Grenzeloos

Automatisering, digitalisering en robotisering leveren bijzonder handige tools en oplossingen, ook voor de voedingsindustrie. Oplossingen die onder andere helpen de efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen, een bete..

Lees meer

Groter denken

13 November 2018

In relatief korte tijd heeft de digitalisering een enorme vlucht genomen. Bij Nutrilab ‘produceren’ we, met al onze analyses en monsters, inmiddels al onvoorstelbaar veel data. En dat geldt echt niet alleen voor ons. ...

‘Uw nieuwe werk-nemer is een robot’

13 November 2018

Het is nog moeilijk voor te stellen, maar over tien à vijftien jaar zijn de mensen binnen veel organisaties voor een groot deel vervangen door robots en kunstmatige intelligentie. “Dat is goed nieuws! Mits wij de ontwikk...

Robotiseren: Wens, Noodzaak en Droom

13 November 2018

Bij planvorming en het opstellen van een programma van eisen bekruipt me vaak het gevoel met een stel kinderen door een supermarkt te lopen. Iedereen gooit van alles in de kar omdat het mooi, lekker en leuk is. Bij de ka...

Een grote cirkel is ook circulair

08 November 2018

Minister Carola Schouten van Landbouw heeft haar visie over de landbouw ingericht onder de noemer ‘Waardevol & Verbonden’. De visie biedt perspectief voor de dierlijke ketens en zeker ook voor onze vleesindustrie. De min...

Toekomstvisie op schoonmaak

09 October 2018

Een goede reiniging en desinfectie zijn voorwaarden voor het afleveren van een voedselveilig product. De basisprincipes blijven onveranderd. Wat verandert, is dat het steeds slimmer kan. Zes professionals aan het woord. ...

Nadia Menkveld: ‘Voeding is politiek’

09 October 2018

Welke effecten kan het groeiend populisme in Italië hebben op onze visindustrie? En hoe beïnvloedt een besluit in het Kremlin een Nederlands verpakkingsbedrijf van voedingsmiddelen? Deze vragen zijn het werkterrein van N...

Miscommunicatie

09 October 2018

Ik houd van een schoon en opgeruimd huis. Het is helaas niet eenvoudig dat te realiseren. Ik heb namelijk, zoals u wellicht inmiddels weet, drie pubers in huis. Zij zijn (net als zoveel andere 12-14 en 16-jarigen) een ke...

Los het probleem op!

09 October 2018

Student 1: “Hé man, hebben ze jou niet geleerd je handen te wassen na het plassen? Student 2: “Nee. Ze hebben mij geleerd niet over mijn handen te plassen. Haha.” Aldus een gesprek tussen twee kakkineuze studenten dat ik...

Bah, vies!

09 October 2018

Een klant belt met een probleem: ‘Mogelijk is er een restje zoutzuur in ons product terechtgekomen, veroorzaakt door schoonmaakwerkzaamheden. We weten het niet zeker. Wat moeten we doen?’ Certificerende Instellingen (...

Flink schrobben

09 October 2018

Van huis uit ben ik geen kampeerder. Toch stortte ik mij deze zomer in het ‘back to basics’- campingleven. Ik vond het heerlijk, het buitenleven met zo verfrissend weinig spullen. En toch.. aan één aspect kon ik maar ...

Supersimpel

09 October 2018

Reiniging en desinfectie is een thema dat elk jaar terugkomt in ons blad. Niet zo verwonderlijk, want het is een van de belangrijkste onderwerpen in de voedingsindustrie, zeg maar rustig van levensbelang. Zonder een g...

Het bruist, het gonst

11 September 2018

“Digitale technieken gaan de voedselproductie drastisch veranderen”, zegt Programma manager Food Innovations Joost Blankestijn in het interview in dit nummer. Welke impact hebben de ontwikkelingen op bedrijven, de produc...

Nieuwe jas

11 September 2018

Wat een ontwikkelingen allemaal in de markt. Het is niet bij te houden. Je wilt steeds sneller, vaker en completer schakelen en dan moet je stappen zetten om voor de muziek uit te blijven lopen. Reden voor ons om onze ac...

Klimaatverandering

11 September 2018

Jaren geleden hoorde ik een radiogesprek dat me altijd is bijgebleven. ‘Je hebt een prikkel nodig om te innoveren’ werd er gezegd. Op dit moment geeft de klimaatverandering een stevige prikkel voor vernieuwing. De vraag ...

Steeds grotere rol digitale technieken

11 September 2018

Digitaal aangestuurde voedselproductie maakt innovaties mogelijk die tot voor kort ondenkbaar waren: gepersonaliseerd voedsel, plantaardige eiwitten met de bite van vlees, en nieuwe vormen, smaken en structuren met 3D fo...