Nieuwsbrief van vakblad Voedingsindustrie
Al ruim 27 jaar bieden wij informatie over trends & ontwikkelingen, duurzaam ondernemen, innovaties, verpakken, hygiëne en voedselveiligheid, processing, procestechnologie en wetenschap.
Met ons netwerk Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV) creëren we persoonlijke contactmomenten met de doelgroep, voor vakblad Voedingsindustrie dé manier om informatie te vergaren bij de bron.
We laten ons adviseren door de markt: onze lezers en OSV-leden. De redactie onderhoudt contacten met binnen- en buitenlandse researchinstituten / kenniscentra / universiteiten en vertaalt de resultaten van relevant onderzoek naar de praktijk.
Elke dinsdag versturen we een nieuwsbrief naar onze lezers. Inmiddels hebben we 5.345 actieve abonnees.
Klik hier als je de gratis nieuwsbrief ook wilt ontvangen
Een prettige mix van wetenschap, trends en ontwikkelingen, binnen- en buitenlands (product)nieuws en ‘nice to know’.
Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2023
30-05-2023 Worsteling voedingsindustrie dalende productie | Urk Europees Seafoodcentrum
16-05-2023 Optimaal voedselveilig binnenklimaat | Kweekvlees evalueren
09-05-2023 Genetische modificatie, of toch niet | blootstelling chemische stoffen via voedsel
04-05-2023 3 voedseltrends voor duurzaam eten | Vleesverkoop daalt met 7 procent
02-05-2023 Slimme robots maken salade | Digitaliseren van 3D-foodprinting
25-04-2023 Peter Klosse: ‘Het zal verdorie lekker moeten zijn!’ | Betaalbare vleesvervangers
18-04-2023 Trends in productinnovatie | Twijfels over gentechniek
11-04-2023 Zorgen over veiligheid van voedsel nemen toe | Introductie plantaardig ei-eiwit
04-04-2023 50 jaar barcode, QR-code in opmars | 57% Nederlanders steunt vlees- en zuiveltaks
30-03-2023 Mammoet kweekvlees – what’s next | Uitdagingen volop in de voedingsindustrie
23-03-2023 Harde aanpak greenwashing | Diervrije lactoferrine
21-03-2023 Kansen van blockchain voor agrifood | Meat shaming, wat nu weer
16-03-2023 Vlees- en zuiveltaks weer op tafel | nieuwe methode voor ijzerverrijking van voedsel
14-03-2023 Prijzen voedingsindustrie bereiken recordniveaus | Hessing Supervers opent nieuwe fabriek
09-03-2023 Vleesopvolgers onder vergrootglas | Hard plastic wel te recyclen
07-03-2023 Falend verpakkingsafvalbeleid EU | Algen voedsel van de toekomst
02-03-2023 Enorme gevolgen ontbossingsvrije inkoop | Innovatiechallenge voor zeewierproducten
28-02-2023 3D-foodprinten op industriële schaal | Krimpflatie: meer betalen voor minder
21-02-2023 Omzetrecord voedingsindustrie | AH vliegt geen groente en fruit meer in
16-02-2023 Fooduitgaven naar nieuwe records | 3 pijlers voor een duurzame voedseltransitie
09-02-2023 Voedselproductie moet anders | Knelpunten uitdagingen oplossingen
07-02-2023 Frustraties duurzame foodproductie | Eerste bananenfabriek ter wereld
31-01-2023 Grote impact alternatieve eiwitten | Eco-Score voor de rechter
24-01-2023 Gerijpt vlees net zo veilig als vers vlees | Verduurzaming Nederlandse economie vertraagd
17-01-2023 Groter aandeel alternatieve eiwitten in 2040 | Vlees veilig houdbaar zonder nitriet
10-01-2023 Lagere productie verwacht in voedingsindustrie | Nieuw plantaardig eiwit erkend door EU
03-01-2023 Gamechanger in kunststofrecycling | Bacterie maakt eiwitten van CO2
Overzicht verzonden nieuwsbrieven 2022
20-12-2022 Voedselveiligheid verbeteren met koud plasma | Strengere regelgeving acrylamide
13-12-2022 Zorgen om continuïteit voedingsindustrie | Claims vleesvervangers misleidend
06-12-2022 Drang naar verbetering bij NVWA | Daling in vleesverkoop
01-12-2022 Strengere regels verpakkingsafval | Vlees niet vervangen maar verminderen
29-11-2022 5 game changing trends in food | Warmteterugwinning voor reinigingsprocessen
24-11-2022 Verduurzaming versus netcongestie | Nieuwe kans voor retourbrood
23-11-2022 Shaping The Future of Food Together | Join the journey with Foodvalley
22-11-2022 Besmetting door machineontwerp | Bezuinigen met warmteterugwinning
15-11-2022 Productverbetering- inspiratie en knelpunten | Belgische vleessector staat onder druk
10-11-2022 Cybercrime ook in food | Nieuwbouw Oerlemans Plastics geopend
08-11-2022 Nederland De Voedsel BV | Marketingclaims biologisch
03-11-2022 Druk op marges voedingsindustrie 2023 | 10 manieren om productiekosten te verlagen
01-11-2022 Afzetprijzen voedingsindustrie stijgen | Varkensvleesproductie daalt
20-10-2022 Top 10 foodtrends 2023 | Sterke stijging voedselgerelateerde uitbraken
18-10-2022 Trends in Smart Food Manufacturing | Vragenuurtje BBB een aanrader
13-10-2022 Vleesconsumptie blijft stabiel | Upcycling groene innovatietrend
11-10-2022 Plantaardig eten niet vanzelfsprekend | Afzetprijzen stabiliseren
04-10-2022 Voortbestaan foodproducenten onzeker | HAK stopt productie
27-09-2022 Optimale textuur en smaak vleesvervangers | Duurzaam voedsel in de lift
20-09-2022 Onstuimig najaar foodindustrie | Voedselveiligheid naar higher level met big data
15-09-2022 Wars van gedram over macht | Trots op het vleesvak
13-09-2022 Fantastic new proteins | 4 op de 10 Belgische foodbedrijven in gevaar
06-09-2022 Exploderende opslagkosten voedsel | Plantbased lekkerder door melkzuurbacterie
30-08-2022 Schimmels nemen voedingsindustrie over | Eindelijk offensief vleessector
23-08-2022 Hittegolf treft olijven- en avocado-oogst | Sleutelrol diepvries bij voedselverspilling
16-08-2022 Recordaantal bedrijfssluitingen in voedingsindustrie | OSV-najaarsbarbecue 21 september
02-08-2022 73,7 procent minder varkensvlees naar China | Duurzame rietjes minder duurzaam
26-07-2022 Insecten en kweekvlees in opmars | Duitse voedingsindustrie open voor samenwerking
19-7-2022 Faillissementen voedingsindustrie | Versnelde inzet robotica
12-07-2022 80 procent vlees en zuivel bevat microplastics | Tweede leven voor machines
05-07-2022 Verpakking is kostbare grondstof | nieuw waarschuwingsetiket pluimveevlees
28-06-2022 Revolutie in de supermarkt | Blockchain in food
21-06-2022 Uitbreiding en renovatie, waar moet je op letten | Danone snijdt in assortiment
16-06-2022 Opleving gefermenteerde producten | Vrieshuizen in problemen
14-06-2022 Foodsector de dupe van inflatie | Zuivelverwerkers hardst getroffen door pandemie
09-06-2022 Voedingsindustrie optimistisch over omzet | Tekort grondstoffen belemmert afzet
07-06-2022 Aanpak productverbetering van start | Geavanceerde recycling
31-05-2022 Lage maïsvoorraad, grote impact | Poster AGF 2022
24-05-2022 Inflatie vs verduurzaming foodsector, welke keuzes moet je maken
19-05-2022 Hoe voorkom je een voedselcrisis | Allergenenbeheersing begint bij de bron
17-05-2022 Tips om voedselveiligheid beter te borgen | afzetprijzen op recordniveau
10-05-2022 Eiwittransitie: focus op rechtvaardigheid ontbreekt | Handelsvolume kaas neemt af
04-05-2022 Houdbaarheid van voeding verlengen | Tweespalt verduurzaming voedselketen
03-05-2022 Hoge voedselprijzen houden nog jaren aan | Alternatieve eiwitten op IFFA
28-04-2022 700 nieuwe foodbedrijven | Marel neemt Sleegers Technique over
26-04-2022 Paniek op internationale spijsoliemarkt | Indonesië stopt met export palmolie
21-04-2022 Robotica hard nodig om wereld te voeden | 3D foodprinting wordt volwassen
19-04-2022 Plantbased krijgt geen steun van de EC | Nederland zet in op kweekvlees en -zuivel
14-04-2022 De leugens van palmolie | Varkensvleessector onder druk door hoge kosten
12-04-2022 De uitdagingen van productinnovatie | Bemiddeling en inhuur arbeidsmigranten
07-04-2022 Rabobank: Wereldhandel pluimvee blijft sterk | Verpakkingsvrij boodschappen doen
31-03-2022 Exotisch fruit van Trofi Pack | Vegetarische slager meest duurzame merk
29-03-2022 Hoe trek je goede mensen aan | NVWA handhaaft niet
22-03-2022 Leugens op mijn bord | Inbraakgolf teistert Brabantse machinebouwer
15-03-2022 6 toekomstvisies op duurzaam verpakken
10-03-2022 Aansprakelijkheid bij ladingschade | Politiek vindt gezonde voeding onbelangrijk
08-03-2022 De retailer bepaalt, de producent betaalt | Vol gas op weg naar de beurzen
01-03-2022 Nieuwe criteria voor productverbetering
22-02-2022 Prijzen stijgen, kwartaalomzet niet | Herkomst voeding blijft onduidelijk
15-02-2022 Innovaties versneld naar de markt | huiskrekel goedgekeurd
08-02-2022 Sweetspot bij de diehard carnivoor | Strijd om de gemaksconsument
01-02-2022 Het varken als ultiem kringloopdier | Nieuw Poster Zuivel
25-01-2022 Invoering Nutri-Score dit voorjaar | Nultarief groente en fruit
18-01-2022 Plant-based vaak ongezond | OSV Winterbarbecue verplaatst naar 20 april
11-01-2022 Fruit langer vers met bio-coating | Afzetprijzen bereiken recordniveau
Wil je de print editie van vakblad Voedingsindustrie 8x per jaar ontvangen?
Schrijf je dan nu in voor een abonnement.
Abonnement op de printeditie:
€ 80,00 per jaar excl. 9% btw