Jongeren en vraagstukken uit groente- en fruitsector

Rotterdam Food Cluster organiseert op 4 en 5 oktober 2018 in nauwe samenwerking met verschillende partijen uit de groenten- en fruitsector Markt Match: een tweedaags evenement in Rotterdam. 200 jongeren tussen de 17 en 2..

Lees meer

Jongeren en vraagstukken uit groente- en fruitsector

09 July 2018

Rotterdam Food Cluster organiseert op 4 en 5 oktober 2018 in nauwe samenwerking met verschillende partijen uit de groenten- en fruitsector Markt Match: een tweedaags evenement in Rotterdam. 200 jongeren tussen de 17 en 2...

Kwaliteitsbewustzijn naar een hoger level

09 April 2018

Een hoog kwaliteitsbewustzijn bij alle medewerkers, in elke schakel van de productketen, is essentieel voor het verbeteren van de (eind)kwaliteit. Een positieve kwaliteitscultuur is een wezenlijke voorwaarde. Het managem...

Gasloze stoomproductie op maat

09 April 2018

De inzet van fossiele brandstoffen moet omlaag. De voorraad gas is eindig en stoken versterkt de klimaatproblemen. Bedrijven moeten op zoek naar alternatieve energiebronnen, ook voor bijvoorbeeld hun stoomvraag. Scharff ...

Hoogseizoen voor rookworstenspecialist

05 March 2018

De broers en slagers Bert en Jannes Koetsier zijn gespecialiseerd in rookworsten; bereid met verse grondstoffen en op beukenhout gerookt. In 2014 kwam er nieuwe passie bij: knakworsten. Bert Koetsier kwam een bijzondere ...

Één kwaliteitsmaatstaf voor Nederlandse varkenssector

09 January 2018

De POV en COV komen in het kader van de uitvoering van het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij met één kwaliteitsmaatstaf voor de Nederlandse varkenssector, genaamd Normenkader Holland Varken. Hiermee kan de sector af...

Een kijkje in de koosjere keuken

14 November 2017

De potten en pannen pruttelen op het vuur bij cateringbedrijf Langerhuize. Dagelijks worden hier drie- tot vierduizend maaltijden bereid voor de zorg, luchtvaart en instellingen met speciale (di)eetwensen. Een groot deel...

Cleaning in place (CIP): Meten is weten!

10 October 2017

Het gaat beter met de economie. Bedrijven durven weer voorzichtig te investeren, ook in de aanschaf van nieuwe hygiënische apparatuur. Waar kies je dan voor? Het CIP-systeem uitgelicht: wat zijn de voordelen en de gevare...

Nieuwe sterilisatie-technologie

11 September 2017

Op 13 oktober 2017 organiseren TOP bv en Marfo bv een seminar over de nieuwe sterilisatietechnologie PATS (Pressure Assisted Thermal Sterilization). TOP en Marfo hebben binnen een Europese consortium meegewerkt aan de on...

De QA-manager van de toekomst

11 September 2017

De voedingsmiddelenindustrie is continue in ontwikkeling, kwaliteit leveren en voedselveiligheid zijn belangrijker dan ooit. Er is dan ook een groeiende behoefte aan goede QA-managers; mensen die snel en accuraat op alle...

Zandvliet Vleeswaren kiest voor kwaliteit

11 September 2017

Kwaliteit en productinnovatie zijn belangrijke speerpunten voor Zandvliet Vleeswaren uit Delft. Het familiebedrijf kijkt continu vooruit. Niet alleen door in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen, ook door voortdurend ...

Het verhaal van een perfect tandwiel

10 July 2017

In samenwerking met University Racing Eindhoven heeft Rösler Benelux opnames gemaakt van het produceren van een tandwiel in een elektrische auto. Het project is een sponsoring actie voor de universiteit in kwestie en ...

Koploper in innovatie en duurzaam beleid

13 June 2017

Wat ruim zestig jaar geleden begon met een kraam op de Albert Cuyp, is uitgegroeid tot een klein visimperium. Bij versvishandel Jan van As gaat er jaarlijks ruim 4000 ton vis doorheen. Duurzaamheid staat in de hele bedri...

Over de impact van roestvast staal

13 June 2017

Ruim honderd jaar geleden ontwikkelde men in Amerika roestvast staal voor de wapenindustrie. Nu is roestvast staal met de combinatie van de elementen ijzer, chroom, nikkel en veelal ook molybdeen niet meer weg te denken ...

'Kwaliteit is de verbindende factor'

11 April 2017

"Leven uit afhankelijkheid". Het is een begrip bij groenten- en fruitverwerker HAK, deze uitdrukking uit de bijbel, meegegeven door de familie die het bedrijf oprichtte. Frans Kuijpers, hoofd kwaliteitsdienst, legt graag...

Snijden en verpakken op 't hoogste niveau

11 April 2017

In Meppel staat de vleeswarenfabriek van Ton Aarnink. Met kennis van zaken, een sterk team en kwalitatief hoogwaardige machines, kan deze slager pur sang praktisch alles maken. Maar liefst vijftig jaar is Ton Aarnink ...