Columns
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Poster Vlees, Vis en AGF

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in..

Lees meer

Column Judith Witte: Met de billen bloot

15 november 2021

Wie kent het niet… dat gevoel dat je wel door de grónd kan gaan. Halverwege je presentatie ontdekken dat je gulp openstaat. Vrij onschuldig nog. Of dat je tóch op die link hebt geklikt, waarna je hele bankrekening is lee...

Gebruik je Gezonde Boeren Verstand

15 november 2021

Middelen die worden gebruikt voor reiniging en desinfectie in de voedingsindustrie mogen geen sporen achterlaten in voedingsmiddelen. In de schoonmaakplannen en veiligheidswerkbladen van een reinigings- en desinfectiemid...

Column Saskia Stender: De kunst van het afleiden

15 november 2021

Hoe herkenbaar is dit? Je gaat om 8.00 uur voor de PC zitten en neemt je takenlijst voor die dag door. Volle lijst, maar te doen. Dan gaat de mailbox open. Pfoe, dat zijn er weer veel. Elk mailtje moet je even lezen e...

Een wake-up call

11 oktober 2021

Mijn digitale wekker is kapot. Midden in de nacht, ik ben diep in slaap, begint hij opeens te piepen. Ik zit rechtop in bed, met bonzend hart van schrik. Slaperig druk ik het ding uit, draai me om en slaap verder. Niet v...

Onbegrensde creativiteit?

11 oktober 2021

In een vorige baan ontwikkelde ik ooit samen met een klein team een robot die in staat was zeer complexe mens-bewegingen na te bootsen; het type robot dat gebruikt wordt in de auto-industrie. De hele analyse was van begi...

Nooit meer uitstellen

11 oktober 2021

Als je wordt geconfronteerd met ellende (van een ander) neem je je voor om te leven in het NU. Ken je dat? Dat duurt meestal maar even en dan val je weer in de sleur van alledag. Bij mij niet. Niet meer. De afgelopen ...

Judith Witte: Grenzeloos

13 september 2021

Ik train weer eens voor een marathon. Zou die van Rotterdam dit najaar wél doorgaan? Zal ik een goede tijd lopen? Tijdens de lange duurlopen experimenteer ik met sportgelletjes. Van welke word ik niet misselijk? Welke ka...

Pieter Vos: Wat de boer niet kent…

13 september 2021

Elke cultuur heeft zo haar eigen gewoontes; ook eetculturen verschillen. Wereldwijd zijn de verschillen op het eerste gezicht enorm. Toch leveren de ingrediënten overal kennelijk voldoende bouwstoffen, vitaminen en miner...

Saskia Stender: Daag jezelf uit

13 september 2021

Dit jaar zag mijn vakantie er anders uit dan anders. Niet drie weken naar een stacaravan, maar een week zeilen in Kroatië en hiken in Zweeds Lapland. Ik ontdekte nieuwe vormen van vakantievieren. Terug naar de basis; met...

Witter dan wit

14 juni 2021

“Heb jij geen huiswerk?” Uit de slaapkamer van mijn jongste klinkt het ratelende geluid van vingers die over een toetsenbord vliegen. De kans dat hij in razend tempo nu éindelijk dat verslag voor biologie schrijft, acht ...

Intrigerend

14 juni 2021

Ik praat veel over voedselveiligheid, dat zal niemand verbazen. En ik praat veel over testen in verband met voedselveiligheid. Ook niet heel vreemd. In die gesprekken valt me wat op: het verschil in benadering van dit on...

Het is 5 voor 12, óók voor de voedingsindustrie

14 juni 2021

Bijna anderhalf jaar verder in Covid-19 tijd. Als we één ding hebben geleerd van deze pandemie, is het wel dat niets belangrijker is dan onze gezondheid. Toch? Of zijn er door de pandemie belangrijkere zaken naar de acht...

Ik durf weer te dromen

14 juni 2021

Sinds het begin van de corona heb ik mijn wandelschoenen aangetrokken en vind je me regelmatig op mooie wandelroutes. Toen we voorjaar 2020 niet naar China konden, boekte ik een hikingtocht in Zweden. In augustus, dat mo...

Losbandig

10 mei 2021

Een halfgare hamburger met gebakken uitjes op een zacht kadetje… Een kartonnen bordje met drie enigszins verkoolde sateetjes, nauwelijks zichtbaar onder een klodder pindasaus... De vage onrust of het wel veilig is, wegsp...

Slaan we niet een beetje door?

10 mei 2021

Onze menselijke honger naar kennis houdt nooit op. De wetenschap staat niet stil. Onderzoek naar schadelijke gevolgen van plant-toxines, schimmels en micro-organismen heeft de afgelopen decennia geleid tot dikke boekwerk...