Eiwittransitie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe kansen voor waterlinzen als eiwitbron

Het onderzoeksproject ‘Duurzame eiwitten: Eendje meer’ onderzoekt de mogelijkheden van waterlinzen als eiwitbron. Vijf Nederlandse hogescholen werken samen met bedrijven en experts om de teelt en verwerking van deze snel..

Lees meer

Mosa Meat vraagt EU-goedkeuring aan voor gecultiveerd vet

22 januari 2025

Mosa Meat heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door zijn eerste aanvraag in te dienen voor marktgoedkeuring onder de Europese Novel Foods-regelgeving. Het bedrijf richt zich met deze aanvraag op gecultiveerd rundervet,...

De 7 megatrends die de voedingsindustrie zullen herdefiniëren

19 januari 2025

We weten allemaal dat ons voedsel veel méér doet dan alleen voeden. Het heeft een enorme impact op vele gebieden. Hoe gaat de manier waarop we het produceren, verdelen en consumeren de toekomst van onze planeet vormgeven...

Vegetarische rookworst zonder kunstmatige aroma’s

17 januari 2025

Van Gelder, bekend als oer-Hollandse AGF-leverancier en producent van plantaardige vleesvervangers, lanceert op de Horecava een primeur: de eerste vegetarische rookworst die nu al voldoet aan de strengere EU-regels voor ...

Eiwittransitie gaat niet snel genoeg: actie is vereist

15 januari 2025

De verschuiving naar meer plantaardige eiwitten speelt een cruciale rol in het behalen van de klimaatdoelen. Maar met de huidige verhouding van 58% dierlijke en 42% plantaardige eiwitten in ons dieet, is er nog een lange...

Nederland pakt door in cellulaire agricultuur

14 januari 2025

Nederland zet opnieuw een belangrijke stap in cellulaire agricultuur met de oprichting van twee nieuwe scale-up faciliteiten. Deze plekken maken het mogelijk voor bedrijven om hun productieprocessen op te schalen zonder ...

8 trends die de eiwittransitie vormgeven

13 januari 2025

De eiwittransitie krijgt richting met acht trends die tussen 2025 en 2030 de toekomst van voeding vormgeven. Foodvalley presenteert 8 trends als leidraad voor bedrijven om in te spelen op veranderende consumentenvraag en...

‘Ontdek Onderzoek’ vergroot kans op succes voedselinnovaties

09 januari 2025

Vijf start-ups en scale-ups in gezonde en duurzame voedselinnovaties namen deel aan een consumentenonderzoek genaamd ‘Ontdek Onderzoek’. Dit onderzoek van Consumer Behaviour Lab (CBL) en Rabobank, uitgevoerd voordat de p...

Redefine Meat moedigt aan om meer vlees te eten

07 januari 2025

Tienduizenden Nederlanders en wereldwijd 25 miljoen mensen doen deze maand mee aan Veganuary. Tijdens deze campagne eten deelnemers zo min mogelijk dierlijke producten. In Nederland organiseert Redefine Meat samen met re...

Vegamonitor: bonen brengen balans op tafel

23 december 2024

De discussie rond vlees en plantaardige alternatieven blijft de gemoederen bezighouden, vooral tijdens de feestdagen. De Vegamonitor 2024 van de Vegetariërsbond legt opvallende verschillen bloot in eetgewoontes en voorke...

Nieuwe inzichten verbeteren textuur plantaardig vlees

13 december 2024

Het mondgevoel van plantaardige vleesvervangers blijft een uitdaging voor de industrie. Consumenten vragen om producten die qua structuur dichter bij echt vlees komen, vooral bij whole-cut alternatieven. Een recent onder...

200ste V-Label klant: mijlpaal voor Vegetariërsbond

12 december 2024

De Vegetariërsbond heeft met de 200ste V-Label klant een belangrijke stap gezet. Het keurmerk, inmiddels op meer dan 5000 producten in Nederland te vinden, biedt consumenten duidelijke informatie over vegetarische en veg...

Circulaire voedselproductie cruciaal voor biodiversiteit

11 december 2024

Circulaire voedselproductie en de overstap naar meer plantaardige eiwitten bieden enorme kansen om biodiversiteitsverlies en klimaatverandering tegen te gaan. Deze aanpak kan het landgebruik en de uitstoot van broeikasga...

Tweederde Nederlanders wil minder dierlijk eten

04 december 2024

Nederland lijkt klaar voor een eiwittransitie. Uit onderzoek van ProVeg blijkt dat twee derde van de Nederlanders meer plantaardig en minder dierlijk wil eten. Dit draagvlak is zichtbaar bij verschillende bevolkingsgroep...

Poster Vlees, Vis, AGF en Zuivel

01 december 2024

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES, VIS, AGF en ZUIVEL. Op de posters vind je de structuur van de diverse verwerkende industrieën. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschi...

7de Meat Café: Samenwerken aan voedselstrategie is cruciaal

28 november 2024

Moet de overheid ruimte geven aan de vleessector, of moet de klimaatpolitieke lijn van de EU leidend zijn? Is de landbouw is een strategische, geopolitieke troef voor Nederland en de EU? Voor welke markt produceert de Ne...