GS1 DatakwaliTijd 2.0: harde consequenties

Na veelvuldig aansporen is voor zo’n vijftig leveranciers uit de levensmiddelen- en drogisterijsector het doek gevallen in GS1 Data Source. Het zijn de eerste bedrijven die worden afgesloten van de database omdat ze niet..

Lees meer

GS1 DatakwaliTijd 2.0: harde consequenties

18 September 2018

Na veelvuldig aansporen is voor zo’n vijftig leveranciers uit de levensmiddelen- en drogisterijsector het doek gevallen in GS1 Data Source. Het zijn de eerste bedrijven die worden afgesloten van de database omdat ze niet...

Datakwalitijd 2.0: Consequenties voor leveranciers

12 June 2018

De bedrijven in het GS1 bestuur zijn duidelijk: er is onbegrip over de trage progressie van het DatakwaliTijd 2.0 programma. Het slagen daarvan is immers een belang van retail en industrie samen. De consequenties van het...

Traceren op basis van blockchain

08 May 2018

Bureau Veritas lanceert Origin, een traceerlabel van het volledige traject dat door voedingsmiddelen wordt afgelegd; van de boerderij tot het bord. Deze oplossing werd op 5 maart 2018 in Tokio gepresenteerd aan een inter...

Productie automatisering bij Zwanenberg Oss

08 May 2018

Na de overname van de Unilever fabriek in Oss door Zwanenberg Food Group, was er behoefte aan nieuwe automatisering. Het huidige systeem van Unilever dient op korte termijn vervangen te worden. Door de goede ervaringen o...

Slimme kwaliteitsmanagers kiezen voor automatisering

11 December 2017

Bedrijven vervangen papierwerk massaal door online systemen. Automatisering leeft als nooit tevoren. Toch heeft de kwaliteitstak van de voedingsindustrie lange tijd achter de feiten aangelopen. Daar komt nu verandering i...

FuiteVeal, automatisering is niet moeilijk

14 November 2017

De familie Fuite, die al 110 jaar een mengvoeder- en melkfabriek in Genemuiden en Kampen runt, is onder de naam FuiteVeal een eigen slachterij gestart. De locatie in Almere is recentelijk uitgerust met het automatisering...

Huzarenstukje Ameco geklaard

14 November 2017

Het ambitieuze doel van Ameco was in 13 maanden een heel nieuwe slachterij neerzetten. In mei dit jaar was de staalconstructie op bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn voor 95% gereed. Half oktober was alles klaar en...

Smart Industry biedt volop kansen

14 November 2017

Producten op maat maken tegen lagere kosten met een hogere kwaliteit; dat wil iedereen. Uit cijfers blijkt dat de voedingsindustrie fors investeert in de technologieën die dat mogelijk maken, zoals big data processing, b...

Blockchain in de foodsector

14 November 2017

De term blockchain zoemt rond in de voedingsindustrie. Enthousiastelingen menen dat het de potentie heeft om de sector radicaal te veranderen. Grote partijen investeren dan ook flink in de techniek, maar voorlopig wordt ...

Slimme robots op de werkvloer

11 October 2016

Big Data, Smart Industry, IoT, Cloud robotics, virtual en augmented reality; het is geen science fiction meer. Om het allemaal niet ingewikkelder te maken dan nodig, gaat dit verhaal ‘gewoon’ over de trends en ontwikkeli...

Altijd en overal de juiste informatie

13 September 2016

Je waant je er Sjakie in de Chocoladefabriek: grote ketels vloeibare chocolade, bonbons worden voorzien van nootjes, chocoladeflikken mooi gedecoreerd en verpakt. De enorme verscheidenheid ambachtelijke producten van Van...

Big Data

12 April 2016

BigData: iedereen heeft het erover en ziet het belang er van in, maar hoe pak je dat aan? Hoe moet je hier mee omgaan? Samenwerken, nog zo’n toverwoord. Het is broodnodig, op vele vlakken. Maar met wie wil je, of durf je...

Smart Industry: Eat or be (b)eaten!

13 October 2015

De niet te stuiten opmars van digitalisering in combinatie met nieuwe ontwikkelingen gaat de wereldeconomie in de komende tien jaar ingrijpend veranderen. Deze ontwikkeling leidt ook in Nederland tot een nieuwe industrië...

Nieuwe locatie Hutten en Zonen

12 May 2015

Hutten en Zonen wilde de modernste en duurzaamste runderslachterij en vleesverwerker van Europa worden. Begin maart opende het bedrijf haar nieuwe productielocatie in Heeten. Mede-eigenaar Vincent Hutten vertrouwde de au...

Gebruiksvriendelijke automatisering

09 September 2014

ReflexSystems biedt al ruim 20 jaar automatiseringsoplossingen voor de foodindustrie. Halverwege de jaren 90 is ReflexSystems ontstaan door het samengaan van 2 bedrijven die hun sporen in de foodindustrie ruimschoots heb...