Nieuwsbrief van vakblad Voedingsindustrie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwsbrief van vakblad Voedingsindustrie

Al ruim 30 jaar bieden wij informatie over trends & ontwikkelingen, duurzaam ondernemen, innovaties, verpakken, hygiëne en voedselveiligheid, processing, procestechnologie en wetenschap.
Met ons netwerk Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV) creëren we persoonlijke contactmomenten met de doelgroep, voor vakblad Voedingsindustrie dé manier om informatie te vergaren bij de bron.
We laten ons adviseren door de markt: onze lezers en OSV-leden. De redactie onderhoudt contacten met binnen- en buitenlandse researchinstituten / kenniscentra / universiteiten en vertaalt de resultaten van relevant onderzoek naar de praktijk.

Elke dinsdag en donderdag versturen we een nieuwsbrief naar onze lezers. Inmiddels hebben we 5.345 actieve abonnees. 

Klik hier of op de afbeelding om je aan te melden


Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2024

20-02-2024 Grootste crises voedingsindustrie overleefd, maar …| Duitse overheid publiceert nationale voedingsstrategie
15-02-2024 Zeven belangrijkste vegatrends | Afvalfonds wil een Minister van Circulaire Economie
13-02-2024 Schimmels: verborgen helden | Plantaardig gehakt in een zakje
08-02-2024 Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie | Dawn Foods neemt Royal Steensma over
06-02-2024 Heineken: Brouwen met 100% duurzame energie | Nieuw groen gaarsysteem bij Van Loon
01-02-2024 Voedingsindustrie: van energie tot AI | Aanvoer vis en garnalen naar nieuw dieptepunt
30-01-2024 Hoe maken we voedsel­ver­pak­kingen duurzamer | Nieuwe wet verbiedt zoetstof aspartaam
25-01-2024 Record faillissementen voedingsindustrie België | Arbeidsmigratie cruciaal voor voedselzekerheid
23-01-2024 Gevaren van anorganisch arseen in voeding | NVWA vereenvoudigt meldwijzer onveilige levensmiddelen
18-01-2024 Foodproducent speelt in op CHIPS lifestyle-trend | Vlees en vleesvervanger even verzadigend
16-01-2024 Beperkte groeiruimte voedingsindustrie in 2024 | Kansen voor brood
11-01-2024 Zeevruchten in de lift | Eerste plasticvrije verpakking voor boter
09-01-2024 Top 10 best gelezen artikelen | Nieuw allergenenbeleid van kracht

Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2023

21-12-2023 De top 10 foodtrends voor 2024 | Fijne feestdagen en tot volgend jaar
19-12-2023 Pluimveesector: zorgen om vogelgriep | SUP-richtlijn blijft dilemma
14-12-2023 Stilstaan bij biodiversiteit in de supermarkt | PALI Geldrop staakt slachtactiviteiten
12-12-2023 Hoe 3°C de wereldwijde voedselketen verandert | Methylcellulose: Misleidend of noodzakelijk?
05-12-2023  Zuivelhandel groeit in turbulente tijden | Microplastics onder de loep
30-11-2023  Italië verbiedt kweekvlees | Nieuwe variant varkensgriep UK slaat over op mensen
28-11-2023 Hoe Holie de ontbijtgranenmarkt veroverde | Marel verwerpt voorstel overname JBT
23-11-2023 Meat Matters | Meatable opent nieuwe faciliteit in Leiden
21-11-2023 Kijkje in de schoonmaakkeuken van VION | Stijging omzet in food verwacht
16-11-2023 Kweekvlees niet voor mensen, wel voor huisdieren | Euroma volledig in Japanse handen
14-11-2023 Nieuwbouw Jimmy's | Unilever deelt gratis herformuleringspatenten voor ijs
07-11-2023 Introductie onbreekbare, CIP-bestendige inline pH-sensor | Verduurzaming met insecten
02-11-2023 De ene foodproducent is de andere niet | Viswijzer verschiet van kleur
31-10-2023 Van nieuwe smaken naar nieuwe zaken | Machinebeurs in food
26-10-2023 EU zet verpakkingswereld op zijn kop | Visscher Seafood innoveert met inklapbare transportband
24-10-2023 De veerkracht van onze voedselsector | Eerste Nederlandse circulaire vleesvervanger
19-10-2023 Kunstmatige intelligentie is niet eng | Poster Vis 2023
17-10-2023 AI in foodproductie | Tijd om de digitale vruchten te plukken
12-10-2023 Groeiende honger naar pluimveevlees | Smaak en mondgevoel meetbaar maken
10-10-2023 Voedingsindustrie 2023: mix van optimisme en voorzichtigheid | Groene woorden, grijze daden
05-10-2023 Historisch dieptepunt vleesconsumptie | Onbalans in voedselprijzen
03-10-2023 Foodtech: Noodzaak voor groei voedingsindustrie | Hybridevlees echt lekker dankzij zeewier
28-09-2023 Verrassende uitkomst voetafdruk gezond vs bewerkt voedsel | Insecten worden het nieuwe normaal
26-09-2023 Reverse design de toekomst van voedselproductie | Hoe houden we insecten zuiver
21-09-2023 Nederland klaar voor eiwittransitie | Boermarke volledig over op plantaardig
19-09-2023 Verontrustende gezondheidsrisico’s van BPA | Generatie Z biedt kansen
14-09-2023 Uitdaging ongezond voedsel weerstaan, maar hoe | Gezonder drinken lukt wel
12-09-2023 Tijd voor realistischere aanpak plantaardig | Van Geloven maakt perfecte kaassnack
07-09-2023 Vleesvervangers gezonder dan vlees | Voedselsector trotseert economische krimp
05-09-2023 Plantbased: Terug naar de tekentafel | Meer inzicht in verteerbaarheid plantaardige eiwitten
29-08-2023 Met AI de perfecte vlees-, visvervanger maken | Productiegroei voedingsindustrie valt stil in 2023
22-08-2023 Eco-labels wel of niet | Aanpak voedselverspilling vleessector
15-08-2023 Positief imago vlees bij jongeren | Beyond Meat ziet productverkoop fors dalen
08-08-2023 Klimaatneutrale foodsector: alle hens aan dek | Recordaantal bedrijven actief in voedingsindustrie
01-08-2023 Ultrabewerkt voedsel niet ongezond | Nederlander eet meer vlees
25-07-2023 Prijzen varkensvlees rijzen de pan uit | Zuivelindustrie enorm gegroeid | Pluimveevleessector floreert
18-07-2023 Snack to the future | Revolutionaire eettrends van 2040
11-07-2023 Strijd tussen traditie en verandering | Versoepeling regels nieuwe gentechnieken
04-07-2023 Tijd voor transformatie; van voedselsysteem tot en met diepvriesvak
29-06-2023 Audits en Voedselveiligheid: is er een betere aanpak? | Frankrijk verbiedt plastic verpakkingen
27-06-2023 Producttemperatuur meten: weet wat je meet | Neveneffecten van voedingsveranderingen
22-06-2023 Desillusie plantaardig vlees | Creatieve renovatie tijdens de productie
20-06-2023 Foodondernemers delen bouwervaringen | Waarschuwing impact klimaatplannen op foodsector
15-06-2023 Voedingsinnovaties maken hype niet waar | Beurzen in food
13-06-2023 Houdbaarheid koelvers flink omhoog | Frankrijk dwingt foodbedrijven tot prijsverlaging
06-06-2023 Baanbrekende hybride aardappel | Grassa en Livar slaan handen ineen
01-06-2023 Doorbraak: van cel naar worst in acht dagen | Kritische punten in je fabriek herkennen
30-05-2023 Worsteling voedingsindustrie dalende productie | Urk Europees Seafoodcentrum
25-05-2023 Stevige groei omzet voedingsindustrie | Grassa wint upcycling van tuinbouwreststromen-challenge
23-05-2023 Gevaar: Microbiologische risico's in plantaardige voeding | Risicobeoordeling als managementinstrument
16-05-2023 Optimaal voedselveilig binnenklimaat | Kweekvlees evalueren
09-05-2023 Genetische modificatie, of toch niet | blootstelling chemische stoffen via voedsel
04-05-2023 3 voedseltrends voor duurzaam eten | Vleesverkoop daalt met 7 procent
02-05-2023 Slimme robots maken salade | Digitaliseren van 3D-foodprinting
25-04-2023 Peter Klosse: ‘Het zal verdorie lekker moeten zijn!’ | Betaalbare vleesvervangers
20-04-2023 4 transitiescenario’s circulair voedselsysteem | Compaxo: Vlees verwerken verdient waardering
18-04-2023 Trends in productinnovatie | Twijfels over gentechniek 
11-04-2023 Zorgen over veiligheid van voedsel nemen toe | Introductie plantaardig ei-eiwit
04-04-2023 50 jaar barcode, QR-code in opmars | 57% Nederlanders steunt vlees- en zuiveltaks
30-03-2023 Mammoet kweekvlees – what’s next | Uitdagingen volop in de voedingsindustrie
28-03-2023 Slimme houdbaarheidsindicator is de toekomst | Nog geen grootschalige voedselproductie in zee
23-03-2023 Harde aanpak greenwashing | Diervrije lactoferrine
21-03-2023 Kansen van blockchain voor agrifood | Meat shaming, wat nu weer
16-03-2023 Vlees- en zuiveltaks weer op tafel | nieuwe methode voor ijzerverrijking van voedsel
14-03-2023 Prijzen voedingsindustrie bereiken recordniveaus | Hessing Supervers opent nieuwe fabriek
09-03-2023 Vleesopvolgers onder vergrootglas | Hard plastic wel te recyclen
07-03-2023 Falend verpakkingsafvalbeleid EU | Algen voedsel van de toekomst
02-03-2023 Enorme gevolgen ontbossingsvrije inkoop | Innovatiechallenge voor zeewierproducten
28-02-2023 3D-foodprinten op industriële schaal | Krimpflatie: meer betalen voor minder
21-02-2023 Omzetrecord voedingsindustrie | AH vliegt geen groente en fruit meer in
16-02-2023 Fooduitgaven naar nieuwe records | 3 pijlers voor een duurzame voedseltransitie
14-02-2023 We eten 20 procent minder rood en bewerkt vlees | Nederlandse economie groeit met 4,5 procent
09-02-2023 Voedselproductie moet anders | Knelpunten uitdagingen oplossingen
07-02-2023 Frustraties duurzame foodproductie | Eerste bananenfabriek ter wereld
31-01-2023 Grote impact alternatieve eiwitten | Eco-Score voor de rechter
24-01-2023 Gerijpt vlees net zo veilig als vers vlees | Verduurzaming Nederlandse economie vertraagd
17-01-2023 Groter aandeel alternatieve eiwitten in 2040 | Vlees veilig houdbaar zonder nitriet
10-01-2023 Lagere productie verwacht in voedingsindustrie | Nieuw plantaardig eiwit erkend door EU
03-01-2023 Gamechanger in kunststofrecycling | Bacterie maakt eiwitten van CO2


Wil je de print editie van vakblad Voedingsindustrie 8x per jaar ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor een abonnement.

Abonnement op de printeditie:
€ 80,00 per jaar excl. 9% btw