Koelen en vriezen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenindustrie

2025 wordt een transformatief jaar voor de voedings- en drankensector. Versterk je bedrijfsstrategie en behaal een blijvend concurrentievoordeel met deze praktische gids over de grootste uitdagingen en kansen van 2025.  ..

Lees meer

De 7 megatrends die de voedingsindustrie zullen herdefiniëren

03 december 2024

We weten allemaal dat ons voedsel veel méér doet dan alleen voeden. Het heeft een enorme impact op vele gebieden. Hoe gaat de manier waarop we het produceren, verdelen en consumeren de toekomst van onze planeet vormgeven...

Nomad Foods pleit voor lagere vriezer temperaturen

16 juli 2024

Nomad Foods, bekend van merken als Birds Eye en iglo, presenteert resultaten van een nieuwe studie over de opslagtemperaturen van diepvriesproducten. Samen met Campden BRI onderzocht het bedrijf of het verhogen van de op...

Online editie juni 2024 | Nieuw- en verbouw | Koelen en vriezen

17 juni 2024

Zodra je de beslissing om te gaan (ver)bouwen hebt genomen, komen de vragen. Welke materialen kies je? Zijn die duurzaam? Wat betekent dat voor de brandveiligheid? Waar haal je je stroom vandaan? Het is...

Judith Witte: over stemmetjes smoren en je stem laten horen

17 juni 2024

“Daar ga ik naartoe hè…!” Ik hoor een lichte paniek in de stem van mijn middelste. Ze zou verheugd moeten klinken nu ze haar eerste zonvakantie - zónder ouders - heeft geboekt, maar het ingestorte dakterras van de Medusa...

Bouwen: Belangrijke afwegingen voor foodondernemers

17 juni 2024

Je wil uitbreiden of renoveren. Dus je gaat bouwen! Zodra je díe beslissing hebt genomen, komen de vragen. Welke materialen kies je? Zijn die duurzaam? Wat betekent die keuze voor de brandveiligheid? Hoe zit het met de v...

Market Food Group vergt het uiterste van smeermiddelen

17 juni 2024

Boven de hoofden lopen vier transportbanden waarop voorgebakken Kaas Uienkruiers afkoelen. Straks worden ze ingevroren tot -800C, om op de markt te worden afgebakken. In alle stoom, hitte en kou moet alles gesmeerd lopen...

Snelle verbouwing: van bank naar slagerij ’t Landleven

17 juni 2024

Hoewel Marcel Hamers meerdere slagerijen bezit, beschouwt hij zichzelf meer als ondernemer dan als slager. Afgelopen voorjaar opende hij zijn derde winkel. Voor de grootscheepse verbouwing die daaraan voorafging, was wei...

Famalco Huis: een thuis voor de logistieke sector

17 juni 2024

Heilaar-Noord in Prinsenbeek heeft een visitekaartje gekregen, een iconisch warehouse met een moderne en eigentijdse uitstraling: Famalco Huis, gebouwd door Willy Naessens Nederland. Hiermee gaat een lang gekoesterde wen...

Toenemende elektrificatie aanjager voor innovaties

17 juni 2024

Productieprocessen moeten duurzamer en van het gas af, Europese en nationale wet- en regelgeving stuurt meer en meer aan op emissievrij werken. Wat zijn de grootste bottlenecks in de transitie naar all-electric voor een ...

Column Saskia Stender: Opgeladen

17 juni 2024

De zomer staat voor de deur, met hoge temperaturen en vakantietijd. Terwijl iedereen geniet van de zon en vrije dagen, brengt dit in de voedingsindustrie extra uitdagingen met zich mee. Hoe houd je bij warmte je producti...

Optimalisatie van koudeketens kan voedselverspilling halveren

03 juni 2024

Bijna een derde van de jaarlijks geproduceerde voedselhoeveelheid wereldwijd gaat verloren, terwijl ongeveer 800 miljoen mensen honger lijden, volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). Een...

Branddemonstratie Quadcore

07 mei 2024

Vandaag had ik de kans om een verhelderende presentatie bij te wonen die inzicht bood in de brandreactie en brandweerstand van sandwichpanelen. Dit evenement werd georganiseerd door KIM Nederland B.V. en Isocab By Kingsp...

Spectaculaire mammoetverplaatsing bij Ameco

03 april 2024

Op vrijdag 29 maart 2024 had vakblad Voedingsindustrie de unieke kans om deel uit te maken van een bijzondere gebeurtenis bij Ameco BV in Apeldoorn: de mammoetverplaatsing van hun nieuwe duurzame koelinstallatie. Dit was...

Kijkje in de dierkeuken van DierenPark Amersfoort

04 maart 2024

Wie altijd al eens wilde weten hoe het menu van een baviaan of een ringstaartmaki eruitziet, kan nu terecht in de nieuwe Dierkeuken van DierenPark Amersfoort. Bij de bouw lag de focus op transparantie en duurzaamheid. ...

Hoe 3°C de wereldwijde voedselketen verandert

07 december 2023

Recent onderzoek, uitgevoerd door een internationaal team van wetenschappers, onthult een eenvoudige maar impactvolle oplossing om de duurzaamheid van de wereldwijde voedselketen te verbeteren. Door de temperatuur van be...