ACTUEEL
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

‘Echt innoveren doe je samen’

Het innovatieklimaat in Nederland staat onder druk. Dat is de belangrijkste conclusie van de Nederlandse Innovatie Monitor 2023, en de kop van een recente brandbrief die FME – met steun van andere partijen - naar de Kame..

Lees meer

Ladessa maakt doorstart bij The Spreadmaker

16 april 2024

Na een faillissement door financiële problemen en marktuitdagingen, vindt Ladessa, bekend om zijn filet américain en spreads, een nieuwe toekomst onder de vleugels van The Spreadmaker. Continuïteit is verzekerd De ...

Sopraco's innovatieve ERP-transformatie

16 april 2024

De Sopraco Groep, een vooraanstaande onderneming in de Europese vleesindustrie, heeft een belangrijke stap gezet in de transformatie van haar bedrijfsvoering door de implementatie van een geavanceerd ERP-systeem, ontwikk...

Eiwitboeren en HAK gaan samenwerken

15 april 2024

Op naar een duurzame toekomst voor Nederlandse plantaardige eiwitten! De producentenorganisatie Eiwitboeren van Nederland en HAK, bekend van groenten en peulvruchten, hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke visie. Dit...

Nieuwe doorbraak in smaak van plantaardige producten

15 april 2024

Na meer dan twee jaar samenwerking hebben onderzoeksinstellingen en bedrijven binnen de voedingsindustrie onder de vlag van het Flavor and Texture Consortium veelbelovende resultaten geboekt. Deze resultaten kunnen de zi...

Succesvolle editie Empack 2024

15 april 2024

Empack 2024 in Gorinchem markeert wederom een hoogtepunt in de verpakkingsindustrie. De Evenementenhal Gorinchem was van 9 tot 11 april het toneel van een groots verpakkingsevent, georganiseerd door Easyfairs. Volgens de...

Bionext en AH nudgen klanten naar biologisch

12 april 2024

Bionext heeft een nieuwe campagne gelanceerd in 90 Albert Heijn winkels om biologische producten te promoten. Over een periode van twaalf weken worden klanten via schapkaartjes aangemoedigd om voor biologische opties te ...

Wereldwijde groentesector: dynamiek en uitdagingen

12 april 2024

De wereldwijde groentesector heeft de afgelopen jaren veel te verduren gehad. Uitdagingen zoals de coronapandemie, extreem weer en logistieke problemen hebben de groenteconsumptie, -productie en -handel wereldwijd beïnvl...

‘Techniek voedt de toekomst van voedingsindustrie’

11 april 2024

De digitale ontwikkelingen gaan snel en brengen efficiency. Maar welke technologische innovaties hebben voedingsbedrijven nodig om met een gerust hart de toekomst in te gaan? Hoe weten zij welke oplossing het beste bij h...

Belang van kennis in Europese Voedselstrategie

11 april 2024

De toekomst van de Europese voedselstrategie was het hoofdonderwerp tijdens een levendige discussie op de COV-jaarvergadering in Nieuwegein. Vijf kandidaat Europarlementariërs deelden hun visies en strategieën om de uitd...

Druk op aanbod grondstoffen tempert voedingsindustrie

11 april 2024

De Nederlandse voedingsindustrie blijft geconfronteerd met aanhoudende uitdagingen. Productievolume ligt nu al tien maanden achtereen lager dan het jaar ervoor, een trend die naar verwachting nog zal doorzetten, aldus de...

Eiwittransitie: Nederland verwacht actie van foodproducent

09 april 2024

Een meerderheid (65,7%) van de Nederlanders is voorstander van de eiwittransitie naar een plantaardiger voedingspatroon, dat blijkt uit een rapport van ProVeg, in samenwerking met Kieskompas. Dit roept een cruciale vraag...

Voedingsindustrie kwetsbaar voor klimaatverandering

09 april 2024

De Nederlandse voedingsindustrie, met een jaarlijkse inkoop van meer dan dertig miljard euro aan agrarische grondstoffen, staat voor aanzienlijke uitdagingen door wereldwijde klimaatverandering. Door de wereldwijde aanko...

Marel en JBT tekenen transactieovereenkomst overname

09 april 2024

Op 5 april 2024 heeft Marel een transactieovereenkomst aangekondigd met John Bean Technologies Corporation, of JBT. Deze overeenkomst, goedgekeurd door de besturen van beide ondernemingen, wijst op een strategische samen...

Vleesprijzen stijgen met 3,3% in Europa

09 april 2024

In een recente analyse blijkt dat de prijs van vlees in de Europese Unie in februari 2024 aanzienlijk is gestegen. Vergeleken met een jaar eerder, in februari 2023, is er sprake van een toename van 3,3%. Deze stijging ra...

Gastronology start industriële productie van 3D-foodproducten

08 april 2024

Gastronology 3D Food Works in Bergen op Zoom is gestart met industriële productie van 3D-foodproducten. Als een van de eerste bedrijven wereldwijd in deze sector, introduceert het zijn innovatieve producten onder de merk...