Groots koken met passie

Wat een treffend voorbeeld van samenwerking: StarCuisine, specialist in oriëntaalse gerechten, en Ilpra Benelux uit Barneveld, leverancier van traysealmachines en folies, vinden elkaar al tien jaar. Een win-winsituatie b..

Lees meer

Verpakken van groente en fruit

05 March 2019

Voorverpakte groente en fruit zijn niet meer weg te denken uit de supermarkt. Maar een verpakking is pas compleet als de juiste informatie erop staat. IQ Packing en Espera kunnen daardoor veel voor elkaar betekenen.   ...

Bewustwording duurzaamheid en recycling

05 March 2019

De markt wenst minder verpakkingsmateriaal. De focus ligt op milieuvriendelijke verpakkingen en composteerbare folies. “Wij stimuleren het gebruik van mono-materialen. Nieuwe ontwikkelingen vereisen ook aanpassingen aan ...

COV werkt samen met China rond AVP

26 February 2019

De COV heeft met zusterorganisatie CMA bepaalde afspraken gemaakt om varkensvlees te kunnen blijven exporteren bij een onverhoopte uitbraak van de Afrikaanse varkenspest. Er is daarnaast ingezet op regionalisatie bij de ...

Geportioneerde lamssteaks horeca

13 February 2019

Jan Zandbergen BV heeft een nieuw vleesmerk voor de foodservice; Everlamb. Everlamb bevat een breed assortiment bevroren lamsvlees voor de horeca. De geportioneerde steaks bieden professionele chef koks diverse voordelen...

Johma innoveert met Nanotechnologie

04 February 2019

110 RVS-trechters en 50 normwagens van saladespecialist Johma ‘oet Twente’, zijn voorzien van RSS Ceramic Nano-coating. Door deze coatinglaag is de waste van salades in trechters gereduceerd met 59%. Johma en RSS NanoCoa...

MarketCall betaalt zich uit

04 February 2019

Je herkent het vast. Als bedrijf wil je jouw product of dienst bij potentiële opdrachtgevers onder de aandacht brengen, maar de tijd of de juiste tools ontbreken daarvoor. Bovendien bepaalt de waan van de dag jouw agenda...

Op bezoek bij Prins & Dingemanse

04 February 2019

Hoe bereik je de nieuwe generatie die eerder aan sushi dan schelpdieren denkt? Hoe kun je internationaal nog succesvoller worden? Hoe blijf je bouwen aan je naamsbekendheid? In ieder geval niet door te concurreren op pri...

Dierenwelzijn en/of duurzaamheid

04 February 2019

Storteboom Fresh in Putten, onderdeel van het Britse 2 Sisters Food Group, is de meest diervriendelijke pluimveeslachterij van Nederland*. Maar zijn ze ook duurzaam? Algemeen Directeur Harm Laros vertelt over keuzes make...

Verbod onverdoofd slachten 2019

31 December 2018

Tot op heden was onverdoofd slachten nog toegelaten, puur om religieuze redenen. Vanaf 1 januari 2019 geldt dit niet meer. Begin het nieuwe jaar geldt er in Vlaanderen een verbod op onverdoofd slachten. Er mag alleen ...

Aanpak bacteriën pluimveesector succesvol

24 December 2018

De aanpak op het gebied van Campylobacter en Salmonella in de pluimveesector in Nederland is succesvol. Zo luidt de conclusie van de Nederlandse vereniging voor de pluimveeverwerkende industrie; Nepluvi. Het aantal mense...

VanDrie Group staakt activiteiten Hasselt

21 December 2018

Op 14 december 2018 heeft de organisatie Animal Rights beelden openbaar gemaakt die zijn opgenomen bij VanDrie België te Hasselt. De beelden vertonen inbreuken op dierenwelzijn. VanDrie België neemt dierenwelzijn en het ...

Van Loon neemt Van de Raa over

21 December 2018

De van Loon Group bestaande uit 4 vleesverwerkende bedrijven: Meat Friends, Sleegers, Brandenburg en van Loon Vlees. Van Loon Group is een van de grotere vleesverwerkers in Nederland. Het bedrijf produceert worstjes, spa...

Toekomst slachthuis Sus Campiniae

19 December 2018

De Belgische varkenshouderij zal bloeden als Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) weigert een nieuwe vergunning te verlenen aan nv De Lokery, dat het slachthuis Sus Campiniae in Oe...

Good Farming Balance Vion

07 December 2018

Vion heeft in oktober 2017 onder de merknaam Robusto een premium ham voor het topsegment van de Italiaanse markt voor gedroogde hammen geïntroduceerd. Na deze succesvolle introductie volgde in april 2018 de premium-ham o...

Vleesconsumptie in NL blijft stabiel

21 November 2018

In 2017 bedraagt het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking ongeveer 77 kg. Deze hoeveelheid is vrijwel gelijk aan de twee jaren daarvoor. Zo’n 36 kg van het ve...