Nieuw- en verbouw
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Duurzame ambities van Van Oers United

Cees van Diest, Facility en HSE manager bij Van Oers United wil vooral slímmer werken. Ronnie Schiltmans, directeur en eigenaar van Prodoor in Apeldoorn, wil dat ook. Samen zijn ze al een eind op weg als het gaat om het ..

Lees meer

Euro Caps bouwt derde fabriek in Rotterdam

30 januari 2020

De grootste wereldwijde producent van private label koffie capsules bouwt op industrieterrein Spaanse Polder te Rotterdam een splinternieuwe fabriek. De eerste paal gaat in april 2020 de grond in. Met deze nieuwbouw word...

Nieuwbouw DGS Haaksbergen is gestart

24 januari 2020

Na vijf jaar is DGS uit het bestaande pand gegroeid. Om deze reden heeft DGS besloten om aan de overkant van de straat een nieuwe productielocatie met kantoren te bouwen. “Iets meer dan vijf jaar geleden zijn we in Ha...

“Een pannenkoek van Jan is het lekkerste uit de pan”

11 november 2019

Wie kent ze niet, de pannenkoeken en poffertjes van Jan? Jan wordt gemaakt bij Cerelia, opgericht in 1974. Met meer dan 11 productielocaties is het nu Franse voormalige familiebedrijf uitgegroeid tot internationaal markt...

Jonge garde garandeert continuïteit bij Bessels

10 september 2019

Bessels architekten & ingenieurs bestaat in oktober 40 jaar. “Mijn ambitie is om nog jaren door te gaan”, zegt oprichter en eigenaar Herman Bessels, binnenkort 70 jaar. Maar dat doet hij niet alleen: per 1 september 2019...

Start bouw Sligro Maastricht

22 juli 2019

In Maastricht is Aan de Stegge Twello gestart met de bouw van een bezorgservice distributiecentrum voor groothandel Sligro. Na de succesvolle samenwerking bij de bouw van het bezorgservice distributiecentrum in Deventer ...

‘Technisch is (bijna) alles al mogelijk’

10 juni 2019

Prof.dr.ir Andy van den Dobbelsteen is sinds 10 jaar hoogleraar Climate Design & Sustainability bij de TU Delft. De leerstoel Climate Design & Sustainability zit dicht tegen de technische kant van bouwkunde aan. Zijn ond...

Over mannetjes, bevinkjes en scheuren

10 juni 2019

Ik was op een feestje van een vriendin. De kamer zat vol. Het gesprek ging over onze bouw-, verbouw- en renovatieperikelen. Een vrouw, ze woont in een oud huis, maakte zich zorgen. Ze vertelde over scheuren in de gevel d...

Bresc: In een dialoog ontstaat iets moois

10 juni 2019

Bresc ontpopte zich van lokale slakkenteler tot knoflook- en kruidenspecialist voor de Europese gastronomiemarkt. De aanhoudende groei van het bedrijf vereist keuzes in grondstoffen, productie, duurzaamheid én huisvestin...

Miljarden jaren aan gratis innovatie

10 juni 2019

Biomimicry (biomimics - van het Griekse 'bios' (leven) en 'mimesis' (imitatie) is de wetenschap die staat voor leren van de natuur. In Nederland nog een relatief onbekend begrip, in het buitenland volop omarmd. Grote, mo...

Nieuw bedrijfspand Kippie verbetert logistiek

10 juni 2019

Begin jaren ’90 startte de franchiseformule Kippie. Vanuit een hypermodern bedrijfspand worden de franchisenemers vanaf volgend jaar mei nog beter bediend. RBK Food Projects, onderdeel van de RBK Group*, begeleidt het bo...

Koelen/vriezen en CO2-reductie

10 juni 2019

Nachts heb je het hoogste rendement op je koude-installatie. Wat we doen met zonnepanelen op het dak van een vrieshuis? Overdag gebruiken om te vriezen! Is het vrieshuis 25 m hoog, dan haal je slechts een kwart van de be...

Padifood: renovatie industriële deuren

10 juni 2019

Conditionering komt uiterst nauwkeurig bij dagverse maaltijdbereiding. Padifood, die veel verse ingrediënten voor authentieke Aziatische kant-en-klaarmaaltijden verwerkt, besteedde renovatie van industriële deuren uit aa...

Arcadis, Vers in Food

10 juni 2019

We zijn te gast bij Arcadis in Zwolle. In een modern kantoorgebouw waarin, toevallig of niet, ook de NVWA gehuisvest is; bezoeken we een relatief nieuw onderdeel van ’s-lands grootste advies- en ingenieursorganisatie: Ar...

Deuren sluiten voedselveilig bouwproces af

10 juni 2019

Het bouwen van een nieuw magazijn en extra productie- en verkeersruimten bij een voedselverwerkend bedrijf, vraagt om een sturende routing met specifieke installaties ter afsluiting. Bouwteam P&O en Alsta Nassau sloegen ...

Koelen: noodzakelijk kwaad

10 juni 2019

De biodiversiteit op aarde neemt de laatste jaren drastisch af. Onder andere in Nederland zijn er sinds 1900 minstens 613 diersoorten verdwenen. Hoofdoorzaak: de MENS. Boskap, wegenbouw, handel in bedreigde diersoorten, ...