Nieuwsbrief
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwsbrief van vakblad Voedingsindustrie

Al ruim 27 jaar bieden wij informatie over trends & ontwikkelingen, duurzaam ondernemen, innovaties, verpakken, hygiëne en voedselveiligheid, processing, procestechnologie en wetenschap.
Met ons netwerk Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV) creëren we persoonlijke contactmomenten met de doelgroep, voor vakblad Voedingsindustrie dé manier om informatie te vergaren bij de bron.
We laten ons adviseren door de markt: onze lezers en OSV-leden. De redactie onderhoudt contacten met binnen- en buitenlandse researchinstituten / kenniscentra / universiteiten en vertaalt de resultaten van relevant onderzoek naar de praktijk.

Elke dinsdag versturen we een nieuwsbrief naar onze lezers. Inmiddels hebben we 5.345 actieve abonnees. 

Klik hier als je de gratis nieuwsbrief ook wilt ontvangen

Een prettige mix van wetenschap, trends en ontwikkelingen, binnen- en buitenlands (product)nieuws en ‘nice to know’. 

Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2022

04-10-2022 Voortbestaan foodproducenten onzeker | HAK stopt productie

27-09-2022 Optimale textuur en smaak vleesvervangers | Duurzaam voedsel in de lift

22-09-2022 Geur en smaak vleesvervangers optimaliseren | 99,6 procent slachterijen voldoet aan regelgeving

20-09-2022 Onstuimig najaar foodindustrie | Voedselveiligheid naar higher level met big data

15-09-2022 Wars van gedram over macht | Trots op het vleesvak

13-09-2022 Fantastic new proteins | 4 op de 10 Belgische foodbedrijven in gevaar

06-09-2022 Exploderende opslagkosten voedsel | Plantbased lekkerder door melkzuurbacterie

30-08-2022 Schimmels nemen voedingsindustrie over | Eindelijk offensief vleessector

23-08-2022 Hittegolf treft olijven- en avocado-oogst | Sleutelrol diepvries bij voedselverspilling

16-08-2022 Recordaantal bedrijfssluitingen in voedingsindustrie | OSV-najaarsbarbecue 21 september

02-08-2022 73,7 procent minder varkensvlees naar China | Duurzame rietjes minder duurzaam

26-07-2022 Insecten en kweekvlees in opmars | Duitse voedingsindustrie open voor samenwerking

19-7-2022 Faillissementen voedingsindustrie | Versnelde inzet robotica

12-07-2022 80 procent vlees en zuivel bevat microplastics | Tweede leven voor machines

05-07-2022 Verpakking is kostbare grondstof | nieuw waarschuwingsetiket pluimveevlees

28-06-2022 Revolutie in de supermarkt | Blockchain in food

21-06-2022 Uitbreiding en renovatie, waar moet je op letten | Danone snijdt in assortiment

16-06-2022 Opleving gefermenteerde producten | Vrieshuizen in problemen

14-06-2022 Foodsector de dupe van inflatie | Zuivelverwerkers hardst getroffen door pandemie

09-06-2022 Voedingsindustrie optimistisch over omzet | Tekort grondstoffen belemmert afzet

07-06-2022 Aanpak productverbetering van start | Geavanceerde recycling

02-06-2022 Toename schadelijke pesticiden | OSV Zomerbarbecue 22 juni | Listeria, hoe kom je ervan af

31-05-2022 Lage maïsvoorraad, grote impact | Poster AGF 2022

24-05-2022 Inflatie vs verduurzaming foodsector, welke keuzes moet je maken

19-05-2022 Hoe voorkom je een voedselcrisis | Allergenenbeheersing begint bij de bron

17-05-2022 Tips om voedselveiligheid beter te borgen  | afzetprijzen op recordniveau

10-05-2022 Eiwittransitie: focus op rechtvaardigheid ontbreekt | Handelsvolume kaas neemt af

04-05-2022 Houdbaarheid van voeding verlengen | Tweespalt verduurzaming voedselketen

03-05-2022 Hoge voedselprijzen houden nog jaren aan | Alternatieve eiwitten op IFFA

28-04-2022 700 nieuwe foodbedrijven | Marel neemt Sleegers Technique over

26-04-2022 Paniek op internationale spijsoliemarkt | Indonesië stopt met export palmolie

21-04-2022 Robotica hard nodig om wereld te voeden | 3D foodprinting wordt volwassen

19-04-2022 Plantbased krijgt geen steun van de EC | Nederland zet in op kweekvlees en -zuivel

14-04-2022 De leugens van palmolie | Varkensvleessector onder druk door hoge kosten

12-04-2022 De uitdagingen van productinnovatie | Bemiddeling en inhuur arbeidsmigranten

07-04-2022 Rabobank: Wereldhandel pluimvee blijft sterk | Verpakkingsvrij boodschappen doen

05-04-2022 Kostprijsstijging grootste probleem voedingsindustrie | Vleesbelasting werkt contraproductief

31-03-2022 Exotisch fruit van Trofi Pack | Vegetarische slager meest duurzame merk

29-03-2022 Hoe trek je goede mensen aan | NVWA handhaaft niet

22-03-2022 Leugens op mijn bord | Inbraakgolf teistert Brabantse machinebouwer

15-03-2022 6 toekomstvisies op duurzaam verpakken

10-03-2022 Aansprakelijkheid bij ladingschade | Politiek vindt gezonde voeding onbelangrijk

08-03-2022 De retailer bepaalt, de producent betaalt | Vol gas op weg naar de beurzen

01-03-2022 Nieuwe criteria voor productverbetering

22-02-2022 Prijzen stijgen, kwartaalomzet niet | Herkomst voeding blijft onduidelijk

15-02-2022 Innovaties versneld naar de markt | huiskrekel goedgekeurd

08-02-2022 Sweetspot bij de diehard carnivoor | Strijd om de gemaksconsument

01-02-2022 Het varken als ultiem kringloopdier | Nieuw Poster Zuivel

25-01-2022 Invoering Nutri-Score dit voorjaar | Nultarief groente en fruit

18-01-2022 Plant-based vaak ongezond | OSV Winterbarbecue verplaatst naar 20 april

11-01-2022 Fruit langer vers met bio-coating | Afzetprijzen bereiken recordniveau

04-01-2022 Export voeding naar China en UK nog lastiger | Compaxo mag aantal slachtingen per uur niet verhogen

Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2021

21-12-2021 Eiwittransitie: kansrijke exportmarkt

14-12-2021 Misstanden productieketens | Stijging afzetprijzen dubbele cijfers

07-12-2021 Hoe maak je reststromen winstgevend | CurvCode: plastic afval als grondstof voedselverpakkingen

30-11-2021 Productiebelemmeringen voedingsindustrie | Duurzame sojateelt in gevaar

23-11-2021 De Vega-revolutie | Reiniging is het startpunt en niet een sluitpost

16-11-2021 De 5 grootste hygieneblunders van 2021 | Ondernemers positief over 2022

09-11-2021 Pittige tijden voor foodsector

02-11-2021 Voorkom 3 grote valkuilen bij automatisering | Afzetprijzen stijgen verder

26-10-2021 Digital Twin: wat kun je ermee | Aantal foodbedrijven fors gegroeid

19-10-2021 Smart Industry: Stop met brandjes blussen!

12-10-2021 Record afzetprijzen voedingsindustrie | Beyond Meat kiest voor Multivac

05-10-2021 De kracht van eendenkroos | Praktisch handboek MAP verpakken

28-09-2021 Spitsuur in eiwitland | New Food Team NL

21-09-2021 Nederland: Voortrekkersrol in de eiwittransitie

14-09-2021 Vlees-, vis- en zuivelvervangers | Clean label

07-09-2021 Revolutionaire bacterieremmende verpakking

31-08-2021 Food supply-chain verandert drastisch

24-08-2021 Seinen op groen voor voedingsindustrie | Toekomst van verpakken

17-08-2021 Nederlander bereid meer te betalen voor duurzamer voedsel

10-08-2021  9 mythes over plantaardig eten

27-07-2021 Aantal foodbedrijven groeit sterk

20-07-2021 Nederlander noemt zich 'echte vleeseter'

13-07-2021 Slim verpakken geeft zoetere smaak

06-07-2021 Gedrag consument vereist aanpassing foodsector

01-07-2021 Clean label: geen zuivere koffie | NVWA treedt op

29-06-2021 Plantaardig geen bedreiging dierlijke sector

22-06-2021 Hoe behoud en bewaak je de kwaliteit van voeding

17-06-2021 Metaaldetectie de juiste keuze

15-06-2021 Bouwen in food | knelpunten en valkuilen

08-06-2021 Vegetarische snacks booming | 10 innovaties gezocht

01-06-2021 Afzetmarkt voedingsbedrijven structureel veranderd

25-05-2021 Omzet foodindustrie daalt en blijft achter op andere sectoren

18-05-2021 Hervorming food-onderwijs bittere noodzaak

11-05-2021 3 nieuwe gevaren voor de voedselveiligheid

04-05-2021 Schaarste grondstoffen zorgt voor flinke prijsstijgingen

28-04-2021 Beste keus in plantaardige eiwitten

20-04-2021 Aardappeleiwit in opmars

13-04-2021 Ingrediënten: vraag en oplossingen

06-04-2021 Grote obstakels rondom kweekvlees

30-03-2021 Besmettingsrisico's van plant-based ingrediënten

23-03-2021 Voorkom misleidende claims

16-03-2021 Waanzinnig: 931 miljoen ton voedselverspilling - wereldwijd in 1 jaar

09-03-2021 Toekomstbestendig verpakken van voeding

02-03-2021 Negatiever groeiscenario voedingsindustrie

23-02-2021 Tweedeling in de foodsector

16-02-2021 Van lab naar real-life met de smart factory

11-02-2021 Transitie naar duurzamere en gezondere voeding moet sneller

09-02-2021 Explosief materiaal in de voedingsindustrie

02-02-2021 Pluimveesector staat voor grote uitdagingen

28-01-2021 Nederland centrum voor wereldwijde voedselinnovatie

26-01-2021 Verbod op term zuivelvrij

19-01-2021 Circulair en innovatie gaan hand in hand

12-01-2021 Wirwar aan claims maakt etiket ongeloofwaardig

05-01-2021 2021: volop investeren in nieuwe eiwitten

Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2020

22-12-2020 Primeur: soep van gezuiverd regenwater

15-12-2020 Haat-liefdeverhouding tussen consument en verpakking

08-12-2020 Baanbrekende innovaties in productontwikkeling

01-12-2020 Stevige pijn van COVID-19 voor foodproducenten

24-11-2020 Eerlijke vleesprijs komt steeds dichterbij

17-11-2020 Schoonmaakdilemma in de voedingsindustrie

10-11-2020 Dreigende schaarste aan goede grondstoffen

03-11-2020 Foodsector is uniek en vraagt om maatwerk

27-10-2020 Foodtrends 2021 Transparantie op de eerste plaats

20-10-2020 Wereldwijd grote zorgen om voedselveiligheid

13-10-2020 Durf data te delen met afnemers, toeleveranciers en je concurrenten

06-10-2020 Vegagate en de kipstuckjes

29-09-2020 De beloftes van kweekvlees en kweekvis zijn groot

22-09-2020 Zijn vleesvervangers eigenlijk wel goed verteerbaar, halen we eruit wat erin zit

15-09-2020 Vleesvervangers - wat zijn de grootste uitdagingen

08-09-2020 Vleesindustrie zwaarst getroffen

01-09-2020 Primeur: allereerste online vakbeurs voor verpakkingstechnologie

25-08-2020 Baanbrekende innovatie in wandpanelen

18-08-2020 Onthulling nieuwe antivirale (wand)panelen

11-08-2020 Visies op ons voedselsysteem

04-08-2020 Plan B in coronatijd

28-07-2020 In 10 stappen naar economisch herstel

21-07-2020 Uitdagende en vernieuwende projecten in food

14-07-2020 Corona - wie betaalt de gevolgen

07-07-2020 Opleving economie in juni

30-06-2020 Het doolhof van wettelijk beschermde benamingen

23-06-2020 Nieuwe mogelijkheden van koelinstallaties in de voedingsindustrie

16-06-2020 Uitdagende bouwprojecten in food

09-06-2020 Vakbeurzen weer open

02-06-2020 Voorkom verrassingen door Brexit

26-05-2020 Gevolgen coronabesmetting slachthuizen

19-05-2020 De toekomst van voedselveiligheid

12-05-2020 Focus ligt teveel op voedselveiligheid

06-05-2020 Nieuwe steunmaatregelen in landbouw- en voedingssector

28-04-2020 Krimp van 4 procent in food verwacht

21-04-2020 11 corona-feiten voor de voedingsindustrie

14-04-2020 Coronacalculator berekent hoe jij door de crisis komt

07-04-2020 De toekomst van foodprocessing

31-03-2020 Gehele voedselketen cruciaal

24-03-2020 Impact corona op voedingssector

17-03-2020 Voedingsindustrie vitale sector

10-03-2020 Duurzaam ondernemen raakt alle kernprocessen

03-03-2020 Op weg naar een recyclebare foodverpakking

25-02-2020 Algen winnen aan populariteit

18-02-2020 Over conflicterende belangen en de grote dillemas bij verpakken

11-02-2020 Duurzame verpakkingen

04-02-2020 Nederland koploper in hergebruik

28-01-2020 10 miljoen extra voor circulaire economie

21-01-2020 Buitenland vraagt om Nederlands voedsel

14-01-2020 Alternatieven voor plastic soms slechter voor milieu

07-01-2020 Wat speelt er in 2020



Wil je de print editie van vakblad Voedingsindustrie 8x per jaar ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor een abonnement.

Abonnement op de printeditie:
€ 80,00 per jaar excl. 9% btw