Voedselverspilling
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De winst van kleinere porties: minder eten, minder weggooien

Amber Werkman, promovenda in de marketing bij Rijksuniversiteit Groningen, presenteert een vernieuwende aanpak in de strijd tegen overconsumptie en voedselverspilling: het stimuleren van kleinere porties. Haar focus lag ..

Lees meer

Nieuwe EU-regels om voedselverspilling te verminderen

16 februari 2024

De Europese Unie heeft nieuwe maatregelen aangenomen om de circulaire economie te ondersteunen door verspilling van voedsel aan te pakken. Op woensdag 14 februari stemden leden van de Commissie Milieu van het Europees Pa...

AI van Too Good To Go stopt voedselverspilling in supermarkten

12 februari 2024

Too Good To Go, 's werelds grootste marktplaats voor voedseloverschotten, heeft het Too Good To Go Platform gelanceerd, een innovatieve oplossing in de strijd tegen voedselverspilling. Het platform, voorzien van kunstmat...

KLM vermindert voedselverspilling door inzet AI

09 februari 2024

KLM heeft met succes kunstmatige intelligentie (AI) ingezet om voedselverspilling aan boord van haar vliegtuigen te verminderen. Dankzij AI-programma's kan het bedrijf nauwkeuriger voorspellen hoeveel passagiers daadwerk...

Duurzaamheid en voedselverspilling visindustrie onder de loep

23 januari 2024

In een recente conferentie van de Visfederatie in Wassenaar werden belangrijke kwesties rond voedselconsumptie en voedselverspilling aangepakt. De complexiteit van milieu-, bevolkings- en gezondheidsvraagstukken dwingt e...

Aardappelindustrie verspilt 5,5% minder voedsel

18 januari 2024

In een recent onderzoek, uitgevoerd door Wageningen University & Research (WUR) in samenwerking met de stichting Samen Tegen Voedselverspilling en de Vereniging voor de Aardappelverwerkende industrie (VAVI), is vastg...

Aanpak voedselverspilling heeft zorgelijk neveneffect

20 december 2023

De succesvolle aanpak van voedselverspilling door supermarkten en producenten heeft onbedoelde gevolgen. Voedselbanken Nederland ervaren momenteel een zorgelijke terugloop van 20% in de aanvoer van essentiële producten, ...

Vergeer en adapa maken innovatieve kaasverpakking

12 december 2023

Vergeer, een vooraanstaande Nederlandse kaasleverancier, en adapa, een gespecialiseerd verpakkingsbedrijf, slaan de handen ineen om een innovatieve kaasverpakking te creëren, die niet alleen in het oog springt in het koe...

Supermarkten verminderen voedselverspilling met 17,4%

04 december 2023

In een veelbelovende revolutie tegen voedselverspilling laten Nederlandse supermarkten zien dat duurzaamheid niet slechts een loze belofte is, maar een tastbare verandering in de voedselketen. Een recent onderzoek van Wa...

Hoe Holie de ontbijtgranenmarkt veroverde

20 november 2023

In iets meer dan vijf jaar tijd groeide do-good-merk Holie uit van zolderkamer-startup tot het tweede ontbijtgranenmerk van Nederland met een omzet die voor het tweede jaar op rij verdubbelde en in 2023 de acht miljoen a...

Voedselveiligheid Signaleringsoverleg rapport 2022

20 november 2023

Het Signaleringsoverleg Voedselveiligheid bestaat uit overleggroepen van experts op het gebied van microbiologische en chemische voedselveiligheid die signalen van opkomende voedselveiligheidsrisico's bij elkaar brengen ...

Magic Pakket-model geeft levensmiddelen een tweede kans

14 november 2023

In een tijd waarin voedselverspilling wereldwijd een groot probleem vormt, komt het nieuws van Too Good To Go als een frisse wind. Dit initiatief heeft op indrukwekkende wijze aangetoond dat het mogelijk is om voedselver...

Fruitscanner: De toekomst van fruitinspectie

30 oktober 2023

In een wereld waar technologie en landbouw steeds nauwer met elkaar verweven raken, is er een nieuwe doorbraak die de manier waarop we naar fruit kijken, kan veranderen. Recentelijk hebben onderzoekers van de Wageningen ...

Fungi For Future wint Hackathon van Lineage

22 september 2023

Op 21 september kondigde Lineage, een vooraanstaande speler in koudeketenlogistiek, de winnaar aan van hun hackathon 'Tackling Food Waste for a Sustainable Future' gehouden in Amsterdam. Na twee dagen van intensieve same...

Hoe de verpakking voedselverspilling kan voorkomen

18 september 2023

De Nederlandse voedingsindustrie speelt een cruciale rol in het streven naar duurzaamheid en innovatie. Voedselverspilling is al jaren een heet hangijzer, en de verwarring over houdbaarheidsdata zoals ‘te gebruiken tot’ ...

Horeca verspilt 5,6 miljoen kilogram minder voedsel

12 september 2023

Een nieuw rapport onthult dat de horecasector in Nederland 9,2% minder voedsel heeft verspild vergeleken met 2019. Ondanks deze vermindering vertegenwoordigt de verspilde hoeveelheid nog steeds een verbluffende 647 miljo...