Foodprocessing
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Sleutelen aan het machinepark

Van boer tot supermarkt wordt de voedingsketen beïnvloed door trends en ontwikkelingen binnen en buiten de branche. Óók de engineering moet de veranderingen bijbenen.  De groeiende vraag naar veilig, gezond en vers vo..

Lees meer

Poster Visindustrie

14 October 2019

Na het succes van de A1-poster met daarop de structuur van de Nederlandse vleesindustrie is het tijd voor de Nederlandse Visindustrie. Er verandert gedurende een jaar zoveel in Nederland door fusies en failliss...

Voedingsindustrie blijft stabiele sector

11 October 2019

Uit de jaarlijkse Monitor van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI), die op donderdag 10 oktober is gepresenteerd, blijkt dat de levensmiddelenindustrie in Nederland zich wederom zeer stabiel blijft ont...

Vion lanceert vleesvervangers

09 October 2019

Vion, de grootste vleesverwerker van Nederland, presenteerde op 9 oktober op de Anuga-beurs in Keulen een nieuw merk voor plantaardig vlees. Volgens ProVeg Nederland is de introductie van Vion een volgende stap in de tra...

Retail meets foodindustrie

25 September 2019

Meet & Greet met Alibaba Group en Hoogvliet. Wil je weten hoe je relevant blijft als bedrijf in een veranderende keten? Ben je ondernemer/beslisser van een foodproducerend bedrijf? Laat je 7 november 2...

Start proeftuin kringlooplandbouw

13 September 2019

InsectoCycle gaat van start met de proeftuin FeedBackFarm. Dit doen zij in samenwerking met kaas- en zuivelboerderij Kuiper. De bouw van de proeftuin is begonnen en zal 28 februari geopend worden. Het doel van deze proef...

Indringend rapport misstanden slachthuizen

13 September 2019

Minister Carola Schouten (LNV) heeft onlangs een onderzoek naar misstanden in de kleine- en middelgrote slachthuizen in Noord-Nederland ingesteld. Het rapport geeft een indringend beeld en laat de ernst van de problemati...

Yakult: 'Wij zijn een bacteriebedrijf'

10 September 2019

Wereldwijd drinken 40 miljoen mensen het gefermenteerde zuiveldrankje Yakult. Het productieproces start met een klein buisje bacteriën van ons moederbedrijf uit Japan. “Minimaal 6,5 miljard bacteriën per flesje opkweken ...

Lancering ScaleUpFood

26 July 2019

ScaleUpNation, Foodvalley NL en Rabobank kondigden de lancering aan van ScaleUpFood: een uitgebreid ondersteuningsprogramma gericht op het opschalen van ondernemingen in de voedingsmiddelen- en landbouwsector. "Klimaa...

Nieuwe versie van informatieblad 85

15 July 2019

De NVWA heeft een nieuwe versie van het informatieblad 85 uitgebracht. In een extra versie met gemarkeerde wijzigingen is te zien welke wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van de vorige versie (van september 2017)....

Beyond Meat en Zandbergen gaan samenwerken

29 May 2019

Beyond Meat, toonaangevend producent van plantaardig vlees, kondigt vandaag aan haar samenwerking met Zandbergen World’s Finest Meat uit te gaan breiden. In een nieuwe productiefaciliteit in Zoeterwoude, gebouwd door Zan...

IFFA 2019 - Mix van traditie en hightech

10 May 2019

Zes dagen lang heeft IFFA - de nummer 1 beurs voor de vleesindustrie - laten zien hoe de sector zich kan voorbereiden op de toekomst. Van de slimme vleesfabriek, verpakkingstrends en voedselveiligheid, via clean labellin...

Kansen voor Simons Halal Food

07 May 2019

In 1991 begon Simons op kleine schaal met de productie van halal-vleeswaren. Anno 2019 opereert het bedrijf wereldwijd op grote schaal. Wat gebeurde er in de tussentijd?  Simons Halal Food is de grootste leverancier v...

Vleesvervangers: Markt blijft groeien

01 May 2019

Nu grote levensmiddelenbedrijven inspelen op de populariteit van vleesvervangers vindt steeds meer innovatie plaats: op smaak, structuur en ingrediënten. Dit zorgt de komende jaren voor een nog sterkere groei van deze ma...

Foodprocessing 2019

09 April 2019

Iedere dag is het weer raak. Na een dag werken voor ‘brood op de plank’ moet er voedsel op tafel komen. De trend in Nederland is ‘puur, eerlijk en ambachtelijk’. De actuele eis van drie hongerige pubers en twee vermoeide...

Hoe krijg je de vezelstructuur?

09 April 2019

Voor producenten is het een uitdaging om voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte, zoals vegetarische producten, een vezelachtige structuur te geven. De gebruikte technologie heeft (naast de gebruikte eiwitten en ander...