Mis de 'Innovatie' boot niet

De agrifoodsector is volop in ontwikkeling. De investeringen in Research & Development in de sector zijn in Nederland nog steeds de hoogste in Europa. Een bron van inspiratie voor innovatie is de consumentenvraag naar ge..

Lees meer

Mis de 'Innovatie' boot niet

11 September 2018

De agrifoodsector is volop in ontwikkeling. De investeringen in Research & Development in de sector zijn in Nederland nog steeds de hoogste in Europa. Een bron van inspiratie voor innovatie is de consumentenvraag naar ge...

Innovatie in de kalfsvleessector

11 September 2018

Er wordt door de VanDrie Group volop geïnnoveerd in de kalfsvleessector: op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn, in het verbeteren van de voedselveiligheid en productieprocessen én in het op de markt brengen v...

Voorkomen van bacteriën op vlees!

11 September 2018

Theo Legters, Manager Operations bij T. Boer en Zn. is gepokt en gemazeld in de vleesindustrie en heeft een heldere kijk op hygiëne. Zijn motto: ‘Ga geen symptomen bestrijden, maar pak het probleem bij de bron aan.” T...

Van runderhuid naar industrieel ei

11 September 2018

Het lege landschap doet in niets vermoeden dat hier, tussen de aardappelvelden in Noord-Oost Groningen, een bescheiden fabriek staat waar innovatie, duurzaamheid en efficiëntie samengebracht worden in een ‘industrieel ei...

Steeds grotere rol digitale technieken

11 September 2018

Digitaal aangestuurde voedselproductie maakt innovaties mogelijk die tot voor kort ondenkbaar waren: gepersonaliseerd voedsel, plantaardige eiwitten met de bite van vlees, en nieuwe vormen, smaken en structuren met 3D fo...

KU Leuven maakt wereldprimeur met geprinte sla

09 July 2018

...

Innoveren met het Digital Food Processing Initiative

12 June 2018

Gepersonaliseerd voedsel, plantaardige eiwitten met de bite van vlees of produceren on demand. Digitaal aangestuurde voedselproductie maakt innovaties mogelijk die tot voor kort ondenkbaar waren. Ondernemers kunnen vanaf...

Plantaardige biefstuk

12 June 2018

Sinds 11 juni ligt de plantaardige biefstuk van Vivera, waarvoor alleen plantaardige ingrediënten als tarwe en soja worden gebruikt, bij de meeste Nederlandse retailers in de schappen, en in België bij Carrefour. Als eer...

Riskplaza innoveert

12 June 2018

Sinds 29 mei 2018 heeft ieder voedselverwerkend bedrijf de mogelijkheid om eenvoudig en snel zijn voedselfraudeanalyse te onderbouwen, door gebruik te maken van Food Fraud Analysis van Riskplaza. Het hulpmiddel bestaa...

Vivera neemt plantaardige biefstuk in productie

08 May 2018

Het Nederlandse bedrijf Vivera neemt als eerste ter wereld 100% plantaardige biefstuk in productie. Vivera introduceert het product vanaf 21 mei a.s. in de Britse supermarktketen Tesco. Het bedrijf verwacht dit jaar nog ...

Consequent decentraal installeren

08 May 2018

De voedingsmiddelenindustrie verandert, en neigt sterk naar decentralisering. Door IO-modules in het veld te plaatsen en in- en uitgangen met voorgeconfectioneerde bekabeling met de besturing te verbinden, zijn kortere i...

Consequent decentraal installeren

09 April 2018

De voedingsmiddelenindustrie verandert, en neigt sterk naar decentralisering. Door IO-modules in het veld te plaatsen en in- en uitgangen met voorgeconfectioneerde bekabeling met de besturing te verbinden, zijn kortere i...

Markt voor vleesvervangers wint snel terrein

09 April 2018

Vlees staat in het middelpunt van een maatschappelijk debat dat invloed heeft op het consumentengedrag en op bedrijven in de foodsector. De Nederlandse consument wordt in zijn consumptie sterk beïnvloed door toenemende z...

Sleegers Technique loopt voorop

09 April 2018

De Willie Wortel van de foodprocessing, Huub Sleegers, lanceert tijdens de Anuga FoodTec een speciaal voor Sleegers Technique ontwikkelde video-app. In deze app staan de video’s van het beschikbare machine-assortiment...

We Are Food

09 April 2018

Zonder voedsel kan niemand leven. Maar hoe vaak staan we eigenlijk stil bij wat we elke dag eten? In 2018 is Brabant ‘Europese Regio van de Gastronomie’. Met de campagne We Are Food zet de regio tien maanden lang een and...