Duurzaamheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De toekomst van Voedselveiligheid

De paardenvleesaffaire, salmonella in gerookte zalm, Q-koorts, vogelgriep, het bestrijdingsmiddel fipronil in eieren; je zou er haast van gaan denken dat het slecht gesteld is met de voedselveiligheid in Nederland en Eur..

Lees meer

Klimaat krijgt meer aandacht door corona

27 mei 2020

Nederlanders willen de schonere lucht die door het stilleggen van grote delen van de economie is ontstaan graag behouden. Uit een representatieve steekproef van ABN AMRO en Ipsos blijkt dat ruim 71 procent van de ondervr...

Geen laaghangend fruit binnen landbouw- en voedselbeleid

26 mei 2020

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft in het rapport Kansrijk landbouw- en voedselbeleid op basis van het politieke en maatschappelijke debat een breed spectrum aan mogelijke beleidsmaatregelen geïnventariseerd...

HAK: duurzamere lokale teelt mét compensatie voor teler

20 mei 2020

Ondanks alle commotie vanuit het LTO rondom het duurzaamheidskeurmerk On the way to PlanetProof de afgelopen week, volhardt groentefabrikant HAK om voor 2021 al haar vers verwerkte groenten en peulvruchten van Nederlands...

Laatste kans versnelde klimaat investeringen industrie

15 mei 2020

Tot en met 30 juni 2020 biedt de regeling Versnelde klimaatinvesteringen industrie nog grote kansen voor investeringen in energie-efficiëntie, recycling en hergebruik van afval, lokale infrastructuur en andere CO2-reduce...

Nocotech desinfecteert grondig

15 mei 2020

Nocotech, vier jaar geleden op de Nederlandse voedingsmiddelenmarkt geïntroduceerd door Simpel Desinfecteren, desinfecteert grondig. De droge damp is biologisch afbreekbaar en het systeem is veilig voor mens en milieu. ...

Veilig desinfecteren

15 mei 2020

Nu het COVID-19 virus rondwaart, is er een grote vraag naar desinfectiemiddelen. Er is een tekort op de markt, dus alle registers worden opengetrokken in de zoektocht naar betrouwbare middelen. Belangrijk voor u is te we...

De petitie eerlijkevleesprijs.nl staat online

15 mei 2020

De nieuwe website eerlijkevleesprijs.nl is onlangs live gegaan. Deze website linkt Nederlanders direct door naar de petitie van de True Animal Protein Price (TAPP) Coalitie. De TAPP Coalitie heeft het afgelopen jaar s...

Future Food Group lanceert nieuw merk PLNT

15 mei 2020

Future Food Group heeft een eigen merk ontwikkeld. Onder de naam PLNT zet het een uitgebreide lijn vleesvervangers op de markt. Producten die niet alleen goed zijn voor de mens maar ook voor onze planeet. Vanuit de visie...

Info middelen voor gewasbescherming te versplinterd

14 mei 2020

Innovaties in de land- en tuinbouw volgen elkaar in rap tempo op om voedsel steeds efficiënter, duurzamer en veiliger te produceren. Daarom hebben boeren en tuinders behoefte aan betere informatiestromen. De informatie o...

‘Focus ligt te veel op voedselveiligheid’

12 mei 2020

Om de voedselkwaliteit te verbeteren moet een goed compromis worden gezocht tussen voedselveiligheid en kwaliteit. Dat bepleiten Tiny van Boekel, Emeritus Hoogleraar Product Design & Quality Management en zijn medeau...

GfK: 95% koopt Biologisch

12 mei 2020

Meer huishoudens (95,1%) hebben in 2019 biologische producten gekocht, zo blijkt uit nieuw GfK onderzoek (2020) in opdracht van Bionext. Met name de groep consumenten die af en toe voor biologisch kiest, koopt steeds vak...

Nieuw investeringsfonds voor WUR startups

06 mei 2020

Startende ondernemers, die onder de vleugel van Wageningen University & Research aan de slag gaan, kunnen voor cruciale financiering aankloppen bij een nieuw fonds: SHIFT III. Dat is een zogeheten multistage fonds, waar ...

Statiegeld op kleine plastic flesjes voor minder zwerfafval

30 april 2020

1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd. Dat heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven met het verpakkend bedrijfsleven afgesproken. Per flesje (< 1 liter) wordt straks 15 cent statiegeld ger...

NVWA: Handboek Regelgeving voeding voor specifieke groepen

21 april 2020

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een handboek Regelgeving voor specifieke groepen samengesteld en gepubliceerd. In het handboek wordt aandacht besteed aan voeding voor specifieke groepen als zuigel...

Nederlanders eten steeds minder vlees

21 april 2020

Meer dan 5 miljoen Nederlanders eten geen of slechts af en toe vlees. Dit is 36% van heel Nederland. Deze groep is daarmee sinds 2016 gegroeid met 7 procent. Dit blijkt uit de tweede editie van de Smart Food Monitor, een...