Bedrijfsreportages
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Van reinigingsmiddelen tot schone fabriek

‘Voedingsmiddelenbedrijven hebben nog maar weinig kennis van goed en effectief schoonmaken’, concludeert Gert Visscher, directeur/eigenaar van Eco2Clean. “Kennis die er is, gaat vaak snel verloren.” Dat komt het ‘voedsel..

Lees meer

Hygiëne als pijler voor Eetgemak

16 november 2020

Volgens maaltijdenleverancier Eetgemak verdient iedereen een verse, gezonde en lekkere maaltijd. Aan de basis liggen goede ingrediënten en de juiste receptuur, maar optimale hygiëne bij de bereiding is natuurlijk net zo ...

Nieuw concept voor wegen, etiketteren en sorteren

16 november 2020

Visverwerkingsbedrijf Profish kan met minder mankracht moeiteloos voldoen aan de groeiende vraag naar verschillende etiketten binnen één winkelorder. Dankzij twee nieuwe weeg- en etiketteerlijnen van Espera, plus een uni...

Efficiënt en duurzaam onder één dak bij Westfort

16 november 2020

Westfort Vleesproducten realiseert in IJsselstein een van de modernste vleesverwerkingslocaties wereldwijd: efficiënt, innovatief, diervriendelijk en duurzaam. Op dit moment wordt er gebouwd aan een moderne verwerkings- ...

Snelle levertijden foodkleding

02 november 2020

Tijdig over voldoende bedrijfskleding beschikken is cruciaal, zeker voor de voedingsindustrie. Daarom opende Lavans vorig jaar een eigen productielocatie in Noord-Macedonië. De levertijd van bedrijfskleding daalde enorm....

Automatiseren voor schone en stickervrije kratten

12 oktober 2020

Bij de Tilburgse vestiging van HB Rts worden wekelijks zo’n 300.000 kratten voor de voedingsindustrie gewassen. Aantallen die alleen haalbaar zijn als er een gedegen krattenwasmachine aan te pas komt. LETS hielp HB aan d...

Meer efficiëntie voor Bakkerij Fuite

12 oktober 2020

Automatisering maakt processen op de werkvloer efficiënter. Door meer inzicht in goederenstromen en voorraad bijvoorbeeld, zoals Bakkerij Fuite uit Apeldoorn nu ervaart. De kans op fouten wordt kleiner en de bakker grijp...

Automatisering als medicijn

12 oktober 2020

Lunchtafel heeft haar bedrijfsproces omgegooid. Leverde het bedrijf begin dit jaar nog verse lunchproducten aan bedrijven, nu heeft zij ook de weg richting consument geopend. Met nieuwe foodconcepten. In samenspraak met ...

Schone kleding ‘on demand’

12 oktober 2020

24/7 gedragen uniformen inleveren en schone kledingstukken ophalen. Geautomatiseerd, gemakkelijk en kostenbesparend. Een ideale situatie voor ieder bedrijf waar uniformen worden gedragen. Polymark regelt het van a tot z....

Nieuwe verpakkings-oplossingen voor plant-based

14 september 2020

Het ontwikkelen, produceren, verpakken en vermarkten van op planten gebaseerde voeding is een inspirerend en dynamisch proces. Het Noord-Amerikaanse Reiser ondersteunt bedrijven die wereldwijd hun plantaardige vleesverva...

Vegavlees: ‘De textuur moet steengoed zijn’

14 september 2020

Bij TOP BV in Wageningen zijn ze erin geslaagd om een écht goede vegaburger te maken. De volgende breinbreker? “Whole muscle meats!”  Wie niet in de gaten heeft dat er iets aan de hand is in het vleesschap (of moeten ...

Tijdwinst met nieuwe snelloopdeuren bij Beko

14 september 2020

De functionaliteit van deuren wordt onderschat, weten kenners uit de voedingsmiddelenindustrie. Bij het bouwen van een geconditioneerde ruimte maakte Beko Groothandel dan ook een studie van de nieuw in gebruik te nemen d...

Digitale transformatie met foodspecifieke software

14 september 2020

Sinds november 2019 is Schouw Informatisering onderdeel van het wereldwijde Aptean netwerk in food en IT. Schouw kan nu enorm veel kennis en ervaring bundelen en technische beperkingen uit de weg ruimen, stellen Joris Ko...

De niet aflatende energie van Zandbergen World’s Finest Meat

15 juni 2020

Met een hagelnieuw gebouw voor de Beyond Meat-tak, gaat Zandbergen met RBK Food Projects voor ‘best in class’ in duurzaamheid.  Steeds meer bedrijven die in de import en handel van vlees zitten, maken de metamorfose d...

Ambachtelijke producten industrieel geproduceerd

15 juni 2020

Vleesbedrijf Van Essen is verhuisd van Den Nul naar Raalte, waar ze een pand ultramodern hebben ingericht. Eigenaar Paul van Essen: “Een logistiek en technisch hoogstandje. Al het leidingwerk is van RVS en overal kan ik ...

Van deurbeleid tot duurzaamheidsbeleid

15 juni 2020

Een deur lijkt zo’n eenvoudig element in het bedrijfspand. Maar een goede deur draagt bij aan productiesnelheid, hygiëne, voedsel- en personeelsveiligheid en duurzaamheidsdoelstellingen. “Deze deuren zorgen voor een goed...