Columns
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Column Judith Witte: Schoon genoeg

Mijn definitie van ‘schoon’ staat op gespannen voet met de definitie die mijn thuiswonende kroost (16, 18, 20) doorgaans hanteert. Onze woonsituatie is geen uitzondering. Sinds de invoering van het sociaal leenstelsel (2..

Lees meer

Column Pieter Vos: Blijf scherp

21 november 2022

Reinigen en desinfecteren gaat over risicobeheersing: het borgen van de hygiëne draagt bij aan het veilig in de markt zetten van jouw voedingsproducten; zodat je je geen zorgen hoeft te maken om recalls. Om dit te borgen...

Marlous van Drunen: Focus op kwantiteit of kwaliteit?

21 november 2022

Als medewerker in een levensmiddelenbedrijf weet jij als de beste dat je hygiënisch moet werken. HACCP, reiniging en desinfectie en registraties kennen voor jou geen geheimen. Maar zeg eens eerlijk: gaat onderstaande ged...

Column Saskia Stender: Paniekvoetbal

21 november 2022

Met alles wat er nu speelt in de markt is het speerpunt van bijna alle bedrijven: kosten besparen. De energieprijzen rijzen de pan uit, alles is duurder. De loonkosten stijgen volgend jaar met 10%. En we weten niet wanne...

Column Judith Witte: 'Over stoken en cybercrime'

17 oktober 2022

Ik vind mezelf écht geen digibeet, om gelijk maar met de deur in huis te vallen. Zo ben ik een kei in Word, kan ik heel goed e-mailen, instagrammen, digitaal bankieren en treinkaartjes kopen bij een ns-kaartautomaat. Maa...

Column Pieter Vos: De menselijke factor

17 oktober 2022

De laatste tijd komen insecten vaak in het nieuws als bron van eiwitten; om een groeiende wereldbevolking mee te voeden. Maar laatst stuitte ik op een andere toepassing: het cyborginsect. Al in 2012 verschenen in de m...

Column Saskia Stender: Sterke ondernemers

17 oktober 2022

Begin oktober bracht ik een bezoek aan de Slavakto. Op weg ernaar toe vroeg ik me af wat me te wachten stond. “Hoe is de sfeer, met al die energie-ellende die bovenop de personeelstekorten komt? Ga ik naar een beurs waar...

Column Judith Witte: Smaakrijkdom

12 september 2022

Daar zat ik, na een spannende wandel-, klim- en klautertocht in de Alpen, aan een ‘Hausgemachte’ spaghetti bolognese. Het smaakte anders dan thuis. Sterker; had ik dit eenvoudige gerecht ooit eerder zó lekker gegeten als...

Column Pieter Vos: Functioneel, snel, gemakkelijk

12 september 2022

Voedsel, water en lucht zijn primaire levensbehoeften; zonder kunnen we niet bestaan. Maar er is meer dan het functionele aspect, zeker bij voeding. We vieren geregeld de zintuigelijke, emotionele en culturele componente...

Column Jos Hugense: Nuchterheid

12 september 2022

De laatste maanden was er wat aarzeling in de overvloedige stroom van euforische berichten over groei en nóg grotere groei in de markt van vegetarische en veganistische producten. McDonalds nam in Amerika zijn vegetarisc...

Column Saskia Stender: ‘Ik pik het niet meer’

12 september 2022

Eigenlijk is de zomer de meest gevaarlijke periode van het jaar. Qua personeel dan. Ik hoor steeds vaker dat mensen om mij heen tegen een burn-out aanlopen. Klinkt  misschien als een modewoord, maar het geeft wel te denk...

Judith Witte: Hoe meer ik leer, hoe meer ik besef wat ik níet weet

20 juni 2022

Eigenlijk wilde ik op deze plek schrijven over de stikstofcrisis. Want het terugdringen van de stikstof zal de bouw, vooral in regio’s met veel uitstoot, ernstig gaan hinderen of vertragen. Om wat zinnigs over een lastig...

Column Pieter Vos: Ikke ikke ikke en de rest kan st…

20 juni 2022

Wereldcrisissen als de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne leggen in korte tijd onze zwaktes pijnlijk bloot. Er zijn problemen met gas- en olieleveranties. Er dreigt er een enorm tarwetekort. Prijzen schieten omhoog en...

Column Saskia Stender: Inhaalslag vs overkill

20 juni 2022

De afgelopen weken hoor ik op de radio telkens weer dat mensen die normaal álle festivals aflopen nu keuzes moeten maken. Door alle lockdowns lijkt het wel of we in het tweede kwartaal van dit jaar alles moeten inhalen w...

Column Judith Witte: Risico’s nemen

16 mei 2022

Vlak voor Pasen vertrok mijn dochter midden in de nacht voor een 2 jaar uitgestelde schooltrip ‘24 uur naar Parijs’. ‘s Morgens vroeg heb ik met haar de volgende whatsapp-conversatie: Zij: Mam, mag ik kinderchocolade?...

Column Pieter Vos: De prijs van voedselveiligheid

16 mei 2022

Als het gaat om het borgen van onze veiligheid, worden er vaak rigoureuze maatregelen genomen. Ik denk aan de lockdowns tijdens de corona-crisis. Kinderen die niet naar school gingen, mensen die vereenzaamden. Kijk naar ...