Wetgeving
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Zoeken naar de balans van de ingrediënten

Minder suiker, zout en vet - meer natuurlijke producten en ingrediënten. Minder vlees en andere dierlijke eiwitten - meer plantaardige alternatieven. Minder bestrijdingsmiddelen en CO2-uitstoot - meer aandacht voor de na..

Lees meer

Verwarring over BRC logo bij certificering

29 October 2019

Er heerst nogal verwarring over het gebruik van het juiste logo bij BRC8. Veel bedrijven hebben ofwel geen idee dat dit een issue is, of het is hen niet helder hoe hiermee om te gaan. Om de certificering te behalen, moet...

BoerBurgerBeweging wil wet Recht op Landbouw

17 October 2019

De politieke partij BoerBurgerBeweging wil dat Nederland een wet Recht op Landbouw krijgt. Deze wet moet het bestaansrecht van boeren en tuinders beter waarborgen en boeren beter beschermen. Wanneer BBB in maart 2021 in ...

DVAN Advocaten bestaat 20 jaar

07 October 2019

Al twee decennia adviseert en assisteert DVAN Advocaten vele bedrijven, ook in de voedingsindustrie, bij diverse juridische onderwerpen. Of het nou gaat om voedselveiligheid, recalls, overnames, relaties met leveranciers...

Europese Commissie : bereid je voor op de brexit

05 September 2019

Acht weken voordat het Verenigd Koninkrijk zich op 31 oktober 2019 uit de Europese Unie terugtrekt, herhaalt de Commissie in haar zesde mededeling over de voorbereidingen voor de brexit haar oproep tot alle belanghebbend...

BRC8 - Themabijeenkomst bij Cloetta Turnhout

02 September 2019

Sinds februari 2019 is de nieuwe BRC versie van kracht geworden: BRC 8. Vele bedrijven worstelen nog om de nieuwe eisen geïmplementeerd te krijgen. Hoe gaat de auditor dit beoordelen, is ons bedrijf wel voldoende voorber...

Kabinet laat keuze plantaardig voedsel aan burger

01 September 2019

Het kabinet streeft naar een goede en gezonde balans in de verhouding van dierlijke en plantaardige eiwitten in het eetpatroon van de consument, zonder de keuzevrijheid van de burger te beperken. Dat schrijft minister Sc...

Aandacht voor allergenen

07 May 2019

Voedselveiligheid gaat hand in hand met een juiste etikettering op verpakkingen. Maar bijna wekelijks is het raak: er zijn veel terugroepacties van producten vanwege de (mogelijke) aanwezigheid van niet-gedeclareerde all...

Verpakkingen en etiketten onder de loep

05 March 2019

Kort voor Kerst vorig jaar publiceerde de NVWA haar jaarplan 2019. De toezichthouder zet dit jaar vooral in op voedselveiligheid, misleiding en de juistheid van etikettering, met een focus op industriële bedrijven. De ha...

Halal producten exporteren

28 February 2019

De markt voor halalproducten groeit wereldwijd sterk. Als je halal producten wilt exporteren dan krijg je te maken met bepaalde certificeringseisen. Het kan zijn dat er handelingen of processen aangepast moeten worden bi...

Bezint eer ge begint!

04 February 2019

Steeds meer mensen zeggen dat ze het belangrijk vinden dat producten duurzaam, diervriendelijk en goed zijn voor het milieu. Bedrijven en fabrikanten willen met een keurmerk aan hun klanten laten zien dat ze aan die wens...

Wijziging NVWA-tarieven 2019

24 December 2018

De tarieven die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij bedrijven in rekening brengt voor keuringen, herinspecties, systeemtoezicht, certificering, monsterneming en -analyse wijzigen per 1 januari 2019. ...

Preventieakkoord ook voor levensmiddelen

03 December 2018

Het Nationaal Preventieakkoord, is door Marian Geluk ondertekend namens de Nederlandse levensmiddelenindustrie. De levensmiddelensector committeert zich met deze handtekening aan concrete maatregelen om minder calorieën ...

Consument de dupe

02 October 2018

Het CBL heeft op 2 oktober 2018 minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in een brandbrief opgeroepen om tegen uitbreiding van het wetsvoorstel over handelspraktijken te stemmen. Het oorspr...

Nieuwe EU-wetgeving voedselinformatie

14 August 2018

Vanaf 1 april 2020 is het noodzakelijk dat fabrikanten de herkomst van de ingrediënten van hun producten vermelden op het etiket, als het ingrediënt een andere herkomst heeft dan het product zelf.  De nieuwe vero...

Nieuwe editie van ISO 22000 uit!

09 July 2018

Met meer dan tweehonderd ziekten verspreidt via de voedselketen, is het duidelijk dat veilige en duurzame voedselproductie een van onze grootste uitdagingen is. Verdere globalisering van de handel in levensmiddelen compl...