Robots over een paar jaar niet meer weg te denken

Het is Richard van der Linde, founder van Lacquey, gelukt om een volautomatische robot te verkopen die de kern van een krop ijsbergsla verwijderd. Twee seconde per krop, dit betekent dat de machine 900 kilo per uur kan v..

Lees meer

Robots over een paar jaar niet meer weg te denken

09 July 2018

Het is Richard van der Linde, founder van Lacquey, gelukt om een volautomatische robot te verkopen die de kern van een krop ijsbergsla verwijderd. Twee seconde per krop, dit betekent dat de machine 900 kilo per uur kan v...

Investeringen in robotisering toegenomen

11 December 2017

Robotisering krijgt steeds meer voet aan de grond in de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie. Dit blijkt uit de Sector Advisory Foodbedrijven in economisch perspectief van ABN AMRO. In de foodsector steeg het aantal ...

Snijden en verpakken op 't hoogste niveau

11 April 2017

In Meppel staat de vleeswarenfabriek van Ton Aarnink. Met kennis van zaken, een sterk team en kwalitatief hoogwaardige machines, kan deze slager pur sang praktisch alles maken. Maar liefst vijftig jaar is Ton Aarnink ...

Presentaties, demonstraties en workshops

11 April 2017

Zin in een leerrijke dag over oppervlakte- en metaalbewerking? Indrukwekkende demonstraties zien van de meest innovatieve en gerobotiseerde machines? Meer weten over de facetten van mechanische oppervlaktetechnieken? Kom...

Eén verpakkingsformat: Een verscheidenheid aan burgers

06 March 2017

De burgers van Halifax in Denemarken zijn lekker. Klassiek Amerikaans, maar zeker niet ouderwets. Voordat klanten gretig in hun burgers kunnen bijten, worden de vele ingrediënten veilig verpakt voor de reis van productie...

Efficiencyslag middels nieuwbouw

07 February 2017

Aan de Stegge Twello heeft overeenstemming bereikt voor de realisatie van nieuwbouw voor Hems/Fortuna in Oss. Hems BV en dochteronderneming Fortuna BV zijn gespecialiseerd in het leveren van een breed assortiment aan vle...

PEF voor frites en chips

14 November 2016

Pulsemaster BV uit Bladel introduceert een effectief nieuw Pulsed Electric Field (PEF) batch systeem op pilot schaal, onder de merknaam Solidus. Dit systeem kan worden ingezet voor het bepalen van de effecten van PEF op ...

Digitale transitie

11 October 2016

‘De volgende – diepere – golf van digitalisering dient zich aan, een golf die ons leven nog ingrijpender en sneller zal veranderen. Toonaangevende experts geven aan dat bij de juiste (beleids)keuzes een extra BBP groei v...

De robotsamenleving

11 October 2016

De robotsamenleving komt eraan! Het Rathenau Instituut riep daarom dit voorjaar de politiek op om daar ‘een wenkend perspectief van te maken, een uitgangspunt dat richting kan geven. De geschiedenis laat zien dat dat kan...

Stoomgenerator gemakkelijk in gebruik

11 October 2016

Na een brand begin 2016 moest dessert- en ijsfabriek De Dessert Meesters snel op zoek naar een nieuwe, tijdelijke, productielocatie. Dat lukte, maar in de nieuwe hal was niets. Scharff Techniek dacht mee en leverde en in...

End of line packaging & storage

11 October 2016

Bent u op zoek naar het complete plaatje? Niet alleen een partner in material handling & opslag, maar ook nog eens een organisatie die meedenkt, aandacht heeft voor uw onderscheidend vermogen en turnkey kan leveren?&...

Automatisering bij bolletje

11 October 2016

Vasthouden aan ambachtelijke producten en toch erkend worden voor innovatie en expressiviteit – dat is wat Bolletje vorig jaar gelukt is door de titel Merk van het jaar van de federatie FNLI in de wacht te slepen. De pro...

Slimme robots op de werkvloer

11 October 2016

Big Data, Smart Industry, IoT, Cloud robotics, virtual en augmented reality; het is geen science fiction meer. Om het allemaal niet ingewikkelder te maken dan nodig, gaat dit verhaal ‘gewoon’ over de trends en ontwikkeli...

Özgazi kiest voor QiSOFT

13 September 2016

Kaasmakerij Özgazi produceert dagelijks zo’n 40.000 kilo zachte witte kaas in blikverpakking van koe-, geiten- en schapenmelk. Het bedrijf is Europa’s grootste producent van deze kaas; zowel onder eigen merk als voor een...

Expo 'Food te be'

14 June 2016

Van 3D-geprinte ziekenhuismaaltijden tot melkrobots en van drijvende boerderijen tot kweekvlees; Nederland bruist van de innovatieve ondernemers. Een greep uit de innovaties op de expo ‘Food to Be’. Van 30 mei t/m 5 j...