Has Food Experience 2019

Ruim 200 aanstormende food professionals presenteerden op 5 februari 2019 tijdens de 11e editie van de HAS Food Experience vernieuwende projecten in het thema Today’s Food Challenges. Ieder jaar worden tijdens de HAS Foo..

Lees meer

IFFA: Digitalisering voor de handel

28 February 2019

Op IFFA in Frankfurt am Main kunnen slagers en vleesverwerkers van 4 tot 9 mei meer te weten komen over de manier waarop traditionele en toekomstige praktijken in hun vakgebied zullen samenwerken. De digitale revolutie e...

Tetra Top wint Innovation Award

25 February 2019

Tetra Top®, de innovatieve kartonnen fles van Tetra Pak, heeft de Packaging Innovation Award in de wacht gesleept tijdens de M.A.D.E.-tentoonstelling, het grootste retailevent van Frankrijk. Tetra Top 50cl is innovati...

Multipond toont Argus innovatie

25 February 2019

De Multipond Multihead weger met gepatenteerd 3D camerasysteem, Argus, betaalt zich in no-time terug. Wegen met wel twintig tot veertig procent meer performance, zonder specialistische operator. Het systeem is jarenlang ...

Air Products introduceert innovatieve MAP-oplossing

25 February 2019

Met het Freshline® Aroma MAP™ systeem kunt u natuurlijke aroma's, zoals essentiële oliën, in de MAP-gasstroom toevoegen tijdens het verpakkingsproces, zonder dat er aanvullende stappen nodig zijn in de productie. Key ben...

Vacuüm verpakken

25 February 2019

Busch ontwikkelde in 1963 de eerste vacuümpomp. Inmiddels worden Busch R5 draaischuifvacuümpompen wereldwijd gebruikt in ontelbaar veel verpakkingsmachines.  De vacuümpomp is het hart van iedere verpakkingsmachine, bepal...

Air Liquide vertelt u alles over MAP en droogijs!

25 February 2019

Air Liquide presenteert op de beurs de ins-en-outs van het verpakken van voedingsmiddelen onder beschermende atmosfeer: Modified Atmosphere Packaging (MAP.) De MAP-app van Air Liquide toont welk gasmengsel geschikt is vo...

Jansen ontlaadt met IONStream ionisatiestaven

25 February 2019

Jansen Techniek / Control Systems heeft zijn productassortiment uitgebreid met IONStream ionisatiestaven van het merk Hildebrand. Hildebrand IONStream ionisatiestaven zijn bij uitstek geschikt voor het verhelpen van prob...

Attractieve productpresentatie

25 February 2019

FlatSkin® is een vacuüm/skinverpakking die bestaat uit een zeer dunne kartonnen drager die gelamineerd wordt. Het karton is op allerlei manieren te bedrukken. Vele mogelijkheden dus voor een attractieve productpresentati...

NDI lanceert Sustainability Codex

24 October 2018

De Sustainability Codex is gebaseerd op Blockchain-technologie om de veiligheid van het platform te waarborgen, de transparantie te verzekeren en het is een open database die gratis beschikbaar is voor elke organisatie, ...

200ste promovendi voedingssector

16 October 2018

12 oktober 2018 slaagde TiFN haar 200ste promovendus kandidaad. Mariya Tarazanova is, net als al deze jonge innovatoren, opgeleid om de kloof tussen wetenschap en industrie te overbruggen. Het proefschrift dat Mariya Tar...

‘FACT opent deuren’

12 October 2018

Samen met de Provinsje Fryslân, het bedrijfsleven en Nordwin College heeft hogeschool Van Hall Larenstein €4 miljoen geïnvesteerd om een Food Application Centre for Technology (FACT) te realiseren op haar locatie in Leeu...

Luiten Vleeswaren slaat nieuwe weg in

09 October 2018

Dat steeds meer Nederlanders flexitariër zijn, blijkt onder andere uit de onlangs gepubliceerde Vegamonitor van Natuur & Milieu. Luiten Vleeswaren stapt in deze groeimarkt met het nieuwe merk SMAECK. Een flexitariër e...

Beckers Veggie: 100% vegetarisch snacken

01 October 2018

Beckers heeft een hele lijn met vegetarische ovensnacks ontwikkeld. Vanaf 1 oktober 2018 liggen de producten onder de naam Beckers Veggie in het vriesvak bij Albert Heijn en Jumbo. Na maanden van ontwikkeling en consumen...

Mis de 'Innovatie' boot niet

11 September 2018

De agrifoodsector is volop in ontwikkeling. De investeringen in Research & Development in de sector zijn in Nederland nog steeds de hoogste in Europa. Een bron van inspiratie voor innovatie is de consumentenvraag naar ge...

Innovatie in de kalfsvleessector

11 September 2018

Er wordt door de VanDrie Group volop geïnnoveerd in de kalfsvleessector: op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn, in het verbeteren van de voedselveiligheid en productieprocessen én in het op de markt brengen v...