Voedselverspilling
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe kansen voor retourbrood

Jaarlijks wordt zo’n 150.000 ton brood door de verkooppunten retour gestuurd naar de producent. Daarvan is eenderde geschikt om z’n weg terug te vinden in de consumptie. Met de vraag ‘hoe dan?’ zaten de bakkers van het n..

Lees meer

Foodvalley tot op het bord

21 november 2022

Gezond, duurzaam en efficiënt geproduceerd voedsel op ons bord krijgen. Onze experts identificeren veelbelovende mogelijkheden in een vroeg stadium. Met het vizier op 2050, maar met toepassingsmogelijkheden voor vandaag....

Voedselverspilling: 127 kg per inwoner in de EU in 2020

02 november 2022

In 2020 werd in de EU ongeveer 127 kilogram (kg) voedselafval per inwoner geproduceerd. Huishoudens produceerden 55% van de voedselafval, goed voor 70 kg per inwoner. De overige 45% was afval dat hogerop in de voedselvoo...

Dynamisch afprijzen voor minder voedselverspilling

01 november 2022

In alle winkels van Albert Heijn kunnen klanten vanaf 31 oktober 2022 producten kopen met kortingen oplopend van 25%, 40% tot 70%. Het principe van deze kortingen heet dynamisch afprijzen. Producten die tegen de houdbaar...

Upcycling is een van de groene innovatietrends van 2022

12 oktober 2022

ClimateLaunchpad, de wereldwijde wedstrijd voor groen ondernemen, ziet in 2022 opvallend veel start-ups die zoeken naar ‘systeemoplossingen’: manieren om grondstoffen te hergebruiken. Daarnaast ontving de wedstrijd veel ...

Sunt maakt baked donuts van geredde bananen

29 september 2022

Sunt is het eerste bedrijf wereldwijd dat gebakken donuts op grote schaal introduceert en laat zien dat zélfs de traditionele donut -die van origine van de Hollandse oliebol afstamt- een stuk duurzamer en verantwoorder k...

Eerste landelijke ZERO Food Waste challenge van start

05 september 2022

HAS Hogeschool houdt samen met een aantal partners de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september 2022. Het doel van de  ZERO Food Waste Challenge is zoveel mogelijk hbo-studen...

Fruitstenen worden smakelijk voedsel

19 augustus 2022

Kern Tec GmbH heeft een reeks technologieën ontwikkeld die tot nu toe weggegooide fruitpitten kunnen omtoveren tot lekker eten. Alleen in Europa wordt jaarlijks meer dan een half miljoen ton aan pitten weggegooid. Dit be...

Diepvries sleutelrol in strijd tegen voedselverspilling

17 augustus 2022

Hoewel 75 procent van de Nederlanders tijdens het kopen van groente en fruit rekening houdt met voedselverspilling, gooit datzelfde percentage met regelmaat groenten weg omdat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Iglo st...

Langere houdbaarheid door nieuwe verpakkingstechniek

13 juli 2022

PerfoTec en Oerlemans Plastics zijn een samenwerking gestart om verpakkingen voor groente, fruit en bloemen verder te verduurzamen. De machinefabrikant en verpakkingsproducent creëren een unieke verpakkingstechniek waard...

Cargill zet voedingsafval om in biobrandstof

17 juni 2022

In een poging om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en circulaire brandstofmogelijkheden te bevorderen, heeft Cargill zijn eerste ultramoderne geavanceerde biodieselfabriek voltooid in Gent, België, die afvalo...

Renewi investeert in recycling voor over-de-datum producten

17 juni 2022

Renewi Organics heeft op haar locatie in Amsterdam een nieuwe over-de-datum producten (ODP) installatie in gebruik genomen. De nieuwe ODP lijn verwerkt sneller en  meer materialen. Deze installatie ontvangt en verwe...

Samen tegen Voedselverspilling wint Impact Award 2022

14 juni 2022

Vrijdag 10 juni 2022 werd voor de eerste keer de WUR Impact Award uitgereikt, aan het team van onderzoekers binnen WUR dat met hun onderzoek impact heeft bereikt door kennis en onderzoeksresultaten te benutten in de prak...

Too Good To Go redt 5 miljoen maaltijden in 2021

09 juni 2022

Onlangs publiceerde Too Good To Go het tweede jaarlijkse Impact Rapport. Wereldwijd werden 52 miljoen maaltijden gered via de To Good To Go-app. Het succes in Nederland is opvallend. Het bedrijf wist in ons kikkerlandje ...

WNF: ‘Europa moet minder voedsel produceren'

24 mei 2022

De EU importeert veel meer voedsel dan zij exporteert en onze voedselconsumptie heeft een nadelig effect op de planeet - maar er is vraag naar verandering. Hoewel de EU economisch gezien 's werelds grootste exporteur ...

Wasabi Kroket wint MBO Challenge Voedselverspilling

25 april 2022

Op donderdag 21 april 2022 is de winnaar van de MBO Challenge Voedselverspilling bekend gemaakt. Unaniem koos de jury voor de Wasabi Kroket van de studenten MBO voeding & kwailiteit van het Lentiz LIFE College. Opdra...