Voedselveiligheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

WUR ontdekt 20 onbekende illegale stoffen bij voedings-supplementen

Ook voedingssupplementen worden gecontroleerd op de aanwezigheid van onbekende verboden stoffen. Wageningen Food Safety Research is onlangs 20 onbekende illegale stoffen op het spoor gekomen, dankzij het toepassen v..

Lees meer

Zweistra op weg naar een clean label

13 september 2021

Slagerij Zweistra test een heel nieuwe vegan-blend voor zijn productengamma. Net als veel andere voedingsmiddelenproducenten wil hij een clean label voor zijn producten. Natuurlijke hulpstoffen kunnen daaraan een belangr...

Mindyourmeat; nieuwe lijn van 'de nieuwe slager'

13 september 2021

Op 4 oktober start Leo van Etten, eigenaar van ‘De Nieuwe Slager’, een nieuw bedrijf gespecialiseerd in vleesvervangers voor chefs en slagers. Pieter de Ruijter, commercieel manager DEGENS (de slagerstak van SOLINA-GROUP...

Desinfectie effectief tegen álle micro-organismen

13 september 2021

Het Nocotech desinfectiesysteem is wereldwijd succesvol. In tandartspraktijken, ziekenhuizen en zelfs in bioscopen. Een natuurlijk in de voedingsindustrie. In Nederland vooral toegepast in de vis- en vleesbranche, en ste...

Luchtdeuren Prodoor beter voor milieu en budget

13 september 2021

Het aanbrengen van luchtdeuren in de panden van Hanos levert het bedrijf veel voordelen op. Niet alleen blijven de verschillende productie- en klantruimtes op de juiste temperatuur. Ook zorgen de luchtscheidingen voor 50...

Het is spitsuur in eiwitland

13 september 2021

Het kan niemand ontgaan zijn: eiwitten staan, zonder overdrijving, in het middelpunt van de belangstelling. Geen wonder, ook: de wereldbevolking groeit, op veel plekken neemt de welvaart toe, wat gepaard gaat met meer vl...

LTO: Nederlander wil meer betalen voor duurzamer voedsel

12 augustus 2021

Driekwart van de Nederlanders vindt dat ze duurzaam leven, bijvoorbeeld omdat ze afval scheiden, de verwarming lager zetten of korter douchen. Minder of geen vlees eten wordt gezien als een van de grootste impacts op het...

Bacteriën opsporen met slimme sensoren

13 juli 2021

Maastricht Universiteit heeft samen met de Belgische universiteiten van Leuven en Hasselt een sensortechnologie ontwikkeld waarmee je schadelijke bacteriën ter plekke kan opsporen tijdens het productieproces. Onderzoeker...

EU-gedragscode voor verantwoorde voedselproductie

06 juli 2021

Op maandag 5 juli 2021 is de EU-gedragscode voor verantwoorde voedselproductie ondertekend door 65 pioniersbedrijven en -verenigingen. Deze gedragscode vormt een essentieel onderdeel van de inspanningen van de EU om gezo...

Poster Vlees, Vis en AGF

02 juli 2021

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in...

Clean label: geen zuivere koffie

01 juli 2021

Een waarschuwing voor álle producenten die druk bezig zijn met het ‘clean label’ maken van hun voedingsproducten. Levensmiddelenadditieven die niet zijn goedgekeurd mogen niet in de handel worden gebracht én niet in leve...

Nieuw plantaardig vet verbetert producten

23 juni 2021

Olijfolie en andere onverzadigde vetten zijn vloeibaar, maar KU Leuven-onderzoekers hebben nu een onverzadigd vet ontwikkeld dat toch vast blijft bij kamertemperatuur. Hun product Sterolife kan voedingsbedrijven helpen o...

Bouw een pand in 1 keer goed!

14 juni 2021

Wie wil (ver)bouwen in de food krijgt te maken met vele wensen en nog meer eisen; van opdrachtgevers en overheden via wet- en regelgeving; rondom energiebesparing, duurzaamheid en voedselveiligheid. Wat zijn de trends, w...

Intrigerend

14 juni 2021

Ik praat veel over voedselveiligheid, dat zal niemand verbazen. En ik praat veel over testen in verband met voedselveiligheid. Ook niet heel vreemd. In die gesprekken valt me wat op: het verschil in benadering van dit on...

Webinar Allergenen management 10 juni

08 juni 2021

Op donderdagmiddag 10 juni organiseert Normec Foodcare een webinar over allergenenmanagement. De specialist allergenen van Normec Foodcare behandelt uitgangspunten en randvoorwaarden die belangrijk zijn bij het toepassen...

Vervolgonderzoek naar effecten microplastics van start

04 juni 2021

Op 3 en 4 juni ging het nieuwe MOMENTUM consortium officieel van start. Deze start begint met een tweedaagse online kick-off bijeenkomst. Tijdens het aanbieden van de kennisagenda Microplastics en Gezondheid afgelopen...