Automatisering
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Robotisering, digitalisering en automatisering in de voedingsindustrie

De voedingsindustrie kampt met de nodige uitdagingen: het verminderen van de CO2-uitstoot, een tekort aan grondstoffen en hulpbronnen, snel veranderende consumententrends en gebrek aan (geschoold) personeel, om er maar e..

Lees meer

Chris Hogeslag Foodgroup klaar voor de toekomst!

11 December 2019

Chris Hogeslag Foodgroup is een vleesverwerkend bedrijf met als specialiteit rosé kalfsvlees. Chris Hogeslag Foodgroup levert een constante kwaliteit aan zowel binnenlandse als buitenlandse partners. Ze hebben ruim vijft...

Trommelmotoren Interrol krijgen EHEDG certificering

05 December 2019

De European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) heeft het huidige Interroll trommelmotorplatform na uitgebreide tests gecertificeerd voor hygiënische industriële toepassingen. Deze officiële bevestiging biedt...

Paneermeelproductie geperfectioneerd

07 October 2019

Het hele proces van paneermeelproductie bij De Korrel Beheer in Barneveld - van het mengen tot en met het afvullen van de verpakkingen - verloopt zonder mensenhand. Snel én nauwkeurig. Penko in Ede combineert die eigensc...

Cruciaal is: welke machine past bij je onderneming?

07 October 2019

“Wil een klant een worstje van 350 in plaats van 300 gram? Maken we voor je. Met meer mosterd erin? Geen probleem! Lange rib in tweeën in een krat, of liever in drieën? Zegt u het maar. Ik kan moeilijk nee zeggen. Ik vin...

Volg de verpakking, ken ieder detail

07 October 2019

Bij Kolkman Verpakkingen Hedel weet je op elk moment waar een verpakking zich bevindt, waarvan deze is gemaakt en waar deze wordt afgeleverd. Een geautomatiseerd proces waarmee het bedrijf voldoet aan de gestelde kwalite...

Smart, smart, smart

07 October 2019

‘Smart’; dat klinkt misschien lekker toekomstgericht en trendy, maar het is een draak met vele koppen. De gevolgen ervan kunnen we bij lange na niet overzien.  Digitaal transformeren doe je niet in één dag, maar het g...

TED’S vertaalt ambacht naar fabriek

07 October 2019

Het assortiment bij TED’S Food Factory wordt veelal samen met de klant ontwikkeld. Ook voor hun machinepark vroeg het bedrijf om maatwerk. Zo werd voor de weeg-en etiketteermachines een fullservicecontract met Espera afg...

Smart converseren

07 October 2019

Soms denk ik wel eens, ‘ik had een vak moeten leren’. Een beroep wat je kunt automatiseren. Zodat ik me bezig kan houden met de grote (creatieve) lijnen en de routine kan overlaten aan een robot. Ik vind het namelijk hee...

De ESPERA NOVA ES-R

30 September 2019

Dit jaar, op de IFFA, werd de ESPERA NOVA ES-R weeg- en uitprijsmachine onderscheiden met de Meat Technology Award in de categorie Digitalisering en Automatisering. Vooral de uitstekende digitale functies, zoals de slimm...

Retail meets foodindustrie

25 September 2019

Meet & Greet met Alibaba Group en Hoogvliet. Wil je weten hoe je relevant blijft als bedrijf in een veranderende keten? Ben je ondernemer/beslisser van een foodproducerend bedrijf? Laat je 7 november 2...

Mens en robot werken samen in de voedselverwerking

19 September 2019

Op dinsdag 1 oktober 2019 wordt het field lab Smart Food Processing geopend bij Food Tech Park in Helmond. Het field lab is specifiek gericht op voedselverwerkende bedrijven en heeft als doel ondernemers bekend te maken ...

Regie over alles wat je eet in één app

15 August 2019

Foodned wil de regie van verschillende bedrijven, diensten en applicaties samenbrengen in één app. In deze app verzamel je al je eetmomenten en hiermee brengt de app je voeding in kaart. De app bedient de consument met v...

Producent wil korte route naar consument

01 July 2019

Uit consumentenonderzoek van ABN AMRO blijkt dat drie op de tien consumenten bereid zijn om voedingsmiddelen rechtstreeks bij producenten te bestellen. Maar liefst de helft van de consumenten overweegt dit te doen als de...

Bacteriën opsporen via biosensoren

24 May 2019

Maastricht University, de KULeuven en de Universiteit Hasselt hebben een sensortechnologie ontwikkeld die producten test op bacteriën. Via nieuwe biosensoren kunnen voedingsproducten op een goedkope en snelle manier tijd...

IFFA 2019 - Mix van traditie en hightech

10 May 2019

Zes dagen lang heeft IFFA - de nummer 1 beurs voor de vleesindustrie - laten zien hoe de sector zich kan voorbereiden op de toekomst. Van de slimme vleesfabriek, verpakkingstrends en voedselveiligheid, via clean labellin...