Vleesvervangers
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Poster Vlees, Vis en AGF

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in..

Lees meer

Hugo Verkuil van De Vegetarische Slager verklaart het succes

15 november 2021

Unilever heeft met De Vegetarische Slager - of The Vegetarian Butcher, zoals het merk internationaal bekend staat - goud in handen. Het FMCG-concern nam het merk eind 2018 over van oprichter Jaap Korteweg en werkt sindsd...

Helft Europeanen vermindert vleesconsumptie

11 november 2021

Een Europees onderzoek door ProVeg International in samenwerking met Innova Market Insights, de Universiteit van Kopenhagen en de Universiteit Gent als onderdeel van het Smart Protein-project, laat over het hele continen...

GEA; strategische partner voor vleesvervangers

09 november 2021

Vandaag de dag willen veel consumenten hun vleesproducten in enkele maaltijden vervangen of zich volledig toeleggen op een vegetarisch of veganistisch dieet. Hoe kunnen levensmiddelenfabrikanten in dit hard groeiende seg...

Feedback: 'Supermarkten blijven te goedkoop vlees aanbieden'

02 november 2021

Nederlandse supermarkten doen te weinig om hun klimaatimpact drastisch te verlagen. In de communicatie benadrukken ze het reduceren van de CO2-uitstoot in de eigen winkels en hun transport, maar 95% van de emissies komt ...

Sappiger en gezonder vegavlees door verhitting soja-eiwit

25 oktober 2021

De industrie gebruikt een standaard methode om eiwitten uit sojabonen te halen. Promovendus Yu Peng van Wageningen Universiteit maakte aanpassingen in dit industriële proces waardoor de eiwitten voor sappiger én gezonder...

Fermentatie kan smaak plant-based eiwitten verbeteren

14 oktober 2021

Een nieuw onderzoeksproject, deels gefinancierd door het Topsector Agri & Food initiatief van de Nederlandse overheid, heeft als doel nieuwe fermentatieprocessen te ontwikkelen om de kwaliteit en smaak van plantaardi...

NEN zoekt experts voor normcommissie plant-based foods

14 oktober 2021

Naar aanleiding van een initiatief van NEN is onlangs de ISO-werkgroep ‘Plant-based Foods’ opgericht. De werkgroep wil met de ontwikkeling van een nieuwe norm helderheid bieden aan wat consumenten én voedselproducerende ...

Top Tien Foodtrends 2022: Planeet is prioriteit

13 oktober 2021

Consumenten beschouwen de gezondheid van de planeet nu als hun grootste zorg, belang voor planeet gaat daarmee de persoonlijke gezondheid voorbij, die de afgelopen jaren de hoogste prioriteit had. Volgens Innova Market I...

Diviande wint Publieksprijs Regio FoodValley

01 oktober 2021

Diviande heeft op woensdag 29 september de Publieksprijs van Regio FoodValley ontvangen. Het concept van Diviande, waarbij restvlees van duurzame Kipster hanen en leghennen wordt gebruikt voor de productie van gezonde, s...

DSM stapt met Meatable in kweekvlees

16 september 2021

Innovatief voedingsbedrijf Meatable gaat samenwerken met Royal DSM voor de ontwikkeling van groeimedia voor kweekvlees. Groeimedia is een voedingsstofrijke vloeistof die de essentiële voedingsstoffen bevat zoals koolhydr...

Judith Witte: Grenzeloos

13 september 2021

Ik train weer eens voor een marathon. Zou die van Rotterdam dit najaar wél doorgaan? Zal ik een goede tijd lopen? Tijdens de lange duurlopen experimenteer ik met sportgelletjes. Van welke word ik niet misselijk? Welke ka...

Nederland: Voortrekkersrol in de eiwittransitie

13 september 2021

Een halvering van de dierlijke consumptie in 2040, met die ambitie is ProVeg Nederland een samenwerking aangegaan met LIVEKINDLY Collective, dat beschikt over zeven merken van vleesopvolgers én een wereldwijd mediaplatfo...

Nieuwe eiwitopties; waar staan we?

13 september 2021

De consumptie van vleesalternatieven stijgt in rap tempo en ook de verkoopwaarde in Nederland groeit. De afgelopen twee jaar zelfs met 50% (Nielsen). Waar liggen kansen? Wat zijn de uitdagingen? We praten erover met drie...

Complex foodbedrijf met standaard automatisering

13 september 2021

Voor een complex productiebedrijf met een continue stroom van nieuwe foodconcepten, producten én klanten is een automatiseringssysteem voor beheersing van informatiestromen uitermate belangrijk. De Future Food Group vond...

Zweistra op weg naar een clean label

13 september 2021

Slagerij Zweistra test een heel nieuwe vegan-blend voor zijn productengamma. Net als veel andere voedingsmiddelenproducenten wil hij een clean label voor zijn producten. Natuurlijke hulpstoffen kunnen daaraan een belangr...