VOEDSELVEILIGHEID
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenindustrie

2025 wordt een transformatief jaar voor de voedings- en drankensector. Versterk je bedrijfsstrategie en behaal een blijvend concurrentievoordeel met deze praktische gids over de grootste uitdagingen en kansen van 2025.  ..

Lees meer

Britse consument boycot Arla om methaanremmer Bovaer

04 december 2024

De methaanremmer Bovaer van DSM, ontwikkeld om de CO2-voetafdruk van melkproductie te verlagen, ligt zwaar onder vuur. In zowel het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten verspreiden consumenten via sociale media ge...

De 7 megatrends die de voedingsindustrie zullen herdefiniëren

03 december 2024

We weten allemaal dat ons voedsel veel méér doet dan alleen voeden. Het heeft een enorme impact op vele gebieden. Hoe gaat de manier waarop we het produceren, verdelen en consumeren de toekomst van onze planeet vormgeven...

Zoetstof saccharine mag ruimer worden toegepast

02 december 2024

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft een herbeoordeling uitgevoerd van de zoetstof saccharine. Dit heeft geleid tot een verhoging van de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) van 5 naar 9 milligram p...

Kersentelers laks met regels rond gewasbescherming

29 november 2024

Bij inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bleek dat minder dan de helft van de kersentelers de regels rond het gebruik van vrijgestelde gewasbeschermingsmiddelen naleeft. Van de 30 gecontroleer...

Online editie november 2024 | Reiniging en desinfectie

25 november 2024

Hoe krijgen we de schoonmaak van foodbedrijven op een mens- én voedselveilige manier uitgevoerd? Twee schoonmaakexperts vertellen in het themaverhaal openhartig over de worstelingen en dilemma’s die ont...

Column Judith Witte: Kwesties

25 november 2024

Het is een rommeltje in de wereld. Hoewel, dat klinkt veel te lieflijk. Het is een puinhoop. Er worden vieze spelletjes gespeeld in de geopolitieke arena. Onschuldige burgers zijn het slachtoffer van het te veel aan test...

Ine van der Fels-Klerx: Slim monitoren voor voedselveiligheid

25 november 2024

De drieslag ‘prof.dr.ir.’ maakt meteen duidelijk dat Ine van der Fels-Klerx (lang!) heeft doorgeleerd. Wie echter een stoffige professor verwacht aan de andere kant van de gesprekstafel, komt bedrogen uit, want Van der F...

Duivelse dilemma’s in industriële schoonmaak

25 november 2024

Hoe krijgen we de schoonmaak van foodbedrijven op een mens- én voedselveilige manier uitgevoerd? Twee schoonmaakexperts vertellen openhartig over de worstelingen en dilemma’s die ontstaan bij het reinigen van productieli...

In2Food breidt Food Safe chemie mogelijkheden uit

25 november 2024

In2Food levert een breed scala aan chemische producten aan de voedingsmiddelenindustrie. Deze producten, variërend van zuren en logen tot zouten, worden vervaardigd met de hoogste standaarden voor voedselveiligheid en in...

Hybride aanpak: schoonmaak op maat bij FrieslandCampina

25 november 2024

In Lochem, bij FrieslandCampina, houden ze van de boerenmentaliteit: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’, met de insteek écht goed werk af te leveren. Die insteek wordt ook gedragen door partner Vebego Cleaning S...

Expertise in integraal hygiënisch ontwerp

25 november 2024

Het waarborgen van voedselveiligheid in de voedingsindustrie vraagt om een slimme aanpak. Hygiënisch ontwerp speelt hierin een sleutelrol, maar het samenbrengen van alle benodigde expertise blijkt een uitdaging. Rinke Ko...

Tijd nemen loont: optimale hygiëne in uw proces

25 november 2024

Om het beste uit uw voedingsmiddelen te halen, is reiniging en desinfectie cruciaal. Door tijdsdruk wordt hier vaak te weinig aandacht aan besteed. En dat terwijl dit kan leiden tot kwaliteitsproblemen zoals smaakafwijki...

Heropbouw bij Slagerij Vogels in recordtempo

25 november 2024

Op 21 maart 2024 brak er brand uit bij Slagerij Vogels in Elsendorp. Eigenaar Gijs Vogels zag het familiebedrijf bijna in rook opgaan. Dankzij de inzet van calamiteitenreiniger Belfort en Sentho Hygiënische Afbouwproject...

Lerøy zet in op innovatie en duurzaamheid op Urk

25 november 2024

In ruim 35 jaar groeide Rodé Vis (inmiddels Lerøy Seafood Netherlands) uit tot een grote speler in de Nederlandse zalmindustrie. De verslocatie op Urk is de start van de Nederlandse keten. Voor innovatieve reinigingsoplo...

Die ellendige kleefkracht van Listeria monocytogenes

25 november 2024

Listeria monocytogenes is een gemeen beestje. Bedrijven die een besmetting vinden, voeren soms de gekste capriolen uit om ervan af te komen, tot desinfectie met een tandenborstel aan toe. Is Listeria eenmaal in je b...