Innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Sabor Verde lanceert duurzaam alternatief voor avocado’s

De avocado is populairder, maar de teelt ervan is helaas niet zo duurzaam. Daar wil Sabor Verde, een initiatief van drie Nederlandse ondernemers, verandering in brengen. Als eerste Europese merk biedt het avocado’s die v..

Lees meer

De 7 megatrends die de voedingsindustrie zullen herdefiniëren

03 december 2024

We weten allemaal dat ons voedsel veel méér doet dan alleen voeden. Het heeft een enorme impact op vele gebieden. Hoe gaat de manier waarop we het produceren, verdelen en consumeren de toekomst van onze planeet vormgeven...

Hela Thissen kiest voor data-gedreven productie

25 november 2024

Hela Thissen zet in 2025 nóg meer in op gezondheid en duurzaamheid. Ook is er toenemende aandacht voor efficiënter voorraadbeheer en productiemanagement. De Venlose producent van sauzen en dressings gaat de bedrijfsproce...

Heropbouw bij Slagerij Vogels in recordtempo

25 november 2024

Op 21 maart 2024 brak er brand uit bij Slagerij Vogels in Elsendorp. Eigenaar Gijs Vogels zag het familiebedrijf bijna in rook opgaan. Dankzij de inzet van calamiteitenreiniger Belfort en Sentho Hygiënische Afbouwproject...

Lerøy zet in op innovatie en duurzaamheid op Urk

25 november 2024

In ruim 35 jaar groeide Rodé Vis (inmiddels Lerøy Seafood Netherlands) uit tot een grote speler in de Nederlandse zalmindustrie. De verslocatie op Urk is de start van de Nederlandse keten. Voor innovatieve reinigingsoplo...

Nieuwe fabriek voor Elite: Gasloos en vol innovaties

25 november 2024

Een flinke dosis doorzettingsvermogen verklaart (mede) het huidige succes van Elite, salade-, saus-, en snackfabrikant. Achter de monumentale fabriek in Neede is een nieuwe productielocatie verrezen. Eén van de paradepaa...

Column Karina Marsilje: Innovatiedrang in een uniek familiebedrijf

25 november 2024

In de dynamische wereld van de levensmiddelenindustrie weet Nutrilab zich al jaren te onderscheiden als uniek en succesvol contractlaboratorium. Terwijl veel laboratoria de afgelopen jaren zijn opgegaan in grote multinat...

Repak opent deuren voor 400 geïnteresseerden

25 november 2024

Het is een bekend fenomeen in de Nederlandse industrie. De “Open Bedrijven Dag”, het moment dat lokale bedrijven hebben afgesproken om tegelijk hun deuren te openen voor het publiek. Op zaterdag 2 november deed de Emmens...

Techniek is de drijfveer van de voedingsindustrie

25 november 2024

Op 14 en 15 mei 2025 staan de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch in het teken van dé one-stop-shop vakbeurs voor voedselproductie en -verwerking. Professionals in de food-industrie vinden hier alles wat ze nodig hebben om...

Zes foodhelden van 2024 geëerd voor hun impact

25 november 2024

Tijdens een bijeenkomst van de Food100 werden vrijdag zes Foodhelden van 2024 geëerd voor hun uitzonderlijke bijdragen aan een toekomstbestendig voedselsysteem. Deze innovators, geselecteerd uit de Food100-lijst, zetten ...

ABN: Voedingssector onderschat risico’s van klimaatverandering

21 november 2024

De invoering van de Europese CSRD-wetgeving stelt voedingsproducenten voor een complexe uitdaging: niet alleen moeten zij rapporteren over hun eigen impact op milieu en maatschappij, ook de gevolgen van externe factoren ...

SnackFuture wint KVK Innovatie Top 100 catergorie voeding

21 november 2024

De KVK Innovatie Top 100 zet jaarlijks de meest vooruitstrevende Nederlandse bedrijven in de schijnwerpers. Dit jaar werden uit meer dan 225 inzendingen 100 finalisten geselecteerd, verdeeld over vijf categorieën. In de ...

Vlaamse innovatie zet reststromen om in microbieel eiwit

20 november 2024

In Vlaanderen zetten ILVO en Bio Base Europe Pilot Plant een belangrijke stap in de opschaling van microbieel eiwit. Deze technologie maakt gebruik van fermentatie om hoogwaardige eiwitten te produceren uit reststromen, ...

2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenindustrie

20 november 2024

2025 wordt een transformatief jaar voor de voedings- en drankensector. Versterk je bedrijfsstrategie en behaal een blijvend concurrentievoordeel met deze praktische gids over de grootste uitdagingen en kansen van 2025.  ...

Mosterdplanten als duurzame bron voor nikkelwinning

14 november 2024

Een internationaal team van onderzoekers, waaronder wetenschappers van Wageningen University & Research (WUR), onderzoekt de mogelijkheid om nikkel te winnen uit planten. Dit unieke project, gesteund door een subsidi...

Innovatieve stoomoplossingen voor actuele uitdagingen

07 november 2024

De voedingsindustrie staat voor aanzienlijke uitdagingen. Bedrijven willen hun productieprocessen verbeteren, maar worden vaak belemmerd door externe uitdagingen. Aan de ene kant is volledige elektrificatie van stoomkete...