Albert Heijn verlaagt CO2e-uitstoot met nieuw vleesassortiment
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

AH verlaagt CO2e-uitstoot met nieuw vleesas­sor­ti­ment

  • 17 april 2024

Albert Heijn zet een nieuwe stap in de verduurzaming van zijn vleesproducten. De supermarktketen introduceert een reeks vleeswaren met een significante verlaging van de CO2e-uitstoot. Het assortiment bestaat uit combinaties van kip en rundvlees en producten met toegevoegd rundereiwit. Deze innovaties zijn niet alleen milieuvriendelijker maar ook voordeliger dan traditioneel rundvlees.

Gehakt en burgers met minder emissie

Het bekende half om half gehakt, traditioneel een mix van varken en rund, krijgt nu gezelschap van een duurzamere variant. Het nieuwe gehakt combineert rundvlees van Nederlandse weidegang koeien met kip van 1 ster Beter leven. Deze producten stoten minimaal 37% minder CO2e uit per kilogram dan reguliere producten. De supermarkt biedt ook een speciale burger aan in deze milieuvriendelijke lijn.

Verder breidt Albert Heijn zijn assortiment uit met zeven soorten vleeswaren verrijkt met rundereiwit. Deze toevoeging zorgt jaarlijks voor een CO2e-emissiereductie van 9,3 kton.

Prijs en kwaliteit

De nieuwe producten zijn niet alleen beter voor het milieu, ze zijn ook aantrekkelijker geprijsd. Ze kosten minder dan de reguliere AH Hamburger, AH Rundergehakt en AH Chipolata, wat de keuze voor duurzamer vlees makkelijker maakt voor de consument.

Anita Scholte op Reimer, directeur Duurzaamheid & Kwaliteit bij Albert Heijn, benadrukt de win-win situatie: “Deze technologische vooruitgang, gerealiseerd met onze ketenpartners, vermindert de klimaatimpact aanzienlijk. Bovendien is er in smaak geen verschil merkbaar, terwijl de klant minder betaalt.” Dit initiatief onderstreept het streven van Albert Heijn naar een duurzamere toekomst waarin kwaliteit betaalbaar blijft voor iedereen.

Nieuws.ah.nl

Bron: Albert Heijn