Eiwittransitie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Consumptie alternatieve eiwitten blijft achter

Nederlanders willen steeds vaker kiezen voor alternatieve eiwitbronnen. Toch stijgt de consumptie van alternatieve eiwitten (vis, peulvruchten, vleesvervangers, zeewier en insecten) niet. Dit blijkt uit onderzoek van Wag..

Lees meer

Vegan melk van tarwezemel straks mogelijk

27 november 2020

De vraag naar plantaardige alternatieven voor dierlijke eiwitten neemt steeds verder toe. Royal Koopmans gaat samen met het Carbohydrate Competence Centre (CCC) onderzoeken op welke manier tarwezemelen gebruikt kunnen wo...

Eetlust naar meer: IFFA 2022 breidt focus uit

24 november 2020

IFFA stelt zich, naast de traditionele focus op vlees, vanaf 2022 open voor alternatieve eiwitten. Met de nieuwe ondertitel 'Technology for Meat and Alternative Proteins' zet 's werelds grootste vakbeurs voor de sector d...

Unilever zet extra in op vegan

18 november 2020

Op woensdag 18 november kondigde Unilever een nieuw jaarlijks omzetdoel van 1 miljard euro aan voor plantaardige vleesvervangers en zuivelalternatieven, binnen de komende vijf tot zeven jaar. Deze groei zal worden gestim...

Time-travelling Milkman winnaar Best Place in Food

13 november 2020

De jonge ondernemer Dimitris Karefyllakis van Time-travelling Milkman is de winnaar van de Best Place in Food contest. Zijn bedrijf krijgt het komende jaar een gratis kantoorruimte in de ROOTS Innovation Hub op het World...

Fermentatie en plantaardige producten

13 november 2020

Fermentatie kan gebruikt worden voor een enorm breed scala aan producten. Fermentatie is een natuurlijke manier om de eiwitten te verbeteren die gebruikt worden voor plantaardige producten, aldus Renske Janssen, Product ...

6 revolutionaire food startups in de ProVeg Incubator

12 november 2020

Zes startups hebben zich aangesloten bij de vijfde editie van De ProVeg Incubator, een baanbrekend programma voor ondernemers in de voedselsector. Het is de eerste editie waarin vrouwen in de meerderheid zijn. Nederland ...

DP&S behaalt Plant-Based Global Standard

27 oktober 2020

Dutch Protein & Services (DP&S) is het eerste bedrijf ter wereld dat voldoet aan de strenge voorwaarden van de nieuwe standaard voor plantaardige producten. Dit geeft klanten de zekerheid dat alle ingrediënten...

Vegaburger mag, kaasalternatief niet

23 oktober 2020

Het Europees Parlement heeft op 23 oktober 2020 gestemd tegen een verbod op het gebruik van productnamen als ’veggieburger’ en 'veganistische worst', maar vóór een verbod op omschrijvingen als ‘plantaardig alternatief vo...

Top Tien Food Trends voor 2021

23 oktober 2020

Transparantie komt naar voren als duidelijke winnaar in de Top Tien Trends van 2021, dit blijkt uit het jaarlijkse Top Tien Trends rapport van Innova Market Insights. Het rapport biedt een diepgaand inzicht in hoe de voe...

ING: Stijgende vraag naar vlees- en zuivelalternatieven

22 oktober 2020

De Europese markt voor vlees- en zuivelalternatieven groeit sterk. De totale winkelomzet lag in 2019 op 4,4 miljard euro. Dit loopt naar verwachting op tot 7,5 miljard euro in 2025, zo blijkt uit een rapport van ING dat ...

Meeste consumenten tegen verbod op vleesnamen

15 oktober 2020

Zijn termen als ‘veggieburger’ en ‘vegaworst’ misleidend? Het Europees Parlement stemt op 19 oktober over een verbod op dit soort termen; ze zouden verwarrend zou zijn voor de consument. Bijna twee derde van de ruim 22.0...

Foodvalley Champions 2020 bekend

14 oktober 2020

De Nieuwe Melkboer, In Ovo en Grünten zijn uitgeroepen tot Foodvalley Champions 2020. De Nieuwe Melkboer viel op in de categorie Eiwittransitie. In Ovo onderscheidde zich binnen Circulaire AgriFood. Grünten kwam als best...

Eiwittransitie laat ondernemers floreren

07 oktober 2020

Ondernemers helpen hun nationale én internationale impact op weg naar een toekomstbestendig eiwitsysteem te vergroten. Dat is de gedachte achter een gezamenlijk initiatief van de provincies Gelderland, Overijssel, Zeelan...

Kipster ontwikkelt Vegan ei: VEGGS

05 oktober 2020

VEGGS is een vloeibare goedje dat bestaat uit tal van ingrediënten, waaronder gist en eiwit van soja. Je kunt er een uitstekend roerei mee bakken.  Ongeëvenaard mondgevoel Ruim twee jaar hebben de kippenboeren...

Introductie van Yog zonder Hurt

01 oktober 2020

Abbot Kinney’s, sinds twee jaar onderdeel van natuurvoedingsbedrijf Wessanen, maakt plantaardige alternatieven voor zuivel op basis van biologische kokosmelk, haver en amandelen. Een brief die zij eind augustus ontvingen...