Automatisering

De opmars van Robotica en Smart Industry

De foodsector heeft, vergeleken met andere sectoren, nog steeds een relatief lage robotdichtheid. Maar er vindt een inhaalslag plaats. Bigdata-technologieën als data-analyse, data-mining en kunstmatige intelligentie zett..

Lees meer

Bacteriën opsporen via biosensoren

24 May 2019

Maastricht University, de KULeuven en de Universiteit Hasselt hebben een sensortechnologie ontwikkeld die producten test op bacteriën. Via nieuwe biosensoren kunnen voedingsproducten op een goedkope en snelle manier tijd...

IFFA 2019 - Mix van traditie en hightech

10 May 2019

Zes dagen lang heeft IFFA - de nummer 1 beurs voor de vleesindustrie - laten zien hoe de sector zich kan voorbereiden op de toekomst. Van de slimme vleesfabriek, verpakkingstrends en voedselveiligheid, via clean labellin...

Familiebedrijf kiest koers aan eettafel

09 April 2019

Zes jaar geleden ging Jos Looman (31) aan de slag bij Rundvlees & Co. Zodra de mogelijkheid zich aandiende, nam hij meer taken op zich. Inmiddels leidt hij de rundvleesgrossier. Met succes: Rundvlees & Co groeit flink en...

RBK Group op de IFFA

08 April 2019

RBK Food Projects laat op de IFFA de laatste ontwikkelingen op het gebied van bouwen volgens BREEAM zien en neemt u mee in de wereld van duurzaam ontwikkelen en bouwen. RBK Automatisering toont tijdens een live demonstra...

Zenuwstelsel van de vleesindustrie

08 April 2019

CSB-System presenteert op de IFFA oplossingen voor de digitalisering en automatisering van vleesfabrieken. ‘Alles wat de slimme vleesfabriek nodig heeft’ is de beknopte beschrijving van de beurspresentatie van CSB. Op de...

Spannende live-performances

08 April 2019

VEMAG presenteert de nieuwste innovaties en productieoplossingen voor de handel en industrie, gericht op automatisering en procesoptimalisatie. Bezoekers krijgen een onvergetelijke indruk: talrijke machines en aanbouwdel...

Van Uhm BV: Dealer Ferdinand Henneken

11 March 2019

Van Uhm BV & Habuba BV hebben de machines van Ferdinand Henneken GmbH toegevoegd aan hun assortiment. Ferdinand Henneken GmbH is in 1977 opgericht en gestart met het produceren van grote liggende tumbler systemen. Ann...

Foodservicekanaal VersTrade

04 February 2019

VersTrade, de online schakel tussen foodproducenten, van klein ambachtelijke producten tot grote merken, en de horeca- en speciaalzaken, is in twee jaar uitgegroeid tot een succesvol platform. Muhanad Alsalhi: “Samen ...

Manier van winkelen verandert enorm

04 February 2019

Een diverse groep mensen, telers en retailers, vlees-, vis- en agf-producenten, heeft zich aangemeld voor het eerste kennisevent van FoodIndustrie Experts, met als thema ‘Waar staat de retail over vijf jaar en hoe spring...

Groei vleesbranche stimuleert vraag naar machines

22 January 2019

De IFFA is 's werelds belangrijkste drijvende kracht voor de internationale vleesbranche. Van 4 tot 9 mei 2019 staan toekomstgerichte oplossingen voor het slachten, verwerken en verpakken van vlees centraal. De machinebo...

Heemskerk neemt 100e S-360 van Tramper

22 January 2019

Half december 2018 werd een nieuwe trayseallijn van het type S-360 in gebruik genomen bij Heemskerk fresh & easy in Rijnsburg. Een feestelijk moment, want voor Tramper Technology was dit de honderdste machine van dit typ...

Herkomst vlees nagaan via smartphone

22 January 2019

 Consumenten van Carrefour die ambachtelijk Belgisch varkensvlees kopen kunnen voortaan met een eenvoudige scan de herkomst van dit vlees nagaan, deze scan kunnen zij doen met een smartphone. Carrefour komt de consumente...

PHT zet Augmented Reality in

22 November 2018

PHT-Benelux laat zien hoe hygiëne volledig kan worden geïntegreerd in het operationele proces met behulp van innovatieve en hygiënische oplossingen van de merken ITEC Hygienetechnik en Foamico. PHT-Benelux biedt voor...

Data, inzicht en rendement

13 November 2018

Sinds 2015 is in IJsselstein een state of the art slachterij gevestigd. Westfort Vleesproducten bouwt met dit moderne bedrijf door op een lange geschiedenis in varkensvlees. Met een toekomstvisie gericht op groei, rendem...

Labvlees: vlees uit een buisje

13 November 2018

Vijf jaar geleden gaf farmacoloog en hoogleraar in de vasculaire fysiologie Mark Post aan de Universiteit van Maastricht, in Londen met zijn team als eerste een praktische demonstratie van kweekvlees. De kosten: euro 250...