Foodprocessing
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De 7 megatrends die de voedingsindustrie zullen herdefiniëren

We weten allemaal dat ons voedsel veel méér doet dan alleen voeden. Het heeft een enorme impact op vele gebieden. Hoe gaat de manier waarop we het produceren, verdelen en consumeren de toekomst van onze planeet vormgeven..

Lees meer

Belgische voedingssector in zwaar weer

03 december 2024

De Belgische voedingsindustrie, een economische hoeksteen met meer dan 100.000 werknemers, verkeert in zwaar weer. Fevia, de federatie van Belgische voedingsbedrijven, luidt de alarmbel: productiedalingen, historische ma...

Meer ruimte, meer kansen voor Synergy Food

25 november 2024

Wat in 2002 begon met het blancheren van tweehonderd ton amandelen voor een bakkerijgrondstoffenbedrijf, groeide onder leiding van Schiedammer Pieter Mulder uit tot een toonaangevend bedrijf. Synergy Food Ingrediënten &a...

Techniek is de drijfveer van de voedingsindustrie

25 november 2024

Op 14 en 15 mei 2025 staan de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch in het teken van dé one-stop-shop vakbeurs voor voedselproductie en -verwerking. Professionals in de food-industrie vinden hier alles wat ze nodig hebben om...

ABN: Voedingssector onderschat risico’s van klimaatverandering

21 november 2024

De invoering van de Europese CSRD-wetgeving stelt voedingsproducenten voor een complexe uitdaging: niet alleen moeten zij rapporteren over hun eigen impact op milieu en maatschappij, ook de gevolgen van externe factoren ...

2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenindustrie

20 november 2024

2025 wordt een transformatief jaar voor de voedings- en drankensector. Versterk je bedrijfsstrategie en behaal een blijvend concurrentievoordeel met deze praktische gids over de grootste uitdagingen en kansen van 2025.  ...

Roadmap vleessector: focus op eerlijk werk en toezicht

04 november 2024

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft samen met Nepluvi, ABU en NBBU nieuwe afspraken gemaakt met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om misstanden bij uitzendbureaus in de vleessector a...

Wereldwijde zalmproductie op weg naar 27% groei

04 november 2024

De wereldwijde zalmindustrie maakt zich op voor een stevige groei na jaren van stagnatie en lichte daling. Volgens onderzoek van Kontali wordt verwacht dat de productie tegen 2030 met 27% zal toenemen. Deze groei wordt v...

Lotgering verhoogt productiviteit met slimme automatisering

14 oktober 2024

Lotgering, een toonaangevende producent van kwalitatief hoogwaardig vlees voor honden en katten, stond voor een grote uitdaging in hun verpakkingsproces. De verouderde verpakkingsmachine voldeed niet meer aan de eisen va...

Innovatie essentieel voor groei in de foodsector

10 oktober 2024

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie staat onder grote druk. Stijgende kosten, een krappe arbeidsmarkt en hoge inflatie vormen een constante uitdaging voor ondernemers. Toch zijn er ook positieve signalen, zoals de t...

Consumenten positief over agri- en foodsectoren

08 oktober 2024

Uit de resultaten van de Agrifoodmonitor 2024 blijkt dat Nederlandse consumenten optimistisch blijven over de agri- en foodsectoren. In tegenstelling tot andere zorgen, zoals klimaatverandering, maken ze zich weinig zorg...

Ikwileerlijkezuivel neemt productielocatie Ausnutria in Ommen over

26 september 2024

Op 24 september 2024 hebben Ausnutria en Ikwileerlijkezuivel.nl een overeenkomst getekend voor de overname van Ausnutria’s productielocatie in Ommen. Hiermee zullen 24 medewerkers van Ausnutria overstappen naar de nieuwe...

De Partner in Foodsolutions

24 september 2024

De herfst is begonnen en daarmee is het tijd voor gerechten die passen bij dit seizoen. Bij DKB Foodsolutions weten ze als geen ander hoe belangrijk smaak is. Met hun merken ECS Paneermeelindustrie en MasterMix bieden ze...

Nieuw Slicing Center of Excellence geopend

19 september 2024

Het gloednieuwe MULTIVAC Slicing Center of Excellence in Buchenau (op slechts 365 km van midden Nederland) is recent geopend! Bent u producent/verwerker van vleeswaren of kaasplakjes en wenst u dit nieuwe Application Cen...

Van Hoornweder optimaliseert slachtproces met CSB

12 september 2024

Van Hoornweder, een slachthuis in Torhout, verwerkt dagelijks zo'n 3.500 varkens en voldoet aan strenge wettelijke eisen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Om dit te bereiken, gebruikt het bedrijf innovati...

Bruynkens vertrouwt op GEA voor ambachtelijk maatwerk

09 september 2024

Bruynkens Vleeswaren focust niet op massa maar op kwaliteit. Directeur Marc Carpriau en zijn team produceren in het Belgische Olen vleeswaren voor meerdere kanalen. Tailor-made is een grote kracht van het bedrijf.  CE...