Ingrediënten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Zoeken naar de balans van de ingrediënten

Minder suiker, zout en vet - meer natuurlijke producten en ingrediënten. Minder vlees en andere dierlijke eiwitten - meer plantaardige alternatieven. Minder bestrijdingsmiddelen en CO2-uitstoot - meer aandacht voor de na..

Lees meer

'De rol van vlees in een gezond en duurzaam dieet’

22 November 2019

Geen ja/nee-discussie over vlees, maar een gesprek op basis van feiten over de mate waarin consumenten die vlees willen eten, dit duurzaam kunnen doen. Is er een balans mogelijk tussen voedingswaarde en klimaatdruk, zoda...

RIVM: Nieuwe uitgave NEVO-online

21 November 2019

Het RIVM heeft onlangs een nieuwe uitgave van het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) gepubliceerd.  NEVO-online 2019 bevat gegevens van 2.152 voedingsmiddelen. Sinds de vorige uitgave (2016) is van een groot aan...

200 miljoen voor promotie agrifood

20 November 2019

In 2020 zal de Europese Commissie een bedrag van 200,9 miljoen euro uittrekken voor de financiering van afzetbevorderingsactiviteiten binnen en buiten de Europese Unie voor landbouwproducten uit de lidstaten.  Het nie...

Varkensprijs breekt alle records

18 November 2019

De DCA Beursprijs varkens heeft op vrijdag 15 november een all-time high bereikt. Met een notering van € 1,84 is een nieuw record gezet. Hiermee is de prijs inclusief btw door de magische grens van € 2,00 gebroken. De...

‘Meat for Diversifying Markets’

11 November 2019

Afgelopen zomer vond de 65e editie plaats van het International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST). In Potsdam Duitsland verzamelden zich 494 deelnemers, die op 367 posters en in 420 abstracts met de overig...

Productinformatie is transparanter geworden

10 September 2019

Voedingsproducten bestaan uit ingrediënten, die gezamenlijk waarde hebben. Vanzelfsprekend voedingswaarde, maar er is meer. Zoals de gevoelswaarde en CO2- waarde. Voor de waarde-creatie, marketing en transparantie is bet...

Verbetering structuur van plantaardige eiwitproducten

10 September 2019

De aandacht voor duurzaamheid, de zorg om het klimaat en de eigen gezondheid zijn aanjagers voor het vervangen van dierlijke eiwitten voor plantaardige, en de ontwikkeling van nieuwe producten. Niet zo gemakkelijk, want ...

Schapruimte voor voedsel van de toekomst bij LIDL

10 September 2019

Burgers van tomaatoverschotten, bitterballen van circulair geteelde oesterzwammen en muesli van geredde pinda’s. Deze en andere duurzame producten, afkomstig van start-ups, lagen afgelopen zomer in de schappen bij Lidl. ...

Heroïne of saffraan: wie wint?

10 September 2019

De prijs van heroïne is soms lager dan die van zuiver saffraan. Kostprijs 20 -25.000 euro/kg. De schaarste en prijs maken saffraan zeer interessant om mee te frauderen. Het is voor het criminele circuit bij uitstek gesch...

LNV: extra steun voor streek- en regioproducten

02 August 2019

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil de waardering voor Nederlandse streek- en regioproducten vergroten en de afzet ervan bevorderen. Het plan is om – in samenwerking met de provincies – e...

Ketenvorming in eiersector biedt perspectief

31 July 2019

Na de fipronilcrisis brachten diverse commissies advies uit over maatregelen die nodig zijn om herhaling van vergelijkbare affaires te voorkomen. Op basis van onderzoek concludeert Foodlog dat deze maatregelen de risico’...

Prijs koffie, suiker, cacao deert boeren

18 July 2019

De prijs van suiker is dit jaar al met 8% gestegen, terwijl de prijs van cacao en Arabica koffie nu op hetzelfde niveau als 1 januari staan. De prijs van Robusta koffie daalde met 8%. Alle deze markten hebben te maken me...

Schouten levert aan Australië

17 July 2019

Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe BV gaat na Europa, Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten, nu ook vegetarische producten leveren in Australië. In totaal levert Schouten haar producten vanaf deze zomer in...

Suiker, zout en verzadigd vet 2018

15 April 2019

De Nederlandse overheid wil steeds meer dat consumenten gemakkelijk voor gezonde producten kunnen kiezen. Daarom wordt er gestimuleerd om afspraken te maken over de maximale hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet in v...

Herformulering; textuur grootse uitdaging

09 April 2019

Op donderdag 4 april zijn zo’n tachtig professionals uit de bakkerij- en zoetwarenbranche samengekomen voor de workshop Food Reformulation. Martijn Noort, herformuleringexpert bij de WUR: “De sleutel voor succesvol herfo...