HAK-fabriek verbouwd voor nieuwe peulvruchtenlijn

De fabriek staat vanaf de oprichting in Giessen, de appelmoes vindt nog altijd gretig aftrek en de kwaliteit is onafgebroken hoog. Maar er veranderde ook veel bij HAK. Zo kwam er recent een nieuwe stazakkenlijn, waarvoor..

Lees meer

Kwaliteitsverbetering van groenten en fruit

19 March 2019

Wageningse experts presenteren de nieuwste methoden voor kwaliteitsverbetering van groenten en fruit. Projectleider Eelke Westra (WUR): “Eén van de meest baanbrekende resultaten vind ik de objectieve meetmethode die grot...

Geen verontreiniging meer in verpakte levensmiddelen

12 March 2019

Minebea Intec ondersteunt de voedingsindustrie bij het verhogen van de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie van productielijnen. De wereldwijde aanbieder van inspectietechnologieën breidt zijn productassortiment vo...

Voedselveilig verpakken

05 March 2019

De verpakking van je product is méér dan een aantrekkelijk omhulsel dat de verkoop vergemakkelijkt, en dat geldt zeker bij verse producten. De verpakking is medebepalend voor de houdbaarheid van je product. En dus voor d...

Effectiviteit van Nocotech

05 March 2019

Om de effectiviteit van het Nocotech desinfectiesysteem aan te tonen, gaat Simpel Desinfecteren microbiologische data verzamelen bij hun klanten. Dit gebeurt uiteraard vertrouwelijk en anoniem.  Het doel is om een g...

COV werkt samen met China rond AVP

26 February 2019

De COV heeft met zusterorganisatie CMA bepaalde afspraken gemaakt om varkensvlees te kunnen blijven exporteren bij een onverhoopte uitbraak van de Afrikaanse varkenspest. Er is daarnaast ingezet op regionalisatie bij de ...

Ministeries over voedselveiligheid

26 February 2019

Op 26 februari heeft Rijksoverheid een rapport gepubliceerd over de verantwoordelijkheidsverdeling voor voedselveiligheid tussen de ministeries van LNV en VWS. Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) en minister Schoute...

Hygiënische transportbanden

25 February 2019

Ben je werkzaam in een voedselverwerkende industrie en zoek je een oplossing om voeding te transporteren? Dan heeft Van Rijn de oplossing. “Wij hebben ons gespecialiseerd in het hygiënische ontwerp; niet alleen van de ba...

20% minder verpakkingen in 2025

18 February 2019

De Nederlandse supermarkten hebben afgesproken dat er in 2025 20% minder verpakkingsmateriaal in de supermarkt ligt. De branche zet zich collectief in voor minder én duurzamere verpakkingen. Dit is onderdeel van een aant...

Meer zekerheid in voedselkwaliteit

11 February 2019

Minebea Intec ondersteunt de voedingsindustrie bij het verhogen van de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie van productielijnen. De wereldwijde aanbieder van inspectietechnologieën breidt zijn productassortiment vo...

Johma innoveert met Nanotechnologie

04 February 2019

110 RVS-trechters en 50 normwagens van saladespecialist Johma ‘oet Twente’, zijn voorzien van RSS Ceramic Nano-coating. Door deze coatinglaag is de waste van salades in trechters gereduceerd met 59%. Johma en RSS NanoCoa...

Op bezoek bij Prins & Dingemanse

04 February 2019

Hoe bereik je de nieuwe generatie die eerder aan sushi dan schelpdieren denkt? Hoe kun je internationaal nog succesvoller worden? Hoe blijf je bouwen aan je naamsbekendheid? In ieder geval niet door te concurreren op pri...

Weinig toevoegingen bij Chateau Briand

04 February 2019

Een jong bedrijf met jarenlange ervaring timmert aan de weg. Chateau Briand Soest doet geen enkele concessie aan kwaliteit. Hun worsten en gehaktballen zijn pure en smaakvolle producten als vanouds. Chateau Briand Soe...

Makreelvisserijen zonder MSC-certificaat

01 February 2019

De MSC-certificering voor alle Noordoost-Atlantische makreelvisserijen wordt op zaterdag 2 maart 2019 opgeschort. Dit werd 1 Februari bekend gemaakt met de publicatie van een versneld auditrapport. Makreel gevangen op of...

Nieuwe top 10 voedselkeurmerken

30 January 2019

Tegenwoordig komen er steeds nieuwe duurzaamheidslogo’s voor voeding op de markt, blijkt uit de nieuwe beoordeling van Milieu Centraal. Er zijn maar liefst bijna 100 keurmerken, 10 keurmerken hiervan zijn voor voeding. M...

Voedselveiligheid op de werkvloer

28 January 2019

Volgens EU OSHA vindt bijna 24% van alle arbeidsongevallen plaats in de voedingsindustrie. Hoewel veiligheid op de werkplek en conformiteit een topprioriteit zijn in de voedingsindustrie, komt voedselveiligheid altijd op...