Bedrijfsreportages

Kansen voor Simons Halal Food

In 1991 begon Simons op kleine schaal met de productie van halal-vleeswaren. Anno 2019 opereert het bedrijf wereldwijd op grote schaal. Wat gebeurde er in de tussentijd?  Simons Halal Food is de grootste leverancier v..

Lees meer

Met de OSV bij Simons Halal

28 April 2019

Donderdag 25 april 2019 hebben we met ruim 60 leden van de Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV)  Simons Halal Food in Roermond bezocht.  Simons Halal Food is de grootste leverancier van private label halal vlees...

Familiebedrijf kiest koers aan eettafel

09 April 2019

Zes jaar geleden ging Jos Looman (31) aan de slag bij Rundvlees & Co. Zodra de mogelijkheid zich aandiende, nam hij meer taken op zich. Inmiddels leidt hij de rundvleesgrossier. Met succes: Rundvlees & Co groeit flink en...

Weinig toevoegingen bij Chateau Briand

04 February 2019

Een jong bedrijf met jarenlange ervaring timmert aan de weg. Chateau Briand Soest doet geen enkele concessie aan kwaliteit. Hun worsten en gehaktballen zijn pure en smaakvolle producten als vanouds. Chateau Briand Soe...

Dierenwelzijn en/of duurzaamheid

04 February 2019

Storteboom Fresh in Putten, onderdeel van het Britse 2 Sisters Food Group, is de meest diervriendelijke pluimveeslachterij van Nederland*. Maar zijn ze ook duurzaam? Algemeen Directeur Harm Laros vertelt over keuzes make...

Data, inzicht en rendement

13 November 2018

Sinds 2015 is in IJsselstein een state of the art slachterij gevestigd. Westfort Vleesproducten bouwt met dit moderne bedrijf door op een lange geschiedenis in varkensvlees. Met een toekomstvisie gericht op groei, rendem...

Hutten bestaat 90 jaar

13 November 2018

De keuze voor kwaliteit, duurzaamheid, transparantie en innovatie blijkt de juiste voor Hutten Beef in Heeten. In een krimpende vleesmarkt groeit de omzet van de leverancier van Nederlands rundvlees, vertelt Rick Hutten ...

Ieder snoepje geautomatiseerd

13 November 2018

Matthijs snoep zorgt al bijna 100 jaar voor kleine geluksmomentjes bij kinderen en volwassenen over de hele wereld. De afzetmarkt groeit. Deze groei vraagt om het vergroten van de productiecapaciteit mét behoud van optim...

De slager vraagt, Van Dalen draait

13 November 2018

Hoe gaat het reilen en zeilen eraan toe bij een middelgroot, ambachtelijk vleesbedrijf? Dick Wever, directeur van G. Van Dalen Vleescentrale geeft een kijkje in de keuken en deelt zijn visie op vlees en ondernemen.   ...

Boni Vers Ambacht en Espera-Nederland

13 November 2018

Vleesbedrijf Boni Vers Ambacht in Nijkerk en fabrikant van weeg- en uitprijsmachines Espera uit Eindhoven kenden elkaar al langer, maar hun samenwerking kreeg pas echt vorm toen er belangrijke veranderingen aankwamen in ...

Voedselveiligheid en ambacht hand in hand

13 November 2018

Bij Zalmhuis Steur wordt zalm al een eeuw op dezelfde wijze geconserveerd en gerookt. Die ambachtelijke werkwijze komt de smaak en kwaliteit ten goede. Maar hoe waarborg je dan de voedselveiligheid? Het was begin vori...

CocaCola en Blücher, zelfde standaarden

09 October 2018

In Coca-Cola European Partners Nederland vond Blücher een partner met dezelfde corporate waarden: hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en hoge hygiënewaarden.  Blücher-assortiment Eveline Bruins: “Wij produceren RV...

Back to the hygiene basics

09 October 2018

“De oorzaak van onvoldoende hygiëne is in de basis een managementprobleem”, stelt Gert Visscher, directeur/eigenaar van Eco2Clean. “Vanuit het bedrijfsmanagement is er vaak onvoldoende aandacht voor.” Hij adviseert het m...

Luiten Vleeswaren slaat nieuwe weg in

09 October 2018

Dat steeds meer Nederlanders flexitariër zijn, blijkt onder andere uit de onlangs gepubliceerde Vegamonitor van Natuur & Milieu. Luiten Vleeswaren stapt in deze groeimarkt met het nieuwe merk SMAECK. Een flexitariër e...

Zweistra wil bedrijfszekerheid

09 October 2018

De producten van Zweistra Vlees en Vleeswaren zijn van ambachtelijke kwaliteit. Dat het verwerken van verse vleesproducten gevoelig is voor besmetting is bekend. Bij Zweistra Vlees en Vleeswaren kiezen ze voor absolute v...

Alles draait om communicatie

09 October 2018

Een belangrijk element voor een goede schoonmaak en een sluitend hygiënebeleid is de wijze waarop de communicatie is geregeld. Digitale middelen worden ingezet om die communicatie zo optimaal mogelijk te faciliteren. Wor...