Kwaliteitszorg
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

MAP verpakken creëert zekerheid

MAP verpakken, oftewel Modified Atmosphere Packaging wordt toegepast om ervoor te zorgen dat voedsel langer houdbaar is.  “Wij ondersteunen voedselproducenten die met MAP verpakkingen werken, en doen er alles aan om..

Lees meer

Duits vertrouwen in Nederlands voedsel vraagt aandacht

12 februari 2021

Een meerderheid van de Duitse consumenten vertrouwt erop dat geïmporteerde voedingsmiddelen uit Nederland veilig zijn, zo blijkt uit onderzoek van ABN AMRO, uitgevoerd door Panelwizard. Dat vertrouwen ligt lager als het ...

SGF pleit voor wetgeving gezonder eten en drinken

11 februari 2021

82% van de Nederlanders vindt het belangrijk dat bewerkte voeding gezonder wordt gemaakt. Ze vinden dat frisdranken met veel suiker duurder moeten worden (63%) en 72% zegt dat er een verbod moet komen op reclame voor ong...

Meer onderzoek naar de effecten van microplastics

13 januari 2021

Op maandag 11 januari 2021 is de kennisagenda Microplastics en Gezondheid aangeboden aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven. In opdracht van het ministerie van I&W heeft ZonMw...

Tariefstructuur Skal in 2021 op basis van 3 doelgroepen

06 januari 2021

Per 2021 werkt Skal met een nieuwe tariefstructuur op basis van doelgroepen. Voor elke doelgroep gelden aparte tarieven. Per 2021 kent Skal 3 doelgroepen: Verkooppunten, Normaal risico bedrijven en Hoog risico bedrijven....

Run op luxe vlees en vis en bakproducten in coronajaar

05 januari 2021

Het afgelopen coronajaar heeft opvallende verschuivingen teweeggebracht in de boodschappen die we online bestelden. De behoefte aan luxe vlees en vis groeide in 2020 zeer sterk en Nederlanders kochten veel meer koffie. O...

Onbewerkte versproducten onder één label

04 januari 2021

Jumbo voegt aan het begin van 2021 een nieuw premium assortiment met onder andere verse vlees- en visproducten toe aan haar aanbod. Onder de naam Jumbo Fijnproevers biedt Jumbo liefhebbers van culinair hoogstaande produc...

NVWA-jaarplan 2021: flexibiliteit en toezicht verbeteren

28 december 2020

Er wordt in het jaar 2021 veel gevraagd van het verandervermogen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en haar medewerkers. Dat concludeert inspecteur-generaal Maarten Ruys in zijn voorwoord van het Jaarp...

Grass Fed Standard: maatstaf voor kwaliteitsrundvlees

25 november 2020

Bord Bia, de Irish Food Board, heeft een nationaal kwaliteitslabel voor grasgevoerd Iers rundvlees geïntroduceerd. Deze zogeheten Grass Fed Standard biedt consumenten betrouwbare informatie over de herkomst en leefomstan...

Reiniging en desinfectie: ‘Het is en blijft maatwerk’

16 november 2020

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de reiniging en desinfectie in de voedingsmiddelenindustrie. Dat heeft wel de nodige data opgeleverd; maar geen standaardprotocollen. Een goede schoonmaak blijft maatwerk. En blijkt la...

Top Tien Food Trends voor 2021

23 oktober 2020

Transparantie komt naar voren als duidelijke winnaar in de Top Tien Trends van 2021, dit blijkt uit het jaarlijkse Top Tien Trends rapport van Innova Market Insights. Het rapport biedt een diepgaand inzicht in hoe de voe...

NutriControl verwelkomt voedselpioneers

14 september 2020

NutriControl: food-, feed- en dairy-laboratorium gelegen in foodstad Veghel verwelkomt voedselpioneers met open armen. Het laboratorium is klaar voor de duurzame toekomst en wil graag zijn bijdrage hieraan leveren. “We k...

Tijdwinst met nieuwe snelloopdeuren bij Beko

14 september 2020

De functionaliteit van deuren wordt onderschat, weten kenners uit de voedingsmiddelenindustrie. Bij het bouwen van een geconditioneerde ruimte maakte Beko Groothandel dan ook een studie van de nieuw in gebruik te nemen d...

Grootste uitdagingen post-COVID voedselsystemen

12 mei 2020

De coronapandemie heeft een grote en belangrijke weerslag op de volksgezondheid en heeft grote gevolgen voor sociale relaties, economische ontwikkeling en voedselsystemen. Ivo Demmers en Ruerd Ruben van Wageningen Univer...

RETAIL MEETS FOODINDUSTRIE!

10 februari 2020

Er zijn vele uitdagingen in de foodketen. Online rukt op, schakels verdwijnen, de retail staat op zijn kop. De zaal zit vol beslissers van foodproducerende bedrijven, zij aan zij met enkele retailers. De oren zijn gespit...

2020: extra inzet productveiligheid en mestcontroles

03 januari 2020

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat in 2020 extra capaciteit inzetten voor het toezicht op productveiligheid en mestcontroles. Ook zet de NVWA extra mensen in om meldingen op het gebied van voedselveil...