Greenhill garandeert hoge kwaliteit

Schoonderwoerd Vlees uit Bilthoven heeft een nieuw en eigen merk toegevoegd aan hun assortiment vlees. Greenhill staat garant voor kwalitatief hoogwaardig vlees. Het familiebedrijf importeert met name rund- en lamsvlees ..

Lees meer

Greenhill garandeert hoge kwaliteit

11 September 2018

Schoonderwoerd Vlees uit Bilthoven heeft een nieuw en eigen merk toegevoegd aan hun assortiment vlees. Greenhill staat garant voor kwalitatief hoogwaardig vlees. Het familiebedrijf importeert met name rund- en lamsvlees ...

Van runderhuid naar industrieel ei

11 September 2018

Het lege landschap doet in niets vermoeden dat hier, tussen de aardappelvelden in Noord-Oost Groningen, een bescheiden fabriek staat waar innovatie, duurzaamheid en efficiëntie samengebracht worden in een ‘industrieel ei...

Vis van de toekomst komt uit kweekvijver

04 September 2018

Hebben we over twintig jaar nog voldoende vis voor de groeiende wereldbevolking? Niet uit de zeevisserij, zegt prof. Johan Verreth. “De honderd miljoen ton vis die extra nodig is, zal uit kweekvijvers komen”.  De viss...

Aandacht voor onnodig plastic #Mispaksel

14 August 2018

Greenpeace vraagt aandacht voor al het onnodige wegwerpplastic waarin eten verpakt zit. Dit doen zij met hun #Mispaksel actie. Met deze verkiezing wil de organisatie meer aandacht werven voor het gigantische plasticprobl...

Footprint vlees niet zo groot als vaak geschetst

14 August 2018

De Nederlandse vleessector produceert minder CO2 dan vaak geschetst wordt. Dit zegt Dé van de Riet, woordvoerder van de COV en communicatiemanager van Vlees.nl.  Dat komt volgens hem vooral ook, omdat in talloze ...

Aantal kiloknallers met 10 procent gedaald

14 August 2018

Vleesaanbiedingen zonder het dierenwelzijnskeurmerk zijn het afgelopen half jaar met 10 procent gedaald. Dit blijkt uit de kiloknallersmonitor van Wakker Dier. Hoewel Wakker Dier blij is met deze afname blijft men kritis...

Omzet stijgt, verpakkingen duurzamer in de supermarkt

09 July 2018

Het CBL, de brancheorganisatie voor supermarkten en foodservicebedrijven, verwacht dat de omzet in 2018 uitkomt op 39 miljard euro. In 2017 bedroeg de omzet 37,5 miljard euro. “Een positief resultaat voor de supermarktbr...

Duurzame uitbreiding ProMessa

12 June 2018

Ze waren uit hun jasje gegroeid, bij centrale slagerij ProMessa in Deventer. Dus komt er een nieuwe productiehal bij, waar duurzaamheid - net als in de rest van de bedrijfsvoering - een prominente rol speelt.  De groe...

Fruitmarkt vraagt om topseal

08 May 2018

Plastic fruitbakjes met een deksel zijn herkenbaar en dus vertrouwd voor de consument. Toch neemt de vraag naar gesealde verpakkingen toe. De deksel kan er niet vanaf vallen en de logistiek verloopt efficiënter. FruitMas...

Toine Timmermans: 'Ik pleit voor grootschalige inzet reststromen'

08 May 2018

We moeten af van het lineaire model in de vleesketen, waarin alles draait om efficiëntie en intensivering. Dat stelt WUR-onderzoeker Toine Timmermans. Wat betreft hem importeren we minder soja en gebruiken we meer restst...

Verduurzaming verpakkingen Plus

09 April 2018

PLUS gaat alle verpakkingen in 2018 toetsen om de milieu-impact van consumentenverpakkingen van huismerkproducten aanmerkelijk terug te dringen. De supermarktorganisatie heeft haar verpakkingsbeleid opgesteld met input v...

Markt voor vleesvervangers wint snel terrein

09 April 2018

Vlees staat in het middelpunt van een maatschappelijk debat dat invloed heeft op het consumentengedrag en op bedrijven in de foodsector. De Nederlandse consument wordt in zijn consumptie sterk beïnvloed door toenemende z...

Klimaatimpact van vleesconsumptie beperken

09 April 2018

Wereldwijd de voedselvoorziening verduurzamen is een grote uitdaging. Het agro-voedselsysteem moet een steeds grotere vraag bedienen door de groeiende wereldbevolking. Bovendien ontstaat er een nieuwe vraag naar non-food...

Zeezwierproducten veroveren de markt

09 April 2018

ls basis voor pasta, smaakmaker door boter, of als gelei voor desserts; de mogelijkheden van zeewier reiken veel verder dan sushi. De voedingswaarden maken van het gewas bovendien een geschikte vleesvervanger. Maar hoe m...

Voeding en de circulaire economie

09 April 2018

Voedsel is verantwoordelijk voor 20-30% van de wereldwijde broeikasgasuitstoot, stelt het RIVM. Om de broeikasgasuitstoot van het voedselsysteem binnen acceptabele grenzen te brengen, is het belangrijk de voedselproducti...