Innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Innovatie essentieel voor groei in de foodsector

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie staat onder grote druk. Stijgende kosten, een krappe arbeidsmarkt en hoge inflatie vormen een constante uitdaging voor ondernemers. Toch zijn er ook positieve signalen, zoals de t..

Lees meer

Food Matters Live breidt uit naar Rotterdam

02 oktober 2024

Food Matters Live maakt zich op voor zijn eerste evenement op het Europese vasteland, en de keuze is gevallen op Rotterdam. Met meer dan tien jaar ervaring in het organiseren van evenementen die gericht zijn op de innova...

Vertical farming efficiënter door dynamische omgevingscontrole

30 september 2024

Vertical farming, waar gewassen in lagen boven elkaar worden gekweekt, biedt kansen om dichter bij de consument te produceren. Met gecontroleerde omstandigheden kunnen gewassen zelfs in extreme omgevingen zoals woestijne...

Eerste zeewierboerderij in windpark officieel geopend

25 september 2024

Op 24 september 2024 is de eerste commerciële zeewierboerderij binnen een offshore windpark officieel geopend. North Sea Farm #1, gelegen voor de Nederlandse kust, strekt zich uit over vijf hectare en is onderdeel van he...

Van Gelder introduceert plantaardige foie gras

24 september 2024

Van Gelder verrast de markt met een primeur: plantaardige foie gras. Deze innovatie, gepresenteerd tijdens Gastvrij Rotterdam, speelt in op de groeiende vraag naar duurzame en diervriendelijke producten. De Nederlandse l...

Innovatieve vezeltechnologie verbetert plantaardige schnitzel

11 september 2024

Schouten Europe introduceert een nieuwe plantaardige schnitzel met verbeterde textuur dankzij de toepassing van innovatieve vezeltechnologie. Dit Brabantse familiebedrijf, bekend als pionier in de markt van vleesvervange...

Jaap Korteweg: ‘We hebben geen koeien nodig voor lekkere kaas’

09 september 2024

Jaap is een man met innovatieve ideeën die het nooit bij dromen alleen laat. Dóen, aanpakken, de handen uit de mouwen; dát typeert Jaap Korteweg. De oprichter van De Vegetarische Slager stapte na de verkoop van dit succe...

De rol van ingrediëntleveranciers in uitdagende tijden

09 september 2024

De voedsel- en drankenindustrie staat voortdurend voor nieuwe uitdagingen. Ondanks de veerkracht van de sector is er een dringende behoefte aan begeleiding om deze problemen effectief aan te pakken. De COVID-19 pandem...

De toekomst van Texturized vegetable proteins

09 september 2024

Getextureerd plantaardig eiwit kan de vezelachtige structuur van dierlijk spiervlees nabootsen. Veel vleesvervangers bevatten zo’n voorgestructureerde vorm van plantaardig eiwit, ook wel Texturized Vegetable Protein (TVP...

Kwaliteit en innovatie: Dutch Truffle in de voedingsindustrie

02 september 2024

Truffels, heerlijke verse truffels voor iedereen. Uit passie voor truffels is Dutch Truffle in 2006 opgericht. Wat begon met het importeren van verse truffels voor eigen gebruik, vrienden en lokale horeca, is uitgegroeid...

Food100 2024: 100 Nederlandse Voedselveranderaars voor duurzame toekomst

02 september 2024

Food100 presenteert voor de achtste keer de 100 belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars. Deze lijst bevat impactmakers die zich inzetten voor een toekomstbestendig voedselsysteem met duurzamer, gezonder en socialer...

PeelPioneers nieuwe circulaire fabriek in Spanje

27 augustus 2024

PeelPioneers breidt zijn activiteiten uit in zowel Den Bosch als Spanje, met als doel de circulaire verwerking van citrusschillen verder te ontwikkelen. Het Nederlandse bedrijf, opgericht door Sytze van Stempvoort, Lindy...

Vion lanceert VR-varkensbril voor een beter begrip van dieren

02 augustus 2024

Sinds 2021 gebruikt Vion VR-brillen die de werking van de ogen van runderen nabootsen. Nu introduceert het bedrijf een soortgelijke technologie voor varkens. De nieuwe virtuele varkensbril is ontwikkeld door Peter Menzel...

Nutreco opent eerste fabriek voor celvoeding kweekvlees

01 augustus 2024

Nutreco heeft op 29 juli de voltooiing aangekondigd van de eerste productiefaciliteit ter wereld voor celvoeding in Boxmeer. Deze nieuwe fabriek is specifiek gebouwd voor de productie van poeders die dienen als voedingss...

Nijsen en Insect Engineers sluiten zich aan bij Insect Valley Europe

18 juli 2024

Nijsen en Insect Engineers, vooraanstaande spelers in de insectenteelt en eiwittransitie, sluiten zich aan bij Insect Valley Europe (IVE). Dit initiatief, ondersteund door Brightlands Campus Greenport Venlo, Provincie Li...

Eeuwenoude tarwe biedt hoop voor de toekomst

16 juli 2024

Oude tarwesoorten zijn nodig voor het ontwikkelen van nieuwe variëteiten die beter bestand zijn tegen klimaatverandering. Een eeuw geleden verzamelde de Britse plantwetenschapper Arthur Watkins wereldwijd tarwemonsters. ...