Innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Foodbedrijven wachten niet af, maar investeren nú

De regels worden versoepeld, maar de markt blijft scherp. Voor veel familiebedrijven in de voedingssector verandert dat weinig. Het Omnibusvoorstel mag dan op tafel liggen, de urgentie blijft voelbaar. Ze blijven investe..

Lees meer

Redefine Meat introduceert nieuwe generatie ‘nieuw-vlees’

12 juni 2025

Redefine Meat heeft een nieuwe generatie plantaardig vlees gelanceerd in Nederland. De eerste twee producten: Redefine Burger en Redefine Beef Mince, zijn verkrijgbaar bij Jumbo, PLUS, Vomar en Picnic. De nieuwe producte...

Reststroom brouwgraan wordt clean-label emulgator

11 juni 2025

Reststromen uit de bierindustrie als volwaardig voedingsingrediënt? De Utrechtse scale-up MaGie Creations maakt die belofte waar. Met de introductie van PowerBond lanceert het bedrijf de eerste emulgator ter wereld op ba...

Nieuwe fermentatiefaciliteit voor de voedingsindustrie

06 juni 2025

De toekomstige Biotechnology Fermentation Factory (BFF) in Ede gaf op 6 juni een eerste inkijkje in wat het nationale open-access opschalingscentrum voor (precisie)fermentatie moet worden. Meer dan 180 genodigden bezocht...

Duurzamer verpakken met Smart Heating

05 juni 2025

MULTIVAC perfectioneert haar vorm- en sealprocessen met de nieuwe matrixverwarmingssystemen pixelHEAT en pixelSEAL, ontwikkeld in samenwerking met Watttron GmbH. Deze systemen spelen in op de groeiende vraag naar duurzam...

Avebe, TNO en WUR werken samen aan 3D-geprint voedsel

04 juni 2025

Royal Avebe werkt samen met TNO en Wageningen University & Research aan een innovatieve methode voor het maken van plantaardige vleesvervangers: 3D-voedselprinten. Met aardappelzetmeel als basis onderzoekt de coöpera...

Foodvalley lanceert hulpgids voor gezondere voedingsproducten

03 juni 2025

Hoe maak je voedingsproducten gezonder zonder dat smaak en textuur eronder lijden? Foodvalley heeft daar nu een praktisch hulpmiddel voor: de Practical Guide for Reformulation and Innovation. De gids is op 3 juni 2025 ge...

Online editie mei 2025 | Voedselveiligheid

12 mei 2025

Voedselveiligheid is geen kwestie van ‘even goed je best doen’. Het vraagt om structuur, discipline en vooral: vooruitdenken. Toch blijft het in de praktijk vaak een sluitpost. “De meeste bedrijven will...

The Future of Food 2025

12 mei 2025

Vóór ons voedsel op ons bordje ligt, is er heel wat aan vooraf gegaan. En die weg die het aflegt om óp dat bord te komen, verandert snel. Zet de Ozempicisering van de wereld door zodat niemand straks meer dik is? Heeft i...

Column Judith Witte: Scherpe keuzes maken

12 mei 2025

Van alles kwam er voorbij dit voorjaar; van waarschuwingen over boerenkool en spinazie met stukjes rubber, Indonesische Sajoer kruidenpasta met stukjes glas, pesto met deeltjes plastic, tot chocoladerepen met stukjes ste...

Dutch Truffle: truffel als ingrediënt op maat

12 mei 2025

Truffels, heerlijke verse truffels voor iedereen. Uit passie voor truffels is Dutch Truffle in 2006 opgericht. Wat begon met het importeren van verse truffels voor eigen gebruik, vrienden en lokale horeca, is uitgegroeid...

Compaxo's nieuwe vloer: hygiënisch, duurzaam en snel gelegd door Ruys

12 mei 2025

Het familiebedrijf Compaxo in Gouda wil tot de beste voedingsbedrijven van Nederland behoren. De recente verbouwing van de snijafdeling benadrukt deze ambitie. In één week tijd kreeg de 1.500 m² grote afdeling een nieuwe...

De voordelen van vloeibare Food Safe producten in het productieproces

12 mei 2025

In de voedingsmiddelenproductie telt elk detail, van grondstof tot eindproduct. Het gebruik van voedselveilige producten die helpen bij conservering, textuurvorming, smaakontwikkeling en pH-regulatie, is daarbij onmisbaa...

GenAI maakt verpakken veiliger, slimmer en persoonlijker

12 mei 2025

De opkomst van GenAI is niet meer te negeren. Wat zijn de kansen en risico’s hiervan voor de verpakkingssector? Het NVC Packaging Centre onderzocht het, en publiceerde de resultaten in een onlangs verschenen rapport.  ...

Column Saskia Stender: Nog een certificaat erbij? Ja, voor AI!

12 mei 2025

De geur van verse koekjes hangt nog in de fabriek als we te horen krijgen dat er wéér een certificaat nodig is. Alsof HACCP, BRC en IFS nog niet genoeg waren. Nu komt er eentje bij waar je niet omheen kunt: AI-geletterdh...

Waarom de EU bouwsector productiever is dan de VS

09 mei 2025

Hoewel de bouwsector wereldwijd kampt met teruglopende arbeidsproductiviteit, presteren Europese bouwbedrijven nog altijd beter dan hun Amerikaanse collega’s. Beide regio’s zien al sinds het begin van deze eeuw een dalin...