ACTUEEL
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Boekpresentatie The Future of FOOD

Op een locatie die innovatie en toekomstdenken ademt, presenteerden we vrijdag 11 april 2025 met trots ons boek The Future of FOOD. We waren met ons OSV netwerk te gast bij Koppert Cress, waar we de eerste twee exemplare..

Lees meer

A-merken stijgen harder in prijs dan budgetmerken

27 mei 2025

De prijs van A-merken stijgt nog altijd harder dan die van budgetmerken. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van de Consumentenbond. Gemiddeld werden A-merken tussen april 2024 en april 2025 zo’n 7% duurder, tegenover een ...

De eiwitrage onder de loep: is het echt nodig?

26 mei 2025

Proteïnewater, eiwitpudding en zuivel met extra power – het aanbod aan eiwitrijke producten in de supermarkt neemt sterk toe. Maar wie denkt dat al die extra grammen nodig zijn, komt bedrogen uit. Volgens de Vegetariërsb...

Foodservice maakt stille overstap naar plantaardig

26 mei 2025

Er wordt in de foodservice flink geschakeld. Roomboter, room, mayonaise? Ze verdwijnen stap voor stap uit keukens van cateraars en fastserviceformules. In plaats daarvan: plantaardige alternatieven. Het wordt niet van de...

AI-model moet plantaardige textuur verbeteren

26 mei 2025

De smaak van plantaardige alternatieven blijft vaak achter. Vooral de textuur zit consumenten dwars, merken onderzoekers van Wageningen University & Research. Dankzij een subsidie van 50 duizend dollar van het Bezos ...

Generatie Z: kans of uitdaging voor foodbedrijven?

23 mei 2025

De jongste generatie werknemers klopt inmiddels op de deur van de voedingsindustrie. Generatie Z groeit op met technologie, is sociaal bewust en zoekt betekenisvol werk. Waar eerdere generaties zich makkelijk aanpasten a...

Varkenspest uitbraken in EU met 83% afgenomen

23 mei 2025

Het aantal uitbraken van Afrikaanse varkenspest (ASF) bij gehouden varkens in de Europese Unie is in 2024 sterk gedaald. Volgens het jongste epidemiologisch jaarverslag van EFSA ging het om 333 uitbraken, tegen 1.929 een...

Forse groei voor biologische sector in 2024

23 mei 2025

Het gaat hard met biologisch. Terwijl de inflatie nauwelijks steeg, groeide de biologische omzet flink. Opvallend is vooral de forse stijging bij de speciaalzaken. Deze winkels trekken steeds meer bewuste consumenten en ...

Pluimveesector waarschuwt voor dubbele moraal politiek

23 mei 2025

De Nederlandse pluimveesector luidt de noodklok. Aanleiding is een rapport van Wageningen Economic Research over de gevolgen van het EU-Mercosur-handelsakkoord. De import van goedkoop pluimveevlees uit Zuid-Amerika zou m...

Vijf Franse bedrijven starten InterVeg-coalitie

22 mei 2025

Frankrijk krijgt een coalitie voor plantaardig voedsel. Vijf spelers uit de sector richten InterVeg op om beleid, consument en sector richting duurzame eiwitten te bewegen.Hari&Co, Accro, HappyVore, La Vie en Swap Fo...

BOOTSCLEANER lanceert unieke werkschoenenreiniger met Elis

22 mei 2025

In de voedingsindustrie is strikte hygiëne de norm. Ook schone/hygiënische schoenen zijn essentieel. Startup BOOTSCLEANER introduceert ’s werelds eerste machine die de binnenkant van werkschoenen reinigt en droogt. Hygië...

LoopiX: Snelle en betrouwbare pathogeendetectie

21 mei 2025

Wachten op labresultaten terwijl voedselveiligheid onder druk staat? LoopiX biedt een innovatieve real-time oplossing voor in-house pathogeendetectie en geeft betrouwbare resultaten binnen 90 minuten. De voedingsindus...

99% van voeding in EU voldoet aan pesticiden norm

21 mei 2025

In 2023 voldeed 99% van de willekeurig geteste voedselmonsters aan de Europese regelgeving voor pesticiden. Het ging om 13.246 monsters uit twaalf veel geconsumeerde producten, waaronder wortels, bloemkool, kiwi’s, uien,...

Frankrijk pakt misleidende herkomstetiketten aan

20 mei 2025

De Franse overheid voert de druk op tegen misleidende herkomstetikettering van voedingsmiddelen. In 2024 voerde fraudedienst DGCCRF 10.000 controles uit bij producten die als Frans werden gepresenteerd. In 34% van de gev...

Vleessector opent meldpunt voor misstanden

20 mei 2025

Arbeidsmigranten in de vleessector kunnen sinds deze week terecht bij een onafhankelijk meldpunt. Het initiatief komt van CNV, FNV en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), in samenwerking met het ministerie ...

Omzetgroei voedingsindustrie, maar aantal faillissementen verdubbelt

20 mei 2025

De voedingsindustrie trapt 2025 af met opvallend herstel. Na een stevige omzetdaling in het eerste kwartaal van 2024, staat de teller nu weer op winst. In de eerste drie maanden van dit jaar groeide de omzet met 8,6 proc...