Nieuwsbrief van vakblad Voedingsindustrie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwsbrief van vakblad Voedingsindustrie

Al ruim 30 jaar bieden wij informatie over trends & ontwikkelingen, duurzaam ondernemen, innovaties, verpakken, hygiëne en voedselveiligheid, processing, procestechnologie en wetenschap.
Met ons netwerk Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV) creëren we persoonlijke contactmomenten met de doelgroep, voor vakblad Voedingsindustrie dé manier om informatie te vergaren bij de bron.
We laten ons adviseren door de markt: onze lezers en OSV-leden. De redactie onderhoudt contacten met binnen- en buitenlandse researchinstituten / kenniscentra / universiteiten en vertaalt de resultaten van relevant onderzoek naar de praktijk.

Elke dinsdag en donderdag versturen we een nieuwsbrief naar onze lezers. Inmiddels hebben we 5.345 actieve abonnees. 

Klik hier of op de afbeelding om je aan te melden


Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2024

10-10-2024 Innovatie essentieel voor groei foodsector | Druk op voedingsindustrie door schaarste en klimaat
08-10-2024 Consumenten vertrouwen op beschikbaarheid voedsel | Vega-producten mogen vleesnamen blijven gebruiken
03-10-2024 Lamb Weston maakt verpakking op basis van frituurolie | Vezet bouwt productielocatie in Warmenhuizen
01-10-2024 Voedingsgiganten laten Nutri-Score vallen | De toekomst van Texturized vegetable proteins
26-09-2024 De potentie van plankton | Bonen zijn briljant
24-09-2024 Ameco investeert in dierenwelzijn en efficiëntie | Eindelijk vleesvervangers die niet op vlees lijken
19-09-2024 Lekkere kaas zonder koeien - Jaap Korteweg bewijst het | Nederland verdeeld over ultrabewerkt voedsel
17-09-2024 Rival Foods verandert de eiwitmarkt | Rundvleesmarkt op een keerpunt
12-09-2024 Van Hoornweder optimaliseert met CSB | Voedselveilige oliën van FenS voor bakker Borgesius
10-09-2024 Bruynkens Vleeswaren vertrouwt op GEA | Kingfish vergroot productie met sorteerlijn van Jansen Techniek
05-09-2024 Hybride gehaktbal helpt consument | Verbod op arbeidsmigranten
04-09-2024 Empack Gent: Ontdek oplossingen voor uw verpakkingsuitdagingen
03-09-2024 Belangrijke veiligheidsnormen in poederproductie | Record MSC-vis in het schap
27-08-2024 Productiekrimp van 1% verwacht in de voedingsindustrie | PeelPioneers nieuwe circulaire fabriek in Spanje
22-08-2024 Banaanapocalyps: de toekomst van de banaan is in gevaar | Hoe elk stuk vlees het risico op diabetes vergroot
20-08-2024 Blijft Nederland koploper in de eiwittransitie? | Vleesvervangers niet populair bij flexitariërs
13-08-2024 Innovaties in de foodindustrie door vergrijzing | Fusie JBT en Marel krijgt groen licht
06-08-2024 Eerste vlees- en zuiveltaks een feit | Nutreco opent fabriek voor celvoeding kweekvlees
30-07-2024 Plantaardig wint na 20 jaar onderzoek | Gevaarlijke bacteriën in zeevruchten door klimaatverandering
23-07-2024 Rundvleesindustrie vreest EU-ontbossingsregels | Kipster groeit explosief naar 10 boerderijen met Lidl
18-07-2024 Personeelstekort dwingt tot robotisering | Consument ziet peulvruchten nog niet als vleesvervanger
16-07-2024 100 jaar oude tarwe bestand tegen klimaatverandering | Royal A-ware op overnamepad
09-07-2024 Royal Smilde en Westfort over AI in food | Nederlan­ders klaar voor kweekvlees
04-07-2024 Aardappelsector zet in op waterreductie | Insecten als kippenvoer
02-07-2024 Gunstige vooruitzichten voor de vleeskuikensector | De rol van vis in de eiwittransitie
27-06-2024 Volledig plantaardig dieet niet per se beter | Energieopslag als sleutel voor CO2-reductie
25-06-2024 Toenemende elektrificatie aanjager voor innovaties | Frankrijk lanceert logo voor herkomst ingrediënten
20-06-2024 Wat kun je nu al doen voor duurzamere energie | Duidelijkheid over houdbaarheidsdata
18-06-2024 Nieuw- en verbouw: belangrijke afwegingen voor foodondernemers | Schmidt Zeevis investeert in de toekomst
13-06-2024 Waarschuwing ultra-bewerkte voeding | Verplicht cameratoezicht in slachthuizen
11-06-2024 Van Dijk Bakery op snelheid door digitalisering | Klimaatverandering zorgt voor hoge kosten
06-06-2024 Duurzaam plastic is geen wondermiddel | Schimmel ontdekt die plastic afbreekt
04-06-2024 33.657 inspecties voedselveiligheid | Zeevissers in zwaar weer
30-05-2024 Consumentenvertrouwen op dieptepunt | terug naar glazen verpakkingen
28-05-2024 Schokkende kostenstijging voor kippenvlees | Strengere Listeria-regels vanuit EU
23-05-2024 Omzet voedingsindustrie daalt met 10 procent | 6 strategieën voor een snellere eiwittransitie
21-05-2024 Allergenenbeleid op de schop | Kikkererwten van eigen bodem
16-05-2024 Anticiperen op onvoorspelbaarheid | Reiniging essentieel voor continuïteit vleeshandel Mulder
14-05-2024 Vitelco combineert Brabantse roots met innovatie | Food Tech Event met 21 OSV-leden
07-05-2024 Sociale pijler cruciaal voor foodbedrijven | Vleesconsumptie Europa daalt
02-05-2024 Techniek stimuleert toekomst voedingsindustrie | Geen taks op fruitdrank met zuivel
30-04-2024 Verstrekkende gevolgen verbod op rookaroma | Europese varkensmarkt lijkt stabiel
23-04-2024 Beschikbaarheid groente en fruit onder druk | Veel kweekvis parasietvrij
18-04-2024 De markt is kllaar voor hybride producten | Ladessa maakt doorstart
16-04-2024 Sopraco's innovatieve transformatie | Beperkt aanbod grondstoffen tempert voedingsindustrie
11-04-2024 Voedingsindustrie kwetsbaar voor klimaatverandering | Food Tech Event 2024
09-04-2024 Echt innoveren doe je samen | Marel en JBT tekenen voor overname
04-04-2024 Waar blijven de veilige alternatieven voor PFAS | Schokkende plaatjes op vlees
02-04-2024 Nederland trouw aan vlees en zuivel | Jumbo trekt plastic jas uit
28-03-2024 Belgische voedingsindustrie in zwaar weer | afschaffing 'kiloknallers'
26-03-2024 Foodbedrijven moeten NU actie ondernemen | 9 voedingsmerken gaan vega
21-03-2024 Milieuvriendelijke verpakking: kopen of alleen kijken | Minder verspilling van brood en banket
19-03-2024 Crisis in de recyclingindustrie | Unilever neemt afscheid van ijsdivisie
14-03-2024 Voedsel drogen moet efficiënter | Agrobots: de toekomst van duurzame landbouw
12-03-2024 Recyclen in 2024, wat verandert er | Miljarden voor reclame junkfood
07-03-2024 Strikte verpakkingsnormen in 2030 | Nederland is klaar met de vleespolitie
05-03-2024 Verpakken: nieuwe wetten, nieuwe kansen | Bewerkte voeding: tijd voor een eerlijk gesprek
29-02-2024 Frankrijk verbiedt vleesnamen voor vega | Verontrustende stijging PFAS in groenten en fruit
26-02-2024 Zijn bewerkte producten gezond of niet | Laagste aantal varkens­slach­tingen in jaren in België
22-02-2024 Hoe financier je verduurzaming | Nieuwe ontdekking in eiwitproductie
20-02-2024 Grootste crises voedingsindustrie overleefd, maar …| Duitse overheid publiceert nationale voedingsstrategie
15-02-2024 Zeven belangrijkste vegatrends | Afvalfonds wil een Minister van Circulaire Economie
13-02-2024 Schimmels: verborgen helden | Plantaardig gehakt in een zakje
08-02-2024 Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie | Dawn Foods neemt Royal Steensma over
06-02-2024 Heineken: Brouwen met 100% duurzame energie | Nieuw groen gaarsysteem bij Van Loon
01-02-2024 Voedingsindustrie: van energie tot AI | Aanvoer vis en garnalen naar nieuw dieptepunt
30-01-2024 Hoe maken we voedsel­ver­pak­kingen duurzamer | Nieuwe wet verbiedt zoetstof aspartaam
25-01-2024 Record faillissementen voedingsindustrie België | Arbeidsmigratie cruciaal voor voedselzekerheid
23-01-2024 Gevaren van anorganisch arseen in voeding | NVWA vereenvoudigt meldwijzer onveilige levensmiddelen
18-01-2024 Foodproducent speelt in op CHIPS lifestyle-trend | Vlees en vleesvervanger even verzadigend
16-01-2024 Beperkte groeiruimte voedingsindustrie in 2024 | Kansen voor brood
11-01-2024 Zeevruchten in de lift | Eerste plasticvrije verpakking voor boter
09-01-2024 Top 10 best gelezen artikelen | Nieuw allergenenbeleid van kracht

Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2023

21-12-2023 De top 10 foodtrends voor 2024 | Fijne feestdagen en tot volgend jaar
19-12-2023 Pluimveesector: zorgen om vogelgriep | SUP-richtlijn blijft dilemma
14-12-2023 Stilstaan bij biodiversiteit in de supermarkt | PALI Geldrop staakt slachtactiviteiten
12-12-2023 Hoe 3°C de wereldwijde voedselketen verandert | Methylcellulose: Misleidend of noodzakelijk?
05-12-2023  Zuivelhandel groeit in turbulente tijden | Microplastics onder de loep
30-11-2023  Italië verbiedt kweekvlees | Nieuwe variant varkensgriep UK slaat over op mensen
28-11-2023 Hoe Holie de ontbijtgranenmarkt veroverde | Marel verwerpt voorstel overname JBT
23-11-2023 Meat Matters | Meatable opent nieuwe faciliteit in Leiden
21-11-2023 Kijkje in de schoonmaakkeuken van VION | Stijging omzet in food verwacht
16-11-2023 Kweekvlees niet voor mensen, wel voor huisdieren | Euroma volledig in Japanse handen
14-11-2023 Nieuwbouw Jimmy's | Unilever deelt gratis herformuleringspatenten voor ijs
07-11-2023 Introductie onbreekbare, CIP-bestendige inline pH-sensor | Verduurzaming met insecten
02-11-2023 De ene foodproducent is de andere niet | Viswijzer verschiet van kleur
31-10-2023 Van nieuwe smaken naar nieuwe zaken | Machinebeurs in food
26-10-2023 EU zet verpakkingswereld op zijn kop | Visscher Seafood innoveert met inklapbare transportband
24-10-2023 De veerkracht van onze voedselsector | Eerste Nederlandse circulaire vleesvervanger
19-10-2023 Kunstmatige intelligentie is niet eng | Poster Vis 2023
17-10-2023 AI in foodproductie | Tijd om de digitale vruchten te plukken
12-10-2023 Groeiende honger naar pluimveevlees | Smaak en mondgevoel meetbaar maken
10-10-2023 Voedingsindustrie 2023: mix van optimisme en voorzichtigheid | Groene woorden, grijze daden
05-10-2023 Historisch dieptepunt vleesconsumptie | Onbalans in voedselprijzen
03-10-2023 Foodtech: Noodzaak voor groei voedingsindustrie | Hybridevlees echt lekker dankzij zeewier
28-09-2023 Verrassende uitkomst voetafdruk gezond vs bewerkt voedsel | Insecten worden het nieuwe normaal
26-09-2023 Reverse design de toekomst van voedselproductie | Hoe houden we insecten zuiver
21-09-2023 Nederland klaar voor eiwittransitie | Boermarke volledig over op plantaardig
19-09-2023 Verontrustende gezondheidsrisico’s van BPA | Generatie Z biedt kansen
14-09-2023 Uitdaging ongezond voedsel weerstaan, maar hoe | Gezonder drinken lukt wel
12-09-2023 Tijd voor realistischere aanpak plantaardig | Van Geloven maakt perfecte kaassnack
07-09-2023 Vleesvervangers gezonder dan vlees | Voedselsector trotseert economische krimp
05-09-2023 Plantbased: Terug naar de tekentafel | Meer inzicht in verteerbaarheid plantaardige eiwitten
29-08-2023 Met AI de perfecte vlees-, visvervanger maken | Productiegroei voedingsindustrie valt stil in 2023
22-08-2023 Eco-labels wel of niet | Aanpak voedselverspilling vleessector
15-08-2023 Positief imago vlees bij jongeren | Beyond Meat ziet productverkoop fors dalen
08-08-2023 Klimaatneutrale foodsector: alle hens aan dek | Recordaantal bedrijven actief in voedingsindustrie
01-08-2023 Ultrabewerkt voedsel niet ongezond | Nederlander eet meer vlees
25-07-2023 Prijzen varkensvlees rijzen de pan uit | Zuivelindustrie enorm gegroeid | Pluimveevleessector floreert
18-07-2023 Snack to the future | Revolutionaire eettrends van 2040
11-07-2023 Strijd tussen traditie en verandering | Versoepeling regels nieuwe gentechnieken
04-07-2023 Tijd voor transformatie; van voedselsysteem tot en met diepvriesvak
29-06-2023 Audits en Voedselveiligheid: is er een betere aanpak? | Frankrijk verbiedt plastic verpakkingen
27-06-2023 Producttemperatuur meten: weet wat je meet | Neveneffecten van voedingsveranderingen
22-06-2023 Desillusie plantaardig vlees | Creatieve renovatie tijdens de productie
20-06-2023 Foodondernemers delen bouwervaringen | Waarschuwing impact klimaatplannen op foodsector
15-06-2023 Voedingsinnovaties maken hype niet waar | Beurzen in food
13-06-2023 Houdbaarheid koelvers flink omhoog | Frankrijk dwingt foodbedrijven tot prijsverlaging
06-06-2023 Baanbrekende hybride aardappel | Grassa en Livar slaan handen ineen
01-06-2023 Doorbraak: van cel naar worst in acht dagen | Kritische punten in je fabriek herkennen
30-05-2023 Worsteling voedingsindustrie dalende productie | Urk Europees Seafoodcentrum
25-05-2023 Stevige groei omzet voedingsindustrie | Grassa wint upcycling van tuinbouwreststromen-challenge
23-05-2023 Gevaar: Microbiologische risico's in plantaardige voeding | Risicobeoordeling als managementinstrument
16-05-2023 Optimaal voedselveilig binnenklimaat | Kweekvlees evalueren
09-05-2023 Genetische modificatie, of toch niet | blootstelling chemische stoffen via voedsel
04-05-2023 3 voedseltrends voor duurzaam eten | Vleesverkoop daalt met 7 procent
02-05-2023 Slimme robots maken salade | Digitaliseren van 3D-foodprinting
25-04-2023 Peter Klosse: ‘Het zal verdorie lekker moeten zijn!’ | Betaalbare vleesvervangers
20-04-2023 4 transitiescenario’s circulair voedselsysteem | Compaxo: Vlees verwerken verdient waardering
18-04-2023 Trends in productinnovatie | Twijfels over gentechniek 
11-04-2023 Zorgen over veiligheid van voedsel nemen toe | Introductie plantaardig ei-eiwit
04-04-2023 50 jaar barcode, QR-code in opmars | 57% Nederlanders steunt vlees- en zuiveltaks
30-03-2023 Mammoet kweekvlees – what’s next | Uitdagingen volop in de voedingsindustrie
28-03-2023 Slimme houdbaarheidsindicator is de toekomst | Nog geen grootschalige voedselproductie in zee
23-03-2023 Harde aanpak greenwashing | Diervrije lactoferrine
21-03-2023 Kansen van blockchain voor agrifood | Meat shaming, wat nu weer
16-03-2023 Vlees- en zuiveltaks weer op tafel | nieuwe methode voor ijzerverrijking van voedsel
14-03-2023 Prijzen voedingsindustrie bereiken recordniveaus | Hessing Supervers opent nieuwe fabriek
09-03-2023 Vleesopvolgers onder vergrootglas | Hard plastic wel te recyclen
07-03-2023 Falend verpakkingsafvalbeleid EU | Algen voedsel van de toekomst
02-03-2023 Enorme gevolgen ontbossingsvrije inkoop | Innovatiechallenge voor zeewierproducten
28-02-2023 3D-foodprinten op industriële schaal | Krimpflatie: meer betalen voor minder
21-02-2023 Omzetrecord voedingsindustrie | AH vliegt geen groente en fruit meer in
16-02-2023 Fooduitgaven naar nieuwe records | 3 pijlers voor een duurzame voedseltransitie
14-02-2023 We eten 20 procent minder rood en bewerkt vlees | Nederlandse economie groeit met 4,5 procent
09-02-2023 Voedselproductie moet anders | Knelpunten uitdagingen oplossingen
07-02-2023 Frustraties duurzame foodproductie | Eerste bananenfabriek ter wereld
31-01-2023 Grote impact alternatieve eiwitten | Eco-Score voor de rechter
24-01-2023 Gerijpt vlees net zo veilig als vers vlees | Verduurzaming Nederlandse economie vertraagd
17-01-2023 Groter aandeel alternatieve eiwitten in 2040 | Vlees veilig houdbaar zonder nitriet
10-01-2023 Lagere productie verwacht in voedingsindustrie | Nieuw plantaardig eiwit erkend door EU
03-01-2023 Gamechanger in kunststofrecycling | Bacterie maakt eiwitten van CO2


Wil je de print editie van vakblad Voedingsindustrie 8x per jaar ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor een abonnement.

Abonnement op de printeditie:
€ 80,00 per jaar excl. 9% btw