FOODPROCESSING
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Robotisering, digitalisering en automatisering in de voedingsindustrie

De voedingsindustrie kampt met de nodige uitdagingen: het verminderen van de CO2-uitstoot, een tekort aan grondstoffen en hulpbronnen, snel veranderende consumententrends en gebrek aan (geschoold) personeel, om er maar e..

Lees meer

Verpakken en etiketteren bij Luiten Food

22 January 2020

Betrouwbaarheid is alles voor vleesleverancier Luiten Food uit Stompwijk. Samen met ESPERA kwam het tot een geniale innovatie op het gebied van verpakken. De kern: winnen op snelheid, houdbaarheid, kwaliteit en uitstrali...

Lange houdbaarheid bij verpakken groenten en fruit

21 January 2020

Aardbeien verpakken op een constante hoge snelheid, maïskolven duurzaam verpakken; dit is slechts een greep uit de verpakkingsconcepten van MULTIVAC te zien op de FRUIT LOGISTICA. Kom naar de stand en laat u informeren o...

Het Urker Zalmhuys is klaar voor de toekomst

07 January 2020

In 2016 startte een grote verbouwing, die in 2020 wordt afgerond. Het bedrijfspand is dan vijf keer zo groot geworden. Inmiddels is een groot deel van de versafdeling vernieuwd. Ook zijn diverse nieuwe machines aangescha...

Future of Food

19 December 2019

Vakblad Voedingsindustrie werkt mee aan de campagne Future of Food die19 december 2019 is gelanceerd door Mediaplanet. Leer meer over verschillende trends en ontwikkelingen op het gebied van voedsel. Belicht worden onder...

Europeanen bereid meer te betalen voor minder plastic

17 December 2019

Zes op de tien (62 procent) Europese consumenten zeggen dat ze bereid zijn de daad bij het woord te voegen en meer te betalen voor levensmiddelen die minder plastic verpakkingen bevatten. Een vergelijkbaar aantal (59%) z...

Bioplastics: wel of niet composteren?

17 December 2019

Bioplastics zijn populair in deze tijd dat men zich zorgen maakt over zwerfafval en milieuschade. Maar de vraag luid: Kunnen bioplastics hun groene imago waarmaken? En zijn ze wel of niet geschikt voor compostering? Er b...

Chris Hogeslag Foodgroup klaar voor de toekomst!

11 December 2019

Chris Hogeslag Foodgroup is een vleesverwerkend bedrijf met als specialiteit rosé kalfsvlees. Chris Hogeslag Foodgroup levert een constante kwaliteit aan zowel binnenlandse als buitenlandse partners. Ze hebben ruim vijft...

Searious Business en Moonen Packaging samen duurzaam

05 December 2019

Searious Business en Moonen Packaging zijn een intensieve samenwerking gestart. Het doel is helder: in 2030 moet honderd procent van de verpakkingen van gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen gemaakt zijn. Samen met de...

Trommelmotoren Interrol krijgen EHEDG certificering

05 December 2019

De European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) heeft het huidige Interroll trommelmotorplatform na uitgebreide tests gecertificeerd voor hygiënische industriële toepassingen. Deze officiële bevestiging biedt...

KIDV publiceert recyclecheck flexibele kunststof verpakkingen

29 November 2019

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken publiceerde op 28 november de Recyclecheck voor flexibele kunststof verpakkingen. Producenten en importeurs van verpakte producten en verpakkingen kunnen met de Recyclecheck relatie...

Samenwerking HAS en Food Tech Brainport

28 November 2019

Het lectoraat Duurzaam Produceren in de agrifoodsector van HAS Hogeschool werkt de komende 4 jaar samen met Food Tech Brainport in Helmond aan het opzetten van een expertisecentrum voor het MKB(+). Het doel van dit exper...

Coca-Cola start met KeelClip™ verpakking

20 November 2019

Op maandag 18 november heeft Coca-Cola de introductie van de KeelClip™ aangekondigd. Dit is een nieuwe minimalistische kartonnen verpakking voor multipacks blik. Coca-Cola bespaart hiermee 350.000 kilo nieuw plastic per ...

Altijd op zoek naar duurzame samenwerking

11 November 2019

Het succes van Koç Vleeswaren is te danken aan het grote enthousiasme van de gebroeders Gürcüoğlu, aldus directeur Hikmet Gürcüoğlu. Dit stelt het bedrijf in staat om het beste te maken van product, productietechnologie ...

Blockchain het nieuwe zoutzuur?

11 November 2019

 “Dit gaat heel groot worden en als het zover is dan lost het alles op…..” aldus voorstanders tijdens een congres. Gaat blockchain inderdaad processen veranderen? Onze in- en verkoop methode? Ziet bijvoorbeeld een produc...

80% plasticreductie

05 November 2019

Vegan Masters is sinds kort bezig om convenience food te ‘veganizen’. Van pizza tot burger en van stamppot tot curry maken ze lekkere vegan-varianten. Het bedrijf heeft nu 30 ultra-verse mainstream convenience foodproduc...