Hygiëne
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Optimaliseer productkwaliteit met Mundi Technology

Als productiemanager weet je hoe cruciaal productkwaliteit is. In een tijd waarin consumenten steeds kritischer zijn en regelgeving strenger wordt, is het waarborgen van kwaliteit geen luxe maar noodzaak. Fouten in coder..

Lees meer

Online editie mei 2025 | Voedselveiligheid

12 mei 2025

Voedselveiligheid is geen kwestie van ‘even goed je best doen’. Het vraagt om structuur, discipline en vooral: vooruitdenken. Toch blijft het in de praktijk vaak een sluitpost. “De meeste bedrijven will...

The Future of Food 2025

12 mei 2025

Vóór ons voedsel op ons bordje ligt, is er heel wat aan vooraf gegaan. En die weg die het aflegt om óp dat bord te komen, verandert snel. Zet de Ozempicisering van de wereld door zodat niemand straks meer dik is? Heeft i...

Voedselveiligheid onder de loep met Rob Kamphuis

12 mei 2025

De aandacht voor voedselveiligheid in Nederland neemt toe, ziet Rob Kamphuis, hygiëne specialist en eigenaar van Labaz Hygiëne Concepts: “Over het algemeen hebben we het in Nederland goed op orde,” vindt hij. “Voedselpro...

LoopiX: Snelle en betrouwbare pathogeendetectie

12 mei 2025

Wachten op labresultaten terwijl voedselveiligheid onder druk staat? LoopiX biedt een innovatieve real-time oplossing voor in-house pathogeendetectie en geeft betrouwbare resultaten binnen 90 minuten. De voedingsindus...

Column Judith Witte: Scherpe keuzes maken

12 mei 2025

Van alles kwam er voorbij dit voorjaar; van waarschuwingen over boerenkool en spinazie met stukjes rubber, Indonesische Sajoer kruidenpasta met stukjes glas, pesto met deeltjes plastic, tot chocoladerepen met stukjes ste...

Online tool van WUR ondersteunt HACCP-gevareninventarisatie

12 mei 2025

Door veranderingen in wetgeving en trends en ontwikkelingen zoals klimaatverandering en de circulaire economie, is het voor veel bedrijven een flinke uitdaging om een goede gevaaridentificatie te doen én deze up-to-date ...

Blinde vlekken in voedselveiligheid voorkomen met audits

12 mei 2025

Voorkomen is beter dan genezen… Een open deur? Niet als het om voedselveiligheid gaat. “Tijdig de zaken goed op orde hebben, is écht makkelijker dan een recall moeten uitvoeren”, stelt Reinier Schouten van Schouten Advie...

Compaxo's nieuwe vloer: hygiënisch, duurzaam en snel gelegd door Ruys

12 mei 2025

Het familiebedrijf Compaxo in Gouda wil tot de beste voedingsbedrijven van Nederland behoren. De recente verbouwing van de snijafdeling benadrukt deze ambitie. In één week tijd kreeg de 1.500 m² grote afdeling een nieuwe...

De voordelen van vloeibare Food Safe producten in het productieproces

12 mei 2025

In de voedingsmiddelenproductie telt elk detail, van grondstof tot eindproduct. Het gebruik van voedselveilige producten die helpen bij conservering, textuurvorming, smaakontwikkeling en pH-regulatie, is daarbij onmisbaa...

Membraaninstallaties efficiënt en veilig reinigen met maatwerk

12 mei 2025

Membraanfiltratie speelt een cruciale rol in veel industriële processen; van de productie van zuivel en bier tot plantaardige producten en bloedplasma. Het reinigen van membraaninstallaties blijft een uitdaging. De vervu...

Column Saskia Stender: Nog een certificaat erbij? Ja, voor AI!

12 mei 2025

De geur van verse koekjes hangt nog in de fabriek als we te horen krijgen dat er wéér een certificaat nodig is. Alsof HACCP, BRC en IFS nog niet genoeg waren. Nu komt er eentje bij waar je niet omheen kunt: AI-geletterdh...

Column Ramon Sterk: Samen zorgen voor voedselveiligheid

12 mei 2025

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer Listeria monocytogenes eenmaal een bedrijf is binnengetreden, telt iedere dag om een grootschalige besmetting snel in te perken. In het ergste geval kan het lijden tot een ern...

Elektrificeer uw bedrijf met thermische opslag

11 maart 2025

Met ENERGYNEST kan uw bedrijf opgewekte elektriciteit, restwarmte of overtollige stoom opslaan en op een later moment als warmte gebruiken. Precies wanneer u het nodig heeft. Een oplossing op maat voor gebruik in de voed...

Renovatie geeft slagerij Visser positieve impuls

10 maart 2025

Na 30 jaar was de werkruimte van slagerij Visser toe aan vernieuwing. Bij de renovatie koos slager Thieme Visser bewust voor een open en vooral obstakelvrije ruimte: “Veel netter en vooral gemakkelijker schoon te maken. ...

Online editie november 2024 | Reiniging en desinfectie

25 november 2024

Hoe krijgen we de schoonmaak van foodbedrijven op een mens- én voedselveilige manier uitgevoerd? Twee schoonmaakexperts vertellen in het themaverhaal openhartig over de worstelingen en dilemma’s die ont...