Innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Schouten Europe introduceert plantaardige visfilet

Vervangers voor vis zijn sterk in opkomst. Het aantal introducties in supermarkten in West-Europa is de laatste twee jaar exponentieel gegroeid. Daarom introduceert Schouten Europe in januari 2023 een plantaardige visfil..

Lees meer

Time-Travelling Milkman en Peelon beste food startups van 2022

05 december 2022

Tijdens de Brave New Food Startup Challenge namen tien finalisten het tegen elkaar op met hun innovatieve food toepassingen. Tijdens de finale pitchronde wonnen de Nederlandse startup Time-Travelling Milkman en het Ameri...

Foodhelden van 2022 bekend!

28 november 2022

In de Verspillingsfabriek in Veghel zijn op 25 november 2022 de Foodhelden van 2022 bekendgemaakt: de 6 meest impactvolle voedselveranderaars van Nederland. Zij werden door de vakjury gekozen uit de Food100-lijst van 202...

Foodvalley - Join the journey

21 november 2022

Een typische reis met Foodvalley begint met voorbereidende werk zodat innovaties kunnen landen. We identificeren de mogelijkheden en bouwen aan perspectief richting de voedseltransitie naar 2050. Soms is het een sling...

Warmteterugwinning voor reinigingsprocessen

21 november 2022

Het basisprincipe van iedere koelinstallatie bestaat uit het onttrekken van warmte uit onder andere producten en het afvoeren ervan naar een plek waar dat geen hinder oplevert. Gebruikelijk is het uitgangspunt om deze wa...

Foodvalley verbindt insectenketen

21 november 2022

Insecten kunnen een belangrijke rol spelen in het circulaire voedselsysteem. Om (producten van) insecten vaker op het bord van de consument te laten belanden, zet Foodvalley de keten in gang met onder andere een workshop...

Foodvalley Shared Facility Finder

21 november 2022

Een belangrijke tool waarmee Foodvalley de voedseltransitie een flinke zet vooruit wil geven, is de Shared Facility Finder: een platform waarop allerlei organisaties faciliteiten kunnen vinden en delen. Al zo’n 350 onder...

Foodvalley - internationale partnerships

21 november 2022

Wereldwijd werkt men aan soortgelijke thema’s als Foodvalley. Het is cruciaal om op te halen wat relevant is, de juiste samenwerkingen te starten om te versnellen, en waar opportuun concepten te exporteren. Jeroen Wou...

Kweekvleesproductie Mosa Meat naar nieuw niveau

19 oktober 2022

Mosa Meat viert de volgende stap in de schaalvergroting van haar faciliteiten voor de productie van kweekvlees. Het bedrijf breidt uit naar een totaal van 7.340 m2 en is daarmee de grootste campus voor kweekvlees ter wer...

Column Judith Witte: 'Over stoken en cybercrime'

17 oktober 2022

Ik vind mezelf écht geen digibeet, om gelijk maar met de deur in huis te vallen. Zo ben ik een kei in Word, kan ik heel goed e-mailen, instagrammen, digitaal bankieren en treinkaartjes kopen bij een ns-kaartautomaat. Maa...

Smart Industry: “Het is innoveren of verzuipen”

17 oktober 2022

Digitalisering, automatisering en robotisering zijn bitter noodzakelijk om als foodfabrikant het hoofd boven water te houden. Technische innovatie kan echter niet zonder de kracht van de mensen in je bedrijf. Dát aspect ...

Proseal Case Packer – De end-of-line oplossing van nu

17 oktober 2022

Sismatec en Proseal bieden met de Case Packer de end-of-line oplossing voor het automatisch inpakken van trays/punnets/emmers (met topseal of deksel) in kratten en dozen tot wel 160 verpakkingen per minuut. Deze machine ...

Upcycling is een van de groene innovatietrends van 2022

12 oktober 2022

ClimateLaunchpad, de wereldwijde wedstrijd voor groen ondernemen, ziet in 2022 opvallend veel start-ups die zoeken naar ‘systeemoplossingen’: manieren om grondstoffen te hergebruiken. Daarnaast ontving de wedstrijd veel ...

11 bedrijven uit de foodsector in KVK Innovatie top 100

04 oktober 2022

Op dinsdag 4 oktober 2022 presenteerde KVK voor de 17e keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse midden-en kleinbedrijf heeft gerealiseerd. In 2022 staan er 11 bedrijven uit de food- en agrisector...

Startup lanceert Koffie zonder koffiebonen

01 oktober 2022

De Nederlandse startup Northern Wonder lanceerde op dinsdag 27 september 2022 Coffee Free Coffee. Dit nieuwe product heeft de smaak en de geur van koffie, bevat cafeïne en wordt op dezelfde manier gezet, maar bevat allee...

Nieuw bij HAS: Workshop Plantaardige eiwitten

14 september 2022

HAS green academy organiseert op donderdag 24 november 2022 voor de eerste keer de workshop Plantaardige eiwitten. Aanleiding hiervoor is de stijgende vraag vanuit zowel de voedingsmiddelenindustrie als de consument naar...