Foodprocessing
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Boekpresentatie The Future of FOOD

Op een locatie die innovatie en toekomstdenken ademt, presenteerden we vrijdag 11 april 2025 met trots ons boek The Future of FOOD. We waren met ons OSV netwerk te gast bij Koppert Cress, waar we de eerste twee exemplare..

Lees meer

Inproba vergroot productie sauzen met 20 procent

14 mei 2025

Inproba B.V. voert een belangrijke uitbreiding door op twee van haar belangrijkste productielijnen. Hierdoor stijgt de productie van sauzen met 20%. Eind juni 2025 is de upgrade afgerond. De focus ligt op de productie va...

The Future of Food 2025

12 mei 2025

Vóór ons voedsel op ons bordje ligt, is er heel wat aan vooraf gegaan. En die weg die het aflegt om óp dat bord te komen, verandert snel. Zet de Ozempicisering van de wereld door zodat niemand straks meer dik is? Heeft i...

Column Judith Witte: Scherpe keuzes maken

12 mei 2025

Van alles kwam er voorbij dit voorjaar; van waarschuwingen over boerenkool en spinazie met stukjes rubber, Indonesische Sajoer kruidenpasta met stukjes glas, pesto met deeltjes plastic, tot chocoladerepen met stukjes ste...

Online tool van WUR ondersteunt HACCP-gevareninventarisatie

12 mei 2025

Door veranderingen in wetgeving en trends en ontwikkelingen zoals klimaatverandering en de circulaire economie, is het voor veel bedrijven een flinke uitdaging om een goede gevaaridentificatie te doen én deze up-to-date ...

Dutch Truffle: truffel als ingrediënt op maat

12 mei 2025

Truffels, heerlijke verse truffels voor iedereen. Uit passie voor truffels is Dutch Truffle in 2006 opgericht. Wat begon met het importeren van verse truffels voor eigen gebruik, vrienden en lokale horeca, is uitgegroeid...

Compaxo's nieuwe vloer: hygiënisch, duurzaam en snel gelegd door Ruys

12 mei 2025

Het familiebedrijf Compaxo in Gouda wil tot de beste voedingsbedrijven van Nederland behoren. De recente verbouwing van de snijafdeling benadrukt deze ambitie. In één week tijd kreeg de 1.500 m² grote afdeling een nieuwe...

Column Saskia Stender: Nog een certificaat erbij? Ja, voor AI!

12 mei 2025

De geur van verse koekjes hangt nog in de fabriek als we te horen krijgen dat er wéér een certificaat nodig is. Alsof HACCP, BRC en IFS nog niet genoeg waren. Nu komt er eentje bij waar je niet omheen kunt: AI-geletterdh...

Flexibel verduurzamen bij netdrukte met hybride stoom

08 mei 2025

Steeds meer voedingsmiddelenproducenten zetten stappen richting elektrificatie en verduurzaming in hun bedrijfsvoering. Dat wordt ook steeds meer gestimuleerd door de invoering van de CSRD-rapportageverplichting, die bed...

Personeelskrapte blijft de achilleshiel van de voedingsindustrie

17 april 2025

De Nederlandse voedingsindustrie loopt al jaren tegen een stevige muur op: een gebrek aan mensen. Ondanks stijgende lonen en volop investeringen in automatisering, blijft personeelsschaarste de grootste rem op groei. ING...

Experts delen oplossingen voor de foodproductie van morgen

16 april 2025

Welke technologische ontwikkelingen zijn ‘hot’ in de voedingsindustrie? Wat zijn de uitdagingen om deze in te zetten? En welke opties bieden bedrijven om de uitdagingen te overwinnen? Tijdens het Food Tech Event vinden b...

Paul van Liempt: Blauwe boorden bonanza

14 april 2025

Werd vakmensen een paar jaar geleden nog een sombere toekomst voorgehouden, anno 2025 staan de zaken er heel anders voor. De werkende klasse zit op een goudmijn, meent schrijver en journalist Paul van Liempt. De kenterin...

GEA verduurzaamt de sauzenmarkt

14 april 2025

GEA profileert zich in de Benelux steeds meer in de voedingsmiddelenindustrie, specifiek op sauzengebied. Het is een belangrijke volgende stap voor de specialist in de liquid food markt. Pompen, afsluiters en homogenisat...

DKB zoekt altijd naar de krokante oplossing

14 april 2025

Een portie knapperige snacks blijft onweerstaanbaar, maar gezond is anders. Toch zijn er innovaties op snack- en frietgebied die de NutriScore kunnen verbeteren. DKB Partner in Foodsolutions, dat de merken ECS Paneermeel...

Fiscale voordelen maken duurzame stoomproductie aantrekkelijker

20 maart 2025

Stoom is onmisbaar in de voedingsindustrie, maar traditionele gasgestookte stoomketels staan onder druk door de energietransitie. Elektrische en hybride stoomoplossingen bieden een duurzaam alternatief. Naast de milieuvo...

Lente-aanbod gebruikte MULTIVAC-machines

20 maart 2025

Bij MULTIVAC heeft u niet alleen de keuze uit splinternieuwe verpakkings- of verwerkingsmachines. MULTIVAC reviseert namelijk ook gebruikte machines met originele onderdelen. De gereviseerde dieptrekkers, traysealers, fl...