Voedselveiligheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Elektrificeer uw bedrijf met thermische opslag

Met ENERGYNEST kan uw bedrijf opgewekte elektriciteit, restwarmte of overtollige stoom opslaan en op een later moment als warmte gebruiken. Precies wanneer u het nodig heeft. Een oplossing op maat voor gebruik in de voed..

Lees meer

Belgen klagen massaal over voedselveiligheid

25 maart 2025

Het Belgische voedselagentschap FAVV kreeg vorig jaar meer meldingen van consumenten dan ooit. In totaal kwamen er 5222 klachten binnen bij het Meldpunt voor de Consument, een stijging van 7% ten opzichte van 2023. Dat k...

Groei biologisch voedsel stokt; vijf kansen voor de keten

24 maart 2025

Biologisch groeit, maar nog niet snel genoeg. Supermarkten zetten flinke stappen, terwijl boeren, producenten en overheid zoeken naar hun rol in de versnelling. KPMG sprak met ruim dertig spelers uit de keten en benoemt ...

The Future of Food 2025

17 maart 2025

Ons voedsel doet veel méér doet dan alleen voeden. Hoe we het produceren, verdelen en consumeren bepaalt de toekomst van onze planeet, onze cultuur en onze gezondheid. Hoe? Dat vind je terug in het meer dan 300 pagina's ...

Voedselketen kwetsbaar door schimmeltoxines

12 maart 2025

Door de opwarming van het klimaat neemt de blootstelling aan schadelijke mycotoxines toe. Dat blijkt uit een briefing van het Europees Milieuagentschap (EEA). Deze toxines, geproduceerd door schimmels op onder meer grane...

Duurzaam verpakken: Uitdagingen, kansen en frustraties

10 maart 2025

Verpakken moet duurzamer. Daar is iedereen het over eens. Maar hoe? Bedrijven moeten hun processen en producten afstemmen op de evoluerende regelgeving, waaronder de nieuwe Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). ...

Hoe Explainable AI voedselveiligheid verbetert

26 februari 2025

Kunstmatige intelligentie speelt een steeds grotere rol in voedselveiligheid, maar de werking ervan blijft vaak een ‘zwarte doos’. Wageningen Food Safety Research (WFSR) onderzoekt hoe Explainable AI meer inzicht kan gev...

Diergeneesmiddelen in voeding: nauwelijks overtredingen

25 februari 2025

De naleving van de wettelijke limieten voor diergeneesmiddelen in voedsel blijft hoog. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) over de aanwezigheid van farmacologisc...

‘Bio, onbespoten schil’ vergroot keuze voor biologisch

17 februari 2025

Bijna een derde (28%) van de online Jumbo-klanten klikt vaker op een biologisch product wanneer de zin ‘Bio, onbespoten schil’ onder het product wordt weergegeven. Van deze groep kiest 10% uiteindelijk voor de biologisch...

Handelsbeperkingen na MKZ-uitbraak raken varkenssector

14 februari 2025

De varkensprijzen in Europa begonnen het jaar met een daling. De uitbraak van mond-en-klauwzeer (MKZ) in Duitsland verstoorde de markt en leidde tot handelsbeperkingen. De vraag is of dit een tijdelijke schok is of het b...

Duurzaam ondernemen met slimme smeertechnologie

10 februari 2025

Slimme smeertechnologie is onmisbaar voor duurzaam ondernemen, vooral in sectoren waar betrouwbaarheid en efficiëntie van machines essentieel zijn. Voedselveilige smeermiddelen spelen hierbij een sleutelrol. Ze verminder...

JacKit: een revolutie in efficiëntie en procesoptimalisatie

10 februari 2025

Na een jaar intensief testen en doorontwikkelen, introduceert Jackit zijn nieuwe JacKit-productlijn. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie en legt de focus op hoogwaardige oplossingen. De ...

Column Gerard Kramer: Wake-upcall

10 februari 2025

Vanaf 1 januari 2026 wordt de nieuwe allergenenwetgeving van kracht, dat zal niemand in de voedingsindustrie zijn ontgaan. Het uitgangspunt is simpel: waar bedrijven vroeger konden volstaan met een algemeen ‘kan bevatten...

Nieuw trademark voor gluten-vrije producten

04 februari 2025

Beyond Celiac, de grootste gluten-vrije organisatie in de VS, heeft een nieuw geregistreerd handelsmerk onthuld. Dit volgt op de release van Issue 4 van de BRCGS-standaard, waarbij het "Gluten-Free Certification Program"...

Waterlinzen officieel erkend als voedingsmiddel in de EU

04 februari 2025

Waterlinzen, beter bekend als eendenkroos, zijn door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) officieel goedgekeurd voor consumptie binnen de EU. Deze goedkeuring markeert bijna tien jaar aan onderzoek door W...

PAN lanceert PesticidenEetwijzer: Citrusfruit meest vervuild

23 januari 2025

De nieuwe PesticidenEetwijzer van PAN-NL laat zien welke groente- en fruitsoorten de meeste pesticiden bevatten. Uit de analyse van duizenden metingen door de NVWA blijkt dat citrusfruit het meest vervuild is, terwijl ki...