Eiwittransitie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eerste gebiedspilot plantaardige eiwitten van start

De Noord-Brabantse gemeente Altena is het toneel van de eerste Nederlandse gebiedspilot plantaardige eiwitten. Bij supermarkten, scholen en restaurants worden interventies getest om de lokale bevolking te stimuleren vake..

Lees meer

Bonen & Fermentatie: een winnende combinatie?

17 januari 2023

Het project ‘Ferder met eiwitrijke gewassen van dichtbij’ duikt in de potentie van fermentatie, vandaar de F in ferder, voor de verwerking van eiwitrijke gewassen uit Nederland. Een regionaal project om lokaal geteelde b...

In 2040 bestaat een kwart van alle voeding uit alternatieve eiwitten

16 januari 2023

In 2040 bestaat minstens een kwart van alle voedingsmiddelen uit alternatieve eiwitten. Dit blijkt uit een enquête die machine- en installatieproducent GEA liet uitvoeren onder duizend chef-koks uit elf landen. De duurza...

EU erkent nieuw plantaardig eiwit

06 januari 2023

De Europese Commissie heeft de Novel Food status toegekend aan twee van MycoTechnology's innovatieve en zeer functionele natuurlijke plantaardige proteïne-ingrediënten. Deze ingrediënten worden geproduceerd met behulp va...

Bodembacterie maakt eiwitten van kooldioxide

27 december 2022

De bodembacterie Cupriavidus necator kan groeien op een mengsel van kooldioxide, zuurstof en waterstof is zo aan te passen dat hij nuttige stoffen produceert, zoals aminozuren, melkeiwitten of de bouwstenen voor geneesmi...

Verkoop vlees- en zuivelvervangers kan tot 2030 verdubbelen

16 december 2022

Na een aantal jaar van flinke groei, stagneert dit jaar de verkoop van vlees- en zuivelvervangers via het supermarktkanaal. Voor verdere groei zijn er kansen voor de producenten op het gebied van innovatie, schaalvergrot...

Lage voedingswaarde van vleesvervangers groot probleem

12 december 2022

Er zijn veel problemen met de voedingswaarde van vleesvervangers. Uit een studie van Chalmers blijkt nu dat veel van de in Zweden verkochte vleesvervangers een hoog ijzergehalte claimen - maar in een vorm die niet door h...

Rabobank: Bedrijven in dierlijk eiwit staan voor een keerpunt

07 december 2022

Bedrijven in dierlijk eiwit staan voor een keerpunt en moeten inspelen op structurele veranderingen in de markt, zelfs met productieniveaus en prijzen die volgend jaar waarschijnlijk hoog zullen blijven, aldus de Raboban...

Cosun introduceert nieuw ingrediënt vleesvervangers

05 december 2022

Cosun Beet Company introduceert een nieuw innovatief en functioneel ingrediënt voor vleesvervangers: Fidesse®, de enige grondstof van dit 100% plantaardige product is Nederlandse suikerbietenpulp. Suikerbietenpulp is ...

WUR: We moeten vlees niet vervangen maar verminderen

30 november 2022

De consumptieverschuiving naar meer plantaardige eiwitten is een belangrijk onderdeel van de eiwittransitie. “De verantwoordelijkheid daarvoor ligt niet alleen bij de individuele consument en de oplossing niet alleen bij...

Marjolein Brasz - CEO Foodvalley

21 november 2022

We zijn op reis, naar een nieuw evenwicht. In 2050 willen we gezond, betaalbaar en lekker eten. Natuurlijk op een duurzame wijze geproduceerd. En dat voor de mensen die dán leven: een wereldbevolking van maar liefst c...

Foodvalley - Join the journey

21 november 2022

Een typische reis met Foodvalley begint met voorbereidende werk zodat innovaties kunnen landen. We identificeren de mogelijkheden en bouwen aan perspectief richting de voedseltransitie naar 2050. Soms is het een sling...

Foodvalley verbindt insectenketen

21 november 2022

Insecten kunnen een belangrijke rol spelen in het circulaire voedselsysteem. Om (producten van) insecten vaker op het bord van de consument te laten belanden, zet Foodvalley de keten in gang met onder andere een workshop...

Foodvalley Shared Facility Finder

21 november 2022

Een belangrijke tool waarmee Foodvalley de voedseltransitie een flinke zet vooruit wil geven, is de Shared Facility Finder: een platform waarop allerlei organisaties faciliteiten kunnen vinden en delen. Al zo’n 350 onder...

Foodvalley - internationale partnerships

21 november 2022

Wereldwijd werkt men aan soortgelijke thema’s als Foodvalley. Het is cruciaal om op te halen wat relevant is, de juiste samenwerkingen te starten om te versnellen, en waar opportuun concepten te exporteren. Jeroen Wou...

Foodvalley tot op het bord

21 november 2022

Gezond, duurzaam en efficiënt geproduceerd voedsel op ons bord krijgen. Onze experts identificeren veelbelovende mogelijkheden in een vroeg stadium. Met het vizier op 2050, maar met toepassingsmogelijkheden voor vandaag....