Ingrediënten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eerste vegan kaas van Nederlandse bodem is een feit

Bij Boermarke zijn ze er klaar voor! De eerste productie testen zijn gedaan en Boermarke gaat, zoals eerder aangekondigd, begin volgend jaar de eerste plantaardige alternatieven op traditionele kaas uitleveren in zowel N..

Lees meer

HAK werkt aan ‘intelligent groentebord’

11 december 2020

HAK werkt aan het ontwerp en de productie van een ‘intelligent groentebord’ om kinderen op geraffineerde wijze en ongemerkt te verleiden dagelijks meer groenten te laten eten dan nu het geval is. De groentefabrikant wil ...

Bewerkt vlees en vleesvervangers te zout

04 november 2020

Gemiddeld bevatten producten als bewerkt vlees en vleesvervangers bijna een kwart van de dagelijkse hoeveelheid zout die nog gezond is voor de nieren. Dat blijkt uit onderzoek van Questionmark in opdracht van de Nierstic...

Vivera lanceert 100% plantaardige braadworst

02 november 2020

Vivera breidt haar assortiment uit met een Vivera Plant braadworst. Een smakelijk en 100% plantaardig alternatief voor de braadworst. Vivera Plant braadworst Een 100 % plantaardige braadworst die net zo lekker is a...

Eiwittransitie laat ondernemers floreren

07 oktober 2020

Ondernemers helpen hun nationale én internationale impact op weg naar een toekomstbestendig eiwitsysteem te vergroten. Dat is de gedachte achter een gezamenlijk initiatief van de provincies Gelderland, Overijssel, Zeelan...

CBS: Nederland teelt minder eiwitgewassen

30 september 2020

De teelt van eiwitgewassen zoals luzerne, veldbonen en sojabonen is in 2020 afgenomen. Het areaal kromp met 3 procent vergeleken met een jaar eerder. De daling wordt voornamelijk veroorzaakt doordat er minder soja wordt ...

Feed naar Food, BOON worstenbroodjes van veldbonen

22 september 2020

Het Nederlandse bedrijf BOON ontwikkelt plantaardige voedingsproducten gemaakt van, de naam verklapt het al, bonen. Er wordt daarbij niet alleen gekeken naar de mogelijkheden om er een lekker product van te maken. Het in...

Meer variatie in vleesvervangers in trek

21 september 2020

In maart meldde Distrifood dat de verkoop van vleesvervangers nooit zo groeide als in 2019. Data- en onderzoeksbureau Nielsen berekende een groei van 30%. Deze trend, die zich verder zal doorzetten, zorgt ook voor de vra...

Nieuwe veganistische alternatieven voor kaas

18 september 2020

Onder de naam This is Not Parmesan en This is Not Classic Cream Cheese, introduceert plantaardige kaasmaker Willicroft twee nieuwe veganistische alternatieven voor kaas. De producten zijn te koop bij Picnic, Crisp en via...

Groentewraps gemaakt met 35 procent groente

18 september 2020

Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat de Nederlandse consument gemiddeld 131 gram groente per dag eet. De aanbevolen hoeveelheid is 250 gram. Knorr wil laten zien dat dit op meerdere eetmomenten van de dag mog...

Duurzaam en innovatief ME-AT

16 september 2020

ME-AT wakkert de transitie naar een duurzamere voedingsindustrie aan door zich te richten op innovatie en duurzaamheid. Het assortiment bestaat uit plantaardige burgers, gehakt, schnitzels, kipstukjes, spekjes en worstje...

Plantbased private label concepten

16 september 2020

Het Giessense familiebedrijf Schouten Europe, dat zich in 1990 als eerste Nederlandse partij ging toeleggen op het ontwikkelen en produceren van plant-based protein producten, gaat zich de komende jaren focussen op priva...

The Blue Butcher

15 september 2020

Als vleesliefhebber hoef je niks te missen als je een dag geen vlees eet. Stel je voor dat je een heerlijke Amerikaanse burger kunt eten, die precies smaakt zoals jij hem graag wil hebben, maar dan zonder vlees! The Blue...

LikeMeat: Nieuwe speler op Nederlandse markt

15 september 2020

LikeMeat GmbH, in 2013 opgericht in Duitsland, wordt nog steeds beschouwd als een pionier in de productie van vleesvervangers. Sinds maart 2020 maakt LikeMeat deel uit van The LIVEKINDLY co. onder leiding van CEO Tal Nad...

Wicha Benus: 'Insectenkweek is een branche met veel potentie'

14 september 2020

De insectenkweek voor de foodindustrie “zal zeker groeien”, maar er moeten nog wel wat hobbels genomen worden: wetgeving, consumentenacceptatie en verdere automatisering. Ook is er gebrek aan kennisdeling en samenwerking...

Eiwitten kunnen de wereld veranderen

14 september 2020

Om ons lichaam te onderhouden hebben we bouwstoffen nodig; vetten, koolhydraten en eiwitten. Van deze drie macrovoedingsstoffen liggen de (verzadigde) vetten en koolhydraten (zetmeel en suikers) al decennia onder vuur, o...