Foodprocessing
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De slimme foodfabriek van de toekomst

De bronnen die we tot onze beschikking hebben om de wereld te voeden, zijn beperkt. Hoe kunnen nieuwe chip- en digitale technologieën bijdragen aan een samenleving waarin iedereen in Nederland toegang heeft tot gezond en..

Lees meer

Eiwittransitie op bestaande lijnen

08 juli 2021

Hoe kun je bepalen of bestaande productieruimtes, machines of lijnen ook geschikt zijn voor de verwerking van eiwitrijke grondstoffen, de productie of verpakking van plantaardige producten. Om de versnellende eiwittransi...

Poster Vlees, Vis en AGF

02 juli 2021

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in...

Wolvega Vlees gaat voor hogere capaciteit

28 juni 2021

Onlangs heeft Sismatec uit Almelo een volledig gereviseerde Treif Waran geïnstalleerd bij Wolvega Vlees. Het bedrijf werkte al geruime tijd met een Treif Twister dicer. Een prachtige machine om blokjes en reepjes te snij...

Boermarke: plantaardige kaas is booming

14 juni 2021

Boermarke staat al meer dan 30 jaar garant voor ‘zuivel op z’n lekkerst’. Zowel traditionele melkproducten als volwaardige, plantaardige alternatieven vinden hun weg naar de schappen in de winkels. Sinds eind 2020 zet de...

Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

25 mei 2021

Producenten van verse levensmiddelen hebben bij MULTIVAC niet alleen de keuze uit  splinternieuwe  verpakkings- of verwerkingsmachines. MULTIVAC reviseert namelijk ook gebruikte machines met originele onderdele...

Maximale veiligheid voor operator

10 mei 2021

FPS - Finger Protection Systeem - is een geavanceerd beveiligingssysteem die een zaagband binnen enkele milliseconden tot stilstand brengt. De technologie is ontwikkeld door MADO en werkt met een camera-bewaak bandstopsy...

Van der Meer groeit door nieuwe rookkast

10 mei 2021

De vierde generatie staat inmiddels aan het roer van Keurslagerij Van der Meer. De drie broers houden het ambacht in ere, maar schroefden de capaciteit flink op. Met dank aan de nieuwe rookkast.  De geur van gerookt b...

Procesoptimalisatie met Repak

12 april 2021

Er is een trend waar te nemen onder producenten van verse aardappelen en frieten in de Benelux naar procesoptimalisatie: een hogere capaciteit met minder mensen. Repak biedt met haar dieptrekkers een oplossing die op de ...

Duurzaam stoomgebruik met investeringssubsidie

23 maart 2021

Stoom is een zeer veel toegepaste warmtedrager binnen de voedingsindustrie, maar vaak met aardgas gestookt. Forse veranderingen zijn nodig in het kader van de energietransitie voor deze manier van warmteproductie. Het el...

Het innovatieve Sleegers Experience Center

08 maart 2021

Stel, je bent foodproducent en moet een nieuwe machine aanschaffen. Die wil je natuurlijk wel graag eerst even testen. Met je eigen product allicht, anders telt het niet. Dat blijkt lastig. Bovendien; nergens zijn de oms...

Groei zeewiermarkt EU stimuleert teelt tussen windparken

04 maart 2021

Europeanen gaan steeds meer zeewier eten en dat leidt tot een sterke groei van de Europese zeewiermarkt. Momenteel is die goed voor 840 miljoen euro, ten opzichte van een wereldmarkt van 8,4 miljard euro. In 2030 neemt d...

Vergroot je kennis van verwerking en verpakking

02 maart 2021

In maart start de Summit 2021 van MULTIVAC over alle aspecten van het verwerken en verpakken van levensmiddelen. De eerste twee virtuele events, van 8 t/m 11 maart 2021, gaan over "Duurzaamheid & Digitalisering" en "...

Assortiment Maaslander volledig vegetarisch

01 maart 2021

Het totale Maaslander assortiment wordt volledig vegetarisch. Daarnaast bereikt Maaslander nóg een mijlpaal: als eerste speler in de kaascategorie stapt zij over op volledig recyclebare plaks verpakkingen, die een stuk m...

Toolbox helpt keuzes maken over voedselsystemen

26 februari 2021

Wageningen University & Research en KIT Royal Tropical Institute hebben een toolbox voor besluitvorming over voedselsystemen ontwikkeld. Deze box levert praktische handvatten voor beleidsmakers, NGO’s en onderzoekers, in...

Brave New Food: "We willen verbinden, versnellen en vernieuwen"

08 februari 2021

De transitie naar duurzamere en gezondere voeding, om de klimaatverandering en de druk op de gezondheidszorg te minimaliseren, moet sneller. Dat vinden de oprichters van het nieuwe platform Brave New Food. Zij willen die...