Foodprocessing

Sleutelen aan het machinepark

Van boer tot supermarkt wordt de voedingsketen beïnvloed door trends en ontwikkelingen binnen en buiten de branche. Óók de engineering moet de veranderingen bijbenen.  De groeiende vraag naar veilig, gezond en vers vo..

Lees meer

Beyond Meat en Zandbergen gaan samenwerken

29 May 2019

Beyond Meat, toonaangevend producent van plantaardig vlees, kondigt vandaag aan haar samenwerking met Zandbergen World’s Finest Meat uit te gaan breiden. In een nieuwe productiefaciliteit in Zoeterwoude, gebouwd door Zan...

IFFA 2019 - Mix van traditie en hightech

10 May 2019

Zes dagen lang heeft IFFA - de nummer 1 beurs voor de vleesindustrie - laten zien hoe de sector zich kan voorbereiden op de toekomst. Van de slimme vleesfabriek, verpakkingstrends en voedselveiligheid, via clean labellin...

Kansen voor Simons Halal Food

07 May 2019

In 1991 begon Simons op kleine schaal met de productie van halal-vleeswaren. Anno 2019 opereert het bedrijf wereldwijd op grote schaal. Wat gebeurde er in de tussentijd?  Simons Halal Food is de grootste leverancier v...

Vleesvervangers: Markt blijft groeien

01 May 2019

Nu grote levensmiddelenbedrijven inspelen op de populariteit van vleesvervangers vindt steeds meer innovatie plaats: op smaak, structuur en ingrediënten. Dit zorgt de komende jaren voor een nog sterkere groei van deze ma...

Foodprocessing 2019

09 April 2019

Iedere dag is het weer raak. Na een dag werken voor ‘brood op de plank’ moet er voedsel op tafel komen. De trend in Nederland is ‘puur, eerlijk en ambachtelijk’. De actuele eis van drie hongerige pubers en twee vermoeide...

Hoe krijg je de vezelstructuur?

09 April 2019

Voor producenten is het een uitdaging om voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte, zoals vegetarische producten, een vezelachtige structuur te geven. De gebruikte technologie heeft (naast de gebruikte eiwitten en ander...

Arbeidsproductiviteit stijgt verder

09 April 2019

‘Meer inzet van robotisering en data-technologie maakt de voedingsindustrie veiliger, aantrekkelijker en concurrerender’, aldus het ING-rapport ‘Foodtech: Technologie in de voedingsindustrie’. Sector Banker Food & Agri C...

Gamechanger zoekt medestanders

09 April 2019

In november won hij de ‘Purpose Award 2018’: Remco Kok, Campofrio-Benelux CEO, startte een revolutie bij Stegeman en Imperial Meat Products. Zijn doel: in 2025 een halvering van de hoeveelheid vlees in de producten. Zijn...

No compromise

09 April 2019

Ik ben afgelopen jaar verschillende keren in India geweest. Ik kwam er ook in productiebedrijven; zoals een fabriek waar een traditionele zoete lekkernij ‘Ladoo’ wordt gemaakt. Van (kikkererwten)meel, vaak verschillende ...

Doggybag

09 April 2019

Voor wie ‘processen’ we food? Vroeger kookte de consument zijn maaltijden, later begon hij te assembleren en tegenwoordig is het vooral kant-en-klaar. We grazen tot wel 42 eetmomenten per week bij elkaar.  Voeding als...

Industriële ambacht centraal

09 April 2019

Nijland B.V., verwerker en producent van kip en vegetarische producten, luistert continue naar de markt. Met behulp van de nieuwste techniek, springt het met steeds nieuwe innovaties in op de wensen van de klant.  Het...

Zweistra schakelt voor toekomst

09 April 2019

Zweistra transformeerde van kwaliteitsslagerij annex worstmakerij naar vleesverwerkingsfabriek ‘Uw makerij’ voor slagerijen, horeca en groothandels. De productieruimte groeide van 50m2 naar 1500m2, het aantal recepturen ...

Industrial Auctions veilingen

08 April 2019

Industrial Auctions is een internationaal opererend online veilingbureau gespecialiseerd in het business to business veilen van machines, inventaris en goederen in de voedings- en drankenindustrie. Met veel kennis, een e...

ADM food creations

08 April 2019

ADM’s jarenlange ervaring en deskundigheid in het transformeren van gewassen naar levensmiddelen, heeft geleid tot een scala aan ingrediënten en een breed plantaardig eiwit portfolio. Bestaande uit functionele, getexture...

Structuur en bite vleesvervanger

08 April 2019

Speelt u al in op de opkomende trend van vleesvervangers en de daling in vleesconsumptie? Rudin®ProVega is de eiwittechnologie die het mogelijk maakt vleesstructuren na te bootsen. U kunt uw vleesvervangers eenvoudig en ...