Sleutelen aan het machinepark

Van boer tot supermarkt wordt de voedingsketen beïnvloed door trends en ontwikkelingen binnen en buiten de branche. Óók de engineering moet de veranderingen bijbenen.  De groeiende vraag naar veilig, gezond en vers vo..

Lees meer

IFFA 2019 - Mix van traditie en hightech

10 May 2019

Zes dagen lang heeft IFFA - de nummer 1 beurs voor de vleesindustrie - laten zien hoe de sector zich kan voorbereiden op de toekomst. Van de slimme vleesfabriek, verpakkingstrends en voedselveiligheid, via clean labellin...

Nieuw Brancheplan Voedselverpakkingen

09 May 2019

Duurzame en recyclebare verpakkingen staan steeds hoger op de agenda van de directies en managers in de industrie. Ook de levensmiddelenindustrie neemt haar verantwoordelijkheid en maakt voedselverpakkingen al jaren duur...

Start Bracheplan Duurzaam Verpakken

08 May 2019

Maandag 6 mei lanceerde GroentenFruit Huis het Brancheplan Duurzaam Verpakken. Duurzaam Verpakken is al enige tijd een ‘hot topic’ in de groente- en fruitsector. Het Brancheplan omschrijft de ambities van de sector op he...

Kansen voor Simons Halal Food

07 May 2019

In 1991 begon Simons op kleine schaal met de productie van halal-vleeswaren. Anno 2019 opereert het bedrijf wereldwijd op grote schaal. Wat gebeurde er in de tussentijd?  Simons Halal Food is de grootste leverancier v...

Vleesvervangers: Markt blijft groeien

01 May 2019

Nu grote levensmiddelenbedrijven inspelen op de populariteit van vleesvervangers vindt steeds meer innovatie plaats: op smaak, structuur en ingrediënten. Dit zorgt de komende jaren voor een nog sterkere groei van deze ma...

Start campagne recycling Zuivelpak

16 April 2019

Maandag 15 april is de campagne ‘Zuivelpak volledig recyclebaar’ van start gegaan. De zuivelindustrie, supermarktbranche en drankenkartonproducenten willen hiermee de consumenten informeren over de goede recyclebaarheid ...

Mogelijk invoeren Nutri-Score onderschat

11 April 2019

De Consumentenbond schaart zich achter de invoering van het Franse voedselkeuzelogo Nutri-Score in ons land. De Nutri-Score laat met kleuren (donkerrood tot donkergroen) en letters (A t/m E) op eenvoudige wijze zien hoe ...

Volledige productveiligheid

09 April 2019

Iedere week is er wel een terugroepactie van een product in het nieuws. Vaak gaat het om verkeerde labeling of ontdekking van materialen die per ongeluk in de verpakking zijn terechtgekomen. De nasleep van een product re...

Foodprocessing 2019

09 April 2019

Iedere dag is het weer raak. Na een dag werken voor ‘brood op de plank’ moet er voedsel op tafel komen. De trend in Nederland is ‘puur, eerlijk en ambachtelijk’. De actuele eis van drie hongerige pubers en twee vermoeide...

Hoe krijg je de vezelstructuur?

09 April 2019

Voor producenten is het een uitdaging om voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte, zoals vegetarische producten, een vezelachtige structuur te geven. De gebruikte technologie heeft (naast de gebruikte eiwitten en ander...

Arbeidsproductiviteit stijgt verder

09 April 2019

‘Meer inzet van robotisering en data-technologie maakt de voedingsindustrie veiliger, aantrekkelijker en concurrerender’, aldus het ING-rapport ‘Foodtech: Technologie in de voedingsindustrie’. Sector Banker Food & Agri C...

Gamechanger zoekt medestanders

09 April 2019

In november won hij de ‘Purpose Award 2018’: Remco Kok, Campofrio-Benelux CEO, startte een revolutie bij Stegeman en Imperial Meat Products. Zijn doel: in 2025 een halvering van de hoeveelheid vlees in de producten. Zijn...

Familiebedrijf kiest koers aan eettafel

09 April 2019

Zes jaar geleden ging Jos Looman (31) aan de slag bij Rundvlees & Co. Zodra de mogelijkheid zich aandiende, nam hij meer taken op zich. Inmiddels leidt hij de rundvleesgrossier. Met succes: Rundvlees & Co groeit flink en...

No compromise

09 April 2019

Ik ben afgelopen jaar verschillende keren in India geweest. Ik kwam er ook in productiebedrijven; zoals een fabriek waar een traditionele zoete lekkernij ‘Ladoo’ wordt gemaakt. Van (kikkererwten)meel, vaak verschillende ...

Doggybag

09 April 2019

Voor wie ‘processen’ we food? Vroeger kookte de consument zijn maaltijden, later begon hij te assembleren en tegenwoordig is het vooral kant-en-klaar. We grazen tot wel 42 eetmomenten per week bij elkaar.  Voeding als...