Robotisering
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Boekpresentatie The Future of FOOD

Op een locatie die innovatie en toekomstdenken ademt, presenteerden we vrijdag 11 april 2025 met trots ons boek The Future of FOOD. We waren met ons OSV netwerk te gast bij Koppert Cress, waar we de eerste twee exemplare..

Lees meer

Paul van Liempt: Blauwe boorden bonanza

14 april 2025

Werd vakmensen een paar jaar geleden nog een sombere toekomst voorgehouden, anno 2025 staan de zaken er heel anders voor. De werkende klasse zit op een goudmijn, meent schrijver en journalist Paul van Liempt. De kenterin...

Robotica biedt kansen voor efficiëntere productie

08 april 2025

De voedingsindustrie staat voor uitdagingen zoals arbeidskrapte, hoge kosten en de behoefte aan efficiëntie. Steeds meer bedrijven kiezen voor robotica als praktische oplossing. U ook? Lees meer. "De voedingsindustrie...

Voedingssector kan winst pakken met AI

07 april 2025

De arbeidsmarkt in Nederland verandert razendsnel, en dat merken ook bedrijven in de voedingsindustrie. De personeelstekorten lopen op, terwijl de druk op productiviteit blijft toenemen. Volgens een recente analyse ligt ...

The Future of Food 2025

31 maart 2025

Ons voedsel doet veel méér dan alleen voeden. Hoe we het produceren, verdelen en consumeren bepaalt de toekomst van onze planeet, onze cultuur en onze gezondheid. Hoe? Dat vind je terug in het meer dan 300 pagina's telle...

Voedingssector leunt te zwaar op mankracht

27 maart 2025

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie draait nog steeds vooral op mensenhanden. Maar die aanpak begint te knellen. Terwijl andere sectoren flink investeren in automatisering, blijft de productiviteit in de voedingsind...

Elektrificeer uw bedrijf met thermische opslag

11 maart 2025

Met ENERGYNEST kan uw bedrijf opgewekte elektriciteit, restwarmte of overtollige stoom opslaan en op een later moment als warmte gebruiken. Precies wanneer u het nodig heeft. Een oplossing op maat voor gebruik in de voed...

Food Tech Event op 14 en 15 mei 2025

10 februari 2025

Het Food Tech Event op 14 en 15 mei in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch is dé one-stop-shop vakbeurs voor voedselproductie en -verwerking. Hier vinden bezoekers alles voor hun verwerkings- en productieomgeving in de ...

2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenindustrie

20 november 2024

2025 wordt een transformatief jaar voor de voedings- en drankensector. Versterk je bedrijfsstrategie en behaal een blijvend concurrentievoordeel met deze praktische gids over de grootste uitdagingen en kansen van 2025.  ...

Foodindustrie versnelt robotisering door arbeidsmarktkrapte

21 oktober 2024

De voortdurende krapte op de arbeidsmarkt dwingt de Nederlandse voedingsindustrie om versneld te investeren in robotisering. Deze technologische vooruitgang is noodzakelijk om de productiviteit te verhogen en de concurre...

Online editie oktober 2024: Smart Food Manufacturing

14 oktober 2024

Lees en leer van het rondetafelgesprek met zes experts over de kansen en uitdagingen van smart food manufacturing. Trendwatcher Adjiedj Bakas deelt zijn unieke visie op hoe we naar voedsel kijken en wat...

Wie vooruit wil, móet investeren: robotica en visiontechnologie

14 oktober 2024

De voedingsindustrie kampt met de nodige uitdagingen: een tekort aan grondstoffen en hulpbronnen, snel veranderende consumententrends, gebrek aan (geschoold) personeel, om er maar een paar te noemen. Wat is de rol van hi...

Column IJsbrand Velzeboer: Autocalyps op de werkvloer

14 oktober 2024

Automatisering binnen een bedrijf brengt veel goeds met zich mee. Processen verlopen efficiënter, er is minder zwaar werk, je bespaart kosten doordat je minder personeel nodig hebt. Toch is er een ‘maar’…  Ken je...

AI en robotics centraal in het Vision+Robotics Parcours

14 oktober 2024

Het ‘Vision + Robotics’ programma van Wageningen University & Research (WUR) legt de focus op computervision, robotica en kunstmatige intelligentie (AI). Op 17 september namen de onderzoekers van het programma ruim 120 g...

Column Saskia Stender: Postbezorgrobot

14 oktober 2024

Herinner je je die goede oude tijd? Toen PostNL nog betaalbaar was, de postbodes precies wisten waar ze moesten zijn, zelfs met een tikfout in het adres? Die tijden lijken vervlogen. De service was persoonlijk, snel, en ...

De meerwaarde van de inzet van robots

17 september 2024

Het binnenhalen van nieuwe en het binnenhouden van eigen productiemedewerkers wordt steeds lastiger. In sommige gevallen is dat laatste zelfs niet eens te doen. Medewerkers gaan met pensioen, worden langdurig ziek of ver...