Digitalisering
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Webinar: AI & Food – in 60 minuten klaar voor de toekomst

Verspil geen tijd met algemene raad, maar ervaar in de praktijk hoe AI in de foodindustrie échte integrale bedrijfsplanning realiseert. Op 4 april 2025 organiseert REMIRA een gratis Webinar AI & Food. In slechts 60 minut..

Lees meer

Media sturen ons eetgedrag meer dan we denken

04 maart 2025

Tv-reclames, social media en marketingcampagnes hebben een grote invloed op wat we eten en hoe we over voeding denken. Vooral kinderen en kwetsbare groepen worden dagelijks overspoeld met boodschappen over eten en drinke...

Hoe Explainable AI voedselveiligheid verbetert

26 februari 2025

Kunstmatige intelligentie speelt een steeds grotere rol in voedselveiligheid, maar de werking ervan blijft vaak een ‘zwarte doos’. Wageningen Food Safety Research (WFSR) onderzoekt hoe Explainable AI meer inzicht kan gev...

Food Tech Event op 14 en 15 mei 2025

10 februari 2025

Het Food Tech Event op 14 en 15 mei in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch is dé one-stop-shop vakbeurs voor voedselproductie en -verwerking. Hier vinden bezoekers alles voor hun verwerkings- en productieomgeving in de ...

AI in Food Next Level: “You win. Or you learn”

10 februari 2025

Onder het thema ‘AI in Food Next Level’, georganiseerd door Foodindustrie Experts, namen vier prominente sprekers het publiek mee in de kansen en uitdagingen van AI. De foodondernemers kwamen uit alle hoeken van het land...

The Future of Food 2025

27 januari 2025

We weten allemaal dat ons voedsel veel méér doet dan alleen voeden. Het heeft een enorme impact op vele gebieden. Hoe gaat de manier waarop we het produceren, verdelen en consumeren de toekomst van onze planeet vormgeven...

Rem arbeidsmigratie: uitdagingen voor voedingsbedrijven

08 januari 2025

Na extreme prijsstijgingen lijkt de rust in de foodsector terug, maar groei blijft uit. De sector kampt met een afgenomen vraag, grillige grondstoffenaanvoer en personeelstekorten. Deze structurele problemen beïnvloeden ...

De nieuwe detacheerder voor inkoop binnen FMCG

06 januari 2025

Katakle detacheert inkooptrainees en ervaren inkopers voor de food- en maakindustrie. Onze professionals, opgeleid via de Katakle Academie, bieden flexibele ondersteuning en maken impact vanaf dag één.  Katakle: ...

24/7 Grip op je productieproces met myMULTIVAC

10 december 2024

Met myMULTIVAC krijg je via één login toegang tot je volledige productielijn, altijd en overal. Dit platform biedt inzicht, beheer, bestelmogelijkheden en ordertracking in realtime. Smart Services voor optimalisatie ...

2025 Trendrapport voor de voedings- en drankenindustrie

20 november 2024

2025 wordt een transformatief jaar voor de voedings- en drankensector. Versterk je bedrijfsstrategie en behaal een blijvend concurrentievoordeel met deze praktische gids over de grootste uitdagingen en kansen van 2025.  ...

Nieuwe Ant-nose sensor voorkomt voedselbederf snel en slim

22 oktober 2024

Een nieuwe ontwikkeling binnen de sensorwereld, de Ant-nose, biedt interessante mogelijkheden voor de voedingsindustrie. Deze elektronische neus werkt met een enkele antenne en maakt gebruik van grafeenoxide om geuren, o...

Foodindustrie versnelt robotisering door arbeidsmarktkrapte

21 oktober 2024

De voortdurende krapte op de arbeidsmarkt dwingt de Nederlandse voedingsindustrie om versneld te investeren in robotisering. Deze technologische vooruitgang is noodzakelijk om de productiviteit te verhogen en de concurre...

AI “next level” in Food en Retail

17 oktober 2024

Ben je DGA/beslisser bij een foodproducerend bedrijf? Kom op 7 november naar het jaarlijkse Retail meets Foodindustrie event van Foodindustrie Experts, waar topsprekers en trendwatchers je meenemen naar “the Future of Fo...

Online editie oktober 2024: Smart Food Manufacturing

14 oktober 2024

Lees en leer van het rondetafelgesprek met zes experts over de kansen en uitdagingen van smart food manufacturing. Trendwatcher Adjiedj Bakas deelt zijn unieke visie op hoe we naar voedsel kijken en wat...

Column Judith Witte: Happenteller

14 oktober 2024

Bzziep-bzziep doet mijn horloge. Ik werp een blik op het schermpje. Het getal 10.000 licht op. Waarschijnlijk gaat er ook bij jou nu een lichtje branden. (Ja, het is de stappenteller.) Mijn horloge is súpersmart. Hij ...

Wie vooruit wil, móet investeren: robotica en visiontechnologie

14 oktober 2024

De voedingsindustrie kampt met de nodige uitdagingen: een tekort aan grondstoffen en hulpbronnen, snel veranderende consumententrends, gebrek aan (geschoold) personeel, om er maar een paar te noemen. Wat is de rol van hi...