Voedselverspilling
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Fieldlab Voorkomen Voedselverspilling van start

Op 1 maart 2025 start Greenport West-Holland met het Fieldlab Voorkomen Voedselverspilling. Binnen dit initiatief werken studenten van MBO- en HBO-instellingen samen met ondernemers om voedselverspilling in de keten en b..

Lees meer

Voedselverspilling daalt met 20% in 2024

24 februari 2025

Voedselverspilling in Nederland is in 2024 met bijna 20% verminderd. Dat blijkt uit het impactrapport van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Toch moet er volgens directeur Toine Timmermans nog een tandje bij om de...

EU stelt bindende doelen voor reductie van voedselverspilling

20 februari 2025

De Europese Unie heeft een voorlopig akkoord bereikt om voedselverspilling binnen de lidstaten fors terug te dringen. Jaarlijks belandt er in de EU zo’n 60 miljoen ton voedsel in de afvalbak. Met nieuwe bindende doelen w...

Voedselverspilling drukt zwaar op klimaatdoelen

19 februari 2025

Voedselverspilling blijft een flinke impact hebben op het klimaat. Volgens het rapport Climate footprint of food waste in the Netherlands van Wageningen University & Research (WUR) is voedselverspilling verantwoordelijk ...

Gun reststromen een tweede leven

10 februari 2025

Elk jaar gaat wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel, zo’n 1,3 miljard ton, verloren. Deze voedselverspilling heeft een gigantische impact op het milieu – met onnodig verbruik van water, grondstof en CO₂-u...

The Future of Food 2025

27 januari 2025

We weten allemaal dat ons voedsel veel méér doet dan alleen voeden. Het heeft een enorme impact op vele gebieden. Hoe gaat de manier waarop we het produceren, verdelen en consumeren de toekomst van onze planeet vormgeven...

Zes foodhelden van 2024 geëerd voor hun impact

25 november 2024

Tijdens een bijeenkomst van de Food100 werden vrijdag zes Foodhelden van 2024 geëerd voor hun uitzonderlijke bijdragen aan een toekomstbestendig voedselsysteem. Deze innovators, geselecteerd uit de Food100-lijst, zetten ...

2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenindustrie

20 november 2024

2025 wordt een transformatief jaar voor de voedings- en drankensector. Versterk je bedrijfsstrategie en behaal een blijvend concurrentievoordeel met deze praktische gids over de grootste uitdagingen en kansen van 2025.  ...

Albert Heijn geeft reststromen een tweede leven

13 november 2024

Albert Heijn breidt zijn aanbod circulaire producten flink uit om voedselverspilling verder te reduceren. Met het motto ‘afval voor de één, is grondstof voor een ander’ lanceert de supermarktketen een assortiment van mee...

Kleine porties: balans tussen verspilling en verpakkingsafval

05 november 2024

Hoeveelheid, verpakking en portiegrootte spelen een cruciale rol in ons koopgedrag en consumptiepatronen. Onderzoek van Amber Werkman van Rijksuniversiteit Groningen toont aan dat consumenten niet alleen minder eten, maa...

Nieuw voedselsysteem zet in op minder verspilling

30 oktober 2024

In Nederland belandt jaarlijks zo’n 2 miljard kilo aan voedsel in de prullenbak, met ingrijpende gevolgen voor de voedselvoorziening, economie en het milieu. Om dit probleem aan te pakken, ontwikkelt een team van Wagenin...

Verspillingsvrije Week 2024: resultaten en hoogtepunten

28 oktober 2024

De Verspillingsvrije Week 2024 bracht opnieuw een golf van bewustzijn en acties door heel Nederland om voedselverspilling tegen te gaan. Met meer dan 185 partners en talloze lokale initiatieven werden miljoenen Nederland...

Bakkerijsector verlaagt broodverspilling met 40% in 2023

18 oktober 2024

De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) presenteerde samen met Wageningen University & Research de resultaten van de 2023-monitor over brood- en banketverspilling. Het rapport toont een significante daling i...

Voedselverspilling in supermarkten daalt naar 0,89%

13 september 2024

De voedselverspilling in Nederlandse supermarkten is verder gedaald naar 0,89% van het inkoopvolume in 2023, een reductie van 35% ten opzichte van 2018. Deze cijfers werden gepresenteerd aan minister Femke Marije Wiersma...

Jumbo vermindert voedselverspilling met 'Eerst op' tape

11 september 2024

Jumbo Supermarkten helpt klanten om voedselverspilling te verminderen door tijdens de Verspillingsvrije Week de 'Eerst op' tape mee te leveren bij online bestellingen. In samenwerking met de stichting Samen Tegen Voedsel...

Danone en Too Good To Go redden 180.000 producten van verspilling

10 september 2024

Danone Nederland en Too Good To Go hebben hun krachten gebundeld om voedselverspilling actief te verminderen. Na een succesvolle pilot is deze samenwerking van start gegaan, waarbij Danone-producten zoals Alpro plantaard...