Gezondheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

GEA’s eerste mobiele testcentrum voor New Food

Wilt u proof-of-concept genereren zonder investering in een eigen pilotplant? Dat is vanaf nu mogelijk met de complete, mobiele en modulaire industriële test-units van GEA. Voor het testen van verschillende producten in ..

Lees meer

Foodwatch: ‘Er is beperkt toezicht op separatorvlees’

21 april 2022

Een nieuwe opiniepeiling in opdracht van Foodwatch wijst uit dat 72% van de consumenten niet weet wat separatorvlees is. 74% van de respondenten weet niet in welke producten separatorvlees zit. Foodwatch stelt dat de Sta...

Eerder en effectiever communiceren over productverbetering

21 april 2022

De Tweede Kamer verzoekt de regering om samen met voedselproducenten alternatieven op te stellen voor het eerder en effectiever communiceren over productverbetering, binnen de kaders van de Europese regelgeving. Dit wil ...

COV: Vleesbelasting werkt contraproductief

01 april 2022

Het idee van een vleesbelasting werkt contraproductief op zowel de volksgezondheid als de verduurzamingsagenda van de sectoren. Dat stellen de organisaties in de vleessector, verenigd in de Vleescoalitie, naar aanleiding...

NVB: 'Brood verdient een 0% btw-tarief'

30 maart 2022

Het bakkersbedrijf zette al een aantal succesvolle stappen om de gezondheid van Nederlanders te garanderen. Om de acties vanuit de branche kracht bij te zetten, zijn ook stappen van de overheid nodig. Een laag btw-tarief...

Microplastics aangetoond in menselijke bloedbaan

28 maart 2022

Een onderzoeksteam heeft voor het eerst aangetoond dat plastic deeltjes uit de leefomgeving in de menselijke bloedsomloop terecht komen. De resultaten van dit onderzoeksproject ‘Immunoplast’ zijn op donderdag 24 maart 20...

NVWA publiceert Handboek Voedings- & gezondheidsclaims

23 maart 2022

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een Handboek Voedings- en gezondheidsclaims gepubliceerd. Claims kunnen voorkomen op etiketten van levensmiddelen, maar ook in folders, op websites en in (sociale) ...

Gelderland wil voedselaanbod vergroenen

09 maart 2022

Ondernemers in de horeca, zorg, catering en retail in Gelderland kunnen met 50% subsidie deelnemen aan het programma Gelderland van Morgen. Onder deskundige begeleiding gaan zij gedurende 1 of 2 jaar aan de slag met het ...

Voeding van belang bij slechts 50% van politieke partijen

09 maart 2022

Gezonde voeding en aandacht voor een gezonde, duurzame leefomgeving staat maar op ongeveer de helft van de agenda’s bij de gemeenteraadsverkiezingen. En de manier waarop partijen daar invulling aan willen geven is erg ve...

Inschatting risico’s microplastics binnen bereik

11 februari 2022

Onderzoekers van Wageningen University & Research hebben voor het eerst een wiskundig kader ontwikkeld om de risico’s van microplasticdeeltjes te kunnen beoordelen. Onderzoek naar de blootstelling aan en de effecten van ...

online editie duurzame productielijnen februari 2022

07 februari 2022

Veel start-ups, scale-ups en mkb-ondernemingen in de foodsector ontwikkelen nieuwe producten en innovatieve technieken voor het extraheren van eiwitten uit grondstoffen. De energieprijzen blijven maar stijgen en...

Plantcarb introduceert zetmeel met superkrachten

31 januari 2022

Eén op de tien volwassenen lijdt aan diabetes en het aantal stijgt snel. Aangezien diabetes 's werelds snelst groeiende chronische aandoening is, moeten we onze suikerconsumptie terugdringen. Jan Mousing, CEO van het agb...

X-rays maken plant-based diëten van de toekomst smakelijker

27 januari 2022

Röntgenstralen kunnen worden gebruikt om de kleinste deeltjes van voedsel te onderzoeken en ons nieuwe kennis te verschaffen over wat yoghurt zacht doet aanvoelen en wat nodig is om chocolade precies de juiste beet te ge...

Nutri-Score wordt in de eerste helft van 2022 ingevoerd

19 januari 2022

Nederlandse voedselproducenten mogen naar verwachting in de eerste helft van 2022 Nutri-Score als logo gebruiken. Het logo is dan ook geschikt voor online gebruik. Bijvoorbeeld in webwinkels die voedingsmiddelen aanbiede...

Vraagtekens bij effecten nultarief groente en fruit

19 januari 2022

In de theorie klopt het. Verlaag de prijs van groente en fruit en consumenten gaan meer van deze producten kopen en meer consumeren. Dat is hard nodig, want de gemiddelde Nederlander haalt de doelstelling van 250 gram gr...

WHO waarschuwt: Plant-based vaak ongezond

18 januari 2022

Of het nu om gezondheidsredenen of uit bezorgdheid om het milieu is, het eten van minder of geen vlees wordt wereldwijd steeds populairder. Maar zoals een nieuwe factsheet van de WHO/Europa aangeeft, zijn sommige plantaa...