Aan het woord
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

GEA’s eerste mobiele testcentrum voor New Food

Wilt u proof-of-concept genereren zonder investering in een eigen pilotplant? Dat is vanaf nu mogelijk met de complete, mobiele en modulaire industriële test-units van GEA. Voor het testen van verschillende producten in ..

Lees meer

Voedselveiligheid: er is veel te bereiken met gezond verstand

16 mei 2022

Van partijen in de voedselketen wordt verwacht dat ze álles doen wat redelijkerwijs mogelijk is om te voorkomen dat mensen ziek worden van voedsel. Toch zijn er nog steeds uitbraken en bijna dagelijks terugroepacties. Da...

De leugens van palmolie

11 april 2022

Het woord palmolie roept bij veel consumenten een prettig beeld op van tropische eilandjes met een wit stand omzoomd door palmbomen, het liefst voorzien van een rij dansende schoonheden in rieten rokjes en bloemenkransen...

De retailer bepaalt, de producent betaalt

07 maart 2022

Als het gaat om voedselverpakkingen staat bovenaan de prioriteitenlijst: duurzaam materiaalgebruik. Maar wat is de meest duurzame keuze? Héb je als foodproducent wel een keuze? Zijn de oplossingen haalbaar? En wie gaat h...

IJsbrand Velzeboer: Leugens op mijn bord

07 maart 2022

Voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer (69) is de misstanden en misleiding in de voedingssector goed zat. In zijn nieuwe boek ‘Leugens op mijn bord’ neemt hij de héle sector kritisch onder de loep: producent, reta...

online editie duurzame productielijnen februari 2022

07 februari 2022

Veel start-ups, scale-ups en mkb-ondernemingen in de foodsector ontwikkelen nieuwe producten en innovatieve technieken voor het extraheren van eiwitten uit grondstoffen. De energieprijzen blijven maar stijgen en...

Internet of food

07 februari 2022

Voorkomen van voedselverspilling, de eiwit- en de energietransitie, een stikstofcrisis; er liggen grote uitdagingen op het pad van de voedingsbranche. Digitalisering kan helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden en ver...

Onzichtbare gevaren van de foodbranche

07 februari 2022

Onzichtbare gevaren staan te weinig op het netvlies van de foodbranche, signaleert Ernest Conradi. Met oog op het toenemend aantal renovaties waarschuwt hij voor het gebruik van ongeschikt materiaal. Eigenlijk is het ...

Poster Vlees, Vis en AGF

01 januari 2021

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in...

De 5 grootste hygiëneblunders van 2021

15 november 2021

We daagden 5 bedrijven uit om de grootste blunder van het jaar op het gebied van reiniging en desinfectie met ons te delen. Wat gebeurde er, wat was de oorzaak, en wat hebben ze ervan geleerd? Door leerervaringen met ...

Smart Industry: Stop met brandjes blussen!

11 oktober 2021

Onze voedselproductie moet duurzamer en in 2050 volledig circulair zijn, maar ook gezonder, veiliger en transparanter. Om die doelen te bereiken, moeten we slimmer produceren. Digitalisering is daarbij onmisbaar. Zonder ...

Plastic kost samenleving een fortuin

07 september 2021

De plasticcrisis neemt ongekende vormen aan en de huidige aanpak van het probleem faalt. Dat is de conclusie van het op 6 september 2021 gepubliceerde nieuwe rapport 'Plastics: The cost to society, environment and the ec...

Ongekende stijging afzetprijzen voedingsindustrie

06 september 2021

De afzetprijzen van de voedingsindustrie zijn in juli dit jaar vergeleken met juli vorig jaar met 8,7 procent gestegen. Sinds de start van de CBS-publicatiereeks in 2013 is een dergelijke hoge prijsstijging in de voeding...

PLUS en COOP samen verder

06 september 2021

PLUS en COOP makenop 6 september 2021 bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt om samen verder te gaan. Door de voorgenomen fusie ontstaat de 3e grootste servicesupermarkt van Nederland, met een landelijk netwerk van...

Bouw een pand in 1 keer goed!

14 juni 2021

Wie wil (ver)bouwen in de food krijgt te maken met vele wensen en nog meer eisen; van opdrachtgevers en overheden via wet- en regelgeving; rondom energiebesparing, duurzaamheid en voedselveiligheid. Wat zijn de trends, w...

Behouden en bewaken kwaliteit voeding

14 juni 2021

Met alle aandacht voor het bewaren en vervoeren van de coronavaccins staat de koudeketen weer volop in de belangstelling. De voedingsindustrie weet al decennialang dat het respecteren van de koudeketen van cruciaal belan...