Nederlanders eten ongemerkt gezonder

De levensmiddelenindustrie en supermarkten zijn er wederom in geslaagd de receptuur van producten te veranderen, waardoor Nederlanders (ongemerkt) gezonder kunnen eten. Elk jaar worden er afspraken gemaakt - in het Akkoo..

Lees meer

Nederlanders eten ongemerkt gezonder

21 September 2018

De levensmiddelenindustrie en supermarkten zijn er wederom in geslaagd de receptuur van producten te veranderen, waardoor Nederlanders (ongemerkt) gezonder kunnen eten. Elk jaar worden er afspraken gemaakt - in het Akkoo...

Innovatie in de kalfsvleessector

11 September 2018

Er wordt door de VanDrie Group volop geïnnoveerd in de kalfsvleessector: op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn, in het verbeteren van de voedselveiligheid en productieprocessen én in het op de markt brengen v...

Voorkomen van bacteriën op vlees!

11 September 2018

Theo Legters, Manager Operations bij T. Boer en Zn. is gepokt en gemazeld in de vleesindustrie en heeft een heldere kijk op hygiëne. Zijn motto: ‘Ga geen symptomen bestrijden, maar pak het probleem bij de bron aan.” T...

Champignons met vitamine D

11 September 2018

Scelta Mushrooms BV heeft succesvol toestemming gekregen van de Europese voedsel veiligheidsautoriteit (EFSA) om de status ‘novel food’ te mogen gebruiken. In lijn met verordening (EU) 2018/1011 van 17 juli 2018 heeft Sc...

Ingrijpende veranderingen voor wereldwijde food retail

11 September 2018

De distributie van voedingsmiddelen ondergaat snelle ontwikkelingen. Sneller dan ooit tevoren! Structuren, organisaties, positionering, offertes, partnerships… geen enkel onderdeel van de sector ontsnapt aan deze verande...

High Tech ontmoet Food

11 September 2018

Technologische innovaties bepalen de toekomst van Agri & Food. De beurs AgriFoodTech 2018 biedt het juiste podium om deze innovaties te tonen waarmee Nederland zijn koppositie kan behouden. Het evenement brengt boven...

50 jaar Multivac Nederland

10 September 2018

Van donderdag 6 t/m zaterdag 8 september 2018 vierde Multivac haar 50 jarig jubileum. Niets is aan het toeval overgelaten. Donderdag stond in het teken van teambuilding. Met een bus vertrokken alle 55 werknemers vanui...

K.I.M. Nederland viert 50-jarig jubileum

03 September 2018

Zaterdag 1 september 2018 vierde K.I.M. Nederland haar 50 jarig bestaan op Paleis Het Loo. Voor de 900 genodigden (relaties, werknemers, vrienden en familie) was het met recht een spetterend feest met grote artiesten. De...

Koetsier Vleeswaren sluit aan bij Group of Butchers

14 August 2018

Koetsier Vleeswaren uit Ruinerwold is onderdeel geworden van Group of Butchers, dat daardoor haar positie als marktleider in ambachtelijke vleeswaren en vleesproducten in de Benelux versterkt. Daarnaast breidt het bedrij...

2 nieuwe initiatieven SIAL PARIS: Alter’Native Food & Future Lab

14 August 2018

de SIAL in Parijs. Naast het aanbod van ruim 7.000 exposanten, ingedeeld per sector of per geografische regio, kunnen de 160.000 verwachte internationale bezoekers op de vakbeurs terecht voor het ontdekken van een comple...

CSK Food Enrichment hevelt productie over naar Leeuwarden

14 August 2018

EDE - CSK, experts in het creëren van ingrediënten voor gefermenteerde zuivelproducten, heeft zijn capaciteit vergroot met de bouw van een moderne productielocatie voor startercultures in Leeuwarden. Momenteel hevelt CSK...

Vijf genomineerde Liegebeestverkiezing 2018

14 August 2018

De Liegebeestverkiezing van Wakker Dier wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Het doel van de verkiezing is misleiding en leugenachtige claims over dierenwelzijn tegen te gaan. De genomineerden voor dit jaar ...

Nieuwe EU-wetgeving inzake voedselinformatie

14 August 2018

Vanaf 1 april 2020 is het noodzakelijk dat fabrikanten de herkomst van de ingrediënten van hun producten vermelden op het etiket, als het ingrediënt een andere herkomst heeft dan het product zelf.  De nieuwe vero...

Ernstigste droogte in 40 jaar

14 August 2018

Op 11 juli 2018 heeft de Europese groenteverwerkingssector laten weten bezorgd te zijn over de potentiële verliezen van de kwantiteit en kwaliteit van gewas als gevolg van de zeer warme zomer en langdurige droogte. Toona...

Nieuwe editie van ISO 22000 uit!

09 July 2018

Met meer dan tweehonderd ziekten verspreidt via de voedselketen, is het duidelijk dat veilige en duurzame voedselproductie een van onze grootste uitdagingen is. Verdere globalisering van de handel in levensmiddelen compl...