De één produceert private label-zuivel in Nederland, de ander timmert aan de weg met plantaardige kaas in Scandinavië. Samen zetten Farm Dairy en PlanetDairy nu een volgende stap: een nieuwe melkblend waarin zuivel en plantaardig elkaar versterken.
De zuivelvernieuwers lanceren de nieuwe productlijn volgende week op de PLMA-beurs in Amsterdam. De melkdrank combineert zuivel met plantaardige ingrediënten en wordt geleverd in magere, halfvolle en volle varianten. Volgens CarbonCloud is de CO₂-uitstoot van het product minimaal 20% lager. De melkblend is bedoeld voor consumenten die duurzaamheid belangrijk vinden, maar geen concessies willen doen op smaak, voeding of prijs.
“Als een vertrouwde private label-zuivelpartner sinds bijna drie decennia zijn we verheugd om nieuwe kansen te verkennen in een dynamische sector met deze lancering,” zegt Arend Bouwer, Managing Director van Farm Dairy. PlanetDairy bracht eerder blended kaasproducten op de markt in de Nordics. “Na het succes en de learnings van onze blended cheese products in de Nordics, richten we ons nu op de grootste zuivelcategorie—melk,” aldus Jakob Skovgaard, Co-founder en CEO van PlanetDairy.
De bedrijven richten zich op ‘dairy lovers’ die milieubewust willen consumeren. “Door een retailprijs en smaak aan te bieden die vergelijkbaar zijn met traditionele zuivel, geloven we dat we een breder publiek kunnen aanspreken,” stelt Skovgaard. Hij benadrukt dat beide bedrijven werken aan vervolgstappen, waaronder yoghurt en desserts.
Bron: Farm Dairy