Wetenschap
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Verpakkingen: duurzaam versus politiek gewin

De Europese Commissie is er ‘klaar mee’: het verpakkingsafvalbeleid van de EU heeft gefaald. Daarom grijpt de EU in met nieuwe wetgeving. Die is zó gedetailleerd, dat het veel impact gaat hebben op de voedingsindustrie. ..

Lees meer

Gezondheidsraad wil integrale visie op biotechnologie

23 maart 2023

De ontwikkelingen in de biotechnologie gaan razendsnel. De beloften zijn groot: biotechnologie kan een belangrijke bijdrage leveren aan het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties en ...

De relatie tussen voeding en het immuunsysteem

23 maart 2023

Wat is de rol van voeding op het immuunsysteem? Binnen de subsidieronde “Nutrition-responsiveness of the immune system: interplay between infectious diseases and diet-related metabolic diseases and the potential for food...

Nieuwe methode om voeding met ijzer te verrijken

15 maart 2023

IJzertekort is wereldwijd een groot gezondheidsprobleem. Promovendus aan de Universiteit Utrecht Neshat Moslehi heeft deeltjes ontwikkeld die mogelijk gebruikt kunnen worden om voeding met ijzer te verrijken. Dit zou een...

Poster Vlees, Vis, AGF en Zuivel

06 maart 2023

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES, VIS, AGF en sinds 2022 ook de poster ZUIVEL. Op de posters vind je de structuur van de diverse verwerkende industrieën. Vanwege de grote vraag hebben we deze ...

NIZO onderzoekt microbiële risico's van plantbased

02 maart 2023

Consumenten omarmen de trend om meer plantaardige voedingsmiddelen in hun dieet op te nemen, wat leidt tot een sterke toename in de ontwikkeling van voedingsmiddelen op basis van plantaardige eiwitten. Nieuwe plantaardig...

Europese voedselsystemen: Duurzamer met data

01 maart 2023

Kunnen gegevens ons helpen om Europese voedselsystemen duurzamer te maken? ‘Ja’, stellen onderzoekers van het project Data4Food2030, ‘…mits we de gegevens goed beheren en vertrouwen opbouwen bij alle belanghebbenden.’ Da...

Renewi zet voedselafval om in vluchtige vetzuren

30 januari 2023

Renewi Organics richt zich op de verwerking van organische reststromen waaronder over-de-datum producten. Renewi Organics publiceerde samen met IHE Delft Institute for Water Education een wetenschappelijk artikel over de...

Kweekvlees op boerderijen in heel Europa?

27 januari 2023

RESPECTfarms start een onderzoek om boeren in staat te stellen vlees rechtstreeks uit dierlijke cellen te kweken, op hun bestaande boerderijen. Met investeringen van zowel Europese regeringen, NGO's en partners uit de in...

Fermentatie is de sleutel voor circulaire economie

27 december 2022

Chemicaliën en materialen uit hernieuwbare grondstoffen, zoals biomassa, zullen in de circulaire economie belangrijker worden. Voor een efficiënte, industriële productie ligt hiervoor een sleutelrol voor de conversietech...

Bodembacterie maakt eiwitten van kooldioxide

27 december 2022

De bodembacterie Cupriavidus necator kan groeien op een mengsel van kooldioxide, zuurstof en waterstof is zo aan te passen dat hij nuttige stoffen produceert, zoals aminozuren, melkeiwitten of de bouwstenen voor geneesmi...

WUR: We moeten vlees niet vervangen maar verminderen

30 november 2022

De consumptieverschuiving naar meer plantaardige eiwitten is een belangrijk onderdeel van de eiwittransitie. “De verantwoordelijkheid daarvoor ligt niet alleen bij de individuele consument en de oplossing niet alleen bij...

Marjolein Brasz - CEO Foodvalley

21 november 2022

We zijn op reis, naar een nieuw evenwicht. In 2050 willen we gezond, betaalbaar en lekker eten. Natuurlijk op een duurzame wijze geproduceerd. En dat voor de mensen die dán leven: een wereldbevolking van maar liefst c...

Foodvalley Shared Facility Finder

21 november 2022

Een belangrijke tool waarmee Foodvalley de voedseltransitie een flinke zet vooruit wil geven, is de Shared Facility Finder: een platform waarop allerlei organisaties faciliteiten kunnen vinden en delen. Al zo’n 350 onder...

Koud plasma: Interessant voor de voedingsindustrie?

21 november 2022

De huidige chemische en thermische processen die worden gebruikt om de hygiëne en veiligheid van producten te borgen, kennen nadelen. Koud plasma kan een mild alternatief zijn bij de bestrijding van micro-organismen, mic...

Foodvalley tot op het bord

21 november 2022

Gezond, duurzaam en efficiënt geproduceerd voedsel op ons bord krijgen. Onze experts identificeren veelbelovende mogelijkheden in een vroeg stadium. Met het vizier op 2050, maar met toepassingsmogelijkheden voor vandaag....