Transparantie beïnvloedt verpakkingsindustrie

Bioplastics, storytelling en het reduceren van voedselverspilling zijn termen die vallen als deskundigen uit de verpakkingsindustrie vertellen over actuele ontwikkelingen en innovaties in hun branche.  Duidelijk is da..

Lees meer

Transparantie beïnvloedt verpakkingsindustrie

05 March 2018

Bioplastics, storytelling en het reduceren van voedselverspilling zijn termen die vallen als deskundigen uit de verpakkingsindustrie vertellen over actuele ontwikkelingen en innovaties in hun branche.  Duidelijk is da...

Een tweede leven voor machines

11 September 2017

Roestvrij staal zo ver het oog reikt, in de enorme hal van 5000 vierkante meter. “Wat hier staat is een fractie van wat we verhandelen’’, zegt directeur-eigenaar Ad van Kollenburg van veilingbedrijf Industrial Auctions. ...

Uitdaging: Veilig en gezond voedsel duurzaam produceren

11 April 2017

Meer bedieningsgemak, flexibiliteit, modulaire opbouw, zuiniger en duurzamer, efficiënter. De eisen die gesteld worden aan machines en proces in food groeien, constateren de bouwers en leveranciers. Actuele trends in ...

Claims: Nuttige informatie of misleiding?

06 March 2017

Consumenten zijn zich meer en meer bewust van de relatie tussen wat ze eten en hun gezondheid. Claims kunnen hen helpen bij het kiezen van (de voor hen juiste) voedingsmiddelen. Veel producenten zien in claims ook een ha...

Behoefte aan flexibiliteit en duurzame kwaliteit

06 March 2017

De leveranciers van verpakkings- en etiketteermachines voor de Nederlandse voedingsindustrie voelen de wind mee van een groeiende economie. Dat wil niet zeggen dat de afnemers nu graag geld uitgeven en de doelmatigheid v...

Kansrijke bezoekafspraken maken

14 November 2016

Vind jij koude acquisitie (cold-calling) ook zo lastig? Dan ben je niet de enige; het behoort tot één van de minst geliefde activiteiten van organisaties. Laten we er geen doekjes om winden: veel mensen vinden volledig n...

Wat heeft de koude-keten de vers-keten te bieden?

14 June 2016

Nieuwe foodconcepten en aanbieders doen hun intrede, het tegengaan van voedselverspilling staat hoger op de agenda dan ooit, aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiency is een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoe...

'Een flinke kwaliteitsverbetering'

10 May 2016

"De gast heeft tegenwoordig zoveel keus, we moeten ons op meer manieren onderscheiden," aldus Ferry Stevens, verantwoordelijk voor de kwaliteit bij Febo en nauw betrokken bij de recente opwaardering van het merk. "Dat do...

Help: Een E-nummer!

12 April 2016

Het gebruik van additieven bij de bereiding van levensmiddelen blijft de gemoederen bezighouden: de consument wil er zo min mogelijk van, de producent kan ze niet zomaar weglaten en de wetenschap worstelt met het bepalen...

Bigdatainfood.com

12 April 2016

Big Data, Internet of Things, Smart Industry; de digitale transformatie biedt volop kansen voor de foodsector. Maar alleen als je de bits en bytes laat spreken; anders blijft het 1-0 voor Het Grote Onbekende. Wallbrink C...

'Ik hou van korte lijnen en rechtstreeks contact met de klant'

08 March 2016

Rabobank Foodzone is een onlineplatform voor experts, ondernemers en stakeholders uit de supply chain food. Hans van Haaren, Sectormanager Food bij de Rabobank, is eigenaar van het platform. Hij plaatst er nieuws, update...

Nitriet in vleesproducten: Kan het wat minder zijn?

09 February 2016

Nitriet is een additief dat onder meer gebruikt wordt om vleeswaren voedselveilig te kunnen bewaren. Uit onderzoek met biologische vleesproducten blijkt dat de toevoeging van nitriet veel lager kan dan het wettelijk toeg...

Ontwerpblunders en valkuilen

24 November 2015

Hygiëneproblemen? Een architect kan ontwerpen tot hij een ons weegt; het heeft in de praktijk geen enkel effect als hygiënisch denken bij de gebruikers niet tussen de oren zit. Negen vuistregels voor optimale hygiëne in ...

Desinfecteren met zuurstof radicalen

24 November 2015

“Een ruimte desinfecteren met één druk op de knop? Het kan!”, aldus Hugo ter Hoeve en Robert Kostrubiec van het bedrijf Simpel Desinfecteren. Zij introduceren de Nocospray-methode in de Nederlandse voedingsindustrie. “De...

Annie Schreijer-Pierik aan het woord

24 November 2015

Op 29 oktober stemde het Europees Parlement in met de herziene richtlijn Nieuwe Voedingsmiddelen. De huidige richtlijn stamt uit 1997. Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik: "Ik ben blij dat het Europees Parlement he...