GS1 DatakwaliTijd 2.0: harde consequenties

Na veelvuldig aansporen is voor zo’n vijftig leveranciers uit de levensmiddelen- en drogisterijsector het doek gevallen in GS1 Data Source. Het zijn de eerste bedrijven die worden afgesloten van de database omdat ze niet..

Lees meer

GS1 DatakwaliTijd 2.0: harde consequenties

18 September 2018

Na veelvuldig aansporen is voor zo’n vijftig leveranciers uit de levensmiddelen- en drogisterijsector het doek gevallen in GS1 Data Source. Het zijn de eerste bedrijven die worden afgesloten van de database omdat ze niet...

Strategische alliantie Carrefour en Google

09 July 2018

Carrefour en Google hebben een strategisch alliantie ondertekent die stoelt op 3 pijlers: de beschikbaarheid van het Carrefour gamma op de nieuwe Google Shopping site en de Google Assistant in Frankrijk, de oprichting va...

Traceren op basis van blockchain

08 May 2018

Bureau Veritas lanceert Origin, een traceerlabel van het volledige traject dat door voedingsmiddelen wordt afgelegd; van de boerderij tot het bord. Deze oplossing werd op 5 maart 2018 in Tokio gepresenteerd aan een inter...

Eerste grondstoffen transactie via de blockchain

09 January 2018

ABN AMRO, Louis Dreyfus Company (LDC), Shandong Bohi Industry Co. Ltd (Bohi), ING en Société Générale hebben met succes de eerste volledige grondstoffentransactie via een blockchain-platform afgerond. Door het blockchain...

Blockchain; Een kans voor de gehele voedselwaardeketen

11 December 2017

Bedrijven die succesvol willen blijven in de toekomst, moeten opties voor deelname aan initiatieven van de blockchain verkennen. Om zo kosten te verlagen, efficiënte te verhogen en de mogelijkheden te verkennen voor het ...

Smart Industry biedt volop kansen

14 November 2017

Producten op maat maken tegen lagere kosten met een hogere kwaliteit; dat wil iedereen. Uit cijfers blijkt dat de voedingsindustrie fors investeert in de technologieën die dat mogelijk maken, zoals big data processing, b...

Blockchain in de foodsector

14 November 2017

De term blockchain zoemt rond in de voedingsindustrie. Enthousiastelingen menen dat het de potentie heeft om de sector radicaal te veranderen. Grote partijen investeren dan ook flink in de techniek, maar voorlopig wordt ...

Hebben wij jou gezien of gemist op de Anuga Food Fair?

10 October 2017

Wij zijn inmiddels weer bekomen van de grootste foodbeurs van Europa, oftewel Anuga Food Fair. We hebben met veel mensen kennis gemaakt en informatie uitgewisseld. Misschien zat jij daar ook wel bij en heb je onze eerste...

'Alle stakeholders 24/7 in control'

10 October 2017

Als voedingsmiddelenproducent weet je met Kleendesk in één oogopslag hoe je er op het gebied van hygiëne op dat moment voor staat. Het online platform meldt realtime storingen, microbiologische cijfers, chemieverbruik, e...

10 tips voor een digitaal veiliger bedrijf

11 September 2017

De digitalisering loopt op rolletjes, elk bedrijf is tegenwoordig afhankelijk van ICT. Je hebt een website, e-mailt constant en betalingen gaan alleen nog maar online. Misbruik van online diensten en digitale netwerken i...

Digitale inhaalslag in aantocht

11 September 2017

De online verkoop van food blijft vooralsnog achter bij andere branches. Maar een omslag is slechts een kwestie van tijd, meent Jean-Marc Dagevos van 4Food Software. We spraken hem over digitale ontwikkelingen in de food...

'Juiste productdata essentieel voor klanten'

10 July 2017

Albert Heijn is een groot voorstander en ondersteuner van het programma DatakwaliTijd 2.0 van GS1 en eist van zijn leveranciers dat zij voldoen aan de voorwaarden die in dat programma worden gesteld. Alleen dan kunnen re...

QiSOFT introduceert digital signature

09 May 2017

In de volgende release van het QIS introduceert QiSOFT de ‘digitale handtekening’, waarmee het inzicht in productieprocessen verder wordt geformaliseerd. Met de digitale handtekening wordt vastgelegd welke gebruiker de g...

Personalised nutrition

07 February 2017

Gezondheid is naast duurzaamheid een van de belangrijkste thema’s in de voedingsbranche. “Een maatschappij waarin elk individu bewuste keuzes kan en wil maken om een eetpatroon te volgen dat precies aansluit bij wat hij ...

Bizerba helpt met procesoptimalisatie

10 January 2017

Veel bedrijven werken momenteel aan procesverbeteringen. Verhoging van leveringsbetrouwbaarheid, klanttevredenheid en verbeteren van efficiëntie zijn de meest gehoorde argumenten. Bizerba helpt industriële voedingsbedrij...