Aan het woord
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

OSV Zomerbarbecue 2020

De OSV Zomerbarbecue... eigenlijk hadden we nu (3 juni 2020) bij Buitenzorg in Ede moeten genieten van het netwerkevent van het jaar. Genieten van een stoere barbecue en bijpraten met al je relaties, met vanavond een hee..

Lees meer

Oplichters actief uit naam van vakblad Voedingsindustrie

15 april 2020

Als trouwe relatie van vakblad Voedingsindustrie wil ik je waarschuwen voor oplichters. Vier adverteerders zijn al benaderd voor het plaatsen van een advertentie en volledig op het verkeerde been gezet. Gelukkig zijn zij...

Verpakkingsanalyse met concrete actiepunten

10 februari 2020

De Europese wet- en regelgeving op het gebied van verpakkingen en afval verandert en de consument stelt steeds meer eisen. Dat heeft gevolgen voor álle partijen die verpakkingen op de markt brengen; ook voor foodproducen...

Er was eens... een schoonmaakplan

11 november 2019

Als dit een sprookje was, liep het goed af. Maar er is weinig sprookjesachtig aan schoonmaken in de voedingsindustrie. Vaak ontbreekt een helder Programma van Eisen. Duidelijkheid in bestekken is hard nodig.   Schoonm...

Robotisering, digitalisering en automatisering in de voedingsindustrie

07 oktober 2019

De voedingsindustrie kampt met de nodige uitdagingen: het verminderen van de CO2-uitstoot, een tekort aan grondstoffen en hulpbronnen, snel veranderende consumententrends en gebrek aan (geschoold) personeel, om er maar e...

DVAN Advocaten bestaat 20 jaar

07 oktober 2019

Al twee decennia adviseert en assisteert DVAN Advocaten vele bedrijven, ook in de voedingsindustrie, bij diverse juridische onderwerpen. Of het nou gaat om voedselveiligheid, recalls, overnames, relaties met leveranciers...

Retail meets foodindustrie 2019

25 september 2019

Meet & Greet met Alibaba Group en Hoogvliet. Wil je weten hoe je relevant blijft als bedrijf in een veranderende keten? Ben je ondernemer/beslisser van een foodproducerend bedrijf? Laat je 7 november 2...

Jonge garde garandeert continuïteit bij Bessels

10 september 2019

Bessels architekten & ingenieurs bestaat in oktober 40 jaar. “Mijn ambitie is om nog jaren door te gaan”, zegt oprichter en eigenaar Herman Bessels, binnenkort 70 jaar. Maar dat doet hij niet alleen: per 1 september 2019...

Schapruimte voor voedsel van de toekomst bij LIDL

10 september 2019

Burgers van tomaatoverschotten, bitterballen van circulair geteelde oesterzwammen en muesli van geredde pinda’s. Deze en andere duurzame producten, afkomstig van start-ups, lagen afgelopen zomer in de schappen bij Lidl. ...

Het nieuwe bouwen

10 juni 2019

Het gaat goed met de Nederlandse bouwsector, en de foodsector blijft daarin niet achter. Nieuwe wet- en regelgeving is aanjager voor investeringen. Want het moet duurzamer, kwalitatief beter, gasloos, energiezuiniger en ...

Sleutelen aan het machinepark

09 april 2019

Van boer tot supermarkt wordt de voedingsketen beïnvloed door trends en ontwikkelingen binnen en buiten de branche. Óók de engineering moet de veranderingen bijbenen.  De groeiende vraag naar veilig, gezond en vers vo...

De consument wil méér (en minder)

05 maart 2019

De consument koopt meer gemak, wenst betere en meer productinformatie én wil minder plastic in verpakkingen. De impact van deze ontwikkelingen op de verpakkingsindustrie is groot en neemt in de toekomst snel toe. Wat bet...

Toekomstvisie op schoonmaak

09 oktober 2018

Een goede reiniging en desinfectie zijn voorwaarden voor het afleveren van een voedselveilig product. De basisprincipes blijven onveranderd. Wat verandert, is dat het steeds slimmer kan. Zes professionals aan het woord. ...

Transparantie en de verpakkingsindustrie

05 maart 2018

Bioplastics, storytelling en het reduceren van voedselverspilling zijn termen die vallen als deskundigen uit de verpakkingsindustrie vertellen over actuele ontwikkelingen en innovaties in hun branche.  Duidelijk is da...

Veilig en gezond voedsel produceren

11 april 2017

Meer bedieningsgemak, flexibiliteit, modulaire opbouw, zuiniger en duurzamer, efficiënter. De eisen die gesteld worden aan machines en proces in food groeien, constateren de bouwers en leveranciers. Actuele trends in ...

Flexibiliteit en duurzame kwaliteit

06 maart 2017

De leveranciers van verpakkings- en etiketteermachines voor de Nederlandse voedingsindustrie voelen de wind mee van een groeiende economie. Dat wil niet zeggen dat de afnemers nu graag geld uitgeven en de doelmatigheid v...