Wetgeving
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

CSRD raakt steeds meer voedingsbedrijven

Nieuwe Europese richtlijnen dwingen grote bedrijven nog scherper hun duurzaamheidsrapportages op te stellen en te publiceren. Zijn deze in lijn met de Parijs klimaatakkoorden en gaan bedrijven met hun uitvoeringsagenda d..

Lees meer

99,6 procent slachterijen voldoet aan regelgeving

21 september 2022

"In 2021 heeft de NVWA liefst 88.000 inspecties uitgevoerd bij de Nederlandse slachterijen. Uit de nieuwe Naleefmonitor van de NVWA blijkt dat de bedrijven voor liefst 99,6% aan de wet- en regelgeving hebben voldaan. De ...

Sluiting slagerijen door hoge energieprijzen

20 september 2022

Bijna 75% van de bij Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) aangesloten slagers heeft last van extreem hoge energieprijzen, blijkt uit een ledenpeiling. Gezonde slagersbedrijven kunnen hierdoor hun bedrijfsvoering nauweli...

FWS wil zo snel mogelijk een brede suikertaks

26 augustus 2022

De frisse drankensector (FWS) doet aan het kabinet en de Tweede kamer de oproep om de verdubbeling van de verbruiksbelasting op frisdranken niet voor 2023 door te voeren, maar in plaats daarvan zo snel mogelijk een slimm...

Brexit Adjustment Reserve (BAR) opnieuw uitgesteld

22 augustus 2022

De Brexit Adjustment Reserve (BAR) is opnieuw uitgesteld. De precieze uitwerking en de voorwaarden van de BAR volgen nog. Het doel van deze regeling is om bedrijven die geraakt zijn door de Brexit te ondersteunen bij het...

Recordaantal bedrijfssluitingen in voedingsindustrie

16 augustus 2022

In de eerste helft van dit jaar sloten 310 bedrijven in de voedingsindustrie hun deuren. Sinds het CBS in 2007 startte met het meten van het aantal bedrijfsopheffingen was dit aantal nog nooit zo hoog. In de brood- en de...

Visserij krimpt tot 2030 met 10 tot 15 procent

16 augustus 2022

De kottervisserij bevindt zich in zwaar weer. Na twee moeilijke coronajaren, waarin de visserij is getroffen door dalende prijzen en omzetten, leiden hoge brandstofkosten in veel gevallen tot problemen. Ongeveer een derd...

UPDATE: Duurzame arbeid in vleessector

15 augustus 2022

In de zomer van 2021 zijn diverse gesprekken gevoerd met de toenmalige Ministers van LNV en SZW, vakbonden en de Dierenbescherming over de positie van werknemers in de vleessector. Deze gesprekken hebben geleid tot een i...

KIDV vergelijkt internationale weggooi-logo’s

03 augustus 2022

Het KIDV heeft een eerste vergelijking gemaakt van het gebruik van weggooi-logo’s op verpakkingen in verschillende Europese landen. KIDV publiceerde een overzicht hiervan, wat voor bedrijven duidelijk maakt welke logo’s ...

KIDV maakt verpakkingsrichtlijnen overzichtelijk

25 juli 2022

Uit het oogpunt van wetgeving en beleid voor verpakkingen komt er veel op het bedrijfsleven af. Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) publiceerde een tijdlijn, waarin veel van deze aspecten op een rij staan. Ook ...

Bedrijven voldoen niet aan duurzaamheidsregels EU

25 juli 2022

Ondanks de wetenschap dat grote beursgenoteerde bedrijven met meer dan 500 medewerkers vanaf 2024 in hun jaarverslag inzicht moeten geven in de impact van hun activiteiten op mens, milieu en samenleving, blijkt ook dit j...

Wijziging wetgeving houdbaarheid per 1 juli 2022

21 juni 2022

Per 1 juli verandert de wetgeving voor het vermelden van een houdbaarheidsdatum in Nederland. Dit kan gevolgen hebben voor de houdbaarheidsvermelding op je producten. Aanduiding THT of TGT In Nederland geldt qua we...

Bouwen en renoveren: Veiligheid boven alles

20 juni 2022

In de voedingsindustrie is er áltijd behoefte aan uitbreiding en renovatie. Voedselveiligheids- en duurzaamheidseisen worden strenger, wetgeving verandert. Heb je het over bouwen en verbouwen, dan ontkom je niet aan een ...

Akkoord tweejarig cao Nederlandse vleessector

30 mei 2022

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft een akkoord bereikt met de vakbonden voor een tweejarige cao voor de circa 10.000 werknemers in de Nederlandse vleessector. De lonen stijgen in deze periode met bij...

NVWA: Veel bedrijven voldoen niet aan allergeneneisen

25 mei 2022

De meeste bedrijven in retail, ambacht en horeca informeren klanten niet goed over welke allergenen in het voedsel of gerecht is verwerkt. Dat blijkt uit gegevens van de NVWA. De NVWA inspecteerde in 2021 ruim 5.000 bedr...

Inflatie verhindert verduurzaming foodsector

24 mei 2022

Voedingsbedrijven moeten de komende jaren vanwege wetgeving meer doen om arbeidsomstandigheden in internationale toeleverketens te verbeteren en milieuschade te beperken. Tegelijkertijd is er vanuit afnemers veel druk om...