Vleesvervangers
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Fantastic new proteins …and where to find them…

De eiwittransitie is in volle gang. Productontwikkelaars en voedingstechnologen ontwikkelen innovatieve ingrediënten en duurzame producten: fantasie wordt werkelijkheid. Maar… hoe fantastisch zijn ze eigenlijk? Hoe zie j..

Lees meer

Geur en smaak optimaliseren van vleesvervangers

21 september 2022

De vraag naar vlees-, zuivel- en visvervangende producten groeit gestaag. Producenten investeren veel om hun aanbod te verbeteren. Hierbij zijn vooral geur en smaak een uitdaging, want plantaardige eiwitten uit bijvoorbe...

Poster Vlees, Vis, AGF en Zuivel

13 september 2022

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES, VIS, AGF en sinds 2022 ook de poster ZUIVEL. Op de posters vind je de structuur van de diverse verwerkende industrieën. Vanwege de grote vraag hebben we deze ...

Column Pieter Vos: Functioneel, snel, gemakkelijk

12 september 2022

Voedsel, water en lucht zijn primaire levensbehoeften; zonder kunnen we niet bestaan. Maar er is meer dan het functionele aspect, zeker bij voeding. We vieren geregeld de zintuigelijke, emotionele en culturele componente...

Column Jos Hugense: Nuchterheid

12 september 2022

De laatste maanden was er wat aarzeling in de overvloedige stroom van euforische berichten over groei en nóg grotere groei in de markt van vegetarische en veganistische producten. McDonalds nam in Amerika zijn vegetarisc...

Leren, innoveren en ontwikkelen voor een nieuwe markt

12 september 2022

GEA ondersteunt startups, ingrediëntenleveranciers en voedselverwerkende bedrijven bij het ontwikkelen, opschalen en produceren van de voedzame nieuwe voedingsmiddelen waarnaar consumenten op zoek zijn. Hoe doen ze dat? ...

Vleesvervangers coderen, etiketteren of inspecteren?

12 september 2022

‘Uw succes geeft ons plezier!’ Bij De Koningh zetten ze dan ook alles op alles om u verder te helpen. Met hun betrouwbare producten en optimale dienstverlening maken ze iedere dag het verschil. “Al ruim 50 jaar vertrouwe...

Mycoproteïne voor optimale textuur en smaak

12 september 2022

De huidige vleesvervangers gebruiken vooral plantaardige ingrediënten als basis, zoals soja, erwten of tarwe. De intrinsieke producteigenschappen, waaronder bijsmaken en specifieke textuur eigenschappen, vallen niet alti...

Vleesvervangers nu goedkoper dan vlees

15 augustus 2022

Vlees, zuivel, groente, fruit, brood, benzine… alles is duurder geworden door de inflatie en hoge grondstofprijzen. Alles, behalve vleesvervangers. Met de sterk toegenomen vleesprijzen zijn vleesvervangers opeens een goe...

Cosun opent Nutrition Center voor plantaardige voeding

22 juli 2022

Het Cosun Nutrition Center is 20 juli 2022 officieel van start gegaan als voedingswetenschappelijk kenniscentrum voor plantaardige voeding van Royal Cosun. Het Nutrition Center richt zich op alle plantaardige producten e...

Meatable onthult worst van gekweekt varkensvlees

21 juli 2022

Meatable heeft voor het eerst beelden onthuld van zijn varkensworst. De gecultiveerde worst is het eerste product van Meatable dat tot doel heeft echt vlees te creëren dat de groeiende honger van de planeet kan stillen z...

Mycorena en Tetra Pak werken aan alternatieve eiwitten

21 juni 2022

Tetra Pak werkt samen met Mycorena aan de bouw van een greenfield productiefaciliteit voor schimmelfermentatie naar alternatieve op eiwitten gebaseerde voedseltoepassingen. De nieuwe fabriek, gelegen in Falkenberg, Zwe...

WUR haalt duurzaam Rubisco-eiwit uit tomatenblad

20 juni 2022

Wageningse onderzoekers zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. De methode die ze hanteerden, lijkt op eerdere do...

Jongeren eten minder vlees als ze op zichzelf gaan wonen

07 juni 2022

Bepaalde levensgebeurtenissen kunnen er voor zorgen dat jongvolwassenen (18-35 jaar) minder vlees gaan eten. Vooral het verlaten van het ouderlijk huis om alleen of met huisgenoten te gaan wonen, kan volgens hen invloed ...

Ojah lanceert plantaardige varkenshaas

07 juni 2022

In het Gelderse Ochten, onder de rook van de Nederlandse Foodvalley, is er afgelopen drie jaar met veel toewijding gewerkt aan een plantaardige ‘varkenshaas’. Sander Meeuws – Product Ontwikkelaar bij Ojah: “We hebben ...

Vleesvervangers op basis van veldbonen uit Nederland

19 mei 2022

De meeste producenten van plantaardige vleesvervangers gebruiken uit Zuid- of Noord-Amerika geïmporteerde soja als proteïnebron. ME-AT the Alternative, een dochteronderneming van Vion, kiest als eerste bedrijf in de bran...