Ingrediënten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

LNV: extra steun voor streek- en regioproducten

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil de waardering voor Nederlandse streek- en regioproducten vergroten en de afzet ervan bevorderen. Het plan is om – in samenwerking met de provincies – e..

Lees meer

Ketenvorming in eiersector biedt perspectief

31 July 2019

Na de fipronilcrisis brachten diverse commissies advies uit over maatregelen die nodig zijn om herhaling van vergelijkbare affaires te voorkomen. Op basis van onderzoek concludeert Foodlog dat deze maatregelen de risico’...

Prijs koffie, suiker, cacao deert boeren

18 July 2019

De prijs van suiker is dit jaar al met 8% gestegen, terwijl de prijs van cacao en Arabica koffie nu op hetzelfde niveau als 1 januari staan. De prijs van Robusta koffie daalde met 8%. Alle deze markten hebben te maken me...

Schouten levert aan Australië

17 July 2019

Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe BV gaat na Europa, Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten, nu ook vegetarische producten leveren in Australië. In totaal levert Schouten haar producten vanaf deze zomer in...

Suiker, zout en verzadigd vet 2018

15 April 2019

De Nederlandse overheid wil steeds meer dat consumenten gemakkelijk voor gezonde producten kunnen kiezen. Daarom wordt er gestimuleerd om afspraken te maken over de maximale hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet in v...

Herformulering; textuur grootse uitdaging

09 April 2019

Op donderdag 4 april zijn zo’n tachtig professionals uit de bakkerij- en zoetwarenbranche samengekomen voor de workshop Food Reformulation. Martijn Noort, herformuleringexpert bij de WUR: “De sleutel voor succesvol herfo...

Halal producten exporteren

28 February 2019

De markt voor halalproducten groeit wereldwijd sterk. Als je halal producten wilt exporteren dan krijg je te maken met bepaalde certificeringseisen. Het kan zijn dat er handelingen of processen aangepast moeten worden bi...

Lijst 50 future foods geïntroduceerd

21 February 2019

Volgens deskundigen van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) is je dieet waarschijnlijk niet gevarieerd genoeg. En de implicaties van een repetitief dieet zijn veel ernstiger dan saaie maaltijden. De wereld...

Concurrentievermogen fabrikanten belemmerd

14 August 2018

Meer dan de helft van de ondervraagde Britse fabrikanten heeft hogere ingrediëntkosten (62%), verhoogde verpakkingskosten (61%) en hogere energiekosten (51%) gezien. Dit heeft grote gevolgen op hun bedrijv...

Fabrikanten gebruiken te veel suikers

09 July 2018

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er veel verschil is in de hoeveelheid suiker bij vergelijkbare voedingsmiddelen. De Consumentenbond dringt er daarom bij de overheid op aan regie te nemen in het vermi...

Zeezwierproducten veroveren de markt

09 April 2018

ls basis voor pasta, smaakmaker door boter, of als gelei voor desserts; de mogelijkheden van zeewier reiken veel verder dan sushi. De voedingswaarden maken van het gewas bovendien een geschikte vleesvervanger. Maar hoe m...

Gemoedstoestand hangt af van eetpatroon

09 January 2018

Onderzoekers van Binghamton doen verslag over hoe het voedsel dat we eten ons mentaal welzijn kan beïnvloeden, en hoe onze dieetwensen wijzigen naarmate we ouder worden. Lina Begdache, werkzaam op de afdeling gezondhe...

Zout- en verzadigd vetgehalte daalt

09 January 2018

Het zoutgehalte van levensmiddelen die de NVWA onderzocht is in de afgelopen 6 jaar met 11% afgenomen. Echter geldt die niet voor sauzen; daar nam het zoutgehalte juist toe. In 2017 daalt ook het percentage verzadigd vet...

Komkommerteelt lanceert komkommercluster

11 December 2017

Hét samenwerkingsverband van innovatieve, vooruitstrevende komkommertelers is op donderdag 7 december op de Brightlands Campus Greenport Venlo feestelijk gelanceerd. Vanzelfsprekend was innovatie het gespreksonderwerp va...

Een kijkje in de koosjere keuken

14 November 2017

De potten en pannen pruttelen op het vuur bij cateringbedrijf Langerhuize. Dagelijks worden hier drie- tot vierduizend maaltijden bereid voor de zorg, luchtvaart en instellingen met speciale (di)eetwensen. Een groot deel...

Einde aan octrooien op groenten en fruit

06 March 2017

De EU stopt met het verlenen van octrooien op varianten van groenten en fruit. Veredelaars moeten vrij kunnen beschikken over biologisch materiaal om nieuwe gewassoorten te kweken. De lidstaten geven aan dat het nooit de...