De toekomst van voedsel: trends en innovaties in 2025
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

The Future of Food 2025

  • 12 mei 2025
  • Door: Saskia Stender

Vóór ons voedsel op ons bordje ligt, is er heel wat aan vooraf gegaan. En die weg die het aflegt om óp dat bord te komen, verandert snel. Zet de Ozempicisering van de wereld door zodat niemand straks meer dik is? Heeft iedere stad zijn eigen voedselbos, of juist een voedselflat voor verticale landbouw? Maken we kweekvlees in onze eigen keukens? Je leest het in ‘The Future of FOOD’. 

‘The Future of FOOD’ is een geweldig boek voor íedereen die zich bezighoudt met (de toekomst van) voeding. Geschreven door Adjiedj Bakas (trendwatcher en futuroloog) en Judith Witte (journalist en hoofdredacteur vakblad Voedingsindustrie); experts op het snijvlak van voedsel, economie en innovatie.

Ons voedsel doet veel méér dan alleen voeden. Hoe we het produceren, verdelen en consumeren bepaalt de toekomst van onze planeet, onze cultuur en onze gezondheid. T Adjiedj Bakas en Judith Witte nemen je mee in de radicale transformaties die ons voedselsysteem te wachten staan, en schetsende belangrijkste innovaties, megatrends en scenario's voor de toekomst van de voedingsindustrie. 

Wat komt zoal aan bod?

  • De geschiedenis van ons voedsel: een fascinerende blik op de trends van het verleden en wat we daaruit kunnen leren.
  • Megatrends die van invloed zijn op onze voedselproductie en -consumptie: van klimaatverandering en politisering van voedsel, tot medicalisering en nieuwe businessmodellen.
  • Toekomstscenario’s: realistische en inspirerende verkenningen van wat de toekomst kan brengen.
  • Agenda voor de voedseltoekomst: concrete handvatten en tips om te floreren in een snel veranderende wereld.

Hoe bereid je je als ondernemer, overheid en consument voor op een compleet nieuw speelveld? De soms breed uiteenlopende visies op het voedsellandschap van vandaag en morgen, zijn nu gebundeld in één omslag. Het meer dan 300 pagina’s tellende The Future of FOOD’ biedt scherpe toekomstvoorspellingen, praktische handvatten voor bedrijven en scenario’s waarmee jouw bedrijf kan anticiperen op de veranderingen van morgen.

Over de auteurs

Adjiedj Bakas: Visionair trendwatcher en internationaal spreker, is wereldwijd bekend om zijn scherpe inzichten en vooruitstrevende visies. Als trendwatcher heeft hij een unieke gave om toekomstige ontwikkelingen te voorspellen en vertaalt hij mondiale trends naar praktische kansen voor bedrijven. Zijn expertise en enthousiasme prikkelen ondernemers om anders te denken en te innoveren.

Judith Witte: Hoofdredacteur van Vakblad Voedingsindustrie, combineert haar diepgaande kennis van de voedingsindustrie met haar jarenlange ervaring als journalist. Ze staat bekend om haar vermogen om complexe thema's toegankelijk en begrijpelijk te maken. Judith geeft een heldere, inhoudelijke en inspirerende stem aan de uitdagingen en kansen in de foodsector.

Lezen, herlezen en dan nóg een keer

Een blik op de toekomst;
dat wil je er keer op keer bijpakken!
Soms zó confronterend;
dat je het even weg moet leggen.
… Om het weer op te pakken;
voor de broodnodige verstrooiing.

Dit boek wil jij toch óók op je leestafel!

Met boekenlegger

Soms maken kleine extra’s het grote verschil. Bestelt u vijftig exemplaren of meer van The Future of FOOD? Dan voegen wij daar een boekenlegger aan toe in uw eigen huisstijl! Met uw logo, kleuren en uitstraling: alles afgestemd op uw merkidentiteit.

Het werkt eenvoudig: u levert uw wensen aan, wij verzorgen de rest. Zo zorgt u voor een geschenk dat niet alleen inspireert, maar keer op keer in beeld blijft. Wie wil er nu niet bij elke nieuwe bladzijde even onder de aandacht komen?

Prijs per stuk (€ 24,95 inclusief 9% btw)  

Wilt u 50 exemplaren of meer bestellen? 

Neem dan contact op met Saskia Stender.  

[email protected]

Bestel hem nu!

www.thefutureoffood.eu

Bron: ©vakblad Voedingsindustrie