Welkom
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

OSVnetwerk

De Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV) is een netwerk voor ondernemers werkzaam in de voedingsindustrie. Met diverse bijeenkomsten per jaar biedt de OSV de gelegenheid elkaar op ontspannen wijze te ontmoeten, en creëren we mogelijkheden voor functionele kennisoverdracht en het leggen van (nieuwe) contacten.

Netwerkorganisatie OSV

Als enige uitgever in de foodindustrie hebben wij de beschikking over ons eigen netwerk: Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV). Business to business contacten tussen bedrijven uit onze sector spelen onbetwist een belangrijke rol in succesvol ondernemerschap. Circa 300 bedrijven zijn aangesloten bij de OSV; deelname aan het netwerk draagt dan ook bij aan het onderhouden van een relevant relatienetwerk in de voedingssector.

De OSV bestaat al bijna 30 jaar en daar zijn we trots op. We hebben circa 300 leden: vnl. beslissers in de voedingsindustrie. We organiseren 10 bijeenkomsten (workshops, bedrijfsbezoeken, mini-congressen, barbecues, golfdag) per jaar en brengen op die manier de markt regelmatig bij elkaar. Voor vakblad Voedingsindustrie dé manier om informatie te vergaren bij de bron. Zeker in dit digitale tijdperk is het van belang elkaar persoonlijk te blijven ontmoeten, dit schept vertrouwen en zorgt voor een hoog gunaspect.

dit najaar hebben we weer een aantal evenementen in de planning, kijk gauw in het jaarprogramma

De leden van de OSV ontvangen vakblad Voedingsindustrie en mogen rekenen met 5% korting op alle standaarduitingen van vakblad Voedingsindustrie. Ook krijgen zij een gratis upgrade in de leveranciersgids. Hiermee is het lidmaatschap zo weer terugverdiend. Bekijk de ledenlijst en zie wie er zijn aangesloten bij ons netwerk.

OSV-compensatiecadeau

Als compensatie voor de periode dat we geen evenementen konden organiseren ivm corona hebben we een OSV-cadeau gestuurd aan al onze leden. Exposure in vakblad Voedingsindustrie, hier is dankbaar gebruik van gemaakt. Ook hebben we de OSV-pagina's in het vakblad tijdelijk anders ingezet. Als voorstelrondje.

Even voorstellen

Omdat persoonlijke ontmoetingen nu schaars zijn en mensen elkaar daardoor niet goed kunnen leren kennen, maken wij gebruik van de kans om wat leuke weetjes van/over de OSV-leden onder de aandacht te brengen. Dingen die je normaal onder het genot van een biertje hoort. We hebben leuke, interessante mensen in ons netwerk met heel veel persoonlijke raakvlakken. Wij weten dat, wij kennen ze, maar weet jij dat ook?

In februari zijn we gestart met de eerst vijf leden, hou deze pagina in de gaten, deze zal in de loop van het jaar steeds harder groeien.

Ikzelf ben 3 jaar lid, Habasit al veel langer 

Tjerk Helfrich, Key Account manager Wet Food bij Habasit
Habasit is leverancier van hoogwaardige transportbanden en aandrijfriemen, voor elke toepassing. Als Zwitsers familiebedrijf, met aanwezigheid in meer dan 70 landen, is Habasit uw partner voor de lange termijn.

Mijn grote inspirator mijn studenten vriendengroep + aanhang. We zien elkaar 2x per jaar al 34 jaar lang. We houden elkaar scherp in alles wat we doen.
Ik ben trots op mijn eerste job, waar we baanbrekende Foodconcepten hebben ontwikkeld, die nu nog actueel zijn.
Ik word blij van vrolijke mensen, denken in mogelijkheden (dim)
Mijn grootste ergernis is denken in problemen (dip)
Mijn start van de dag is hond uitlaten, kopje koffie en beginnen met werk.
In het weekend hou ik van kwalitatief goed BBQen, tuinonderhoud en veel chillen. Genieten van mijn twee zoons in alles wat ze doen en hun ontwikkelingen volgen.
Ik ben gek op paella

Ik ben zelf 4 jaar lid van de OSV, Padifood al sinds 2008 (YFM)

Paul Thé, Productiemanager Padifood Service B.V.
Padifood is een in Oss geworteld familiebedrijf en marktleider voor Aziatische kant-en-klaar maaltijden in de Nederlandse Retail.

Mijn grote inspirator is Theo Thé, omdat hij zonder een rooie cent naar Nederland is gekomen en Padifood heeft gemaakt zoals het nu is. Een begrip in de retailwereld en ver daarbuiten.
Op de foto: “Waar werk en familie in goede balans zijn.”
Ik ben trots op mijn collega’s en team, omdat we altijd klaar staan voor elkaar
Ik word blij van roadtrippen met het gezin, koffertje pakken, richting kiezen en rijden maar. “We zien wel waar we vannacht gaan slapen.”
Mijn grootste ergernis is oneerlijkheid
Mijn start van de dag is mijn zoontje klaarmaken voor school, een dikke kus voor mijn vrouw en een lekkere kop koffie voor mezelf
In het weekend kijk ik graag naar sport, golf ik geregeld, en ga ik wel eens vissen met m’n zoontje.
Ik ben gek op dim sum (Aziatische eenhapsgerechten) en mijn schoonmoeders zelfgemaakte worstenbroodjes 

Orka is sinds 1998 lid van de OSV, ik zelf 10 jaar met een korte onderbreking

Rob van Barneveld, Commercieel Manager Orka Synthetics BV
Industriële vloeroplossingen – Producent van coatings, giet- en troffelvloeren. Reparatie en renovatiespecialist voor de voedingsindustrie. 

Op de foto: Hvar, Kroatië; toen we nog ‘gewoon’ op vakantie konden.
Ik ben trots op de groei die we met ons hechte team doormaken bij Orka waardoor we nu op een nieuwe locatie verder aan onze toekomst kunnen bouwen.
Mijn grote inspirator: Ik kan er niet eentje uitlichten, zonder de rest tekort te doen. Er zijn meerdere personen die mij hebben gevormd tot wie ik nu ben
Ik word blij van kleine dagelijkse dingen. Ik sta erg positief in het leven.
Mijn grootste ergernis is: Wie een (bestaand) bedrijfspand gaat verbouwen komt altijd wel een paar ergernissen tegen in het proces.
Mijn start van de dag is altijd hectisch met 2 jonge dochters (bijna 1 en 3).
In het weekend gaat de Kamado aan en eten we met vrienden, heb ik tijd voor mijn meisjes en mag ik graag kijken naar een potje voetbal (bij voorkeur live in de Adelaarshorst).
Ik ben gek op een mooi stuk vlees met een dito glas rode wijn. 

Volgens mij ben ik al vanaf het begin lid van de OSV, maar hoeveel jaar dat inmiddels is…

Jannes Jansen, MVA/eigenaar/verkoper Jansen Techniek Putten BV
Ons bedrijf is altijd opzoek naar verbinding met de klant waardoor we nog beter in hun huid kunnen kruipen en meedenken in de oplossing die zij nodig hebben. Hierdoor zijn we uitstekend in staat om de juiste machines te bouwen of verkopen uit ons uitgebreide dealer schappen programma! Maar maatwerk blijft onze grote kracht…

Mijn grote inspirators zijn onze klanten.
Ik ben trots op het fijne clubje collega’s die altijd weer klaar staan voor onze klanten met passie en plezier!
Ik word blij van lekker met ons gezin borrelen en eten.
Mijn grootste ergernis is dat de tijd zo snel gaat… en dat technische mensen vaak als een ondergeschoven kindje worden gezien.
Mijn start van de dag is vaatwasser uitpakken, ontbijten en met de honden uit
In het weekend rondom huis prutsen en vliegvissen met vrienden (of alleen😉)
Ik ben gek op een goed stuk VLEES natuurlijk,  liefst zelf afgesneden ree wild!

Bijna 5 jaar lid van de OSV

Jan van Westreenen, directeur Ameco.
Ameco is een runderslachterij en richt zich op het verwaarden van Hollandse dubbeldoel koeien.  

Op de foto: Jan, met zoon Karel, beiden directeur van Ameco.
Mijn grote inspirator is mijn vader, als kind ging ik al mee met mijn vader ‘de boer op’. In 1960 begon hij als veehandelaar, inkoop en verkoop van runderen. In 1995 heb ik het bedrijf overgenomen en uitgebreid met vleesverwerking. Sinds 2005 is mijn zoon Karel toegetreden.
Ik ben trots op wat ik samen met Karel heb neergezet. Een fantastische mooie nieuwe productielocatie in Apeldoorn, een slachthal, ingericht volgens de visie van Temple Gradin. Uniek in zijn soort. En uiteraard trots dat Karel in mijn voetsporen treedt.
Ik word blij van een heerlijk mooi stuk gerijpt rundvlees. Mooi gemarmerd vlees. En dan perfect bereiden op een Green Egg en genieten met de familie.
Mijn grootste ergernis zijn oneerlijke mensen.
Mijn start van de dag is krant lezen met een goede kop koffie.
In het weekend  Formule 1, voetbal kijken en golfen.
Ik ben gek op mijn kinderen en kleinkinderen en kan daar erg van genieten.

1 jaar lid van de OSV (eigenlijk langer, maar ik werd maar niet ingeschreven :))

Bob Lemmen, Marketing Manager Lantech
Lantech is de uitvinder van de palletwikkelaar en gespecialiseerd in het ontwikkelen, assembleren en wereldwijd vermarkten van End-Of-Line verpakkingsmachines. 

Op de foto: De ultieme vrijheid, zeilen op het wad onder de mooie Nederlandse wolkenluchten.
Mijn grote inspirator is Lantech, de bedrijfscultuur heeft mij altijd de mogelijkheid en vrijheid gegeven om op alle vlakken door te ontwikkelen en vernieuwing toe te passen, waarmee we een fantastische groei hebben doorgemaakt en een belangrijke speler in de verpakkingsmachine branche zijn geworden.
Ik ben trots op onderdeel te zijn van een bedrijf welke, dankzij hoogwaardige producten en een mooi team van collega’s, een stevige wereldwijde marktpositie heeft weten op te bouwen.
Ik word blij van zeilen en lekker koken voor mijn gezin en vrienden.
Mijn grootste ergernis is mensen met een dubbele agenda en die afspraken niet nakomen.
Mijn start van de dag is vooral rustig wakker worden, wandelen met de hond en dan aan de slag.
In het weekend ga ik op zaterdag roeien en zoek ik in kookboeken en online naar leuke nieuwe gerechten, om ze dan vervolgens te bereiden en het liefst met vrienden te delen.
Ik ben gek op een goede spaghetti carbonara, tournedos rossini, etc. etc.

15 jaar lid van de OSV

Domagoj Gobac, adviseur GO Consulting
Onafhankelijk adviseur op het gebied van koeling en koeltechniek, vooral voor de voedingsmiddelenbranche. Hij helpt opdrachtgevers in het vinden van oplossingen voor hun behoeftes en vragen op gebied van koeling, en met het afstemmen van koeltechniek met o.a. de productie en logistiek. 

Mijn inspirator (of beter: ‘indrukmakend persoon’) is Hans Kortenbach, een vroegere werkgever. Een man met een brede interesse en charisma, ruimdenkend en vooruitstrevend. Oh ja, en Paus Franciscus – die man straalt met liefde en goedheid!
Ik ben trots op mijn loopbaan. Na een vrij brede en theoretische opleiding (studie WTB), begon ik als monteur, tot ergernis van mijn vader. Dat werk leverde mij veel praktische kennis en inzichten op. Vervolgens werd ik ontwerper, projectbegeleider, verkoper en uiteindelijk adviseur.
Ik word blij van een project dat succesvol verloopt. Als iedereen, de klant en installateur, tevreden zijn.
Mijn grootste ergernis zijn mensen die niet nadenken, mensen zonder respect voor anderen en hypocriete en egocentrische mensen.
Mijn start van de dag is doordeweeks ontbijten met een cappuccino, de Volkskrant en een sudoku (om de hersenen waker te maken). Op zondagochtend staat NPO5 aan met De Sandwich van Jacques Klöters.
In het weekend ben ik de laatste tijd vaak aan het werk. Anders ga ik wandelen met de hond, fietsen en golfen.
Ik ben gek op lekker en goed bereid eten en geniet van de smaken, en daarbij een glas goed passende wijn te drinken. 

Lang geleden, vanuit de jongerentak YFM, de OSV binnengerold

Denis Meis, COO Unlimited Spare Parts
Unlimited Spare Parts is actief als one-stop-shop leverancier van industriële snijonderdelen, afdichtingsgereedschappen en slijtageonderdelen voor machines in de voedings- en verpakkingsindustrie. 

Op de foto: Denis tijdens een reis met zijn vrouw en kinderen naar Indonesië.
Mijn grote inspirator is de voedingsindustrie: enerzijds traditioneel met mooie producten, maar ook flexibel en innoverend. Uiteraard geven de mensen dicht om mij heen mij inspiratie en plezier in mijn leven.
Ik ben er trots op dat ik met ondernemen waardevolle relaties en vriendschappen zijn opgebouwd, en op mijn lange dienstverband bij Wensing, nu onderdeel van Unlimited Spare Parts. Ik kreeg er kansen om me te ontwikkelen en heb mijn bijdrage kunnen leveren aan een stabiele en gezonde onderneming.
Ik word blij van de bijdrage die wij kunnen leveren aan het oplossen van problemen en bij ontwikkelingen van nieuwe producten of -concepten.
Mijn grootste ergernis is… die hou ik voor mijzelf. Zo kunnen anderen zich hier niet aan ergeren :)
Mijn start van de dag is, heel ouderwets, het lezen van de papieren krant, en dan met name het regio- en de sportkaternen. Veel ander nieuws bereikt ons digitaal veel sneller en gedetailleerder.
In het weekend is het ‘Familytime’! Samen fietsen, wandelen en - wanneer het weer kan- afspreken met vrienden. Bijzonder was onze gezamenlijke reis naar Indonesië: samen herinneringen delen. Extra bijzonder omdat je afkomst veel bijdraagt aan je karakter en (familie)waarden.
Ik ben gek op -hoewel onze twee volwassen dochters ons vaak verrassen met nieuwe trendy menu’s, hou ik stiekem toch ook van gewoon hutspot met worst.

Al heel lang lid van de OSV, maar nooit te lang

Ahrend Buckers, Commercieel directeur/ eigenaar Smoky Light BV
Specialist in rook- grill- en reactie-aroma’s. Dus eigenlijk alle smaken die je in de keuken tegenkomt (ook vegan) voor de hele levensmiddelenbranche. Sinds 2020 hebben we ook zuivelconcentraten/-aroma’s in ons assortiment (ook vegan). 

Op de foto: Mijn vrouw en ik zijn wijnliefhebbers. Samen met vrienden uit de USA hebben we een week lang wijnboeren en wijn proeverijen gedaan in Napa valley (Californië).
Mijn grote inspirator was een leraar van vroeger. Hij zei “Jij moet gaan werken en niet doorleren; dat is niets voor jou”. Toen dacht ik: ”Wacht maar, ik ga wél doorleren en zal je wat laten zien!”
Ik ben trots op ons Smoky Light team en onze goede reputatie en het terechte vertrouwen dat klanten in ons hebben.
Ik word blij van vrolijke mensen om mij heen. En van een lekker glas wijn.
Mijn grootste ergernis zijn mensen met een negatieve inslag en doemdenkers.
Mijn start van de dag is eerst een knuffel van de hond, dan deze uitlaten en snel naar de zaak voor een lekker bakkie koffie.
In het weekend: word op mijn gemak wakker, dan lekker ontbijten en de krant lezen. Bij mooi weer in de tuin werken, lange wandelingen maken met de hond. Ik sta ook graag in de keuken voor een 3- of 4-gangen menu voor gasten. En dan lekker lang tafelen, met een paar goede flessen wijn.
Ik ben gek op Côte du boeuf van de bbq

16 jaar lid van de OSV

Piet Groot, directeur Maasland Vleeswaren bv
Productie van gekookte ham en kookworstsoorten. De grootste groep hierin zijn leverworstsoorten. 

Mijn grote inspirator is mijn vader; consequent, hard werken en no nonsens, gezond leven. Verder haal ik veel inspiratie uit het contact met mensen die succesvol zijn in het voeren van een bedrijf.
Ik ben trots op het bedrijf zoals het nu is, ook al zie ik dat er nog veel verbeterd kan worden.
Ik word blij van geen stress :). Als alles goed loopt en draait, zowel zakelijk als privé.
Mijn grootste ergernis zijn mensen die niet consequent zijn en afspraken niet nakomen.
Mijn start van de dag is een rondje met de hond om half zes :), daarna naar de zaak en dan een kop koffie.
In het weekend hou ik van fitnessen, wielrennen, socializen met mijn vrouw en mijn gezin en soms genieten we van mijn paarden.
Ik ben gek op… Ik vind veel dingen lekker, maar Rib Eye van bijvoorbeeld Angus vind ik, mits goed klaar gemaakt, heerlijk. Van Indonesisch en Italiaans eten kan ik ook erg van genieten.

25 jaar lid van de OSV

Tim Hage, managing director Multivac BV
Multivac is een Duits familiebedrijf, leverancier van hoogwaardige verpakkings-, portioneer- en deegverwerkingsmachines.

Mijn grote inspirator is mijn helaas veel te vroeg overleden vader met zijn wijze levenslessen.
Ik ben trots op het huidige Multivac-team en de cultuurverandering die het bedrijf de laatste 10 jaar onder mijn leiding heeft ondergaan. ‘Doen wat je zegt en zeggen wat je doet’; ‘de klant staat centraal’ is nu de gewoonste zaak van de wereld.
Ik word blij van de gezondheid van mensen die me dierbaar zijn en ik krijg positieve energie van tevreden klanten
Mijn grootste ergernis zijn mensen die negatief in het leven staan.
Mijn start van de dag is eerst koffie en dan stort ik mij op mijn mailbox. In de zomer sta ik erg vroeg op (05.15 uur); vanwege mijn hobby (postduiven). In de herfst/winter start mijn dag om 07.00 uur.
In het weekend: grote wedstrijden spelen met postduiven. Verder tennis ik en heb ik zeer recent mijn GVB gehaald.
Ik ben gek op eten in toprestaurants en mooie wijnen proeven.

Al heel lang lid van de OSV

Jan Zwaan, directeur Espera-Nederland B.V.
Espera is een toonaangevende Duitse fabrikant en leverancier van geavanceerde weeg-en etiketteersystemen. 

Op de foto: Jan (links) met twee sterren chefkok Dick Middelweerd
Mijn grote inspirator is mijn vader, omdat hij op zijn geheel eigen wijze zijn bedrijf succesvol heeft gerund, met respect voor de schoonmaker tot de president-directeur van zijn grootste klant.
Ik ben trots op ons Espera-team dat langdurige samenwerkingen heeft met onze klanten waar wij een deel van hun proces mogen ontzorgen.
Ik word blij van een tevreden klant.
Mijn grootste ergernis is in de file staan en slechte koffie.
Mijn start van de dag is een goede espresso.
In het weekend probeer ik te fitness-boksen en ben ik hobby kok. Dat gaat natuurlijk niet goed samen!
Ik ben gek op de Italiaanse keuken.

Meer dan 20 jaar lid van de OSV

Roy Meenderink, Business Development Food bij delaware Nederland 

delaware is een snelgroeiende, internationale organisatie die geavanceerde ERP oplossingen en services levert aan food-organisaties die ernaar streven om op een duurzame manier de concurrentie een stap voor te blijven. 

Mijn grote inspirator is Steve Jobs, voornamelijk om zijn visie op hoe software moet werken: simpel en voor iedereen te begrijpen. Dat streef ik ook na in de oplossingen die ik aanbied.
Ik ben trots op de vele projecten die mij in de loop van de jaren gegund zijn en de relaties die ik daarmee heb mogen opbouwen.
Ik word blij als ik zie dat de mensen om mij heen groeien.
Mijn grootste ergernis is als mensen wel kunnen maar niet willen. Ik kan niet tegen luie mensen!
Mijn dag begint met een kopje koffie en het lezen van online nieuws.
In het weekend sta ik graag met mijn partner op de golfbaan een balletje te slaan, en na afloop natuurlijk een drankje (als is dat er nu helaas niet bij!).
Ik ben gek op alle soorten eten, mits kwalitatief goede ingrediënten gebruikt zijn en het vers bereid is. Voor Spaanse tapas en een goed glas wijn kun je mij altijd wakker maken. Ik houd ook erg van nieuwe dingen proeven.  

25 jaar lid van de OSV

Arjan de Koning, DGA De Koning Vlees

De Koning Vlees B.V. is een bedrijf dat smakelijke vleesproducten levert aan de grootverbruiker: horeca en maaltijdindustrie.

Mijn grote inspirator is familie en gezin. Familie (oprichter en voorgangers) omdat zij door hun doen en laten het bedrijf gemaakt hebben tot wat het is en daarmee ook voor mij een leidraad zijn. Gezin omdat zij mij laten ontspannen en genieten buiten het werk, wat ook inspiratie oplevert.
Ik ben trots op al mijn collega’s, mijn voorgangers en de oprichter van het bedrijf.
Ik word blij van mijn gezin, hobby en bedrijf.
Mijn grootste ergernis zijn mensen die op basis van aannames voor mij beslissen en ook niet de moeite nemen dit te melden.
Mijn start van de dag is koffie met een goed belegde boterham.
In het weekend: mennen
Ik ben gek op een goede rib-eye en pan-lasagne.