Robotisering
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Elektrificeer uw bedrijf met thermische opslag

Met ENERGYNEST kan uw bedrijf opgewekte elektriciteit, restwarmte of overtollige stoom opslaan en op een later moment als warmte gebruiken. Precies wanneer u het nodig heeft. Een oplossing op maat voor gebruik in de voed..

Lees meer

Voedingssector leunt te zwaar op mankracht

27 maart 2025

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie draait nog steeds vooral op mensenhanden. Maar die aanpak begint te knellen. Terwijl andere sectoren flink investeren in automatisering, blijft de productiviteit in de voedingsind...

The Future of Food 2025

17 maart 2025

Ons voedsel doet veel méér doet dan alleen voeden. Hoe we het produceren, verdelen en consumeren bepaalt de toekomst van onze planeet, onze cultuur en onze gezondheid. Hoe? Dat vind je terug in het meer dan 300 pagina's ...

Food Tech Event op 14 en 15 mei 2025

10 februari 2025

Het Food Tech Event op 14 en 15 mei in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch is dé one-stop-shop vakbeurs voor voedselproductie en -verwerking. Hier vinden bezoekers alles voor hun verwerkings- en productieomgeving in de ...

2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenindustrie

20 november 2024

2025 wordt een transformatief jaar voor de voedings- en drankensector. Versterk je bedrijfsstrategie en behaal een blijvend concurrentievoordeel met deze praktische gids over de grootste uitdagingen en kansen van 2025.  ...

Foodindustrie versnelt robotisering door arbeidsmarktkrapte

21 oktober 2024

De voortdurende krapte op de arbeidsmarkt dwingt de Nederlandse voedingsindustrie om versneld te investeren in robotisering. Deze technologische vooruitgang is noodzakelijk om de productiviteit te verhogen en de concurre...

Online editie oktober 2024: Smart Food Manufacturing

14 oktober 2024

Lees en leer van het rondetafelgesprek met zes experts over de kansen en uitdagingen van smart food manufacturing. Trendwatcher Adjiedj Bakas deelt zijn unieke visie op hoe we naar voedsel kijken en wat...

Wie vooruit wil, móet investeren: robotica en visiontechnologie

14 oktober 2024

De voedingsindustrie kampt met de nodige uitdagingen: een tekort aan grondstoffen en hulpbronnen, snel veranderende consumententrends, gebrek aan (geschoold) personeel, om er maar een paar te noemen. Wat is de rol van hi...

Column IJsbrand Velzeboer: Autocalyps op de werkvloer

14 oktober 2024

Automatisering binnen een bedrijf brengt veel goeds met zich mee. Processen verlopen efficiënter, er is minder zwaar werk, je bespaart kosten doordat je minder personeel nodig hebt. Toch is er een ‘maar’…  Ken je...

AI en robotics centraal in het Vision+Robotics Parcours

14 oktober 2024

Het ‘Vision + Robotics’ programma van Wageningen University & Research (WUR) legt de focus op computervision, robotica en kunstmatige intelligentie (AI). Op 17 september namen de onderzoekers van het programma ruim 120 g...

Column Saskia Stender: Postbezorgrobot

14 oktober 2024

Herinner je je die goede oude tijd? Toen PostNL nog betaalbaar was, de postbodes precies wisten waar ze moesten zijn, zelfs met een tikfout in het adres? Die tijden lijken vervlogen. De service was persoonlijk, snel, en ...

De meerwaarde van de inzet van robots

17 september 2024

Het binnenhalen van nieuwe en het binnenhouden van eigen productiemedewerkers wordt steeds lastiger. In sommige gevallen is dat laatste zelfs niet eens te doen. Medewerkers gaan met pensioen, worden langdurig ziek of ver...

De 10 best gelezen artikelen van augustus 2024

04 september 2024

In augustus 2024 stond het nieuws in de voedingsindustrie in het teken van duurzaamheid en technologische ontwikkelingen. Denemarken voert een CO₂-belasting op vlees en zuivel in, terwijl de fusie tussen JBT en Marel gro...

De 10 best gelezen berichten van juli 2024

08 augustus 2024

In juli 2024 draaide het nieuws in de voedingsindustrie vooral om duurzaamheid en technologische innovaties. Van AI en robotica die productieprocessen vernieuwen tot bedrijven die samenwerken om watergebruik te verminder...

Vergrijzing dwingt voedingsindustrie tot innovatieve oplossingen

08 augustus 2024

De voedingsmiddelenindustrie kampt met een toenemende vergrijzing en een aanzienlijke uitstroom van oudere werknemers. De sector, waarin 27% van de werknemers ouder is dan 55 jaar, ziet deze oudere werknemers vaak eerder...

Personeelstekort dwingt voedingsindustrie tot robotisering

17 juli 2024

Food fabrikanten zetten vol in op robotisering om personeelsschaarste op te vangen. Robots kunnen productieprocessen efficiënter maken en arbeidsomstandigheden verbeteren, maar de implementatie hiervan gaat niet vanzelf....