Eiwittransitie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Boekpresentatie The Future of FOOD

Op een locatie die innovatie en toekomstdenken ademt, presenteerden we vrijdag 11 april 2025 met trots ons boek The Future of FOOD. We waren met ons OSV netwerk te gast bij Koppert Cress, waar we de eerste twee exemplare..

Lees meer

De eiwitrage onder de loep: is het echt nodig?

26 mei 2025

Proteïnewater, eiwitpudding en zuivel met extra power – het aanbod aan eiwitrijke producten in de supermarkt neemt sterk toe. Maar wie denkt dat al die extra grammen nodig zijn, komt bedrogen uit. Volgens de Vegetariërsb...

Foodservice maakt stille overstap naar plantaardig

26 mei 2025

Er wordt in de foodservice flink geschakeld. Roomboter, room, mayonaise? Ze verdwijnen stap voor stap uit keukens van cateraars en fastserviceformules. In plaats daarvan: plantaardige alternatieven. Het wordt niet van de...

AI-model moet plantaardige textuur verbeteren

26 mei 2025

De smaak van plantaardige alternatieven blijft vaak achter. Vooral de textuur zit consumenten dwars, merken onderzoekers van Wageningen University & Research. Dankzij een subsidie van 50 duizend dollar van het Bezos ...

Vijf Franse bedrijven starten InterVeg-coalitie

22 mei 2025

Frankrijk krijgt een coalitie voor plantaardig voedsel. Vijf spelers uit de sector richten InterVeg op om beleid, consument en sector richting duurzame eiwitten te bewegen.Hari&Co, Accro, HappyVore, La Vie en Swap Fo...

Zeegrasbrood als voedselproduct van de toekomst

19 mei 2025

De zeespiegel stijgt en landbouwgronden raken wereldwijd onder druk. Maar waar het land verdwijnt, kan een alternatief gewas wortel schieten: zeegras. Milieukundige Marieke van Katwijk ziet brood in deze zoutwaterteelt. ...

Farm Dairy en PlanetDairy lanceren melkblend

16 mei 2025

De één produceert private label-zuivel in Nederland, de ander timmert aan de weg met plantaardige kaas in Scandinavië. Samen zetten Farm Dairy en PlanetDairy nu een volgende stap: een nieuwe melkblend waarin zuivel en pl...

The Future of Food 2025

12 mei 2025

Vóór ons voedsel op ons bordje ligt, is er heel wat aan vooraf gegaan. En die weg die het aflegt om óp dat bord te komen, verandert snel. Zet de Ozempicisering van de wereld door zodat niemand straks meer dik is? Heeft i...

Column Saskia Stender: Nog een certificaat erbij? Ja, voor AI!

12 mei 2025

De geur van verse koekjes hangt nog in de fabriek als we te horen krijgen dat er wéér een certificaat nodig is. Alsof HACCP, BRC en IFS nog niet genoeg waren. Nu komt er eentje bij waar je niet omheen kunt: AI-geletterdh...

Dalende omzet Beyond Meat en 100 miljoen financiering

12 mei 2025

Beyond Meat zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2025 dalen met 9,1% tot $68,7 miljoen. De brutowinst was negatief: een verlies van $1,1 miljoen tegenover een winst van $3,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. D...

Melkvet nabootsen met plantaardige vetdruppels

09 mei 2025

Plantaardige zuivelalternatieven met beter mondgevoel en textuur vormen het hart van HARMOny, een van de zes onderzoeksprojecten die in april 2025 van start gaan binnen het Open Technologieprogramma van NWO. In totaal is...

Jumbo en WUR willen plantaardig eetgedrag versnellen

01 mei 2025

Zes bedrijven, waaronder Jumbo, HAK en Alpro, slaan de handen ineen met Wageningen University & Research (WUR) om te onderzoeken hoe consumenten in de supermarkt vaker voor plantaardige eiwitten kunnen kiezen. De sam...

EU keurt gefermenteerde raapzaadkoek goed als novel food

29 april 2025

Een reststroom die tot voor kort niet in voedsel mocht worden gebruikt, krijgt nu een nieuw leven. FERM FOOD ApS heeft als eerste in de EU goedkeuring gekregen om gefermenteerde raapzaadkoek als ingrediënt in voeding toe...

Lekker Lupine vindt partner in Van der Westen

16 april 2025

Lekker Lupine heeft een samenwerking gesloten met Van der Westen organic family bakery. De bakkerij gaat aan de slag met biologisch lupinemeel van Nederlandse bodem, met mogelijk uitbreiding naar andere producten. De sam...

BENEO opent fabriek voor tuinboonverwerking

16 april 2025

Met de opening van een nieuwe fabriek in Obrigheim verstevigt BENEO zijn positie in de markt voor plantaardige ingrediënten. In de Duitse vestiging worden lokaal geteelde tuinbonen verwerkt tot hoogwaardige grondstoffen ...

Handtmann en Marlow tonen kracht mycoproteïne

14 april 2025

Veertig jaar geleden konden consumenten het voor het eerst proeven: Quorn, van  mycoproteïne. Leverancier van de eiwitrijke grondstof is Marlow Ingredients, die dit veelzijdige basismateriaal nu op de wereldmarkt br...