Innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Brandt & Levie zet groente centraal in nieuwe worst

Brandt & Levie zet een nieuwe stap in de eiwittransitie. Na hun hybride en plantaardige worsten, introduceren de worstmakers nu de vegetarische Groenteworst. Drie culinaire worsten waarbij groente de hoofdrol speelt,..

Lees meer

Ontdek de toekomst van vlees- en eiwitverwerking op IFFA 2025!

20 februari 2025

Ben jij klaar voor de volgende stap in voedselproductie? De voedingsindustrie verandert razendsnel. Technologieën zoals automatisering, AI en duurzame productiemethoden maken productieprocessen efficiënter, veiliger en t...

Low Food en SOL verbinden chefs en voedselproducenten

17 februari 2025

Wanneer een chef een nieuwe, duurzame toepassing ontwikkelt, blijft die kennis vaak binnen de keuken. Low Food en Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) willen daar verandering in brengen. Door hun sa...

Dutch Truffle: truffel als ingrediënt op maat

13 februari 2025

Truffels, heerlijke verse truffels voor iedereen. Uit passie voor truffels is Dutch Truffle in 2006 opgericht. Wat begon met het importeren van verse truffels voor eigen gebruik, vrienden en lokale horeca, is uitgegroeid...

Meer rendement met moderne koude- en warmtetechnologie

10 februari 2025

Nieuwe technologie voor kou en warmte biedt een antwoord op de verduurzamingsopgaven voor voedselverwerkers, zoals het uitfaseren van synthetische koudemiddelen en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Waarom moderne kou...

Mycelium: méér dan een vleesvervanger

10 februari 2025

Mycelium doet al jarenlang succesvol dienst als ingrediënt voor vleesvervangers. Logisch, want het is duurzaam, bevat veel eiwitten en vezels en schikt zich makkelijk naar de gewenste smaak. Maar de potentie van mycelium...

JacKit: een revolutie in efficiëntie en procesoptimalisatie

10 februari 2025

Na een jaar intensief testen en doorontwikkelen, introduceert Jackit zijn nieuwe JacKit-productlijn. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie en legt de focus op hoogwaardige oplossingen. De ...

AI in Food Next Level: “You win. Or you learn”

10 februari 2025

Onder het thema ‘AI in Food Next Level’, georganiseerd door Foodindustrie Experts, namen vier prominente sprekers het publiek mee in de kansen en uitdagingen van AI. De foodondernemers kwamen uit alle hoeken van het land...

Data naar impact: duurzaamheid in ketens en verwerking

10 februari 2025

Je zet met jouw bedrijf vol in op duurzaamheid. Dat is mooi natuurlijk. Maar hoe maak je jouw inspanningen ook inzichtelijk voor de buitenwereld? Welke maatregelen dragen vooral bij aan het verlagen van de uitstoot? En h...

Top tien best gelezen artikelen van januari 2025

05 februari 2025

Januari zit erop, en de toon voor 2025 is gezet. Innovatie, uitdagingen en strategische keuzes voerden de boventoon in de voedingsindustrie. Dit zijn de 10 meest gelezen artikelen van januari 2025. 1. De toekomst van ...

Bakker Barendrecht bouwt hypermodern verscentrum

03 februari 2025

Bakker Barendrecht, onderdeel van Greenyard, zet een grote stap in de modernisering van zijn logistieke processen met de bouw van een hypermodern centrum voor verse groente en fruit in Ridderkerk. De locatie, die naast d...

Reststromen en tech centraal bij Beste Food & Agri Startup

31 januari 2025

De strijd om de titel Beste Food & Agri Startup 2025 is in volle gang. Drie veelbelovende startups nemen het tegen elkaar op. Met hun focus op duurzaamheid, technologie en korte ketens brengen zij verfrissende oploss...

AI geeft boost aan ijsjesproductie van Unilever

30 januari 2025

Met 35 fabrieken en zo’n 3 miljoen vriezers wereldwijd heeft Unilever een forse ijsproductieketen. Het weer speelt daarin een cruciale rol. In een Europese zomermaand kan een temperatuurstijging van slechts 1°C al een fl...

The Future of Food 2025

27 januari 2025

We weten allemaal dat ons voedsel veel méér doet dan alleen voeden. Het heeft een enorme impact op vele gebieden. Hoe gaat de manier waarop we het produceren, verdelen en consumeren de toekomst van onze planeet vormgeven...

Mosa Meat vraagt EU-goedkeuring aan voor gecultiveerd vet

22 januari 2025

Mosa Meat heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door zijn eerste aanvraag in te dienen voor marktgoedkeuring onder de Europese Novel Foods-regelgeving. Het bedrijf richt zich met deze aanvraag op gecultiveerd rundervet,...

Nederland pakt door in cellulaire agricultuur

14 januari 2025

Nederland zet opnieuw een belangrijke stap in cellulaire agricultuur met de oprichting van twee nieuwe scale-up faciliteiten. Deze plekken maken het mogelijk voor bedrijven om hun productieprocessen op te schalen zonder ...