ACTUEEL
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Voedingsindustrie worstelt met dalende productie

De voedingsindustrie kampt met een dalende productie als gevolg van diverse uitdagingen. De sterk gestegen prijzen van supermarktproducten hebben geleid tot een afname in de vraag naar voedingsmiddelen, terwijl het aanbo..

Lees meer

Stoomketels met het oog op de toekomst

06 juni 2023

Er is een stijgende trend in het aantal bedrijven dat kritisch kijkt naar het eigen bedrijfsproces om te zien waar, in de nabije toekomst of op de lange termijn, kan worden verduurzaamd. Dat is het juiste moment om de hu...

Van plasticvrij naar toekomstbestendige plastics

02 juni 2023

De toenemende vraag naar plastics vereist een structurele verandering. Om dat te kunnen verwezenlijken presenteert TNO in samenwerking met Fraunhofer UMSICHT een whitepaper met vier strategische benaderingen voor een cir...

Meer toezicht en strengere regels slachthuizen

02 juni 2023

Opnieuw zijn er misstanden aan het licht gekomen in slachthuizen. Minister Adema van LNV benadrukt dat elk incident waarbij dierenwelzijn in het geding is, er een te veel is. Daarom wil de minister het toezicht versterke...

Striktere regels voor geografische aanduidingen

01 juni 2023

Geografische aanduidingen (GA) (intellectuele eigendomsrechten die producten identificeren met kwaliteiten, kenmerken of een reputatie die te danken zijn aan natuurlijke en menselijke factoren die verband houden met hun ...

Bionext lanceert website biologisch-keurmerk.nl

01 juni 2023

Bionext lanceerde onlangs de website biologisch-keurmerk.nl. Deze website biedt consumenten uitgebreide en betrouwbare informatie over het biologische keurmerk en biologische voeding. Op biologisch-keurmerk.nl kunnen ...

Basisboodschappen 15% duurder, maar stijging vlakt af

01 juni 2023

Uit een recente prijspeiling van de Consumentenbond blijkt dat de prijzen van basisboodschappen in een tijdsbestek van zes maanden gemiddeld met 15% zijn gestegen.  De basisboodschappen zijn onder andere rijst, k...

Pleidooi voor gelijk speelveld in Belgische voedselketen

31 mei 2023

Op het debat 'De smaak van eerlijk voedsel', georganiseerd door KU Leuven, Rikolto en Groene Kring, zijn vijf belangrijke statements besproken met betrekking tot eerlijk voedsel en eerlijke prijzen. Het evenement bracht ...

Extra kosten voor wegwerpverpakkingen vanaf 1 juli

30 mei 2023

Op 1 juli 2023 gaan nieuwe regels gelden voor het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Ondernemers worden verplicht hun klanten een extra bedrag te vragen voor voorverpakt drinken in bekers en eenpe...

Urk verankert zich als Europees seafoodcentrum

30 mei 2023

Urk is een bruisend centrum voor de seafoodsector met meer dan 50 bedrijven en ruim 4.500 werknemers. Lokale bedrijven hebben de handen ineengeslagen om Urk als toekomstbestendig centrum voor visserij en visverwerking te...

Voedingsindustrie zet in op regeneratieve landbouw

30 mei 2023

Regeneratieve landbouw is een term die steeds vaker opduikt binnen de media, wetenschap en bedrijfsleven, met de belofte van duurzamere voedselproductie. Maar wat houdt regeneratieve landbouw precies in en welke voordele...

Producentenvertrouwen in voedingsindustrie neemt af

30 mei 2023

Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het vertrouwen onder ondernemers in de voedingsindustrie in mei 2023 is afgenomen. Het producentenvertrouwen daalde van 3,0 in april naar 2,...

Industriële voedselsnij­ma­chines met hoge capaciteit

30 mei 2023

Als wereldleider op het gebied van voedselsnijtechnologie is Urschel de nummer 1 bestverkopende leverancier van industriële snijmachines voor voedsel ter wereld. Urschel ontwerpt, produceert en verkoopt nauwkeurige indus...

‘Leer kritische punten in je fabriek te herkennen!’

30 mei 2023

Roelina Dijk is auteur van het lesboek ‘Veilig voedsel – microbiologische principes, chemische en fysische factoren’, waarvan onlangs alweer de vierde ge-update editie verscheen. Kennis delen is haar passie: “Theorie han...

Mijlpaal Meatable: van cel naar worst in acht dagen

26 mei 2023

Meatable, een pionier op het gebied van gekweekt vlees, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Het bedrijf kan nu gekweekte varkensworstjes produceren in slechts acht dagen - minder dan 5% van de tijd die nodig is voor ...

Meerdere kleuren tegelijk printen, kan dat?

25 mei 2023

Bij het overgrote deel van de printtoepassingen in de voedingsindustrie zien we dat de informatie, zoals houdbaarheidsdatum en barcode, in één kleur geprint wordt. Vaak is dit in het zwart. De informatie wordt veelal gep...