ACTUEEL
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Lokaal eten? Alleen op papier een goed idee

Eten van de boer om de hoek, wie wil dat nou niet? Minder transport, eerlijke prijzen voor boeren, korte lijnen. Overheden proberen het al jaren te stimuleren. Toch blijkt het lastig om dat lokaal eten op grote schaal vo..

Lees meer

Speciaalmachinebouw - Machines voor elk vraagstuk

08 juli 2025

Van automatisch dozen palletiseren tot denesten (automatisch verenkelen) van uw product en complete verpakkingslijnen bouwen: Bij VIA Techniek kunnen we elke machine bouwen. Of u nu wilt besparen op arbeidskosten, uw pro...

Feiten boven fabels: nieuw handboek over E-nummers

07 juli 2025

Folkert Fennema, eigenaar van Fennema Food Development, lanceert Het complete E-nummer handboek – Van E tot Z. De gids bundelt actuele, feitelijke informatie over E-nummers voor professionals in de voedingsindustrie. Het...

NVWA grijpt vaker in bij voedselveiligheid

07 juli 2025

Bij de NVWA stond voedselveiligheid ook in 2024 bovenaan de lijst. Ruim 48% van de capaciteit ging naar controles in deze hoek. De meeste aandacht ging naar de vleesketen: goed voor meer dan de helft van de toezichturen....

Strenger NVWA-toezicht op dierenwelzijn en pesticiden

04 juli 2025

De NVWA had in 2024 flink wat werk aan diergezondheid en dierenwelzijn. Zo’n 8% van de totale capaciteit ging naar dierziekten, 9% naar welzijn. Inspecteurs deden 3.755 controles op diergezondheid, waarvan er 997 leidden...

Veggies First wil groente op nummer één zetten

04 juli 2025

In Nederland is onlangs de internationale beweging Veggies First gelanceerd. Het initiatief wil groente structureel aantrekkelijker, bereikbaarder en zichtbaarder maken in het dagelijks leven. De focus ligt op generatie ...

Poster Vlees, Vis, AGF en Zuivel

04 juli 2025

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES, VIS, AGF en ZUIVEL. Op de posters vind je de structuur van de diverse verwerkende industrieën. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschi...

Beurzen in food

03 juli 2025

De foodsector bruist weer van activiteit met talrijke beurzen en evenementen op de planning. Inmiddels is er weer bijna een half jaar voorbij. Het overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. Service voor de sector Met h...

Voedselverspilling stagneert, supermarkten schakelen verder

03 juli 2025

Na jaren van gestage daling is de voedselverspilling in supermarkten voor het eerst gestabiliseerd. Waar in 2018 nog fors meer werd weggegooid, ligt het verspilde aandeel nu structureel 33% lager. Daarmee blijft de retai...

Altijd grip op uw productie met myMULTIVAC

03 juli 2025

Met myMULTIVAC beheert u altijd en overal direct uw productielijnen en heeft u inzicht in al uw bestellingen van onderdelen. Ons doel? U zoveel mogelijk ontzorgen, zodat u zich kunt focussen op waar het écht om draait: u...

Voedingsexport naar Duitsland: grote markt, hoge eisen

02 juli 2025

Voor Nederlandse voedingsbedrijven die willen groeien, is Duitsland een logische stap. Met 84 miljoen inwoners biedt het land volop potentie. En soms is één supermarktformule al genoeg om serieus volume te draaien. Maar ...

Wiersma: Voedsel is de basis voor alles

02 juli 2025

Een kratje vol Nederlandse producten vormde het welkomstgeschenk voor landbouwminister Femke Wiersma tijdens de derde editie van NLvoedt op 1 juli in Nieuwspoort. De bijeenkomst markeerde het slot van het politieke seizo...

Wat moet je nu écht weten over de EUDR?

01 juli 2025

De Europese ontbossingsverordening (EUDR) vraagt om een andere manier van werken in de voedselketen. Niet alleen producenten, maar elke schakel tot aan de Europese markt moet straks aantoonbaar voldoen aan strenge due di...

Tot 60 cent per kilo besparen op plastic: zo werkt het

30 juni 2025

Verpact lanceert een gratis e-learning voor producenten en importeurs die hun plastic verpakkingen willen verduurzamen. Deelnemers leren in 25 minuten hoe zij korting kunnen aanvragen voor goed recyclebare plastic verpak...

Consument wil gezonder eten, maar loopt tegen drempels aan

30 juni 2025

Gezond eten staat bij veel Nederlanders hoog op het lijstje. Toch blijven structurele gedragsveranderingen uit. Uit onderzoek van Panelwizard, uitgevoerd in opdracht van ABN AMRO, blijkt dat consumenten op drempels stuit...

Informatieblad 85 wordt Handboek Levensmiddelenmicrobiologie

27 juni 2025

De NVWA heeft het Handboek Levensmiddelenmicrobiologie gepubliceerd. Dit is de opvolger van Informatieblad 85. Het handboek is bedoeld voor bedrijven die voedsel produceren, verwerken of distribueren. De NVWA licht hieri...