Hygiëne
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

GEA’s eerste mobiele testcentrum voor New Food

Wilt u proof-of-concept genereren zonder investering in een eigen pilotplant? Dat is vanaf nu mogelijk met de complete, mobiele en modulaire industriële test-units van GEA. Voor het testen van verschillende producten in ..

Lees meer

Voedselveiligheid: er is veel te bereiken met gezond verstand

16 mei 2022

Van partijen in de voedselketen wordt verwacht dat ze álles doen wat redelijkerwijs mogelijk is om te voorkomen dat mensen ziek worden van voedsel. Toch zijn er nog steeds uitbraken en bijna dagelijks terugroepacties. Da...

Listeria: Hoe kom je ervan af?

16 mei 2022

In de voedingsindustrie zijn er nog steeds veel besmettingen met - en recalls door - Listeria Monocytogenes. Simpelweg omdat bedrijven deze pathogene ziekteverwekker elke dag binnenhalen; de bacterie komt overal voor in ...

Voedselveiligheid en duurzaamheid: gaat dat samen?

16 mei 2022

Verduurzaming van de schoonmaak vraagt om omdenken. Kijk eens met andere ogen naar je proces en naar de middelen die je gebruikt. Ontdek dat je al (duurzaamheids)winst realiseert met enkele kleine veranderingen. Op ve...

Reinigen op allergenen: Afraffelen geen optie

16 mei 2022

Innovatie zit in het hart van voedselhygiënespecialist Christeyns. Het programma ‘Allergenen Defense’ is dé nieuwe ontwikkeling in allergenenbeheersing.  Net na de Tweede Wereldoorlog, in een achtertuin in Gent, ...

JacKit renoveert bij Maasland Vleeswaren

16 mei 2022

JacKit heeft onlangs bij Maasland Vleeswaren B.V. een snelkoeler gerenoveerd met Sealwise. Tijdens de klus bleek weer dat je bij een renovatie altijd onverwachte problemen kan tegenkomen. In dit geval waren er andere mat...

Signaleren van besmettingsgevaar

10 mei 2022

Voedsel en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij gespecialiseerd schoonmaakbedrijf Hago Food & Industry weten ze als geen ander dat zelfs de beste kwaliteitssystemen niet altijd voldoende zijn om be...

Slecht nieuws voor listeria

07 april 2022

Nocotech verlaagt de infectiedruk in een productieruimte enorm. Dus ook het aantal Listeria-bacteriën. Veel bedrijven kampen nog altijd met deze lastige bacterie die van een koude omgeving houdt. Listeria kan zich tijden...

Hygiënisch bekabelen vraagt meer bewustwording

15 maart 2022

Voor hygiënisch bekabelen bestaat er geen specifieke wetgeving. Toch hebben bekabeling en componenten (kabelwartels, connectoren, beschermslangen) wel degelijk invloed op de voedselveiligheid en daarmee op de gezondheid ...

Nocotech methode duur of toch niet?

08 maart 2022

Sommige mensen denken dat de Nocotech desinfectie duur is. Hebben zij gelijk? Een literfles chloor is goedkoper, dat is waar. Alleen desinfecteer je daarmee niet 1000 m³ van plafond tot vloer. En je bereikt er zéker n...

Column Pieter Vos: Verpakking is een kans

07 maart 2022

Stel je voor dat de chips, koekjes en rijst zonder verpakking in het supermarktschap zouden liggen? Dat je jouw runderlap, vegaschnitzel of stukje kabeljauw zonder beschermende folie in je boodschappentas moet laten glij...

Aansprakelijkheid vervoerder bij schending voedselveiligheid

07 maart 2022

Als voedingsmiddelen of ingrediënten tijdens een transport besmet of vervuild raken, is er sprake van ladingschade. Dit opent de deur naar schadevergoeding binnen het stelsel van het CMR verdrag. Een gegronde vrees voor ...

online editie duurzame productielijnen februari 2022

07 februari 2022

Veel start-ups, scale-ups en mkb-ondernemingen in de foodsector ontwikkelen nieuwe producten en innovatieve technieken voor het extraheren van eiwitten uit grondstoffen. De energieprijzen blijven maar stijgen en...

Onzichtbare gevaren van de foodbranche

07 februari 2022

Onzichtbare gevaren staan te weinig op het netvlies van de foodbranche, signaleert Ernest Conradi. Met oog op het toenemend aantal renovaties waarschuwt hij voor het gebruik van ongeschikt materiaal. Eigenlijk is het ...

Microbiologische reductie in de hele productieruimte?

04 februari 2022

simpeldesinfecteren weet zeker dat het kan. Uw productieruimte is geen operatiekamer, het hóeft er niet steriel te zijn. Het Nocotech desinfectiesysteem werkt zó goed dat het alle micro-organismen reduceert tot een zeer ...

Poster Vlees, Vis en AGF

01 januari 2021

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in...