Food Matters Live komt naar Rotterdam
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Food Matters Live komt naar Rotterdam

  • 23 juni 2025

Voor het eerst in zijn bestaan strijkt het in de UK en Ierland zeer succesvolle ‘Food Matters Live’ neer op het Europese vasteland, nergens minder dan in Nederland; wereldwijd koploper in voedselverwerking, distributie en duurzame innovatie. Het evenement vindt plaats op 23 en 24 september 2025 in het Rotterdamse Ahoy Convention Centre.

Met meer dan 750 professionals en 100 toonaangevende sprekers richt Food Matters Live zich op het samenbrengen van R&D-, technische en innovatie-experts binnen de voedings-, dranken- en voedingssupplementenindustrie. “Dit evenement in Rotterdam brengt deze missie tot leven – met ongeëvenaarde toegang tot innovatie, inzichten en wereldwijde expertise”, aldus Briony Mansell-Lewis, Managing Director van Food Matters Live. De organisatie koos bewust voor Nederland, omdat dit land bekendstaat om zijn bloeiende voedselsector, vooruitstrevende mkb-bedrijven en sterke focus op onderzoek en ontwikkeling.

Het programma bestaat uit vier thematische pijlers:

  • The Tastes of Better: live demonstraties en proeverijen in volledig uitgeruste keukens, gericht op innovatieve ingrediënten
  • Insights and Trends: toekomstgerichte lezingen over duurzaamheid, ultra-bewerkte voeding en nieuwe productontwikkeling
  • The Future of Positive Nutrition: onderzoeksgerichte sessies over o.a. gezond ouder worden, vrouwenwelzijn en actieve leefstijl
  • The NPD Discovery Zone: praktische demo’s en inzichten rond herformulering en veranderende consumentenbehoeften

Tot de hoofdpartners behoren Ingredion, AAK, Tate & Lyle, Daabon en Agrana Fruit. Zij worden bijgestaan door deskundige bijdragen van onder meer Rousselot, Ulrick & Short, Enough, Besmoke, Arborea en Brightlands Nova Bite - elk verantwoordelijk voor gerichte sessies gebaseerd op diepgaande branchekennis en het presenteren van hun oplossingen en expertise op het gebied van productontwikkeling. De opzet in Rotterdam – met vier podia, op maat gemaakte één-op-één-ontmoetingen en exclusieve proeverijen – stimuleert waardevolle connecties en praktische ervaring met innovatieve oplossingen.

In combinatie met Gastvrij Rotterdam, de op één na grootste horecavakbeurs van Nederland, biedt het evenement extra netwerkkansen en inspiratie. “De toekomst van de voedingsindustrie hangt af van sectoroverschrijdende samenwerking. Die is nodig om succesvol te in te spelen op alle veranderende consumentenverwachtingen, onder meer rond duurzaamheid, gezondheid en betaalbaarheid,” aldus Mansell-Lewis. 

www.foodmatterslive.com

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2025