VOEDSELVEILIGHEID
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Bacteriën opsporen met slimme sensoren

Maastricht Universiteit heeft samen met de Belgische universiteiten van Leuven en Hasselt een sensortechnologie ontwikkeld waarmee je schadelijke bacteriën ter plekke kan opsporen tijdens het productieproces. Onderzoeker..

Lees meer

EU-gedragscode voor verantwoorde voedselproductie

06 juli 2021

Op maandag 5 juli 2021 is de EU-gedragscode voor verantwoorde voedselproductie ondertekend door 65 pioniersbedrijven en -verenigingen. Deze gedragscode vormt een essentieel onderdeel van de inspanningen van de EU om gezo...

Poster Vlees, Vis en AGF

02 juli 2021

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in...

Clean label: geen zuivere koffie

01 juli 2021

Een waarschuwing voor álle producenten die druk bezig zijn met het ‘clean label’ maken van hun voedingsproducten. Levensmiddelenadditieven die niet zijn goedgekeurd mogen niet in de handel worden gebracht én niet in leve...

Hygiëne in de kaasindustrie

24 juni 2021

Kaasproducten zijn over het algemeen veilig, maar kunnen onderhevig zijn aan bacteriële besmetting die leidt tot voedselvergiftiging of kruisbesmetting met allergenen. De aanwezigheid van pathogene of bederfveroorzakende...

Nieuw plantaardig vet verbetert producten

23 juni 2021

Olijfolie en andere onverzadigde vetten zijn vloeibaar, maar KU Leuven-onderzoekers hebben nu een onverzadigd vet ontwikkeld dat toch vast blijft bij kamertemperatuur. Hun product Sterolife kan voedingsbedrijven helpen o...

Online editie Bouw-Verbouw | Koelen-vriezen juni 2021

14 juni 2021

Wie wil (ver)bouwen in de food, krijgt te maken met vele wensen en nóg meer eisen; van opdrachtgevers en overheden via wet- en regelgeving; rondom energiebesparing, duurzaamheid en voedselveiligheid. De...

Bouw een pand in 1 keer goed!

14 juni 2021

Wie wil (ver)bouwen in de food krijgt te maken met vele wensen en nog meer eisen; van opdrachtgevers en overheden via wet- en regelgeving; rondom energiebesparing, duurzaamheid en voedselveiligheid. Wat zijn de trends, w...

Intrigerend

14 juni 2021

Ik praat veel over voedselveiligheid, dat zal niemand verbazen. En ik praat veel over testen in verband met voedselveiligheid. Ook niet heel vreemd. In die gesprekken valt me wat op: het verschil in benadering van dit on...

Webinar Allergenen management 10 juni

08 juni 2021

Op donderdagmiddag 10 juni organiseert Normec Foodcare een webinar over allergenenmanagement. De specialist allergenen van Normec Foodcare behandelt uitgangspunten en randvoorwaarden die belangrijk zijn bij het toepassen...

Vervolgonderzoek naar effecten microplastics van start

04 juni 2021

Op 3 en 4 juni ging het nieuwe MOMENTUM consortium officieel van start. Deze start begint met een tweedaagse online kick-off bijeenkomst. Tijdens het aanbieden van de kennisagenda Microplastics en Gezondheid afgelopen...

Nieuwe aanpak productverbetering voedingsmiddelen

25 mei 2021

We kunnen constateren dat er veel inspanningen en inzet geleverd zijn om het productaanbod te verbeteren. Tegelijkertijd moeten we concluderen dat de geschatte inname van suiker en zout in Nederland, ondanks jarenlange i...

Zelftest voor allergenen in etenswaren

17 mei 2021

Als iemand met een pinda-allergie onverhoopt pindasporen binnenkrijgt, heeft dat soms ernstige of zelfs fatale gevolgen. Wageningse onderzoekers hebben een eenvoudige test ontwikkeld waarmee consumenten zelf ter plekke v...

Online editie Voedselveiligheid mei 2021

10 mei 2021

Het beheersen van de voedselveiligheid wordt steeds complexer. Producten en grondstoffen komen uit de hele wereld. Door de aandacht voor nieuwe eiwitten komen er allerlei nieuwe producten bij. De consum...

Losbandig

10 mei 2021

Een halfgare hamburger met gebakken uitjes op een zacht kadetje… Een kartonnen bordje met drie enigszins verkoolde sateetjes, nauwelijks zichtbaar onder een klodder pindasaus... De vage onrust of het wel veilig is, wegsp...

Nocotech tegen alle micro-organismen

10 mei 2021

Als leverancier van het Nocotech desinfectiesysteem krijgt Simpel Desinfecteren vaak de vraag of deze desinfectiemethode tegen álle micro-organismen werkt. Het antwoord is: Ja. “Laboratoriumtesten wijzen dat uit. Maar be...