ONDERZOEK
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Zoeken naar de balans van de ingrediënten

Minder suiker, zout en vet - meer natuurlijke producten en ingrediënten. Minder vlees en andere dierlijke eiwitten - meer plantaardige alternatieven. Minder bestrijdingsmiddelen en CO2-uitstoot - meer aandacht voor de na..

Lees meer

BRICS: Een opkomende grondstoffen coalitie

12 November 2019

De BRICS (een afkorting voor de opkomende markten Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) hebben zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot zwaargewichten op zowel economisch als grondstoffengebied. ABN AMRO denkt...

In Memoriam: Ernst Paardekooper

12 November 2019

Ir. Ernst Paardekooper is woensdag 6 november op 88-jarige leeftijd overleden. Ernst Paardekooper startte na zijn studie aan de Technische Universiteit Delft zijn loopbaan bij TNO Voeding in Zeist. Aan het einde van zijn...

‘Meat for Diversifying Markets’

11 November 2019

Afgelopen zomer vond de 65e editie plaats van het International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST). In Potsdam Duitsland verzamelden zich 494 deelnemers, die op 367 posters en in 420 abstracts met de overig...

Nederland gaat voor een toekomst zonder honger

17 October 2019

Woensdag 16 oktober op World Food Day hebben het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) het ‘Netherlands Food Partnership’ (NFP) gelanceerd; een nieuwe bew...

Zes manieren om de plastic puzzel te lijf te gaan

10 October 2019

Nederlanders gebruiken jaarlijks ca. 26 miljard plastic voedselverpakkingen en de trend wijst op een verdere stijging. Echter als consumenten hun gebruik met vijf verpakkingen per jaar verminderen, kan dit de groei tot s...

Yakult: 'Wij zijn een bacteriebedrijf'

10 September 2019

Wereldwijd drinken 40 miljoen mensen het gefermenteerde zuiveldrankje Yakult. Het productieproces start met een klein buisje bacteriën van ons moederbedrijf uit Japan. “Minimaal 6,5 miljard bacteriën per flesje opkweken ...

Verbetering structuur van plantaardige eiwitproducten

10 September 2019

De aandacht voor duurzaamheid, de zorg om het klimaat en de eigen gezondheid zijn aanjagers voor het vervangen van dierlijke eiwitten voor plantaardige, en de ontwikkeling van nieuwe producten. Niet zo gemakkelijk, want ...

Europese Commissie : bereid je voor op de brexit

05 September 2019

Acht weken voordat het Verenigd Koninkrijk zich op 31 oktober 2019 uit de Europese Unie terugtrekt, herhaalt de Commissie in haar zesde mededeling over de voorbereidingen voor de brexit haar oproep tot alle belanghebbend...

Graanprijzen volatiel door handelsconflict en weer

25 July 2019

De graanmarkten hebben een turbulent eerste halfjaar achter de rug. Veel graanprijzen hebben grotere volatiliteit laten zien door het jaar heen. Het handelsconflict en de weersomstandigheden hebben met name veel invloed ...

Bedrijven profiteren goed van de WSBO

15 July 2019

Ruim 20.000 Nederlandse bedrijven - waarvan 97% mkb - haalden in 2018 een voordeel van € 1,1 miljard uit de innovatie- en onderzoeksregeling WBSO. De regeling stimuleert ondernemers meer onderzoek (R&D) te doen naar ...

Producent wil korte route naar consument

01 July 2019

Uit consumentenonderzoek van ABN AMRO blijkt dat drie op de tien consumenten bereid zijn om voedingsmiddelen rechtstreeks bij producenten te bestellen. Maar liefst de helft van de consumenten overweegt dit te doen als de...

Stijging Foodsector Faillissementen

07 May 2019

De dalende trend van het aantal faillissementen van bedrijven en instellingen eindigde in de zomer van 2018. Wereldwijd was er onzekerheid over handelsoorlogen en de Brexit. Ook de foodsector zal te maken krijgen met fai...

Beheersen van Listeria

07 May 2019

Zeer geregeld worden producten vanwege een besmetting met Listeria uit de markt teruggeroepen. Uit data van het RIVM blijkt dat ook het aantal gevallen van listeriose in Nederland toeneemt. Wat zijn de achterliggende oor...

Varkenspest een zorg of zegen?

30 April 2019

Rabobank ziet optimisme maar ook onzekerheid in de varkenshouderij. De toegenomen vraag naar varkensvlees zorgt voor oplopende prijzen, ook al neemt het aantal uitbraken van de Afrikaanse varkenspest nog steeds toe. Wat ...

Hoe krijg je de vezelstructuur?

09 April 2019

Voor producenten is het een uitdaging om voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte, zoals vegetarische producten, een vezelachtige structuur te geven. De gebruikte technologie heeft (naast de gebruikte eiwitten en ander...