Voedselveiligheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Boekpresentatie The Future of FOOD

Op een locatie die innovatie en toekomstdenken ademt, presenteerden we vrijdag 11 april 2025 met trots ons boek The Future of FOOD. We waren met ons OSV netwerk te gast bij Koppert Cress, waar we de eerste twee exemplare..

Lees meer

Strokenteelt beïnvloedt kwaliteit van brood

06 mei 2025

Wat als een simpel sneetje brood niet alleen lekker is, maar ook bijdraagt aan biodiversiteit én minder pesticiden bevat? Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzochten hoe tarwe uit strokenteelt scoo...

Synthetische kleurstoffen maken voeding niet ongezond

06 mei 2025

Synthetische kleurstoffen liggen opnieuw onder vuur. In de VS laaide de discussie op nadat minister Robert F. Kennedy Jr. aankondigde dat bepaalde kleurstoffen uit voeding zouden verdwijnen. Maar een verbod is er niet. D...

LoopiX: Snelle en betrouwbare pathogeendetectie

06 mei 2025

Wachten op labresultaten terwijl voedselveiligheid onder druk staat? LoopiX biedt een innovatieve real-time oplossing voor in-house pathogeendetectie en geeft betrouwbare resultaten binnen 90 minuten. De voedingsindus...

Veiligheid functionele voeding onder de loep

01 mei 2025

Voedingssupplementen en functionele voeding blijven terrein winnen, zowel wereldwijd als in Europa. Toch nemen de zorgen over veiligheid en betrouwbaarheid toe. De FAO – de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigd...

EU keurt gefermenteerde raapzaadkoek goed als novel food

29 april 2025

Een reststroom die tot voor kort niet in voedsel mocht worden gebruikt, krijgt nu een nieuw leven. FERM FOOD ApS heeft als eerste in de EU goedkeuring gekregen om gefermenteerde raapzaadkoek als ingrediënt in voeding toe...

RBK laat realtime grip op voedselveiligheid zien

24 april 2025

Het Food Tech Event op 14 en 15 mei in ’s-Hertogenbosch vormt opnieuw het nationale trefpunt voor professionals in de voedingsmiddelenindustrie. Op standnummer 199 toont RBK Group hoe voedselproducenten met behulp van sl...

Resistente ziekenhuisbacterie rukt op in voedselketen

22 april 2025

Bacteriën die resistent zijn tegen carbapenem-antibiotica zijn niet langer alleen een ziekenhuisprobleem. Ze worden nu ook aangetroffen bij dieren en in levensmiddelen binnen Europa. Dat blijkt uit een nieuw wetenschappe...

The Future of Food 2025

31 maart 2025

Ons voedsel doet veel méér dan alleen voeden. Hoe we het produceren, verdelen en consumeren bepaalt de toekomst van onze planeet, onze cultuur en onze gezondheid. Hoe? Dat vind je terug in het meer dan 300 pagina's telle...

Bio in supermarkten: veel ambitie, weinig actie

28 maart 2025

De ambities van Nederlandse supermarkten voor de verkoop van biologische producten zijn helder, maar in de praktijk blijft het assortiment én de promotie nog achter. Terwijl Nederland streeft naar 15% biologisch landbouw...

Belgen klagen massaal over voedselveiligheid

25 maart 2025

Het Belgische voedselagentschap FAVV kreeg vorig jaar meer meldingen van consumenten dan ooit. In totaal kwamen er 5222 klachten binnen bij het Meldpunt voor de Consument, een stijging van 7% ten opzichte van 2023. Dat k...

Groei biologisch voedsel stokt; vijf kansen voor de keten

24 maart 2025

Biologisch groeit, maar nog niet snel genoeg. Supermarkten zetten flinke stappen, terwijl boeren, producenten en overheid zoeken naar hun rol in de versnelling. KPMG sprak met ruim dertig spelers uit de keten en benoemt ...

Voedselketen kwetsbaar door schimmeltoxines

12 maart 2025

Door de opwarming van het klimaat neemt de blootstelling aan schadelijke mycotoxines toe. Dat blijkt uit een briefing van het Europees Milieuagentschap (EEA). Deze toxines, geproduceerd door schimmels op onder meer grane...

Elektrificeer uw bedrijf met thermische opslag

11 maart 2025

Met ENERGYNEST kan uw bedrijf opgewekte elektriciteit, restwarmte of overtollige stoom opslaan en op een later moment als warmte gebruiken. Precies wanneer u het nodig heeft. Een oplossing op maat voor gebruik in de voed...

Duurzaam verpakken: Uitdagingen, kansen en frustraties

10 maart 2025

Verpakken moet duurzamer. Daar is iedereen het over eens. Maar hoe? Bedrijven moeten hun processen en producten afstemmen op de evoluerende regelgeving, waaronder de nieuwe Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). ...

Hoe Explainable AI voedselveiligheid verbetert

26 februari 2025

Kunstmatige intelligentie speelt een steeds grotere rol in voedselveiligheid, maar de werking ervan blijft vaak een ‘zwarte doos’. Wageningen Food Safety Research (WFSR) onderzoekt hoe Explainable AI meer inzicht kan gev...