Vlees in een gezond voedingspatroon

De consumptie van (rood) vlees en vleeswaren ligt vaak onder vuur. Kernwoorden zijn  niet duurzaam (want een hoge CO2-uitstoot) en niet gezond  (vanwege de mogelijke relatie met het ontstaan van darmkanker). Maar vlees h..

Lees meer

Vlees in een gezond voedingspatroon

11 September 2018

De consumptie van (rood) vlees en vleeswaren ligt vaak onder vuur. Kernwoorden zijn  niet duurzaam (want een hoge CO2-uitstoot) en niet gezond  (vanwege de mogelijke relatie met het ontstaan van darmkanker). Maar vlees h...

Innovatie in de kalfsvleessector

11 September 2018

Er wordt door de VanDrie Group volop geïnnoveerd in de kalfsvleessector: op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn, in het verbeteren van de voedselveiligheid en productieprocessen én in het op de markt brengen v...

Greenhill garandeert hoge kwaliteit

11 September 2018

Schoonderwoerd Vlees uit Bilthoven heeft een nieuw en eigen merk toegevoegd aan hun assortiment vlees. Greenhill staat garant voor kwalitatief hoogwaardig vlees. Het familiebedrijf importeert met name rund- en lamsvlees ...

Voorkomen van bacteriën op vlees!

11 September 2018

Theo Legters, Manager Operations bij T. Boer en Zn. is gepokt en gemazeld in de vleesindustrie en heeft een heldere kijk op hygiëne. Zijn motto: ‘Ga geen symptomen bestrijden, maar pak het probleem bij de bron aan.” T...

Van runderhuid naar industrieel ei

11 September 2018

Het lege landschap doet in niets vermoeden dat hier, tussen de aardappelvelden in Noord-Oost Groningen, een bescheiden fabriek staat waar innovatie, duurzaamheid en efficiëntie samengebracht worden in een ‘industrieel ei...

Vlees beweegt de mens

11 September 2018

Vlees beweegt ons. Het is een onderwerp waar mens en maatschappij altijd wel een mening over hebben. Vlees is emotie: het is lekker, je wil het graag eten, maar liefst zonder bijsmaak of een zeker schuldgevoel. Thema’s r...

Koetsier Vleeswaren sluit aan bij Group of Butchers

14 August 2018

Koetsier Vleeswaren uit Ruinerwold is onderdeel geworden van Group of Butchers, dat daardoor haar positie als marktleider in ambachtelijke vleeswaren en vleesproducten in de Benelux versterkt. Daarnaast breidt het bedrij...

Verplicht verdoofd slachten binnen Belbeeflastenboek

09 July 2018

Sector engageert zich voor striktere standaard dierenwelzijn doorheen de keten en maakt verdoofd slachten onderdeel van vernieuwd lastenboek Belbeef, de Belgische interprofessionele organisatie die de verschillende sc...

100% Belgische biologische varkensvleesketen opgestart

09 July 2018

Biovar.be, Delavi en Colruyt Group lanceren een 100% Belgische biologische varkensvleesketen. De partners willen een antwoord bieden op de steeds groeiende vraag naar biologisch varkensvlees en ze willen inzetten op loka...

22.513 dieren onbedwelmd geslacht eerste kwartaal 2018

09 July 2018

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in het eerste kwartaal van 2018 bij Nederlandse slachterijen 22.513 onbedwelmd aangesneden dieren geregistreerd (LNV). Onbedwelmde rituele slacht Onbedwelmde ...

Duurzame uitbreiding ProMessa

12 June 2018

Ze waren uit hun jasje gegroeid, bij centrale slagerij ProMessa in Deventer. Dus komt er een nieuwe productiehal bij, waar duurzaamheid - net als in de rest van de bedrijfsvoering - een prominente rol speelt.  De groe...

Ergonomische verpakkingslijn bij Ameco

05 March 2018

Toen slachterij Ameco besloot om van Amsterdam naar een gloednieuw pand in Apeldoorn te verhuizen, moest er veel geregeld worden. Vaste partner Kortlever zou een prominente rol spelen bij het neerzetten van de verpakking...

Hoogseizoen voor rookworstenspecialist

05 March 2018

De broers en slagers Bert en Jannes Koetsier zijn gespecialiseerd in rookworsten; bereid met verse grondstoffen en op beukenhout gerookt. In 2014 kwam er nieuwe passie bij: knakworsten. Bert Koetsier kwam een bijzondere ...

Koude plasma in de vleesindustrie

06 February 2018

Een redelijk nieuwe methode om besmetting met ziekteverwekkers en bederf van producten te voorkomen, is het gebruik van atmosferische koude plasma. Met dit plasma kunnen vlees en vleesproducten niet-thermisch worden gepa...

Jaap - De Vegetarische Slager - Kortewegs eerste eigen fabriek

06 February 2018

Het gemis van vlees nadat hij vegetariër werd, motiveerde Jaap Korteweg zo’n tien jaar geleden om vlees zo goed mogelijk te imiteren. Hij schakelde daarvoor wetenschappers en een chef-kok in. Eind 2017 startte hij, vanwe...