Sopraco's innovatieve ERP-transformatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Sopraco's innovatieve ERP-transfor­matie

  • 16 april 2024

De Sopraco Groep, een vooraanstaande onderneming in de Europese vleesindustrie, heeft een belangrijke stap gezet in de transformatie van haar bedrijfsvoering door de implementatie van een geavanceerd ERP-systeem, ontwikkeld door CSB-System. Dit systeem integreert alle bedrijfsprocessen van Sopraco's dochterondernemingen, van veeteelt tot distributie, wat zorgt voor verhoogde efficiëntie, structuur en transparantie in hun uitgebreide productie- en distributieketen.

Voorheen kampte Sopraco met inefficiënties als gevolg van verouderde IT-systemen, wat een snelle reactie op marktontwikkelingen en consumententrends belemmerde. Deze uitdagingen zijn cruciaal in de dynamische vleesindustrie. Met het nieuwe ERP-systeem kan Sopraco nu alle operationele aspecten in real-time integreren, wat een holistisch beheer van de bedrijfsprocessen mogelijk maakt en Sopraco een aanzienlijk concurrentievoordeel biedt.

De onderneming beheert een complexe productieketen, van veeteelt en voederproductie tot slachten, distributie, verwerking en logistiek. Dit wordt ondersteund door gespecialiseerde dochterondernemingen zoals Bepro voor veevoederproductie en Vilatca voor het opfokken van kalveren en runderen. Met vestigingen in België en recente uitbreidingen in Frankrijk, behoort Sopraco tot een van de grootste vleesleveranciers in Europa.

De voordelen van het CSB systeem zijn aanzienlijk. Het verbetert niet alleen de efficiëntie en transparantie door het elimineren van handmatige processen en het verenigen van datastromen, maar het biedt ook real-time toegang tot product- en procesgegevens. Dit verbetert de besluitvorming en garandeert de traceerbaarheid van producten van boerderij tot bord. Bovendien is het systeem schaalbaar en toekomstbestendig, ontworpen om mee te groeien met het bedrijf en aan te passen aan nieuwe markteisen of regelgeving.

De implementatie en ondersteuning door CSB-consultants, die uitgebreide kennis van de vleesindustrie en de specifieke uitdagingen van Sopraco hebben, zorgen voor extra expertise en vertrouwen. Dit partnerschap tussen Sopraco en CSB illustreert een vooruitstrevende benadering in de vleesverwerkingssector, waarbij Sopraco niet alleen zijn positie als marktleider verstevigt maar ook een nieuwe standaard zet voor operationele uitmuntendheid.

Deze strategische zet positioneert Sopraco op een solide basis voor toekomstige groei en innovatie, waardoor het bedrijf goed is voorbereid om de uitdagingen en kansen in de toekomst aan te gaan. Met dit geavanceerde ERP-systeem zet Sopraco een significante stap voorwaarts in het bevorderen van efficiëntie en transparantie in de vleesindustrie, en dient het als een model voor andere spelers in de sector.

Lees de Sopraco Case study

Bron: CSB-System Benelux