Duurzaamheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Tot 60 cent per kilo besparen op plastic: zo werkt het

Verpact lanceert een gratis e-learning voor producenten en importeurs die hun plastic verpakkingen willen verduurzamen. Deelnemers leren in 25 minuten hoe zij korting kunnen aanvragen voor goed recyclebare plastic verpak..

Lees meer

Kamer wil CO₂-heffing industrie snel van tafel

26 juni 2025

De Tweede Kamer wil af van de nationale CO₂-heffing voor de industrie. Volgens een aangenomen motie zorgt deze maatregel voor een ongelijk speelveld binnen Europa en ontbreekt het aan voldoende randvoorwaarden om te kunn...

Ketenverduurzaming vraagt om samenwerking, geen concurrentie

26 juni 2025

Terwijl Europese industriële bakkerijen samenwerken aan duurzamere grondstoffen zoals koolstofarme tarwe, ontbreekt in Nederland de regie. De voedingsindustrie loopt daardoor achter in de verduurzaming. “Zolang duurzaamh...

Voedingsindustrie groeit, maar ketens blijven kwetsbaar

26 juni 2025

De volumegroei keert terug in de voedingsindustrie, maar internationale ontwikkelingen zorgen voor onrust. Leveringsketens zijn kwetsbaar door importtarieven, verstoringen in zeevaart en schommelingen op de grondstoffenm...

Merick Schoute: ‘Bewustzijn creëren, daar gaat het om’

23 juni 2025

Ze hebben ‘vette mazzel’ dat ze zijn doorgebroken, zegt Merick Schoute van Holie’s aan het eind van het interview met Vakblad Voedingsindustrie. Maar niets is minder waar: een creatieve mindset, slimme strategie, enorme ...

Online editie juni 2025: Koelen en vriezen | Bouw en verbouw

23 juni 2025

Ze hebben ‘vette mazzel’ dat ze zijn doorgebroken, zegt Merick Schoute van Holie’s aan het eind van het interview met Vakblad Voedingsindustrie. Maar niets is minder waa...

Michael Lewis Company pakt energie-uitdaging aan

23 juni 2025

Netcongestie kan grenzen opwerpen voor groei. En toch realiseerde logistiek dienstverlener Michael Lewis Company een ruime verdubbeling van zijn vriescapaciteit mét een lager energieverbruik dan voorheen. Het geheim? Mee...

Yme Kuiper verbouwt met vertrouwen

23 juni 2025

Yme Kuiper uit Heerenveen draait al 166 jaar mee in de voedingsindustrie. Het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in zuidvruchten, noten en zaden, groeit mee met de markt, klanten en technologie. Voor de recente uitbre...

Van der Lee breidt vriescapaciteit uit

23 juni 2025

Waar veel visbedrijven op Urk de ene kant opgaan (in de zalm), gaat Van der Lee Seafish graag de andere kant op (in producten met toegevoegde waarde). Een houding die het bedrijf geen windeieren legde. Door de grote groe...

Pand vleesverwerker Wellink van binnen weer als nieuw

23 juni 2025

F. Wellink Lekkerkerk BV behoort tot een van de grootste varkensvleesverwerkers van Europa. Het bedrijf is gestart in 1979 en gevestigd in Lekkerkerk. Na zo’n lange periode komt de onvermijdelijke vraag: renoveren of ver...

Ambacht en innovatie komen samen: Cérélia breidt uit

23 juni 2025

Door de verbouwing is het even zoeken naar de ingang van het pand van Cérélia aan de Baanhoek in Sliedrecht, maar de heerlijke geur van versgebakken pannenkoeken wijst de weg. De producent van onder andere koelverse pann...

Koelen en vriezen: kostenpost of besparing?

23 juni 2025

Een nieuwe fabriekshal bouwen of een bestaande koelruimte verbouwen – elke foodproducent staat vroeg of laat voor die keuze. Daarbij sta je voor een aantal uitdagingen: strenge eisen voor voedselveiligheid en torenhoge e...

Geen nieuwbouw, wél nieuwe standaarden voor De Jong

23 juni 2025

Koos de Jong van Visgroothandel De Jong stond op een tweesprong: ging hij een nieuw pand bouwen, of de huidige hoofdlocatie renoveren? Het werd (voorlopig) het laatste. Met de gloednieuwe wanden – afgedicht met innovatie...

Van veld naar vriezer: slim blancheren

23 juni 2025

Diepvriesgroenten zijn niet meer weg te denken uit onze keukens. Ze zijn handig, lang houdbaar en vaak nog verrassend vers van smaak. Achter dat handige zakje sperziebonen uit het vriesvak schuilt echter een complex prod...

Column Saskia Stender: Chips in chique schijn

23 juni 2025

De nieuwe verpakking van Doritos ziet eruit alsof iemand bij PepsiCo een goed idee had op papier, maar vergat even naar de supermarkt te gaan. De chips zitten ineens in een kartonnen doos met deksel – netjes, duurzaam, v...

Papieren dop zet verpakkingsindustrie in beweging

19 juni 2025

Tetra Pak test als eerste in de sector een papieren dop op de Tetra Brik® Aseptic 1000 Mid-verpakking. In samenwerking met Aneto, de grootste bouillonproducent van Spanje, loopt er nu een pilot die de stap naar duurzamer...