Columns
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Column Judith Witte: Smaakrijkdom

Daar zat ik, na een spannende wandel-, klim- en klautertocht in de Alpen, aan een ‘Hausgemachte’ spaghetti bolognese. Het smaakte anders dan thuis. Sterker; had ik dit eenvoudige gerecht ooit eerder zó lekker gegeten als..

Lees meer

Column Pieter Vos: Functioneel, snel, gemakkelijk

12 september 2022

Voedsel, water en lucht zijn primaire levensbehoeften; zonder kunnen we niet bestaan. Maar er is meer dan het functionele aspect, zeker bij voeding. We vieren geregeld de zintuigelijke, emotionele en culturele componente...

Column Jos Hugense: Nuchterheid

12 september 2022

De laatste maanden was er wat aarzeling in de overvloedige stroom van euforische berichten over groei en nóg grotere groei in de markt van vegetarische en veganistische producten. McDonalds nam in Amerika zijn vegetarisc...

Column Saskia Stender: ‘Ik pik het niet meer’

12 september 2022

Eigenlijk is de zomer de meest gevaarlijke periode van het jaar. Qua personeel dan. Ik hoor steeds vaker dat mensen om mij heen tegen een burn-out aanlopen. Klinkt  misschien als een modewoord, maar het geeft wel te denk...

Judith Witte: Hoe meer ik leer, hoe meer ik besef wat ik níet weet

20 juni 2022

Eigenlijk wilde ik op deze plek schrijven over de stikstofcrisis. Want het terugdringen van de stikstof zal de bouw, vooral in regio’s met veel uitstoot, ernstig gaan hinderen of vertragen. Om wat zinnigs over een lastig...

Column Pieter Vos: Ikke ikke ikke en de rest kan st…

20 juni 2022

Wereldcrisissen als de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne leggen in korte tijd onze zwaktes pijnlijk bloot. Er zijn problemen met gas- en olieleveranties. Er dreigt er een enorm tarwetekort. Prijzen schieten omhoog en...

Column Saskia Stender: Inhaalslag vs overkill

20 juni 2022

De afgelopen weken hoor ik op de radio telkens weer dat mensen die normaal álle festivals aflopen nu keuzes moeten maken. Door alle lockdowns lijkt het wel of we in het tweede kwartaal van dit jaar alles moeten inhalen w...

Column Judith Witte: Risico’s nemen

16 mei 2022

Vlak voor Pasen vertrok mijn dochter midden in de nacht voor een 2 jaar uitgestelde schooltrip ‘24 uur naar Parijs’. ‘s Morgens vroeg heb ik met haar de volgende whatsapp-conversatie: Zij: Mam, mag ik kinderchocolade?...

Column Pieter Vos: De prijs van voedselveiligheid

16 mei 2022

Als het gaat om het borgen van onze veiligheid, worden er vaak rigoureuze maatregelen genomen. Ik denk aan de lockdowns tijdens de corona-crisis. Kinderen die niet naar school gingen, mensen die vereenzaamden. Kijk naar ...

Column Saskia Stender: Keuzevrijheid

16 mei 2022

Ik schrijf deze column op 5 mei, de dag van de vrijheid. Het recht op vrijheid, vrijheid van meningsuiting en keuzevrijheid. Over dat laatste wil ik het hebben. Neem nou frituurvet, dat is schaars geworden. De schappen z...

Column Judith Witte: Blijf vragen stellen

11 april 2022

Voel jij je op je werkplek ‘als een vis in het water’? Ik wel. Het voelt goed om ergens helemaal in je element te zijn. Een valkuil ligt echter op de loer: dat je inkakt. En dát is foute boel, want de beste ideeën, dus o...

Column Pieter Vos: Foute visie in Lean Management?

11 april 2022

Bij productverbetering voeg je waarde toe aan je product. Je focust op wat jouw klanten écht belangrijk vinden. Precies dat ga je realiseren. Je verbetert en controleert, want je streeft naar perfectie. Naar een hoge mat...

Column Saskia Stender: Innovatie of uitvinding

11 april 2022

De laatste tijd wordt de term ‘innovatie’ steeds vaker gebruikt. Het is net zo’n nietszeggend containerbegrip aan het worden als ‘duurzaam’. Dat wordt ook maar te pas en te onpas gebruikt. En soms slaan bedrijven complee...

Column Judith Witte: Kan dat niet slimmer?

07 maart 2022

Het is papierophaaldag. Naast de papiercontainers in de wijk staan her en der grote dozen, op hun beurt weer gevuld met kapotgesneden karton van nóg meer dozen. Hoe kan het ook anders? Dagelijks rijden er busjes door de ...

Column Pieter Vos: Verpakking is een kans

07 maart 2022

Stel je voor dat de chips, koekjes en rijst zonder verpakking in het supermarktschap zouden liggen? Dat je jouw runderlap, vegaschnitzel of stukje kabeljauw zonder beschermende folie in je boodschappentas moet laten glij...

Column Saskia Stender: We zijn er maar druk mee

07 maart 2022

Het thema van deze editie van vakblad Voedingsindustrie is verpakk(ing)en. Daarover raak je gewoon niet uitgeschreven. We richten onze blik op de toekomst. Voor wat betreft de plasticvermindering ligt de focus op 2025, m...