Duurzaamheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Maarten Schutyser: 'Voedsel drogen moet efficiënter'

Prof. dr. ir. Maarten Schutyser werd per 1 januari 2024 benoemd tot persoonlijk hoogleraar Drying and Dense Food Processing bij de leerstoelgroep Levensmiddelenproceskunde aan Wageningen University & Research. Zijn onder..

Lees meer

Crisis in de recyclingindustrie: Productie recyclaat stokt

18 maart 2024

De Nederlandse plastic sorteer- en recyclingindustrie staat onder hoogspanning. De branche, vertegenwoordigd door de Vereniging Afvalbedrijven, waarschuwt voor een dreigende crisis. Deze situatie brengt niet alleen de kl...

Mariene biomassa: duurzame bron voor voeding

18 maart 2024

Innovatief gebruik van mariene biomassa speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van duurzame producten. Laag trofische mariene soorten zoals mosselen, vormen hierin een belangrijk element. Ze vereisen geen landbouwgro...

Jumbo stopt met vleespromoties

15 maart 2024

De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft aangekondigd te stoppen met vleespromoties in al haar filialen en online. Dit initiatief markeert een belangrijke verschuiving in het supermarktlandschap. Het is onderdeel van J...

Agrobots: de toekomst van duurzame landbouw

14 maart 2024

De Nederlandse land- en tuinbouwsector staat voor een belangrijke transitie. Deze verandering heeft als doel natuur en landbouw in balans te brengen. Een sleutelrol in deze ontwikkeling is weggelegd voor geavanceerde lan...

Stoomproductie verduurzamen met fiscaal voordeel

14 maart 2024

In 2020 werd, op initiatief van Scharff Techniek, het duurzame bedrijfsmiddel 'elektrische stoomketels' voor het eerst opgenomen in de Energielijst, waardoor bedrijven fiscale voordelen kunnen krijgen bij het verduurzame...

De winst van kleinere porties: minder eten, minder weggooien

13 maart 2024

Amber Werkman, promovenda in de marketing bij Rijksuniversiteit Groningen, presenteert een vernieuwende aanpak in de strijd tegen overconsumptie en voedselverspilling: het stimuleren van kleinere porties. Haar focus lag ...

CSRD zorgt voor opschudding in de voedingsindustrie

13 maart 2024

De Nederlandse voedingsindustrie staat aan de vooravond van grote veranderingen. Onder invloed van nieuwe wetgeving en maatschappelijke druk wordt de focus op duurzaamheid steeds prominenter. Leveranciers van supermarkte...

EU stelt strikte verpakkingsnormen vanaf 2030

07 maart 2024

De Europese Unie heeft onlangs een belangrijke stap gezet in de strijd voor duurzaamheid. Op maandag 4 maart bereikten het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over nieuwe regelgeving voor verpakking...

99% circulaire voeding in 2030 is haalbaar

07 maart 2024

Een recente studie van Van Hall Larenstein en NIZO Food Research onthult dat een aanzienlijke vermindering van de carbon footprint in de voedselverwerkingsindustrie mogelijk is. De onderzoekers, Peter de Jong, Franciska ...

CBS: In 2023 was 25% van de hoofdmaaltijden vegetarisch

06 maart 2024

In 2023 was een kwart van alle hoofdmaaltijden gegeten in Nederland vegetarisch, dit blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2023 van CBS. Deze verschuiving in voedingsvoorkeuren laat een groeiende trend zien r...

Voedselverpakking: nieuwe wetten, nieuwe kansen

04 maart 2024

Met welke trends en ontwikkelingen krijgt de voedselverpakkende industrie te maken. Veranderingen in wetgeving hebben een grote invloed. Wat vraagt de markt, hoe speel je daarop in? Wat wordt de grootste uitdaging voor d...

Kijkje in de dierkeuken van DierenPark Amersfoort

04 maart 2024

Wie altijd al eens wilde weten hoe het menu van een baviaan of een ringstaartmaki eruitziet, kan nu terecht in de nieuwe Dierkeuken van DierenPark Amersfoort. Bij de bouw lag de focus op transparantie en duurzaamheid. ...

Column Pieter Vos: Ken je doelgroep

04 maart 2024

Wat zijn de belangrijkste lessen voor het veilig verpakken van voedsel? Weet je wat,  dacht ik: Ik vraag het ChatGPT. Benieuwd wat eruit rolt.  Niet verbazingwekkend trapt de chatbot vrolijk een paar open de...

20 jaar Heihoef: Pionier in duurzaam varkensvlees

04 maart 2024

De markt voor varkensvleesconcepten heeft de laatste jaren de wind mee. Een van de oudste spelers in deze markt is Heihoef, vooral bekend van het Heyde Hoeve-concept. Al 20 jaar draait alles er om smaak en duurzaamheid. ...

De RBK Group op Anuga FoodTec 2024

04 maart 2024

De RBK Group kondigt met trots haar deelname aan de Anuga FoodTec 2024 aan; hét internationale platform voor innovaties in de voedingsindustrie. ‘Van 19 tot 22 maart presenteren wij in Keulen hoe onze integrale aanpak bi...