Eiwittransitie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De Echte familie lanceert smeerkaas met proteïne

De zuivelfamilie van Echte Boter en Echte Smeerkaas breidt uit met een krachtige nieuwkomer: Echte Smeerkaas met proteïne. Met minder zout, minder vet en een flinke dosis extra proteïne speelt deze smeerkaas in op de beh..

Lees meer

Verbod op vleesnamen voor vega producten niet toegestaan

07 oktober 2024

In een recent oordeel heeft het Europees Hof van Justitie zich uitgesproken over de vraag of lidstaten termen die traditioneel geassocieerd worden met dierlijke producten mogen verbieden voor plantaardige alternatieven. ...

Plantaardige markt onder druk, maar potentieel blijft groot

01 oktober 2024

De afgelopen jaren kende de markt voor plantaardige producten een ongekende groei. Wat ooit begon als een niche is uitgegroeid tot een volwaardige sector. Toch laten recente cijfers zien dat de verkoop begint te stagnere...

Eerste zeewierboerderij in windpark officieel geopend

25 september 2024

Op 24 september 2024 is de eerste commerciële zeewierboerderij binnen een offshore windpark officieel geopend. North Sea Farm #1, gelegen voor de Nederlandse kust, strekt zich uit over vijf hectare en is onderdeel van he...

Van Gelder introduceert plantaardige foie gras

24 september 2024

Van Gelder verrast de markt met een primeur: plantaardige foie gras. Deze innovatie, gepresenteerd tijdens Gastvrij Rotterdam, speelt in op de groeiende vraag naar duurzame en diervriendelijke producten. De Nederlandse l...

Bij insectenkweek heeft luchtverdeling sleutelrol

24 september 2024

Bij de kweek van insecten is een gelijkmatige luchtverdeling de sleutel tot succes. Gert Boersma van Equans Refrigeration legt uit wat nodig is voor een optimale en energiezuinige luchtbehandelingsinstallatie. Bedrijven ...

Poster Vlees, Vis, AGF en Zuivel

23 september 2024

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES, VIS, AGF en ZUIVEL. Op de posters vind je de structuur van de diverse verwerkende industrieën. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschi...

Nieuwe trend: vleesvervangers die niet op vlees lijken

19 september 2024

De Nederlandse markt voor vleesvervangers ondergaat een belangrijke verschuiving. Plantaardige producten die niet proberen op vlees te lijken, winnen aan populariteit. Deze trend, bekend als ‘Plant Forward’, past beter b...

Innovatieve vezeltechnologie verbetert plantaardige schnitzel

11 september 2024

Schouten Europe introduceert een nieuwe plantaardige schnitzel met verbeterde textuur dankzij de toepassing van innovatieve vezeltechnologie. Dit Brabantse familiebedrijf, bekend als pionier in de markt van vleesvervange...

Online editie september 2024: (Nieuwe) Eiwitten

09 september 2024

Deze editie zoomen we diep in op een van de meest veelbelovende ontwikkelingen in de voedingssector: (nieuwe) eiwitten. Van innovatieve plantaardige alternatieven tot duurzame productieprocessen, deze e...

Jaap Korteweg: ‘We hebben geen koeien nodig voor lekkere kaas’

09 september 2024

Jaap is een man met innovatieve ideeën die het nooit bij dromen alleen laat. Dóen, aanpakken, de handen uit de mouwen; dát typeert Jaap Korteweg. De oprichter van De Vegetarische Slager stapte na de verkoop van dit succe...

Rival Foods: “Wij veranderen de eiwitmarkt”

09 september 2024

De shear cell technologie is een nieuwe technologie om textuur aan te brengen in plantaardige eiwitten. Start-up Rival Foods wist de techniek van het lab op te schalen naar industrieel niveau. Deze zomer opende het bedri...

Column IJsbrand Velzeboer: Wonderlijke bonen

09 september 2024

Bonen moeten soms intensief bewerkt worden om ze lekker en eetbaar te maken, zoals het ontvetten en modificeren van de zetmelen. De valkuil van UPF (Ultra Processed Foods) ligt dan ook op de loer. Maar er zijn meer gevar...

Naar de Bean Deal 2.0: Bonen zijn briljant!

09 september 2024

Op 14 juli 2022 werd de Bean Deal ondertekend door 56 partijen die samen de hele peulvruchtenketen vertegenwoordigen. Inmiddels is dit aantal gestegen tot 72 organisaties. Het doel: Nederlandse peulvruchten op de kaart z...

Plankton biedt potentie, maar ook uitdagingen

09 september 2024

In de voedingssector is steeds meer aandacht voor plankton als ingrediënt, maar nog weinig bedrijven in de foodsector wagen zich eraan. Een pionier op dit front is de supplementenproducent PLNKTN.  Nadat de stief...

De rol van ingrediëntleveranciers in uitdagende tijden

09 september 2024

De voedsel- en drankenindustrie staat voortdurend voor nieuwe uitdagingen. Ondanks de veerkracht van de sector is er een dringende behoefte aan begeleiding om deze problemen effectief aan te pakken. De COVID-19 pandem...