VOEDSELVEILIGHEID
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Zeker van kwaliteit bij elk stukje vlees of vleesvervanger

Hoe weet je zeker dat jouw verpakking écht luchtdicht is? Bij vlees en vleesvervangers is dat geen detail, maar cruciale vereiste. Goede lekdetectie van vleesverpakkingen is essentieel om risico’s zoals bederf, verlies v..

Lees meer

Zo veel ultrabewerkte voeding eet een mens écht

10 juni 2025

Hoeveel ultrabewerkte voeding iemand eet, blijkt af te lezen in het lichaam. Amerikaanse onderzoekers ontwikkelden een zogeheten ‘poly-metabolietscore’ die op basis van bloed- en urinemonsters voorspelt hoeveel UPF (ultr...

LoopiX: Snelle en betrouwbare pathogeendetectie

10 juni 2025

Wachten op labresultaten terwijl voedselveiligheid onder druk staat? LoopiX biedt een innovatieve real-time oplossing voor in-house pathogeendetectie en geeft betrouwbare resultaten binnen 90 minuten. De voedingsindus...

Strikte aanpak nodig bij STEC in rauwmelkse kaas

30 mei 2025

Boerderijen die rauwmelkse kaas produceren, moeten scherp blijven op STEC. Dat adviseert BuRO na een risicobeoordeling van deze ziekteverwekkende E. coli-variant in niet volledig gerijpte kazen. Wordt STEC aangetoond in ...

BOOTSCLEANER lanceert unieke werkschoenenreiniger met Elis

22 mei 2025

In de voedingsindustrie is strikte hygiëne de norm. Ook schone/hygiënische schoenen zijn essentieel. Startup BOOTSCLEANER introduceert ’s werelds eerste machine die de binnenkant van werkschoenen reinigt en droogt. Hygië...

99% van voeding in EU voldoet aan pesticiden norm

21 mei 2025

In 2023 voldeed 99% van de willekeurig geteste voedselmonsters aan de Europese regelgeving voor pesticiden. Het ging om 13.246 monsters uit twaalf veel geconsumeerde producten, waaronder wortels, bloemkool, kiwi’s, uien,...

Vitamine B6 onder de loep na aangescherpte limiet

15 mei 2025

Jarenlange overmatige inname van vitamine B6 kan leiden tot klachten als tintelingen of gevoelloosheid in handen en voeten. De Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) heeft daarom in 2023 de aanvaardbare bovengrens ...

Optimaliseer productkwaliteit met Mundi Technology

14 mei 2025

Als productiemanager weet je hoe cruciaal productkwaliteit is. In een tijd waarin consumenten steeds kritischer zijn en regelgeving strenger wordt, is het waarborgen van kwaliteit geen luxe maar noodzaak. Fouten in coder...

Online editie mei 2025 | Voedselveiligheid

12 mei 2025

Voedselveiligheid is geen kwestie van ‘even goed je best doen’. Het vraagt om structuur, discipline en vooral: vooruitdenken. Toch blijft het in de praktijk vaak een sluitpost. “De meeste bedrijven will...

The Future of Food 2025

12 mei 2025

Vóór ons voedsel op ons bordje ligt, is er heel wat aan vooraf gegaan. En die weg die het aflegt om óp dat bord te komen, verandert snel. Zet de Ozempicisering van de wereld door zodat niemand straks meer dik is? Heeft i...

Voedselveiligheid onder de loep met Rob Kamphuis

12 mei 2025

De aandacht voor voedselveiligheid in Nederland neemt toe, ziet Rob Kamphuis, hygiëne specialist en eigenaar van Labaz Hygiëne Concepts: “Over het algemeen hebben we het in Nederland goed op orde,” vindt hij. “Voedselpro...

Column Judith Witte: Scherpe keuzes maken

12 mei 2025

Van alles kwam er voorbij dit voorjaar; van waarschuwingen over boerenkool en spinazie met stukjes rubber, Indonesische Sajoer kruidenpasta met stukjes glas, pesto met deeltjes plastic, tot chocoladerepen met stukjes ste...

Online tool van WUR ondersteunt HACCP-gevareninventarisatie

12 mei 2025

Door veranderingen in wetgeving en trends en ontwikkelingen zoals klimaatverandering en de circulaire economie, is het voor veel bedrijven een flinke uitdaging om een goede gevaaridentificatie te doen én deze up-to-date ...

Den Eelder stroomlijnt zuivelproductie met ERP-software

12 mei 2025

Zuivelboerderij Den Eelder boert goed. De boerderij annex zuivelmakerij bouwde de afgelopen decennia een goede naam op en belevert retail en foodservice met lekkere zuivelproducten van kwaliteit. Daarbij hoort ook het st...

Blinde vlekken in voedselveiligheid voorkomen met audits

12 mei 2025

Voorkomen is beter dan genezen… Een open deur? Niet als het om voedselveiligheid gaat. “Tijdig de zaken goed op orde hebben, is écht makkelijker dan een recall moeten uitvoeren”, stelt Reinier Schouten van Schouten Advie...

Uitgebreide allergenenanalyses door Nutrilab

12 mei 2025

Nutrilab, hét expertlaboratorium op het gebied van allergenenanalyses, biedt haar uitgebreide diensten aan om producenten en consumenten te ondersteunen bij het waarborgen van voedselveiligheid. Allergenen, voornameli...