Innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nijsen en Insect Engineers sluiten zich aan bij Insect Valley Europe

Nijsen en Insect Engineers, vooraanstaande spelers in de insectenteelt en eiwittransitie, sluiten zich aan bij Insect Valley Europe (IVE). Dit initiatief, ondersteund door Brightlands Campus Greenport Venlo, Provincie Li..

Lees meer

Eeuwenoude tarwe biedt hoop voor de toekomst

16 juli 2024

Oude tarwesoorten zijn nodig voor het ontwikkelen van nieuwe variëteiten die beter bestand zijn tegen klimaatverandering. Een eeuw geleden verzamelde de Britse plantwetenschapper Arthur Watkins wereldwijd tarwemonsters. ...

Strategieën voor opschaling eiwittransitie

12 juli 2024

Ondanks groei tot €10 miljard in 2030 kampen alternatieve eiwitstartups met opschalingsproblemen. Foodvalley NL en Invest-NL brengen uitdagingen in kaart en doen aanbevelingen voor een Nederlands ecosysteem voor alternat...

Royal Smilde en Westfort over kansen met AI in food

09 juli 2024

AI biedt de voedingsindustrie ongekende mogelijkheden voor efficiëntie en productiviteit. Door machine learning en geavanceerde data-analyse te combineren, kunnen bedrijven nauwkeuriger beslissingen nemen. Dit helpt de v...

AI en robotica transformeren voedselproductie

04 juli 2024

Kunstmatige intelligentie (AI) maakt productieprocessen in de voedingsindustrie efficiënter, versnelt productontwikkeling en draagt bij aan een duurzamer voedselsysteem. Een bedrijfscultuur die experimenteren stimuleert ...

Lineage organiseert Food Chain Innovation Challenge 2024

03 juli 2024

Lineage, de grootste leverancier van temperatuurgecontroleerde logistieke oplossingen, organiseert dit jaar weer de Food Chain Innovation Challenge in Nederland. Op 19 november komen in Amsterdam studenten en startups sa...

Insecten als kippenvoer: innovatie in de pluimveesector

02 juli 2024

Het kweken van insecten op reststromen uit de voedselindustrie biedt een duurzame oplossing voor de voerproductie in de pluimveesector. Dit concludeert het project InsectFeed, geleid door Wageningen University & Rese...

UPCycled4Food: geupcyclede voeding als het nieuwe normaal

19 juni 2024

Op 18 juni 2024 lanceerde Foodvalley het Upcycled4Food-initiatief tijdens de internationale conferentie "Towards Halving Food Waste in Europe". Samen met een groep koplopers uit de agrifoodsector werd de ambitie uitgespr...

Online editie juni 2024 | Nieuw- en verbouw | Koelen en vriezen

17 juni 2024

Zodra je de beslissing om te gaan (ver)bouwen hebt genomen, komen de vragen. Welke materialen kies je? Zijn die duurzaam? Wat betekent dat voor de brandveiligheid? Waar haal je je stroom vandaan? Het is...

Bouwen: Belangrijke afwegingen voor foodondernemers

17 juni 2024

Je wil uitbreiden of renoveren. Dus je gaat bouwen! Zodra je díe beslissing hebt genomen, komen de vragen. Welke materialen kies je? Zijn die duurzaam? Wat betekent die keuze voor de brandveiligheid? Hoe zit het met de v...

Column Pieter Vos: Geef het een kans

17 juni 2024

Een rechts kabinet staat op het punt van aantreden. De - met name linkse - media reageren uiterst kritisch; in columns en opiniestukken heerst de negativiteit. Nu is er niets mis met het stellen van kritische vragen, maa...

Famalco Huis: een thuis voor de logistieke sector

17 juni 2024

Heilaar-Noord in Prinsenbeek heeft een visitekaartje gekregen, een iconisch warehouse met een moderne en eigentijdse uitstraling: Famalco Huis, gebouwd door Willy Naessens Nederland. Hiermee gaat een lang gekoesterde wen...

Een future-fit digital voedselparadijs

17 juni 2024

De klimaatverandering leidt tot onzekerheid van oogsten en problemen in de logistieke keten, terwijl de wereldbevolking groeit en de vraag naar voedsel dus toeneemt. Een grotere efficiëntie en het voorkomen van verspilli...

Brabantse ziekenhuizen pionieren met 3D geprint voedsel

14 juni 2024

Twee ziekenhuizen in Brabant hebben een baanbrekende stap gezet in de zorg. Maxima Medisch Centrum in Veldhoven en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis bieden nu 3D geprint voedsel aan specifieke patiëntengroepen. Dit ini...

‘Kweekvlees als ingrediënt voor plantaardige alternatieven’

13 juni 2024

Kweekvleesbedrijven veranderen hun strategie om productiekosten te verlagen. “Startups wilden oorspronkelijk echt vlees produceren zonder veestapeluitbreiding. Dit moest dierenleed verminderen en CO2-uitstoot voorkomen. ...

Kwaliteit en innovatie: Dutch Truffle in de voedingsindustrie

11 juni 2024

Truffels, heerlijke verse truffels voor iedereen. Uit passie voor truffels is Dutch Truffle in 2006 opgericht. Wat begon met het importeren van verse truffels voor eigen gebruik, vrienden en lokale horeca, is uitgegroeid...