Duurzaamheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Duurzaam? Alleen als het in de bonus is

Bijna drie op de tien Nederlanders (29%) koopt vaak tot altijd bewust duurzame(re) voedingsmiddelen. Nog eens 55% doet dit af en toe. Vooral vrouwen en hoger opgeleiden kiezen vaker voor deze producten. Tegelijkertijd de..

Lees meer

BioMarktMeter brengt markt biologisch voedsel in kaart

03 juni 2025

Hoe ontwikkelt de biologische markt zich in Nederland? Met de komst van de BioMarktMeter is daar vanaf nu wekelijks inzicht in. Wageningen University & Research voert deze nieuwe monitor uit in opdracht van het minis...

McDonald’s, Farm Frites en Rabobank starten regeneratieve landbouw

02 juni 2025

McDonald’s, Farm Frites en Rabobank zetten in op regeneratieve landbouw Op de internationale dag van de aardappel ondertekenden McDonald’s Nederland, Farm Frites en Rabobank een vijfjarige samenwerking. Centraal staat he...

Keurmerk On the way to PlanetProof groeit licht

30 mei 2025

Het keurmerk On the way to PlanetProof blijft in beweging. In 2024 groeide het gecertificeerde areaal voor plantaardige productie met 1,3%. De open teelt – zoals aardappelen, groenten, fruit en sierteelt – liet hierbij d...

Forse groei voor biologische sector in 2024

23 mei 2025

Het gaat hard met biologisch. Terwijl de inflatie nauwelijks steeg, groeide de biologische omzet flink. Opvallend is vooral de forse stijging bij de speciaalzaken. Deze winkels trekken steeds meer bewuste consumenten en ...

Zeegrasbrood als voedselproduct van de toekomst

19 mei 2025

De zeespiegel stijgt en landbouwgronden raken wereldwijd onder druk. Maar waar het land verdwijnt, kan een alternatief gewas wortel schieten: zeegras. Milieukundige Marieke van Katwijk ziet brood in deze zoutwaterteelt. ...

Lidl, FrieslandCampina en ReGeNL starten pilot bodemherstel

16 mei 2025

Dertig melkveebedrijven starten met een driejarige pilot die regeneratieve landbouw in de praktijk brengt. FrieslandCampina trekt de kar, Lidl financiert mee en ReGeNL levert inhoudelijke ondersteuning. Het doel: een ope...

Farm Dairy en PlanetDairy lanceren melkblend

16 mei 2025

De één produceert private label-zuivel in Nederland, de ander timmert aan de weg met plantaardige kaas in Scandinavië. Samen zetten Farm Dairy en PlanetDairy nu een volgende stap: een nieuwe melkblend waarin zuivel en pl...

Parmaham zet in op meetbare duurzaamheid

13 mei 2025

De productie van Parmaham is een stuk duurzamer geworden. Dankzij een grootschalig project beschikken producenten nu over een eigen tool om hun milieu-impact gericht aan te pakken. Het initiatief werd geleid door het Con...

Online editie mei 2025 | Voedselveiligheid

12 mei 2025

Voedselveiligheid is geen kwestie van ‘even goed je best doen’. Het vraagt om structuur, discipline en vooral: vooruitdenken. Toch blijft het in de praktijk vaak een sluitpost. “De meeste bedrijven will...

The Future of Food 2025

12 mei 2025

Vóór ons voedsel op ons bordje ligt, is er heel wat aan vooraf gegaan. En die weg die het aflegt om óp dat bord te komen, verandert snel. Zet de Ozempicisering van de wereld door zodat niemand straks meer dik is? Heeft i...

Column Judith Witte: Scherpe keuzes maken

12 mei 2025

Van alles kwam er voorbij dit voorjaar; van waarschuwingen over boerenkool en spinazie met stukjes rubber, Indonesische Sajoer kruidenpasta met stukjes glas, pesto met deeltjes plastic, tot chocoladerepen met stukjes ste...

Online tool van WUR ondersteunt HACCP-gevareninventarisatie

12 mei 2025

Door veranderingen in wetgeving en trends en ontwikkelingen zoals klimaatverandering en de circulaire economie, is het voor veel bedrijven een flinke uitdaging om een goede gevaaridentificatie te doen én deze up-to-date ...

Dutch Truffle: truffel als ingrediënt op maat

12 mei 2025

Truffels, heerlijke verse truffels voor iedereen. Uit passie voor truffels is Dutch Truffle in 2006 opgericht. Wat begon met het importeren van verse truffels voor eigen gebruik, vrienden en lokale horeca, is uitgegroeid...

Compaxo's nieuwe vloer: hygiënisch, duurzaam en snel gelegd door Ruys

12 mei 2025

Het familiebedrijf Compaxo in Gouda wil tot de beste voedingsbedrijven van Nederland behoren. De recente verbouwing van de snijafdeling benadrukt deze ambitie. In één week tijd kreeg de 1.500 m² grote afdeling een nieuwe...

De voordelen van vloeibare Food Safe producten in het productieproces

12 mei 2025

In de voedingsmiddelenproductie telt elk detail, van grondstof tot eindproduct. Het gebruik van voedselveilige producten die helpen bij conservering, textuurvorming, smaakontwikkeling en pH-regulatie, is daarbij onmisbaa...