Innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vleesvervangers bezig met snelle opmars

Het aantal verkochte vleesvervangers in de supermarkt is sinds 2017 met 51 procent gestegen. Die stijging gaat ten koste van de verkoop van echt vlees. Dat meldt onderzoeksbureau IRI. Bij AH steeg sinds 2016 het aantal v..

Lees meer

Amerikaanse onderneming neemt belang in Evolution Meats

05 December 2019

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Unovis Partners heeft een belang genomen in Evolution Meats, een Nederlandse startup uit Roermond die veganistische vleesvervangers en snackproducten ontwikkelt. Evolution Meats (v...

Verduurzaming van voedingssector door DNA-tests

21 October 2019

In het Biosintrum in Friesland heeft op donderdag 17 oktober de slotavond van de allereerste Rabo Food Forward Track plaatsgevonden. Op deze avond zijn de twee eerder genomineerde cases gepresenteerd aan de jury. De w...

Suiker Unie gaat eiwit uit blad produceren

16 October 2019

Suiker Unie heeft 10 oktober haar Green Protein Demo Plant officieel in gebruik genomen. Daarin is zij gestart met de productie van eiwit uit bietenblad. Dit gebeurt met een unieke, baanbrekende methode, waarvan de exclu...

Veganistisch rauw gehakt

15 October 2019

De technologie voor het ontwikkelen van vleesvervangers verbetert. Er komen steeds meer alternatieven op de markt. Zo introduceert Nestlé het Garden Gourmet Incredible Gehakt; veganistisch rauw gehakt dat op dezelfde man...

Poster Visindustrie

14 October 2019

Na het succes van de A1-poster met daarop de structuur van de Nederlandse vleesindustrie is het tijd voor de Nederlandse Visindustrie. Er verandert gedurende een jaar zoveel in Nederland door fusies en failliss...

Suiker Unie wint FNLI-award 2019

14 October 2019

Suiker Unie heeft 10 oktober de FNLI-award 2019 gewonnen. De Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie heeft deze prijs voor het eerst uitgereikt aan personen of teams die zich op bewonderenswaardige wijze inzetten o...

Nieuwe field lab Smart Food Processing geopend

02 October 2019

Op dinsdag 1 oktober 2019 is het field lab Smart Food Processing geopend bij Food Tech Park in Helmond. Elly Blanksma-van den Heuvel, burgemeester van Helmond, verrichte de openingshandeling samen met een indrukwekkende ...

Mens en robot werken samen in de voedselverwerking

19 September 2019

Op dinsdag 1 oktober 2019 wordt het field lab Smart Food Processing geopend bij Food Tech Park in Helmond. Het field lab is specifiek gericht op voedselverwerkende bedrijven en heeft als doel ondernemers bekend te maken ...

Start proeftuin kringlooplandbouw

13 September 2019

InsectoCycle gaat van start met de proeftuin FeedBackFarm. Dit doen zij in samenwerking met kaas- en zuivelboerderij Kuiper. De bouw van de proeftuin is begonnen en zal 28 februari geopend worden. Het doel van deze proef...

Verbetering structuur van plantaardige eiwitproducten

10 September 2019

De aandacht voor duurzaamheid, de zorg om het klimaat en de eigen gezondheid zijn aanjagers voor het vervangen van dierlijke eiwitten voor plantaardige, en de ontwikkeling van nieuwe producten. Niet zo gemakkelijk, want ...

Schapruimte voor voedsel van de toekomst bij LIDL

10 September 2019

Burgers van tomaatoverschotten, bitterballen van circulair geteelde oesterzwammen en muesli van geredde pinda’s. Deze en andere duurzame producten, afkomstig van start-ups, lagen afgelopen zomer in de schappen bij Lidl. ...

Meet Jack en Bolscher starten vegan jackfruit revolutie

02 September 2019

Vegan startup Meet Jack en Bolscher meer dan vlees werken per 1 september 2019 samen in de productie en verkoop van vegan jackfruit producten. Meet Jack is een innovatieve food startup en heeft de afgelopen 2 jaar gew...

Diviande introduceert hybride productlijn FiftyFifty

02 September 2019

Onder de naam Fiftyfifty brengt Diviande / Jan Zandbergen een productassortiment op de markt die voor 50% uit vlees en 50% uit groenten bestaan. Dit concept is een antwoord op de ontwikkeling dat steeds meer consumenten ...

Kippenei-eiwit zonder kip!

27 August 2019

Een plantaardig kippenei-eiwit op basis van een schimmel kan het gebruik van eieren voor de voedingsindustrie overbodig maken. Binnen enkele jaren wil FunGeneX, een dochterbedrijf van BioscienZ het product op de markt br...

ASN Bank Wereldprijs zoekt slimme ideeën

21 August 2019

Een droom, briljant idee of concreet businessplan? Startende ondernemers, met een slim idee voor een betere wereld, kunnen zich vanaf deze week inschrijven voor dé competitie voor duurzame start-ups in Nederland. De ASN ...