Online editie september 2023: Nieuwe eiwitten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Online editie september 2023: Nieuwe eiwitten

  • 11 september 2023


‘De hype van vleesvervangers lijkt voorbij’, meldde de Rabobank in een in juni 2023 verschenen rapport. ‘Get ready for boredom’ waarschuwde de bank verderop in het rapport. Is dat zo? Hoe denkt de markt daar zélf over? Wordt het saai in het plantbased-schap? Of is er ruimte voor vernieuwing, verrassing en verbetering? Hoe moet het verder met deze productgroep? We praten erover met vier experts in het themaverhaal 'plantaardig de standaard, vlees de uitzondering'.

Wim Soetendaal, CEO van Star Food vertelt in het interview over hoe hij meelwormen kweekt voor humane voeding. "De eiwittransitie is urgent."

En smaak is natuurlijk ook een belangrijke factor in de eiwittransitie: er is inmiddels een belangrijke stap gezet in het beter begrijpen van smaak: het 'mondgevoelmodel'. Beter inzicht in sensorische eigenschappen van voeding kan helpen om succesvollere producten in de markt te zetten. Je leest er over in het artikel van T.A.S.T.E.

Ook in deze editie:

Bron: ©vakblad Voedingsindustrie