Hygiëne
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Brilliant Brains verhoogt voedselveiligheidscultuur

Voedselveiligheid borgen doe je onder andere door goed te reinigen en desinfecteren, met de juiste middelen en apparatuur. Dat is niet genoeg: een goede voedselveiligheidscultuur is daarbij essentieel. Maar hoe kom je to..

Lees meer

Reiniging zorgt voor continuïteit bij vleeshandel Mulder

13 mei 2024

In 2022 woedde bij Vee- en vleeshandel Mulder in Twello brand. Het slachthuis ging verloren. Maar eigenaar Daniel Clauzon liet zich niet kisten. Hij bouwde een vernieuwd slachthuis op, met moderne apparatuur en een compl...

Visie op Voedselveiligheid met Vebego

13 mei 2024

Voedselveiligheid en kwalitatief écht goede schoonmaak zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door het hele land zetten de hygiëne-experts van Vebego Cleaning Services zich dagelijks in om met hun werk een bijdrage te ...

Vikan: Hygiëne op wielen

13 mei 2024

Iedereen kent ze wel. De schaduwborden aan de muur op de productievloer, waar de hygiënische reinigingstools van Vikan netjes geordend en op kleur zijn gesorteerd. Maar wat als er geen ruimte is aan de muur, als daar nie...

Multifunctioneel gebruik HIMS door Westfort Groep

13 mei 2024

Beheersing van de kwaliteit van hygiëne in de voedingsindustrie is alleen mogelijk door de schoonmaakwerkzaamheden dagelijks te monitoren. Eco2Clean heeft voor de complexiteit van de schoonmaak de softwaretool HIMS ontwi...

Listeriaprotocol; praktische handleiding:

08 april 2024

Veel bedrijven in de voedingsindustrie hebben hun Listeria-probleem kunnen oplossen met hulp van SimpelDesinfecteren. Dit bedrijf levert al jarenlang met succes het Nocotech desinfectiesysteem aan de voedingsindustrie. H...

Renoveren is innoveren: Henri van de Bilt vernieuwt

08 april 2024

Het professionaliseren van de werkomgeving was de wens. Een vernieuwde antibacteriële en hygiënische productielocatie is het resultaat. Door een slimme renovatie-aanpak worden dromen werkelijkheid voor vleesverwerkersbed...

Food Tech Event 2024 met 21 OSV-leden

08 april 2024

Het is je vast niet ontgaan: tijdens het Food Tech Event in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch staan we samen met 21 OSV-leden. We bezetten met zijn allen een kwart van de beursvloer. Daar zijn we best trots op.  ...

Biofilms in de foodindustrie: de rol van sleutelbacteriën

13 december 2023

Biofilms, die moeilijk te verwijderen slijmlagen op roestvrijstalen oppervlakten, zijn een persistent probleem in de voedingsindustrie. Een recent onderzoek, gefinancierd door het Marie Skłodowska-Curie fellowship, breng...

Duurzame Vloeroplossingen bij JIMMY's met DR Flexjoint

28 november 2023

Hoe fijn is het om te kunnen vertrouwen op een duurzame, elastische overgang tussen verschillende vloerdelen. Een permanente voeg waar je moeiteloos overheen rijdt, die bestand is tegen schimmels en bacteriën, en zelfs h...

Sea Fresh Retail: Meer zekerheid, minder desinfectiemiddel

27 november 2023

Wie levert aan de retail, moet zijn business superstrak op orde hebben: duurzaamheidscertificeringen, de mogelijkheid om snel te leveren én een perfecte hygiëne. Sea Fresh Retail kan alle criteria dubbel en dwars aanvink...

Stoomketelonderhoud: van aanschaf tot nazorg

23 november 2023

De herkomst van een stoomketel kan erg bepalend zijn op lange termijn. Allereerst is het belangrijk om te weten hoe bepalend de rol van onderhoud is voor de levensduur van een stoominstallatie. Door verschillende soorten...

Online editie november 2023 | Hygiëne, reiniging & desinfectie

20 november 2023

De novembereditie van Vakblad Voedingsindustrie belicht aspecten van de voedingsindustrie, met focus op voedselveiligheid, duurzaamheid en innovatie. Het benadrukt de rol van technologie in het waarborg...

Een kijkje in de (schoonmaak)keuken van Vion

20 november 2023

“De schoonmaak van de productielocaties, slachterijen, uitsnijderijen en onze retail-locaties zien wij als een verlengstuk van de productie”, zegt Hugo Pol, Group QA manager Vion. “Hoe dit wordt uitgevoerd heeft veel inv...

10 jaar Simpel Desinfecteren: van innovatie tot succes

20 november 2023

Twee enthousiaste mannen, een flinke dosis doorzettingsvermogen en bovenal een goed concept, zijn de hoofdingrediënten van Simpel Desinfecteren. Hoe kijken de eigenaren terug op tien jaar ondernemen? Vraag Robert Kost...

Column Judith Witte: Hygiëneprotocollen in voedingsindustrie

20 november 2023

Het zindert bij ons in huis naar ‘voorjaarsschoonmaak’. De laaghangende najaarszon is onbarmhartig: dat saharazand op de ramen moet er nu écht af. En als ik de vliering opklim om de winterdekbedden en -jassen tevoorschij...