Eiwittransitie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe doorbraak in smaak van plantaardige producten

Na meer dan twee jaar samenwerking hebben onderzoeksinstellingen en bedrijven binnen de voedingsindustrie onder de vlag van het Flavor and Texture Consortium veelbelovende resultaten geboekt. Deze resultaten kunnen de zi..

Lees meer

Eiwitboeren en HAK gaan samenwerken

15 april 2024

Op naar een duurzame toekomst voor Nederlandse plantaardige eiwitten! De producentenorganisatie Eiwitboeren van Nederland en HAK, bekend van groenten en peulvruchten, hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke visie. Dit...

Eiwittransitie: Nederland verwacht actie van foodproducent

09 april 2024

Een meerderheid (65,7%) van de Nederlanders is voorstander van de eiwittransitie naar een plantaardiger voedingspatroon, dat blijkt uit een rapport van ProVeg, in samenwerking met Kieskompas. Dit roept een cruciale vraag...

Online editie april 2024 | Innovatie

08 april 2024

Het innovatieklimaat in Nederland staat onder druk. Dat is de belangrijkste conclusie van de Nederlandse Innovatie Monitor 2023, en de kop van een recente brandbrief die FME – met steun van andere parti...

Arnold Burger: ‘De markt is klaar voor hybride producten’

08 april 2024

Enkco, dochteronderneming van Van Loon Group, gaat in samenwerking met Olijck Foods producten leveren die deels bestaan uit vlees en deels uit plantaardige ingrediënten, met een hoofdrol voor zeewier. Commercieel directe...

Grootste deelname ooit aan Week Zonder Vlees & Zuivel

04 april 2024

Maar liefst 20% van de Nederlanders heeft deelgenomen aan de zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, die in 2024 plaatsvond van 4 t/m 10 maart. Met een recordaantal van 2,8 miljoen deelnemers beve...

Eiwitmonitor: vlees en zuivel nog steeds favoriet

02 april 2024

De Nederlandse consument blijft vooralsnog trouw aan vlees en zuivel, zo blijkt uit recent onderzoek. Wageningen Economic Research voerde voor de eerste keer de Eiwitmonitor uit, in opdracht van het ministerie van Landbo...

Supermarkten brengen eiwittransitie in kaart

29 maart 2024

De Nederlandse supermarkten hebben een belangrijke stap gezet in de eiwittransitie. Voor het eerst hebben ze gezamenlijk de verhouding van plantaardige en dierlijke eiwitten in hun verkochte producten gepubliceerd. Uit d...

49% van de Nederlanders snijdt in vleesconsumptie

27 maart 2024

Recente gegevens tonen aan dat bijna de helft van de Nederlandse vleeseters hun vleesconsumptie in het afgelopen jaar heeft verminderd. Dit werd onthuld in een onderzoek uitgevoerd door ProVeg International, in samenwerk...

Negen voedingsmerken zetten in op vegetarische keuzes

26 maart 2024

Negen prominente merken hebben besloten om hun recepten standaard vegetarisch of veganistisch te maken. Deze stap markeert een significante verschuiving in de manier waarop voedselproducenten de Nederlandse consument ben...

Kerry Dairy lanceert hybride zuivel-haverlijn

22 maart 2024

Kerry Dairy Consumer Foods brengt een vernieuwende impuls in de zuivelmarkt met de introductie van Smug Dairy, een nieuwe gekoelde merklijn die zuivel en haver combineert. Deze stap wordt gezien als een primeur in de cat...

Jumbo stopt met vleespromoties

15 maart 2024

De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft aangekondigd te stoppen met vleespromoties in al haar filialen en online. Dit initiatief markeert een belangrijke verschuiving in het supermarktlandschap. Het is onderdeel van J...

Schouten maakt vleesvervangers met mycoproteïne

12 maart 2024

Schouten Europe introduceert mycoproteïne als nieuwe basis voor hun vleesvervangers. Deze stap past binnen hun streven naar voedzame, minimaal bewerkte producten met een lage ecologische voetafdruk. Mycoproteïne, een ...

Eiwittransitie: groeiende economische motor

08 maart 2024

De Nederlandse voedingsindustrie beleeft een opmerkelijke groei, vooral in de sector van eiwittransitie. Met meer dan 425 bedrijven en instanties die hierin actief zijn, is de jaarlijkse productiewaarde maar liefst 881 m...

99% circulaire voeding in 2030 is haalbaar

07 maart 2024

Een recente studie van Van Hall Larenstein en NIZO Food Research onthult dat een aanzienlijke vermindering van de carbon footprint in de voedselverwerkingsindustrie mogelijk is. De onderzoekers, Peter de Jong, Franciska ...

CBS: In 2023 was 25% van de hoofdmaaltijden vegetarisch

06 maart 2024

In 2023 was een kwart van alle hoofdmaaltijden gegeten in Nederland vegetarisch, dit blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2023 van CBS. Deze verschuiving in voedingsvoorkeuren laat een groeiende trend zien r...