Groenten en fruit bewerken en wegen

Wie voorop wil blijven lopen, moet zich blijven vernieuwen. Dat is het uitgangspunt van Heemskerk fresh & easy. Een efficiënte, hygiënische verwerking in combinatie met nieuwe slimme verpakkingstechnieken garanderen ..

Lees meer

Groenten en fruit bewerken en wegen

11 September 2018

Wie voorop wil blijven lopen, moet zich blijven vernieuwen. Dat is het uitgangspunt van Heemskerk fresh & easy. Een efficiënte, hygiënische verwerking in combinatie met nieuwe slimme verpakkingstechnieken garanderen ...

Greenhill garandeert hoge kwaliteit

11 September 2018

Schoonderwoerd Vlees uit Bilthoven heeft een nieuw en eigen merk toegevoegd aan hun assortiment vlees. Greenhill staat garant voor kwalitatief hoogwaardig vlees. Het familiebedrijf importeert met name rund- en lamsvlees ...

Vis van de toekomst komt uit kweekvijver

04 September 2018

Hebben we over twintig jaar nog voldoende vis voor de groeiende wereldbevolking? Niet uit de zeevisserij, zegt prof. Johan Verreth. “De honderd miljoen ton vis die extra nodig is, zal uit kweekvijvers komen”.  De viss...

CSK Food Enrichment hevelt productie over naar Leeuwarden

14 August 2018

EDE - CSK, experts in het creëren van ingrediënten voor gefermenteerde zuivelproducten, heeft zijn capaciteit vergroot met de bouw van een moderne productielocatie voor startercultures in Leeuwarden. Momenteel hevelt CSK...

Ernstigste droogte in 40 jaar

14 August 2018

Op 11 juli 2018 heeft de Europese groenteverwerkingssector laten weten bezorgd te zijn over de potentiële verliezen van de kwantiteit en kwaliteit van gewas als gevolg van de zeer warme zomer en langdurige droogte. Toona...

Concurrentievermogen fabrikanten belemmerd

14 August 2018

Meer dan de helft van de ondervraagde Britse fabrikanten heeft hogere ingrediëntkosten (62%), verhoogde verpakkingskosten (61%) en hogere energiekosten (51%) gezien. Dit heeft grote gevolgen op hun bedrijv...

Opmars diervriendelijke pluimveeconcepten stopt

09 July 2018

De opmars van traag groeiende kuikens in de pluimveesector lijkt ondanks draagvlak bij pluimveehouders tot stilstand te zijn gekomen, door hogere kosten, constateert ABN AMRO in haar nieuwste rapport 'Ruimte voor kip'. I...

100% Belgische biologische varkensvleesketen opgestart

09 July 2018

Biovar.be, Delavi en Colruyt Group lanceren een 100% Belgische biologische varkensvleesketen. De partners willen een antwoord bieden op de steeds groeiende vraag naar biologisch varkensvlees en ze willen inzetten op loka...

Plantaardige biefstuk

12 June 2018

Sinds 11 juni ligt de plantaardige biefstuk van Vivera, waarvoor alleen plantaardige ingrediënten als tarwe en soja worden gebruikt, bij de meeste Nederlandse retailers in de schappen, en in België bij Carrefour. Als eer...

Vivera neemt plantaardige biefstuk in productie

08 May 2018

Het Nederlandse bedrijf Vivera neemt als eerste ter wereld 100% plantaardige biefstuk in productie. Vivera introduceert het product vanaf 21 mei a.s. in de Britse supermarktketen Tesco. Het bedrijf verwacht dit jaar nog ...

Luchtverdeling op maat

09 April 2018

Comfort, temperatuur, vochtigheid en verse lucht zijn van groot belang voor mens en product. Dit geldt zeker voor verwerkingsruimten in de voedingsindustrie. Hier zijn extra regels van toepassing die zijn terug te vinden...

Snijkop met 14 messen

09 April 2018

Urschel introduceert de MicroAdjustable ™ Snijkop (SL-14). Voor gebruik op de Model CC Slicer beschikt de ze snijkop (SL-14) over 14 messen. Dit ontwerp levert veel hogere capaciteiten op ten opzichte van de standaard vo...

Gasloze stoomproductie op maat

09 April 2018

De inzet van fossiele brandstoffen moet omlaag. De voorraad gas is eindig en stoken versterkt de klimaatproblemen. Bedrijven moeten op zoek naar alternatieve energiebronnen, ook voor bijvoorbeeld hun stoomvraag. Scharff ...

Fred van de Velde: "Aandeel plantaardig eiwit moet hoger"

09 April 2018

Om in de toekomst wereldwijd alle mensen van voedsel te kunnen voorzien, is het noodzakelijk dat zij een groter deel van de eiwitten die zij consumeren, halen uit plantaardige bronnen. Fred van de Velde leidt het onderzo...

Hoogseizoen voor rookworstenspecialist

05 March 2018

De broers en slagers Bert en Jannes Koetsier zijn gespecialiseerd in rookworsten; bereid met verse grondstoffen en op beukenhout gerookt. In 2014 kwam er nieuwe passie bij: knakworsten. Bert Koetsier kwam een bijzondere ...