengebied. Het is een belangrijke volgende stap voor de specialist in de liquid food markt. Pompen, afsluiters en homogenisat...

DKB zoekt altijd naar de krokante oplossing

14 april 2025

Een portie knapperige snacks blijft onweerstaanbaar, maar gezond is anders. Toch zijn er innovaties op snack- en frietgebied die de NutriScore kunnen verbeteren. DKB Partner in Foodsolutions, dat de merken ECS Paneermeel...

Dutch Truffle: truffel als ingrediënt op maat

10 april 2025

Truffels, heerlijke verse truffels voor iedereen. Uit passie voor truffels is Dutch Truffle in 2006 opgericht. Wat begon met het importeren van verse truffels voor eigen gebruik, vrienden en lokale horeca, is uitgegroeid...

The Future of Food 2025

31 maart 2025

Ons voedsel doet veel méér dan alleen voeden. Hoe we het produceren, verdelen en consumeren bepaalt de toekomst van onze planeet, onze cultuur en onze gezondheid. Hoe? Dat vind je terug in het meer dan 300 pagina's telle...

Fiscale voordelen maken duurzame stoomproductie aantrekkelijker

20 maart 2025

Stoom is onmisbaar in de voedingsindustrie, maar traditionele gasgestookte stoomketels staan onder druk door de energietransitie. Elektrische en hybride stoomoplossingen bieden een duurzaam alternatief. Naast de milieuvo...

Lente-aanbod gebruikte MULTIVAC-machines

20 maart 2025

Bij MULTIVAC heeft u niet alleen de keuze uit splinternieuwe verpakkings- of verwerkingsmachines. MULTIVAC reviseert namelijk ook gebruikte machines met originele onderdelen. De gereviseerde dieptrekkers, traysealers, fl...

Melkprijs schiet omhoog, kosten dalen minder hard

13 maart 2025

De gemiddelde landbouwprijzen in de EU zijn in het vierde kwartaal van 2024 weer gestegen. Het gaat om de eerste stijging sinds het tweede kwartaal van 2023. Boeren ontvingen gemiddeld 2,2% meer voor hun landbouwproducte...

Elektrificeer uw bedrijf met thermische opslag

11 maart 2025

Met ENERGYNEST kan uw bedrijf opgewekte elektriciteit, restwarmte of overtollige stoom opslaan en op een later moment als warmte gebruiken. Precies wanneer u het nodig heeft. Een oplossing op maat voor gebruik in de voed...

Snijden en portioneren op DEMO DAG 2025

10 maart 2025

Op woensdag 16 en donderdag 17 april organiseert IB Food Machines haar eerste exclusieve DEMO DAGEN van 2025, waar je live kunt zien hoe zij het zagen en portioneren van vlees, gevogelte, vis en meer naar een hoger nivea...

Neerlandia Urk: ‘Kan niet’ bestaat bij ons niet!

10 maart 2025

Neerlandia Urk werd in 1972 opgericht door de broers Herman en Albert Romkes en eind 2019 overgenomen door vijf zonen van de oprichters. Dit traditionele visbedrijf biedt van oorsprong een breed assortiment Noordzeevis, ...

Ontdek de toekomst van vlees- en eiwitverwerking op IFFA 2025!

20 februari 2025

Ben jij klaar voor de volgende stap in voedselproductie? De voedingsindustrie verandert razendsnel. Technologieën zoals automatisering, AI en duurzame productiemethoden maken productieprocessen efficiënter, veiliger en t...

Uitbreiding pand Uitgekookt past als 'nieuwe jas’

10 februari 2025

Met groei voor ogen werd in de periode 2023-2024 het pand van Uitgekookt in IJsselmuiden uitgebreid én gerenoveerd. Het was geen standaard bouwproject, maar een complexe 3D-puzzel met aandacht voor mens, product, process...