Innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Adjiedj Bakas: 'We kijken veel te problematisch naar voedsel'

De voedingsindustrie is dynamisch en bij uitstek een branche die bol staat van de ontwikkelingen en trends. Welke er spelen in de nabije toekomst? Dat vragen we aan een van Nederlands bekendste trendwatchers: Adjiedj Bak..

Lees meer

De Echte familie lanceert smeerkaas met proteïne

17 oktober 2024

De zuivelfamilie van Echte Boter en Echte Smeerkaas breidt uit met een krachtige nieuwkomer: Echte Smeerkaas met proteïne. Met minder zout, minder vet en een flinke dosis extra proteïne speelt deze smeerkaas in op de beh...

Foodvalley: €2 miljoen aan subsidies voor MKB in agrifood

17 oktober 2024

MKB-bedrijven in de agrifood sector kunnen tot 2026 gebruikmaken van een nieuw voucherprogramma, aangeboden door Foodvalley. Dit programma biedt financiële steun aan bedrijven die innovatieve producten en processen wille...

Online editie oktober 2024: Smart Food Manufacturing

14 oktober 2024

Lees en leer van het rondetafelgesprek met zes experts over de kansen en uitdagingen van smart food manufacturing. Trendwatcher Adjiedj Bakas deelt zijn unieke visie op hoe we naar voedsel kijken en wat...

Smart Industry Assessment bij Bieze Food Group

14 oktober 2024

Bieze Food Group heeft als eerste bedrijf in de food-industrie gebruikgemaakt van het Smart Industry Assessment. Directeur IT Evert Nijkamp was nauw betrokken bij het traject, en deelt zijn ervaringen. Het bedrijf werd b...

No guts, no glory: Investeren in sensortechnologie

14 oktober 2024

Voedselproducenten en -verwerkers staan voor grote uitdagingen. Gebruik van slimme sensortechnologie in de levensmiddelenverwerking is een onderdeel van de oplossing. De complexiteit en hoge variabiliteit van voedselprod...

Innovatie essentieel voor groei in de foodsector

10 oktober 2024

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie staat onder grote druk. Stijgende kosten, een krappe arbeidsmarkt en hoge inflatie vormen een constante uitdaging voor ondernemers. Toch zijn er ook positieve signalen, zoals de t...

Food Matters Live breidt uit naar Rotterdam

02 oktober 2024

Food Matters Live maakt zich op voor zijn eerste evenement op het Europese vasteland, en de keuze is gevallen op Rotterdam. Met meer dan tien jaar ervaring in het organiseren van evenementen die gericht zijn op de innova...

Vertical farming efficiënter door dynamische omgevingscontrole

30 september 2024

Vertical farming, waar gewassen in lagen boven elkaar worden gekweekt, biedt kansen om dichter bij de consument te produceren. Met gecontroleerde omstandigheden kunnen gewassen zelfs in extreme omgevingen zoals woestijne...

Eerste zeewierboerderij in windpark officieel geopend

25 september 2024

Op 24 september 2024 is de eerste commerciële zeewierboerderij binnen een offshore windpark officieel geopend. North Sea Farm #1, gelegen voor de Nederlandse kust, strekt zich uit over vijf hectare en is onderdeel van he...

Van Gelder introduceert plantaardige foie gras

24 september 2024

Van Gelder verrast de markt met een primeur: plantaardige foie gras. Deze innovatie, gepresenteerd tijdens Gastvrij Rotterdam, speelt in op de groeiende vraag naar duurzame en diervriendelijke producten. De Nederlandse l...

Innovatieve vezeltechnologie verbetert plantaardige schnitzel

11 september 2024

Schouten Europe introduceert een nieuwe plantaardige schnitzel met verbeterde textuur dankzij de toepassing van innovatieve vezeltechnologie. Dit Brabantse familiebedrijf, bekend als pionier in de markt van vleesvervange...

Jaap Korteweg: ‘We hebben geen koeien nodig voor lekkere kaas’

09 september 2024

Jaap is een man met innovatieve ideeën die het nooit bij dromen alleen laat. Dóen, aanpakken, de handen uit de mouwen; dát typeert Jaap Korteweg. De oprichter van De Vegetarische Slager stapte na de verkoop van dit succe...

De rol van ingrediëntleveranciers in uitdagende tijden

09 september 2024

De voedsel- en drankenindustrie staat voortdurend voor nieuwe uitdagingen. Ondanks de veerkracht van de sector is er een dringende behoefte aan begeleiding om deze problemen effectief aan te pakken. De COVID-19 pandem...

De toekomst van Texturized vegetable proteins

09 september 2024

Getextureerd plantaardig eiwit kan de vezelachtige structuur van dierlijk spiervlees nabootsen. Veel vleesvervangers bevatten zo’n voorgestructureerde vorm van plantaardig eiwit, ook wel Texturized Vegetable Protein (TVP...

Kwaliteit en innovatie: Dutch Truffle in de voedingsindustrie

02 september 2024

Truffels, heerlijke verse truffels voor iedereen. Uit passie voor truffels is Dutch Truffle in 2006 opgericht. Wat begon met het importeren van verse truffels voor eigen gebruik, vrienden en lokale horeca, is uitgegroeid...