Robotisering
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

GEA’s eerste mobiele testcentrum voor New Food

Wilt u proof-of-concept genereren zonder investering in een eigen pilotplant? Dat is vanaf nu mogelijk met de complete, mobiele en modulaire industriële test-units van GEA. Voor het testen van verschillende producten in ..

Lees meer

Hanneke Faber: Zonder robotica kunnen we de wereld niet voeden

11 april 2022

Unilever’s Foods Innovation Centre in Wageningen ‘Hive’, opende zijn deuren eind 2019. Omdat Hive naar openheid en transparantie streeft, was het idee om van het begin af aan veel belanghebbenden en geïnteresseerden te o...

online editie duurzame productielijnen februari 2022

07 februari 2022

Veel start-ups, scale-ups en mkb-ondernemingen in de foodsector ontwikkelen nieuwe producten en innovatieve technieken voor het extraheren van eiwitten uit grondstoffen. De energieprijzen blijven maar stijgen en...

Samen werken aan de meest baanbrekende innovaties

03 januari 2022

Foodvalley NL is sinds 2004 uitgebouwd tot voedselinnovatiecentrum van Europa. Nederland kan en moet een grote rol spelen in het ontwikkelen van het voedselsysteem van de toekomst. Ontdek hoe en proef de kansen. Want wat...

Poster Vlees, Vis en AGF

01 januari 2021

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in...

Robots vergroten bereik in de voedingsindustrie

03 december 2021

Hoe staat het met de robotisering van de Nederlandse voedingsindustrie en die in Europa drie jaar nadat ING een breed onderzoek uitvoerde naar ‘de helpende hand van de robot aan de voedingsindustrie’? ING deed opnieuw on...

X-ray voor high care productieomgeving

15 november 2021

De nieuwe Raptor XR van Fortress Technology en Sparc Systems is een zeer nauwkeurig, volledig geïntegreerd X-ray systeem, speciaal ontworpen voor high care voedselproductieomgevingen. Het inspecteert producten op verontr...

Volautomatische verpakkingsafdeling Hoogvliet

11 oktober 2021

In Bleiswijk staat het gloednieuwe DC van Hoogvliet; state-of-the-art en klaar voor de toekomst. Leverbetrouwbaarheid, efficiency en kwaliteit c.q. hygiëne kregen bij het ontwerp topprioriteit. Alex Goedemondt, procesman...

Onbegrensde creativiteit?

11 oktober 2021

In een vorige baan ontwikkelde ik ooit samen met een klein team een robot die in staat was zeer complexe mens-bewegingen na te bootsen; het type robot dat gebruikt wordt in de auto-industrie. De hele analyse was van begi...

RVS-robot doet intrede in branche

11 oktober 2021

Beperkte materiaalkeuze maakt robotisering in de voedingsindustrie een uitdaging. Twee medewerkers van Jansen Techniek lieten zich niet uit het veld slaan en ontwikkelden R-OP, een unieke pick & place robot die een draai...

Robots vergroten de waarde van verse groenten en fruit

21 april 2021

Het sorteren en assembleren van verse groenten en fruit gebeurt tot nu toe overal ter wereld vooral handmatig. "Het zou bedrijven veel tijd en geld besparen als robots deze tijdrovende, saaie en zichzelf herhalende taken...

Nationale Cobot Dag Corona Editie

05 november 2020

Er zijn nog steeds veel ondernemers die aan het begin staan van automatisering. Zeker als MKB’er weet je vaak niet waar je moet beginnen, wat de mogelijkheden zijn, wat de voordelen en nadelen van bepaalde vormen van aut...

'Robottechniek is aanwezig; sector aarzelt’

30 oktober 2020

Als het aan Erik Pekkeriet ligt, maken mensenhanden in het productieproces zo veel mogelijk plaats voor robots. Het kan fabrikanten flexibiliteit opleveren én leidt tot versere en duurzamere voeding. Het algemeen heer...

IoT in de voedingsindustrie

26 oktober 2020

“Stilstand verminderen en onverwachte service-interventies voorkomen, staan hoog op de prioriteitenlijst van foodfabrikanten”, vertelt dr. Marcus Korthäuer, CEO en eigenaar van ESPERA in een interview over IoT in de voed...

Het gras bij de buren is altijd groener

12 oktober 2020

In mijn geval geldt bovenstaande vrij letterlijk. Ons gazon is een slagveld van diverse grassoorten,  mos, dode plekken en paardenbloemen. De buren daarentegen kunnen pronken met een strakke, gekortwiekte frisgroene...

Digitalisering: haal de kink(en) uit de kabel

12 oktober 2020

In de voedingsindustrie worden we nog te vaak beentje gelicht door weerbarstige apparatuur, haperende logistiek of onvoldoende digitale technologie. Dat kan beter. Daarover spreken Johan van Holland van Innius, Paul Bakk...