Innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Sinds BrightAnalytics spreken we allen dezelfde taal

Libeert is alvast overtuigd van de enorme voordelen die geautomatiseerde managementrapportage hen biedt. Hun operationele rapportage werd een steeds grotere sales uitdaging, daarom koos het bedrijf voor BrightAnalytics, ..

Lees meer

Nieuwe sensoren verbeteren kwaliteit verse producten

14 oktober 2021

Om de kwaliteit van verse producten echt te verbeteren en voedselverspilling tegen te gaan, moet je real-time toegang hebben tot de leveringsomstandigheden en productinformatie in elke fase van de keten. Maar hoe krijg j...

Arla Foods opent nieuw innovatiecentrum

12 oktober 2021

Arla Foods Ingredients (AFI) heeft een nieuw innovatiecentrum geopend in Nr Vium in Denemarken. Het Innovatiecentrum heeft als doel de geavanceerde technologie en de ontwikkeling van nieuwe oplossingen binnen een breed s...

Sina Salim: ‘Hoe vind je de weg naar de markt’

11 oktober 2021

Sina Salim is één van de zes innovatiemakelaars bij Stichting Regionaal Centrum voor Technologie (RCT) in Gelderland. Als regiomanager voor de regio FoodValley en Noord-Veluwe helpt hij foodbedrijven en andere ondernemer...

NIZO en StartLife bundelen krachten

07 oktober 2021

Op 6 oktober hebben NIZO, een Contract Research Organisation in Food and Health, en StartLife, de Nederlandse agrifoodtech accelerator, aangekondigd dat zij een strategisch en operationeel partnerschap zijn aangegaan om ...

NIZO ontvangt subsidie van REACT-EU

06 oktober 2021

In reactie op de Covid-pandemie hebben de EU-regeringsleiders besloten tot het instellen van een herstelprogramma "EU Next Generation". Onderdeel daarvan is het REACT-EU-programma dat voor Overijssel en Gelderland wordt ...

Diviande wint Publieksprijs Regio FoodValley

01 oktober 2021

Diviande heeft op woensdag 29 september de Publieksprijs van Regio FoodValley ontvangen. Het concept van Diviande, waarbij restvlees van duurzame Kipster hanen en leghennen wordt gebruikt voor de productie van gezonde, s...

Greiner ontwikkelt zelf-scheidende beker

24 september 2021

Een innovatieve ontwikkeling van Greiner Packaging zorgt voor een revolutie in de recycleerbaarheid van karton-kunststofcombinaties. Voorheen was het volledig afhankelijk van de medewerking van de consument om het afval ...

Food100 Foodhelden 2021 bekendgemaakt

21 september 2021

Op het World Food Center-terrein in Ede zijn op 20 september de Foodhelden van 2021 bekendgemaakt: de 6 meest vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van 2021. Zij werden vanwege hun goede verdiensten ter v...

DSM stapt met Meatable in kweekvlees

16 september 2021

Innovatief voedingsbedrijf Meatable gaat samenwerken met Royal DSM voor de ontwikkeling van groeimedia voor kweekvlees. Groeimedia is een voedingsstofrijke vloeistof die de essentiële voedingsstoffen bevat zoals koolhydr...

Nederland: Voortrekkersrol in de eiwittransitie

13 september 2021

Een halvering van de dierlijke consumptie in 2040, met die ambitie is ProVeg Nederland een samenwerking aangegaan met LIVEKINDLY Collective, dat beschikt over zeven merken van vleesopvolgers én een wereldwijd mediaplatfo...

Nieuwe eiwitopties; waar staan we?

13 september 2021

De consumptie van vleesalternatieven stijgt in rap tempo en ook de verkoopwaarde in Nederland groeit. De afgelopen twee jaar zelfs met 50% (Nielsen). Waar liggen kansen? Wat zijn de uitdagingen? We praten erover met drie...

Complex foodbedrijf met standaard automatisering

13 september 2021

Voor een complex productiebedrijf met een continue stroom van nieuwe foodconcepten, producten én klanten is een automatiseringssysteem voor beheersing van informatiestromen uitermate belangrijk. De Future Food Group vond...

Zweistra op weg naar een clean label

13 september 2021

Slagerij Zweistra test een heel nieuwe vegan-blend voor zijn productengamma. Net als veel andere voedingsmiddelenproducenten wil hij een clean label voor zijn producten. Natuurlijke hulpstoffen kunnen daaraan een belangr...

Pieter Vos: Wat de boer niet kent…

13 september 2021

Elke cultuur heeft zo haar eigen gewoontes; ook eetculturen verschillen. Wereldwijd zijn de verschillen op het eerste gezicht enorm. Toch leveren de ingrediënten overal kennelijk voldoende bouwstoffen, vitaminen en miner...

Een lekkere vegan kaas

13 september 2021

Een lekkere vegan kaas maken, is dat mogelijk? Het lijkt erop dat de grootste hindernissen zijn genomen. De eerste vegan kaasproducten met natuurlijke smaken komen deze maand op de markt.  Afgelopen jaar maakte e...