Duurzaamheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Remkes: Huidige stikstofaanpak onvoldoende

Het Adviescollege Stikstofproblematiek stelt dat het streven van het kabinet om de stikstofuitstoot in 2030 te verminderen met 26% onvoldoende is. De stikstofuitstoot moet volgens het Adviescollege in 2030 minstens gehal..

Lees meer

De food100 lijst van 2020 is bekend

12 augustus 2020

De afgelopen weken is een onafhankelijke vakjury druk bezig geweest met het beoordelen van ruim 300 aanmeldingen voor de food100 lijst. Een lijst van gevestigde leiders en aanstormend talent die zich dagelijks hard maken...

Wagenings team scoort met visie op voedselsysteem in 2050

11 augustus 2020

De Wageningse onderzoekers Imke de Boer en Evelien de Olde zijn met hun team een van de tien finalisten van de prestigieuze Food System Vision Prize. Hun team komt met een holistische visie op een gezond en circulair voe...

Foodbytes: Nieuwe normaal voor het voedselsysteem

06 augustus 2020

Terwijl we de wereld voortdurend zien aanpassen aan een aanhoudende pandemie, is het duidelijk dat de uitbraak van COVID-19 heeft geleid tot een ingrijpende verandering in het wereldwijde voedselsysteem. Terwijl de vooru...

Vleestaks terug op het menu

05 augustus 2020

Sinds 2016 eten we meer vlees, aldus onderzoeks- en adviesbureau CE Delft. Ondanks de informatie over de negatieve effecten van vleesconsumptie op verschillende gebieden. Volgens CE Delft is voor de consument de prijs...

LTO: Consument betaalt nog niet voor verduurzaming

04 augustus 2020

Het bestaansrecht van boeren en tuinders loopt gevaar door de steeds hogere wet- en regelgevingseisen. Als overheid en afnemers willen dat de agrarische sector nog verder verduurzaamt, dan kan dat alleen als iedereen zij...

40% van grote foodproducenten stapt in plantaardige markt

30 juli 2020

Een vier jaar durende beleggersbetrokkenheid met 25 gigantische voedselretailers en -fabrikanten, onder leiding van het FAIRR-investeerdersnetwerk, heeft vastgesteld dat twee op de vijf wereldwijde voedselgiganten met ee...

KIDV lanceert The State of Sustainable Packaging

23 juli 2020

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) bracht op 23 juli 2020 The State of Sustainable Packaging uit. In deze publicatie geeft het KIDV aan hoe de internationale verpakkingswereld via recycling en circulariteit ui...

Minder vlees eten gaat niet zomaar

21 juli 2020

Zomaar stellen dat men minder vlees moet eten is wel heel kort door de bocht, aldus het Planbureau voor de leefomgeving.  De PBL-studie Voedselconsumptie veranderen onderscheidt drie aangrijpingspunten om eetpa...

Nieuwe campagne: Let’s Talk About Pork From Europe

21 juli 2020

Misleiding is een van de grote sociale problemen van de afgelopen jaren geworden. Om dit te helpen bestrijden hebben de varkensvleessector in Spanje, Frankrijk en Portugal zich verenigd in een campagne die de hele waarhe...

Manifest Gezonde Voeding opgesteld

17 juli 2020

Op donderdag 16 juli werd een Manifest Gezonde Voeding aangeboden aan verkiezingscommissies van politieke partijen namens tientallen organisaties, waaronder Transitie Coalitie Voedsel, TAPP Coalitie, Glastuinbouw Nederla...

Doorstart zeewierbedrijf Waddenwier

16 juli 2020

Waar eerder bekend werd dat Van Rijsselberghe moest stoppen met zijn bedrijf Waddenwier, is het hem alsnog gelukt om een doorstart te realiseren. Marc Van Rijsselberghe maakte het nieuws deze week zelf bekend. “We kampen...

Oprichting Brightlands Future Farming Institute

14 juli 2020

Om bij te dragen aan de technologische vernieuwing in de agrifood sector richt de Universiteit Maastricht (UM) op Brightlands Campus Greenport Venlo een nieuw kennisinstituut op: het Brightlands Future Farming Institute....

CBL wil met boeren een Voedselcollectief oprichten

13 juli 2020

Sinds het kabinet de veevoermaatregel afkondigde, voeren verschillende groepen boeren acties bij distributiecentra van supermarkten. Uit verschillende gesprekken met actievoerders blijkt dat zij zich grote zorgen maken o...

Minder food waste tijdens coronacrisis

03 juli 2020

Een kwart van de huishoudens in ons land verspilde tijdens de COVID-19 crisis naar eigen zeggen minder voedsel dan ervoor. Dat blijkt uit een online survey onder 1.500 consumenten, uitgevoerd door Wageningen Food & B...

Ambitieverhoging Barometer Duurzame Groenten & Fruit

03 juli 2020

Groothandels kunnen met het onafhankelijke keurmerk ‘Barometer Duurzame Groenten & Fruit’ aantonen dat zij duurzamer ondernemen. Criteria zijn een duurzame bedrijfsvoering en het percentage inkoop van duurzamere groenten...