AUTOMATISERING
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Food Tech Event op 14 en 15 mei 2025

Het Food Tech Event op 14 en 15 mei in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch is dé one-stop-shop vakbeurs voor voedselproductie en -verwerking. Hier vinden bezoekers alles voor hun verwerkings- en productieomgeving in de ..

Lees meer

AI in Food Next Level: “You win. Or you learn”

10 februari 2025

Onder het thema ‘AI in Food Next Level’, georganiseerd door Foodindustrie Experts, namen vier prominente sprekers het publiek mee in de kansen en uitdagingen van AI. De foodondernemers kwamen uit alle hoeken van het land...

AI geeft boost aan ijsjesproductie van Unilever

30 januari 2025

Met 35 fabrieken en zo’n 3 miljoen vriezers wereldwijd heeft Unilever een forse ijsproductieketen. Het weer speelt daarin een cruciale rol. In een Europese zomermaand kan een temperatuurstijging van slechts 1°C al een fl...

Efficiënt produceren met MES-technologie

28 januari 2025

De voedingsindustrie staat voor grote uitdagingen. Efficiënter werken is niet langer een optie, maar een noodzaak. Een Manufacturing Execution System (MES) kan dan het verschil maken. De voedingsindustrie staat voor g...

The Future of Food 2025

27 januari 2025

We weten allemaal dat ons voedsel veel méér doet dan alleen voeden. Het heeft een enorme impact op vele gebieden. Hoe gaat de manier waarop we het produceren, verdelen en consumeren de toekomst van onze planeet vormgeven...

Compacte traysealer voor Slagerij Markus

21 januari 2025

Slagerij Markus verpakt ambachtelijke producten efficiënt met de compacte T 255 traysealer van MULTIVAC. Met deze draaitafel traysealer kunnen vleesspecialiteiten, kant-en-klaarmaaltijden en zelfs soepen snel en eenvoudi...

AI en microbiologie versterken aardappelteelt

10 januari 2025

Hoe zorg je ervoor dat pootaardappelen maximaal presteren? Onderzoekers uit Nederland hebben een opmerkelijke stap gezet in het beantwoorden van deze vraag. Met een combinatie van kunstmatige intelligentie (AI) en microb...

Rem arbeidsmigratie: uitdagingen voor voedingsbedrijven

08 januari 2025

Na extreme prijsstijgingen lijkt de rust in de foodsector terug, maar groei blijft uit. De sector kampt met een afgenomen vraag, grillige grondstoffenaanvoer en personeelstekorten. Deze structurele problemen beïnvloeden ...

De nieuwe detacheerder voor inkoop binnen FMCG

06 januari 2025

Katakle detacheert inkooptrainees en ervaren inkopers voor de food- en maakindustrie. Onze professionals, opgeleid via de Katakle Academie, bieden flexibele ondersteuning en maken impact vanaf dag één.  Katakle: ...

24/7 Grip op je productieproces met myMULTIVAC

10 december 2024

Met myMULTIVAC krijg je via één login toegang tot je volledige productielijn, altijd en overal. Dit platform biedt inzicht, beheer, bestelmogelijkheden en ordertracking in realtime. Smart Services voor optimalisatie ...

Ine van der Fels-Klerx: Slim monitoren voor voedselveiligheid

25 november 2024

De drieslag ‘prof.dr.ir.’ maakt meteen duidelijk dat Ine van der Fels-Klerx (lang!) heeft doorgeleerd. Wie echter een stoffige professor verwacht aan de andere kant van de gesprekstafel, komt bedrogen uit, want Van der F...

Hela Thissen kiest voor data-gedreven productie

25 november 2024

Hela Thissen zet in 2025 nóg meer in op gezondheid en duurzaamheid. Ook is er toenemende aandacht voor efficiënter voorraadbeheer en productiemanagement. De Venlose producent van sauzen en dressings gaat de bedrijfsproce...

Slimme koppeling GS1 maakt Nutri-Score toegankelijker

20 november 2024

Sinds januari 2024 kunnen Nederlandse voedingsbedrijven de Nutri-Score toevoegen aan hun verpakkingen. Dit voedselkeuzelogo moet consumenten helpen bij gezondere keuzes, terwijl het producenten stimuleert hun producten t...

2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenindustrie

20 november 2024

2025 wordt een transformatief jaar voor de voedings- en drankensector. Versterk je bedrijfsstrategie en behaal een blijvend concurrentievoordeel met deze praktische gids over de grootste uitdagingen en kansen van 2025.  ...

MES snijdt aan alle kanten van uw productieproces

19 november 2024

Een Manufacturing Execution System (MES) is een digitaal systeem dat onder andere in de voedingsmiddelenindustrie gebruikt wordt om de productieplanning en –uitvoering te optimaliseren. MES is de brug tussen het hogere p...

Nieuwe Ant-nose sensor voorkomt voedselbederf snel en slim

22 oktober 2024

Een nieuwe ontwikkeling binnen de sensorwereld, de Ant-nose, biedt interessante mogelijkheden voor de voedingsindustrie. Deze elektronische neus werkt met een enkele antenne en maakt gebruik van grafeenoxide om geuren, o...