Bedrijfsreportages
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

GEA’s eerste mobiele testcentrum voor New Food

Wilt u proof-of-concept genereren zonder investering in een eigen pilotplant? Dat is vanaf nu mogelijk met de complete, mobiele en modulaire industriële test-units van GEA. Voor het testen van verschillende producten in ..

Lees meer

Recyclebare barrière-verpakkingen nu realiteit

16 mei 2022

De food-keten kampt met grote verpakkingsuitdagingen en zoekt naar duurzamere oplossingen. Naar een nieuw materiaal met dezelfde goede eigenschappen als gelamineerde versies; maar dan wél recyclebaar.  Was het jarenla...

Nieuwe leiding voor De Korrel Beheer

16 mei 2022

De Korrel Beheer verwelkomt 1 augustus 2022 een nieuwe directeur. Erik van den Brink neemt die rol op zich bij de producent op het gebied van taste, coatings en functional blends. “Het bedrijf heeft een bijzondere plek i...

BEAT ‘M All Slicer van Sleegers Technique ontketent revolutie

16 mei 2022

De Beatle, de auto met ronde vormen is wereldwijd bekend. Zal de nieuwe Beat ‘m All Slicer dezelfde roem krijgen? Dat is wel het streven van uitvinder Huub Sleegers. Een weg die tien jaar duurde, maar waarheid werd bij L...

De Kroes valt op met een C-label

11 april 2022

Maaltijd- en vleeswaren specialist De Kroes wil zich onderscheiden met producten die eerlijk en smaakvol zijn en er goed uitzien. Dankzij een nieuwe weeg- en etiketteerlijn is de presentatie van de producten strak aan al...

Etiketteersystemen maken expansie mogelijk

07 maart 2022

Bij Trofi Pack gaan dagelijks tienduizenden stuks exotisch fruit de deur uit, veelal gekoeld, gerijpt, verpakt en voorzien van een etiket. De enorme groei en veranderende wensen van afnemers vragen om flexibiliteit en ee...

online editie duurzame productielijnen februari 2022

07 februari 2022

Veel start-ups, scale-ups en mkb-ondernemingen in de foodsector ontwikkelen nieuwe producten en innovatieve technieken voor het extraheren van eiwitten uit grondstoffen. De energieprijzen blijven maar stijgen en...

Esbro benut elk verschil in temperatuur

07 februari 2022

Innoveren en kwaliteit leveren zijn leidend voor Esbro, ‘Kakelvers’ is een belangrijk speerpunt. Littel technische installaties (Lti) uit Lopik helpt Esbro om - met de nieuwste technologie in koeltechniek - grote stappen...

Carl Siegert: duurzaamheid en vernieuwing

07 februari 2022

In Harmelen staat de bakkerij van Carl Siegert. Hier wordt een grote diversiteit aan brood en broodjes ambachtelijk gemaakt, en afgebakken met de modernste technieken. Duurzaamheid en vernieuwing; daar draait het allemaa...

Poster Vlees, Vis en AGF

01 januari 2021

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in...

Star Cuisine bouwt aan een duurzame toekomst

15 november 2021

StarCuisine groeit, en bouwt een nieuw pand om klaar te zijn voor de toekomst. Een spannend traject waarbij de ondernemers kunnen vertrouwen op de mensen van bouwbedrijf Aan de Stegge Twello, die vooruitkijken, begeleide...

Besparen op afvalwaterkosten met de schoonmaak

15 november 2021

Goede reinigingsproducten helpen om op een adequate manier met voedsel om te gaan. Soms doen ze zelfs meer dan waarvoor ze zijn bedoeld. Bij Rodé Vis leiden ze ook tot verduurzaming en een interessante kostenbesparing. ...

Renovatie zorgt ervoor dat hygiëne op peil blijft

15 november 2021

Zonder brandschone bedrijfsruimten geen kwaliteit, zo vinden ze bij Medaillon Topvlees en Ülkem Döner. De twee bedrijven hebben niet alleen het product vlees gemeen; ze waren allebei onlangs ook onderwerp van renovatie. ...

Meer uptime en minder kosten bij Sea Fresh Retail

15 november 2021

Het is net de Champions League, leveren aan de retail. Immers: flexibiliteit en snelheid zijn cruciaal. Om de beschikbaarheid van de machines te optimaliseren, sloot Sea Fresh Retail een onderhoudscontract af. En dat wer...

Vijfsterren verbouwing bij Huhtamaki

15 november 2021

De toekomst van verpakkingen ligt in papier, weten ze bij Huhtamaki. Daarom wordt er flink geïnvesteerd in een nieuwe fabriek en zijn bij de verbouwing partijen betrokken die hoogwaardige toepassingen kunnen leveren. Dat...

Clean Label borgt de ambachtelijke vleessmaak

15 november 2021

Hoe borg je dat vleeswaren voldoende lang houdbaar én lekker blijven? Voor die uitdaging stond Aarnink Vleeswaren. Zij kozen voor Masterblends ‘clean label’ en zijn verheugd over de natuurlijke, ambachtelijke vleessmaak....