Voedselverspilling
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Sunt maakt baked donuts van geredde bananen

Sunt is het eerste bedrijf wereldwijd dat gebakken donuts op grote schaal introduceert en laat zien dat zélfs de traditionele donut -die van origine van de Hollandse oliebol afstamt- een stuk duurzamer en verantwoorder k..

Lees meer

Eerste landelijke ZERO Food Waste challenge van start

05 september 2022

HAS Hogeschool houdt samen met een aantal partners de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september 2022. Het doel van de  ZERO Food Waste Challenge is zoveel mogelijk hbo-studen...

Fruitstenen worden smakelijk voedsel

19 augustus 2022

Kern Tec GmbH heeft een reeks technologieën ontwikkeld die tot nu toe weggegooide fruitpitten kunnen omtoveren tot lekker eten. Alleen in Europa wordt jaarlijks meer dan een half miljoen ton aan pitten weggegooid. Dit be...

Diepvries sleutelrol in strijd tegen voedselverspilling

17 augustus 2022

Hoewel 75 procent van de Nederlanders tijdens het kopen van groente en fruit rekening houdt met voedselverspilling, gooit datzelfde percentage met regelmaat groenten weg omdat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Iglo st...

Langere houdbaarheid door nieuwe verpakkingstechniek

13 juli 2022

PerfoTec en Oerlemans Plastics zijn een samenwerking gestart om verpakkingen voor groente, fruit en bloemen verder te verduurzamen. De machinefabrikant en verpakkingsproducent creëren een unieke verpakkingstechniek waard...

Cargill zet voedingsafval om in biobrandstof

17 juni 2022

In een poging om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en circulaire brandstofmogelijkheden te bevorderen, heeft Cargill zijn eerste ultramoderne geavanceerde biodieselfabriek voltooid in Gent, België, die afvalo...

Renewi investeert in recycling voor over-de-datum producten

17 juni 2022

Renewi Organics heeft op haar locatie in Amsterdam een nieuwe over-de-datum producten (ODP) installatie in gebruik genomen. De nieuwe ODP lijn verwerkt sneller en  meer materialen. Deze installatie ontvangt en verwe...

Samen tegen Voedselverspilling wint Impact Award 2022

14 juni 2022

Vrijdag 10 juni 2022 werd voor de eerste keer de WUR Impact Award uitgereikt, aan het team van onderzoekers binnen WUR dat met hun onderzoek impact heeft bereikt door kennis en onderzoeksresultaten te benutten in de prak...

Too Good To Go redt 5 miljoen maaltijden in 2021

09 juni 2022

Onlangs publiceerde Too Good To Go het tweede jaarlijkse Impact Rapport. Wereldwijd werden 52 miljoen maaltijden gered via de To Good To Go-app. Het succes in Nederland is opvallend. Het bedrijf wist in ons kikkerlandje ...

WNF: ‘Europa moet minder voedsel produceren'

24 mei 2022

De EU importeert veel meer voedsel dan zij exporteert en onze voedselconsumptie heeft een nadelig effect op de planeet - maar er is vraag naar verandering. Hoewel de EU economisch gezien 's werelds grootste exporteur ...

Wasabi Kroket wint MBO Challenge Voedselverspilling

25 april 2022

Op donderdag 21 april 2022 is de winnaar van de MBO Challenge Voedselverspilling bekend gemaakt. Unaniem koos de jury voor de Wasabi Kroket van de studenten MBO voeding & kwailiteit van het Lentiz LIFE College. Opdra...

Voedselverspilling in supermarkten flink gedaald

14 maart 2022

Van al het voedsel, inclusief dranken, dat supermarkten in Nederland aanboden in 2020, werd gemiddeld 98,4% verkocht. 1,6% van het voedsel, uitgedrukt in kilogrammen, kwam niet bij consumenten terecht. Daarmee is de hoev...

Houdbaarheids-iconen helpen tegen voedselverspilling

14 maart 2022

Houdbaarheids-iconen op de verpakking kunnen consumenten helpen om minder voedsel te verspillen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR), uitgevoerd in opdracht van het ministerie van LNV en i...

Voedselverspilling in 2019 met 8% gedaald

09 maart 2022

De totale hoeveelheid voedselverspilling in de hele Nederlandse voedselketen is in 2019 zo’n 8% gedaald ten opzichte van 2018. Dit is voor het eerst een significante daling ten opzichte van voorafgaande jaren. In 2019 be...

IJsbrand Velzeboer: Leugens op mijn bord

07 maart 2022

Voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer (69) is de misstanden en misleiding in de voedingssector goed zat. In zijn nieuwe boek ‘Leugens op mijn bord’ neemt hij de héle sector kritisch onder de loep: producent, reta...

Bestaat de duurzame verpakking?

07 maart 2022

Plastic is licht, heeft goede beschermende eigenschappen en is daarom een veelgebruikt materiaal voor verpakkingen in de levensmiddelenindustrie. De huidige kunststofverpakkingen zijn helaas verre van circulair. Juist ve...