Koelen en vriezen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Koelen en vriezen: allerminst een koud kunstje

Een gesprek over koelen en vriezen - specifiek over de werking van installaties en de isolerende eigenschappen van gebouwen - kan zomaar een ingewikkeld technisch verhaal worden. Gelukkig weten Ward Bliemer van Willemsen..

Lees meer

Online editie juni 2025: Koelen en vriezen | Bouw en verbouw

23 juni 2025

Ze hebben ‘vette mazzel’ dat ze zijn doorgebroken, zegt Merick Schoute van Holie’s aan het eind van het interview met Vakblad Voedingsindustrie. Maar niets is minder waa...

Column Judith Witte: Hittestress

23 juni 2025

Met alle verhitte discussies rondom de val van ons kabinet, zou dat ándere nieuws zomaar ondergesneeuwd kunnen raken: we hebben in Nederland een Hitteplan! Er komen namelijk barre tijden aan, voorpellen het KNMI en RIVM....

Michael Lewis Company pakt energie-uitdaging aan

23 juni 2025

Netcongestie kan grenzen opwerpen voor groei. En toch realiseerde logistiek dienstverlener Michael Lewis Company een ruime verdubbeling van zijn vriescapaciteit mét een lager energieverbruik dan voorheen. Het geheim? Mee...

Van der Lee breidt vriescapaciteit uit

23 juni 2025

Waar veel visbedrijven op Urk de ene kant opgaan (in de zalm), gaat Van der Lee Seafish graag de andere kant op (in producten met toegevoegde waarde). Een houding die het bedrijf geen windeieren legde. Door de grote groe...

De kracht van temperatuur bij houdbaarheid

23 juni 2025

Nu de temperaturen geregeld naar extreme zomerse hoogten stijgen, worden we met de neus op de feiten gedrukt: temperatuur is een bepalende factor in de houdbaarheid van voedsel. Kleine temperatuurschommelingen kunnen al ...

Koelen en vriezen: kostenpost of besparing?

23 juni 2025

Een nieuwe fabriekshal bouwen of een bestaande koelruimte verbouwen – elke foodproducent staat vroeg of laat voor die keuze. Daarbij sta je voor een aantal uitdagingen: strenge eisen voor voedselveiligheid en torenhoge e...

Smeren bij -40 °C? Zo houd je machines draaiend

23 juni 2025

In koel- en vriesomgevingen binnen de voedingsmiddelenindustrie worden machines blootgesteld aan temperaturen waarbij standaard smeermiddelen tekortschieten. Lagers, kettingen en andere bewegende delen moeten ook bij -40...

Van veld naar vriezer: slim blancheren

23 juni 2025

Diepvriesgroenten zijn niet meer weg te denken uit onze keukens. Ze zijn handig, lang houdbaar en vaak nog verrassend vers van smaak. Achter dat handige zakje sperziebonen uit het vriesvak schuilt echter een complex prod...

Efficiënt koelen begint bij de juiste deur

23 juni 2025

Afdruipend condens op producten, ijsvorming op deuren en vochtige verpakkingen behoren tot het verleden dankzij de hoogwaardige deuroplossingen van DenDoor. Met diepgaande expertise in geconditioneerde ruimtes wordt elke...

The Future of Food 2025

12 mei 2025

Vóór ons voedsel op ons bordje ligt, is er heel wat aan vooraf gegaan. En die weg die het aflegt om óp dat bord te komen, verandert snel. Zet de Ozempicisering van de wereld door zodat niemand straks meer dik is? Heeft i...

Column Saskia Stender: Nog een certificaat erbij? Ja, voor AI!

12 mei 2025

De geur van verse koekjes hangt nog in de fabriek als we te horen krijgen dat er wéér een certificaat nodig is. Alsof HACCP, BRC en IFS nog niet genoeg waren. Nu komt er eentje bij waar je niet omheen kunt: AI-geletterdh...

Koel- en vriessector worstelt met stijgende energiekosten

21 maart 2025

De Nederlandse koel- en vriessector staat onder grote druk door torenhoge energie- en netwerkkosten. Brancheorganisatie Nekovri heeft minister Sophie Hermans (Klimaat en Groene Groei) opgeroepen om in te grijpen en maatr...

Elektrificeer uw bedrijf met thermische opslag

11 maart 2025

Met ENERGYNEST kan uw bedrijf opgewekte elektriciteit, restwarmte of overtollige stoom opslaan en op een later moment als warmte gebruiken. Precies wanneer u het nodig heeft. Een oplossing op maat voor gebruik in de voed...

2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenindustrie

20 november 2024

2025 wordt een transformatief jaar voor de voedings- en drankensector. Versterk je bedrijfsstrategie en behaal een blijvend concurrentievoordeel met deze praktische gids over de grootste uitdagingen en kansen van 2025.  ...

Nomad Foods pleit voor lagere vriezer temperaturen

16 juli 2024

Nomad Foods, bekend van merken als Birds Eye en iglo, presenteert resultaten van een nieuwe studie over de opslagtemperaturen van diepvriesproducten. Samen met Campden BRI onderzocht het bedrijf of het verhogen van de op...