Robotisering
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Meer robots ingezet in de voedingsindustrie

De voedingsindustrie kampt met grote personeelstekorten. Het duurt nog wel even voordat de krapte op de arbeidsmarkt vermindert. In de voedingsindustrie komen zware, repeterende en gevaarlijke taken regelmatig voor. Daar..

Lees meer

Smart Industry: “Het is innoveren of verzuipen”

17 oktober 2022

Digitalisering, automatisering en robotisering zijn bitter noodzakelijk om als foodfabrikant het hoofd boven water te houden. Technische innovatie kan echter niet zonder de kracht van de mensen in je bedrijf. Dát aspect ...

Trends in Smart Food Manufacturing

17 oktober 2022

Waar komen de grondstoffen vandaan? Hoeveel energie verbruikt die machine? Kan de productie efficiënter? Wat is de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid? Hoe kan ik mijn CO2-footprint verkleinen, en verspilling vo...

Column Pieter Vos: De menselijke factor

17 oktober 2022

De laatste tijd komen insecten vaak in het nieuws als bron van eiwitten; om een groeiende wereldbevolking mee te voeden. Maar laatst stuitte ik op een andere toepassing: het cyborginsect. Al in 2012 verschenen in de m...

Flexcraft versnelt inzet robotica in voedingsindustrie

18 juli 2022

Het oprapen van een zak chips of een glibberige kipfilet is een echte hersenkraker voor een robot. Een ambitieus, multidisciplinair onderzoeksteam werkt aan veelzijdige robots voor de landbouw- en voedselindustrie die ku...

Hanneke Faber: Zonder robotica kunnen we de wereld niet voeden

11 april 2022

Unilever’s Foods Innovation Centre in Wageningen ‘Hive’, opende zijn deuren eind 2019. Omdat Hive naar openheid en transparantie streeft, was het idee om van het begin af aan veel belanghebbenden en geïnteresseerden te o...

Samen werken aan de meest baanbrekende innovaties

03 januari 2022

Foodvalley NL is sinds 2004 uitgebouwd tot voedselinnovatiecentrum van Europa. Nederland kan en moet een grote rol spelen in het ontwikkelen van het voedselsysteem van de toekomst. Ontdek hoe en proef de kansen. Want wat...

Robots vergroten bereik in de voedingsindustrie

03 december 2021

Hoe staat het met de robotisering van de Nederlandse voedingsindustrie en die in Europa drie jaar nadat ING een breed onderzoek uitvoerde naar ‘de helpende hand van de robot aan de voedingsindustrie’? ING deed opnieuw on...

X-ray voor high care productieomgeving

15 november 2021

De nieuwe Raptor XR van Fortress Technology en Sparc Systems is een zeer nauwkeurig, volledig geïntegreerd X-ray systeem, speciaal ontworpen voor high care voedselproductieomgevingen. Het inspecteert producten op verontr...

Volautomatische verpakkingsafdeling Hoogvliet

11 oktober 2021

In Bleiswijk staat het gloednieuwe DC van Hoogvliet; state-of-the-art en klaar voor de toekomst. Leverbetrouwbaarheid, efficiency en kwaliteit c.q. hygiëne kregen bij het ontwerp topprioriteit. Alex Goedemondt, procesman...

Onbegrensde creativiteit?

11 oktober 2021

In een vorige baan ontwikkelde ik ooit samen met een klein team een robot die in staat was zeer complexe mens-bewegingen na te bootsen; het type robot dat gebruikt wordt in de auto-industrie. De hele analyse was van begi...

RVS-robot doet intrede in branche

11 oktober 2021

Beperkte materiaalkeuze maakt robotisering in de voedingsindustrie een uitdaging. Twee medewerkers van Jansen Techniek lieten zich niet uit het veld slaan en ontwikkelden R-OP, een unieke pick & place robot die een draai...

Robots vergroten de waarde van verse groenten en fruit

21 april 2021

Het sorteren en assembleren van verse groenten en fruit gebeurt tot nu toe overal ter wereld vooral handmatig. "Het zou bedrijven veel tijd en geld besparen als robots deze tijdrovende, saaie en zichzelf herhalende taken...

Nationale Cobot Dag Corona Editie

05 november 2020

Er zijn nog steeds veel ondernemers die aan het begin staan van automatisering. Zeker als MKB’er weet je vaak niet waar je moet beginnen, wat de mogelijkheden zijn, wat de voordelen en nadelen van bepaalde vormen van aut...

'Robottechniek is aanwezig; sector aarzelt’

30 oktober 2020

Als het aan Erik Pekkeriet ligt, maken mensenhanden in het productieproces zo veel mogelijk plaats voor robots. Het kan fabrikanten flexibiliteit opleveren én leidt tot versere en duurzamere voeding. Het algemeen heer...

IoT in de voedingsindustrie

26 oktober 2020

“Stilstand verminderen en onverwachte service-interventies voorkomen, staan hoog op de prioriteitenlijst van foodfabrikanten”, vertelt dr. Marcus Korthäuer, CEO en eigenaar van ESPERA in een interview over IoT in de voed...