Voedselveiligheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Strengere hygiëneregels door Afrikaanse varkenspest

De Afrikaanse varkenspest (AVP) verspreidt zich verder in Duitsland, waardoor Nederlandse instanties striktere hygiënemaatregelen eisen. Zowel wilde zwijnen als gehouden varkens in de Duitse deelstaten Hessen en Rheinlan..

Lees meer

Gevaarlijke bacteriën in zeevruchten door klimaatverandering

25 juli 2024

De opwarming van de aarde zorgt ervoor dat gevaarlijke Vibrio-bacteriën vaker in onze zeevruchten voorkomen. Deze bacteriën kunnen ernstige ziektes veroorzaken en worden bovendien steeds resistenter tegen antibiotica. Di...

92% van gangbare aardbeien besmet met schadelijke pesticiden

23 juli 2024

Bij een recent onderzoek door PAN-NL zijn verontrustende resultaten gevonden in gangbare aardbeien. Van de 13 onderzochte bakjes bevatten 92% PFAS-pesticiden of Kandidaten voor Vervanging (KvV). Deze stoffen zijn slecht ...

Miljoen euro voor onderzoek ziekteverwekkers plant-based producten

19 juli 2024

Onderzoekers van Wageningen University & Research hebben een subsidie van één miljoen euro ontvangen via het internationaal platform Plant2Food. Deze financiering is bedoeld voor een studie naar ziekteverwekkers in plant...

Biovoeding bevat onverwacht hoge gifstofniveaus

17 juli 2024

Jongeren die veel biovoeding consumeren, hebben hogere niveaus van gifstoffen in hun bloed en urine. Dit blijkt uit een studie van kankerexpert Nick Van Larebeke. Het onderzoek toont vooral problemen aan bij eieren, zuiv...

10 jaar fraude in de Nederlandse roodvleesketen

16 juli 2024

De productie en handel in roodvlees in Nederland is omvangrijk en internationaal, wat toezicht en opsporing complex maakt en fraude mogelijk maakt. Fraude kan voedselveiligheids-, diergezondheids- en dierenwelzijnsnormen...

Chinees onderzoek naar dumping varkensvlees

15 juli 2024

China heeft op 17 juni 2024 een antidumpingonderzoek gestart naar de invoer van EU-varkensvlees, waaronder vers, gekoeld en bevroren vlees en bijproducten. Spanje, Nederland, Denemarken en Frankrijk worden het meest getr...

Drie op de vijf Nederlanders is klaar voor kweekvlees

05 juli 2024

Uit recent onderzoek van Good Food Institute Europe blijkt dat drie op de vijf Nederlanders bereid is kweekvlees te proberen. Deze innovatieve oplossing, die vlees produceert in kweekinstallaties, kan de voedingsindustri...

Gezondheidseffecten van biologische voeding op varkens

04 juli 2024

Wetenschappers van Wageningen University & Research (WUR), Universiteit Utrecht (UU) en het Louis Bolk Instituut (LBI) zijn een grootschalig onderzoek gestart naar de effecten van biologische voeding op de gezondheid...

Smaak & Co streeft naar high-risk productieomgeving

17 juni 2024

Smaak & Co neemt geen enkel risico als het gaat om voedselveiligheid en kwaliteit. De producent van onder andere verse roomkaasproducten en tapas streeft naar een high-risk productieomgeving. Hiervoor werkt het bedrijf o...

Market Food Group vergt het uiterste van smeermiddelen

17 juni 2024

Boven de hoofden lopen vier transportbanden waarop voorgebakken Kaas Uienkruiers afkoelen. Straks worden ze ingevroren tot -800C, om op de markt te worden afgebakken. In alle stoom, hitte en kou moet alles gesmeerd lopen...

Passie voor voedselveiligheid bij Nutrilab

17 juni 2024

Voedselveiligheid blijft voor ons allemaal van groot belang. Nutrilab stelt zich op als loyale partner in het borgen en controleren van voedselveiligheid. Wij denken van harte met u mee en weten hoe belangrijk het is om ...

Antibacterieel en hygiënisch: zo creëer je het perfecte plaatje

17 juni 2024

Wanden en plafonds beslaan de meeste vierkante meters in voedingsbedrijven. Dat betekent dat er bij nieuw-, verbouw of renovatie veel aandacht besteed dient te worden aan de afwerking hiervan. Met de antibacteriële panel...

Wat 33.657 inspecties ons leren over voedselveiligheid

30 mei 2024

Toezicht op voedselveiligheid bestrijkt de hele voedselketen, van plant tot dier. In 2023 toonde de aanpak van de NVWA opnieuw zijn waarde tijdens een muizengifincident, waarbij direct werd ingegrepen om risico's te bepe...

EU herziet Listeria-regels voor kant-en-klare levensmiddelen

24 mei 2024

De Europese Unie past de regelgeving rondom Listeria monocytogenes aan om deze in lijn te brengen met de internationale Codex Alimentarius. Dit heeft specifiek betrekking op kant-en-klare levensmiddelen die als voedingsb...

Nieuwe AI-technologie boost resistentie van gewassen

15 mei 2024

Michael Schon van Wageningen University & Research heeft een geavanceerde AI-tool ontworpen. Deze innovatie maakt het mogelijk om niet-coderend RNA van planten te analyseren. Met zijn werk, dat wordt ondersteund door...