Bedrijfsreportages
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Poster AGF

Al jaren verspreiden we via vakblad Voedingsindustrie de poster VLEES en de Poster VIS, inmiddels zeer bekend en zeer gewild in de sector. Vorig jaar kregen we regelmatig de vraag of we een extra poster wilden maken, ..

Lees meer

Het innovatieve Sleegers Experience Center

08 maart 2021

Stel, je bent foodproducent en moet een nieuwe machine aanschaffen. Die wil je natuurlijk wel graag eerst even testen. Met je eigen product allicht, anders telt het niet. Dat blijkt lastig. Bovendien; nergens zijn de oms...

Natuurvlees vraagt om een verpakking met een verhaal

08 maart 2021

Hoe verpak je vlees duurzamer? Die uitdaging ging Slagerijen Kaldenberg aan voor haar concept Natuurvlees. Met als resultaat een skinpack met 75% minder plastic, die geautomatiseerd wordt ingepakt, gewogen, geregistreerd...

Nieuwe verpakkingslijn voor aspergeteler Teboza

08 maart 2021

Nederlanders zijn dol op asperges. Met name de vraag naar geschilde exemplaren blijft stijgen, merkt de Limburgse aspergeteler Teboza. Dankzij een nieuwe verpakkingslijn kunnen grotere volumes van het witte goud hun weg ...

Tijdswinst door de verpakkingslijn

08 maart 2021

Het Nederlandse Simons Halal Food kent een continue omzetgroei. Hierdoor was een nieuwe verpakkingslijn noodzakelijk. Niet alleen verlaten grotere volumes halalworstjes en - vleeswaren de fabrieksvloer, ook de productiep...

Van reinigingsmiddelen tot schone fabriek

16 november 2020

‘Voedingsmiddelenbedrijven hebben nog maar weinig kennis van goed en effectief schoonmaken’, concludeert Gert Visscher, directeur/eigenaar van Eco2Clean. “Kennis die er is, gaat vaak snel verloren.” Dat komt het ‘voedsel...

Hygiëne als pijler voor Eetgemak

16 november 2020

Volgens maaltijdenleverancier Eetgemak verdient iedereen een verse, gezonde en lekkere maaltijd. Aan de basis liggen goede ingrediënten en de juiste receptuur, maar optimale hygiëne bij de bereiding is natuurlijk net zo ...

Nieuw concept voor wegen, etiketteren en sorteren

16 november 2020

Visverwerkingsbedrijf Profish kan met minder mankracht moeiteloos voldoen aan de groeiende vraag naar verschillende etiketten binnen één winkelorder. Dankzij twee nieuwe weeg- en etiketteerlijnen van Espera, plus een uni...

Efficiënt en duurzaam onder één dak bij Westfort

16 november 2020

Westfort Vleesproducten realiseert in IJsselstein een van de modernste vleesverwerkingslocaties wereldwijd: efficiënt, innovatief, diervriendelijk en duurzaam. Op dit moment wordt er gebouwd aan een moderne verwerkings- ...

Snelle levertijden foodkleding

02 november 2020

Tijdig over voldoende bedrijfskleding beschikken is cruciaal, zeker voor de voedingsindustrie. Daarom opende Lavans vorig jaar een eigen productielocatie in Noord-Macedonië. De levertijd van bedrijfskleding daalde enorm....

Automatiseren voor schone en stickervrije kratten

12 oktober 2020

Bij de Tilburgse vestiging van HB Rts worden wekelijks zo’n 300.000 kratten voor de voedingsindustrie gewassen. Aantallen die alleen haalbaar zijn als er een gedegen krattenwasmachine aan te pas komt. LETS hielp HB aan d...

Meer efficiëntie voor Bakkerij Fuite

12 oktober 2020

Automatisering maakt processen op de werkvloer efficiënter. Door meer inzicht in goederenstromen en voorraad bijvoorbeeld, zoals Bakkerij Fuite uit Apeldoorn nu ervaart. De kans op fouten wordt kleiner en de bakker grijp...

Automatisering als medicijn

12 oktober 2020

Lunchtafel heeft haar bedrijfsproces omgegooid. Leverde het bedrijf begin dit jaar nog verse lunchproducten aan bedrijven, nu heeft zij ook de weg richting consument geopend. Met nieuwe foodconcepten. In samenspraak met ...

Schone kleding ‘on demand’

12 oktober 2020

24/7 gedragen uniformen inleveren en schone kledingstukken ophalen. Geautomatiseerd, gemakkelijk en kostenbesparend. Een ideale situatie voor ieder bedrijf waar uniformen worden gedragen. Polymark regelt het van a tot z....

Nieuwe verpakkings-oplossingen voor plant-based

14 september 2020

Het ontwikkelen, produceren, verpakken en vermarkten van op planten gebaseerde voeding is een inspirerend en dynamisch proces. Het Noord-Amerikaanse Reiser ondersteunt bedrijven die wereldwijd hun plantaardige vleesverva...

Vegavlees: ‘De textuur moet steengoed zijn’

14 september 2020

Bij TOP BV in Wageningen zijn ze erin geslaagd om een écht goede vegaburger te maken. De volgende breinbreker? “Whole muscle meats!”  Wie niet in de gaten heeft dat er iets aan de hand is in het vleesschap (of moeten ...