Innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Poster Vlees, Vis en AGF

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in..

Lees meer

Geld voor onderzoek en ontwikkeling van circulaire innovaties

16 juni 2021

Onderzoek en ontwikkeling van innovaties voor de circulaire economie krijgt een stimulans met de nieuwe subsidie TSE Industrie: Circulaire economie. De regeling richt zich op nieuwe producten, diensten en processen. De i...

Machinebouwer TAP met wereldallure

14 juni 2021

Al 55 jaar ontwerpt, bouwt en onderhoudt Tap Machinebouw machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Met verve, want de machines vinden over de hele wereld aftrek. Met de verhuizing naar een nieuw pand in Zoetermeer wil ...

Eerste Hollandse 100% plantaardige kaas gelanceerd

20 mei 2021

Know how since 1936, no cow since 2020. Zo luidt de pay-off van het zojuist gelanceerde plantaardige merk WildWestLand. Hollandse kaasmakers Westland Kaas, bekend van Maaslander en Old Amsterdam, startten het merk samen ...

9 startups zijn klaar om de foodindustrie op zijn kop te zetten

16 april 2021

Negen baanbrekende startups uit Mexico, Chili, India en heel Europa hebben zich aangesloten bij de zesde editie van De ProVeg Incubator, een baanbrekend programma voor ondernemers in de voedselsector.  De ondernemers ...

VanDrie Group opent onderzoekscentrum

01 april 2021

De VanDrie Group breidt haar innovatiecapaciteit uit met een gloednieuw onderzoekscentrum ‘Drieveld’ in het Gelderse Uddel. Het onderzoekscentrum moet de Research & Development (R&D)- afdeling van de VanDrie Group helpen...

Wetenschap als basis voor betere vleesvervangers

19 maart 2021

Onderzoekers bij Wageningen University & Research ontwikkelden een nieuwe methode om de textuur van voedingsmiddelen te meten. Daarmee helpen ze de voedingsindustrie bij het verbeteren van het mondgevoel van vleesver...

Kostprijs van kweekvlees kan aanzienlijk omlaag

17 maart 2021

Talrijke innovatieve bedrijven onderzoeken en ontwikkelen momenteel methoden voor de productie van kweekvlees. Een duidelijk voordeel van kweekvlees is dat het houden van dieren met de bijbehorende risico's in verband me...

Alternatieven voor kunststof zijn niet altijd duurzamer

08 maart 2021

Duurzaamheid is onbetwist het grootste thema als het gaat om de toekomst van verpakken. De perceptie van de consument, de marketingafdeling en het gebrek aan kennis staan een écht duurzame verpakking soms in de weg. Over...

Op koers naar toekomstbestendig verpakken

08 maart 2021

Een voedingsproducent, een leverancier van verpakkingsfolie, een machinefabrikant en een automatiseerder, allemaal toevallig óók consument, schuiven samen aan in een zoom-meeting, om te praten over trends en ontwikkeling...

Het innovatieve Sleegers Experience Center

08 maart 2021

Stel, je bent foodproducent en moet een nieuwe machine aanschaffen. Die wil je natuurlijk wel graag eerst even testen. Met je eigen product allicht, anders telt het niet. Dat blijkt lastig. Bovendien; nergens zijn de oms...

Zilver voor AI-oplossing Jamboflash

08 maart 2021

Hoge kosten voor kwaliteitsborging, gebrekkige processen, slecht gebruik van grondstoffen; er zijn veel ongunstige scenario's voor levensmiddelenbedrijven. Kunstmatige intelligentie kan vele processen in de voedselverwer...

ROOTS: 'grote vraag naar kantoren voor start-ups'

19 februari 2021

ROOTS Innovation Hub, de vestigingslocatie voor start-ups op het World Food Center-terrein, viert haar eerste verjaardag. Ondanks de coronacrisis heeft ROOTS de afgelopen 12 maanden maar liefst 25 jonge bedrijven mogen v...

Brave New Food: "We willen verbinden, versnellen en vernieuwen"

08 februari 2021

De transitie naar duurzamere en gezondere voeding, om de klimaatverandering en de druk op de gezondheidszorg te minimaliseren, moet sneller. Dat vinden de oprichters van het nieuwe platform Brave New Food. Zij willen die...

Textuur geven aan plantaardige eiwitten

08 februari 2021

Smaakbeleving is een complex samenspel van factoren; van wat je zintuigen waarnemen en eerdere ervaringen. De lat voor vleesvervangers ligt daardoor hoog: consumenten die minder vlees besluiten te eten, willen vervangers...

Van visafval naar levensmiddelen

08 februari 2021

Het Duitse Lipromar GmbH is een innovatief initiatief, gestart in 2010. In deze fabriek onttrekt men visolie en -proteïne voor menselijke consumptie uit viskoppen, graten en trimmings. De productkwaliteit is hoog, betoog...