FOODPROCESSING
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Groeiende zorgen over ftalaten in plastic verpakkingen

De zorgen over weekmakers zoals ftalaten in plastic verpakkingen nemen wereldwijd toe. Milieuorganisaties wijzen op de gezondheidsrisico’s en spannen rechtszaken aan tegen de Amerikaanse FDA vanwege het uitblijven van st..

Lees meer

'Circulaire kansen blijven onbenut in foodsector'

21 februari 2025

Nederland worstelt met het behalen van haar circulaire ambities. In 2022 nam het gebruik van mineralen, metalen en fossiele grondstoffen zelfs toe ten opzichte van 2020. Daarmee raakt het doel om in 2030 het grondstoffen...

Ontdek de toekomst van vlees- en eiwitverwerking op IFFA 2025!

20 februari 2025

Ben jij klaar voor de volgende stap in voedselproductie? De voedingsindustrie verandert razendsnel. Technologieën zoals automatisering, AI en duurzame productiemethoden maken productieprocessen efficiënter, veiliger en t...

Dutch Truffle: truffel als ingrediënt op maat

13 februari 2025

Truffels, heerlijke verse truffels voor iedereen. Uit passie voor truffels is Dutch Truffle in 2006 opgericht. Wat begon met het importeren van verse truffels voor eigen gebruik, vrienden en lokale horeca, is uitgegroeid...

Uitbreiding pand Uitgekookt past als nieuwe ‘jas’

10 februari 2025

Met groei voor ogen werd in de periode 2023-2024 het pand van Uitgekookt in IJsselmuiden uitgebreid én gerenoveerd. Het was geen standaard bouwproject, maar een complexe 3D-puzzel met aandacht voor mens, product, process...

Duurzaam ondernemen met slimme smeertechnologie

10 februari 2025

Slimme smeertechnologie is onmisbaar voor duurzaam ondernemen, vooral in sectoren waar betrouwbaarheid en efficiëntie van machines essentieel zijn. Voedselveilige smeermiddelen spelen hierbij een sleutelrol. Ze verminder...

Column Gerard Kramer: Wake-upcall

10 februari 2025

Vanaf 1 januari 2026 wordt de nieuwe allergenenwetgeving van kracht, dat zal niemand in de voedingsindustrie zijn ontgaan. Het uitgangspunt is simpel: waar bedrijven vroeger konden volstaan met een algemeen ‘kan bevatten...

LCA-ecolabels: de nieuwe maatstaf voor duurzame voedselkeuzes

07 februari 2025

Supermarkten zetten steeds vaker LCA-gebaseerde ecolabels (Life Cycle Assessment) in om consumenten te helpen milieubewuster te kiezen. Deze labels brengen de volledige levenscyclus van producten in kaart: van grondstofw...

Nieuw trademark voor gluten-vrije producten

04 februari 2025

Beyond Celiac, de grootste gluten-vrije organisatie in de VS, heeft een nieuw geregistreerd handelsmerk onthuld. Dit volgt op de release van Issue 4 van de BRCGS-standaard, waarbij het "Gluten-Free Certification Program"...

EFSA helpt foodindustrie bij veilig gebruik proceswater

04 februari 2025

De kwaliteit van proceswater is cruciaal voor de voedselveiligheid, zeker bij de verwerking van verse en diepvriesproducten. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft daarom een nieuwe online tool ontwik...

Frisse verpakkingsoplossingen voor AGF

30 januari 2025

Duurzame technieken die de recyclebaarheid van verpakkingen verbeteren en het gebruik van plastic minimaliseren. MULTIVAC speelt tijdens de Fruit Logistica 2025 in op de nieuwe PPWR-regelgeving met innovatieve oplossinge...

Watergebruik in de voedingsindustrie moet slimmer

28 januari 2025

Schoon water wordt steeds schaarser, ook in Nederland. Dit vormt een groeiend probleem voor de voedingsindustrie, die een grootverbruiker van drinkwater is. Rabobank bracht de uitdagingen rond watergebruik in kaart, geba...

Efficiënt produceren met MES-technologie

28 januari 2025

De voedingsindustrie staat voor grote uitdagingen. Efficiënter werken is niet langer een optie, maar een noodzaak. Een Manufacturing Execution System (MES) kan dan het verschil maken. De voedingsindustrie staat voor g...

The Future of Food 2025

27 januari 2025

We weten allemaal dat ons voedsel veel méér doet dan alleen voeden. Het heeft een enorme impact op vele gebieden. Hoe gaat de manier waarop we het produceren, verdelen en consumeren de toekomst van onze planeet vormgeven...

PPWR: wat verandert er voor de voedingssector?

23 januari 2025

De nieuwe Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR), die op 22 januari officieel is gepubliceerd, stelt strenge eisen aan verpakkingen en verpakkingsafval, met als doel een duurzamere economie te realiseren. Voor d...

V-label lanceert C-label voor kweekvlees

22 januari 2025

V-Label GmbH, bekend van het V-label keurmerk voor vegan en vegetarische producten, introduceert een nieuw certificeringssysteem voor kweekvlees producten: C-Label (de C van ‘cultivated). Met deze stap speelt de organisa...