Bedrijfsreportages
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Zuneha bezuinigt met warmteterugwininstallatie

Zuneha levert vers vlees aan de slagerijbranche. Onlangs investeerde het middelgrote bedrijf in een nieuwe CO2 koelinstallatie met warmteterugwinning. De warmte van de koelingen wordt gebruikt om het water te verwarmen; ..

Lees meer

Sterk staaltje van Simpeldesinfecteren: ‘Je weet dat het werkt’

21 november 2022

Als je jouw klanten al 20 jaar belooft dat je de lekkerste broodjes smeert, dan heb je groot vertrouwen in de veiligheid en de hygiëne van het productieproces. Toch is er altijd ruimte voor verbetering door kennismaking ...

Dedicated to food: Als reinigen in je bloed zit

21 november 2022

Dagelijks met 70 man foodbedrijven schoonmaken, iedere week 500.000 kratten en 12.000 stuks bedrijfskleding wassen, met een smile extra taken van jouw klanten overnemen, je business blijven optimaliseren en ambitie hebbe...

Veranderende voedselindustrie vraagt om innovatie

15 november 2022

De voedselindustrie verandert. Dat is de afgelopen jaren wel gebleken. Het gevarieerde aanbod aan voedsel, een tekort aan arbeidskrachten en meer aandacht voor duurzaamheid vraagt dan ook om innovatie binnen het voedselv...

Mega nieuwbouwproject bij Bakkerij Voncken

17 oktober 2022

Dagelijks worden vanuit de productielocatie van Bakkerij Voncken in Kerkrade zo’n 150 afleverpunten plus de eigen 23 winkels voorzien van onder meer vers brood, vlaaien en chocoladeproducten. Een enorme logistieke operat...

Blauwe bes vraagt om behoedzame en snelle bewerking

17 oktober 2022

Met het topseizoen voor de deur kunnen ze bij Berry Packing Services wel wat extra handen gebruiken aan de verpakkingslijn. Daarom werd onlangs de supersnelle Proseal Case Packer aangeschaft. ‘Handle with care’ is het...

Trots op het vleesvak: Van passie tot efficiënt vermarkten

12 september 2022

Zet twee van origine slagers bij elkaar en het gesprek gaat al snel over de passie voor het slagersvak en een mooi stuk vlees. Passie die ook nu nog doorstraalt in het uitoefenen van hun huidige jobs bij Diviande en Sism...

Meer productie voor Pure Ingredients

12 september 2022

Er is veel vraag naar snacks die niet alleen lekker, maar ook halal zijn. Snackproducent Pure Ingredients opende daarom recent een derde fabriek. Een nieuw machinepark zorgt ervoor dat nóg meer mensen kunnen genieten van...

TLR nieuwkomer op Dutch Fresh Port

12 september 2022

Is die biologische tomaat wel biologisch? Dragen deze aardbeien, frambozen of bessen het hepatitis-A virus of norovirus bij zich, of is een volledige pesticiden screening met retailspecificatie vereist? Vragen waarop TLR...

Van der Plas Sprouts: Snel produceren en verpakken

20 juni 2022

Van der Plas Sprouts is marktleider op het gebied van kiemgroenten. Het bedrijf zit in de lift: er is steeds meer interesse voor een gezond (vegan) eetpatroon, waar kiemgroenten een uitstekende aanvulling op zijn. Vanweg...

Het belang van veiligheid op de werkvloer

20 juni 2022

Kleine verpakkingen geraspte kaas zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Iedereen weet dat zélf raspen nogal vettig keukenmateriaal oplevert. Dat is natuurlijk niet anders voor een professionele kaasverw...

Van der Zee: Minder locaties voor meer groei

20 juni 2022

Hoe borg je kwaliteit, continuïteit en service in tijden van schaarste van grondstoffen én personeel? Hoe verwerk je duurzaamheid in dit proces? En hoe realiseer je dan ook nog groei? Van der Zee koos voor centralisatie,...

Flevosap door renovatie weer als nieuw

20 juni 2022

Als je appelsap drinkt, moet het alleen de appel zijn die je proeft. Het is dan ook precies die pure smaak waarvoor de mensen achter het merk Flevosap elke dag in touw zijn; in de eigen boomgaarden in Biddinghuizen én de...

Troostwijk geeft machines een tweede leven

20 juni 2022

Machines die na verbouwing of nieuwbouw in de shredder zouden belanden of in de opslag staan, kunnen vaak elders nog uitstekend dienstdoen. Via online veilingen vindt veel materieel een tweede leven. En dat levert verkop...

Recyclebare barrière-verpakkingen nu realiteit

16 mei 2022

De food-keten kampt met grote verpakkingsuitdagingen en zoekt naar duurzamere oplossingen. Naar een nieuw materiaal met dezelfde goede eigenschappen als gelamineerde versies; maar dan wél recyclebaar.  Was het jarenla...

Nieuwe leiding voor De Korrel Beheer

16 mei 2022

De Korrel Beheer verwelkomt 1 augustus 2022 een nieuwe directeur. Erik van den Brink neemt die rol op zich bij de producent op het gebied van taste, coatings en functional blends. “Het bedrijf heeft een bijzondere plek i...