Toekomstvisie op schoonmaak

Een goede reiniging en desinfectie zijn voorwaarden voor het afleveren van een voedselveilig product. De basisprincipes blijven onveranderd. Wat verandert, is dat het steeds slimmer kan. Zes professionals aan het woord. ..

Lees meer

Transparantie en de verpakkingsindustrie

05 March 2018

Bioplastics, storytelling en het reduceren van voedselverspilling zijn termen die vallen als deskundigen uit de verpakkingsindustrie vertellen over actuele ontwikkelingen en innovaties in hun branche.  Duidelijk is da...

Veilig en gezond voedsel produceren

11 April 2017

Meer bedieningsgemak, flexibiliteit, modulaire opbouw, zuiniger en duurzamer, efficiënter. De eisen die gesteld worden aan machines en proces in food groeien, constateren de bouwers en leveranciers. Actuele trends in ...

Flexibiliteit en duurzame kwaliteit

06 March 2017

De leveranciers van verpakkings- en etiketteermachines voor de Nederlandse voedingsindustrie voelen de wind mee van een groeiende economie. Dat wil niet zeggen dat de afnemers nu graag geld uitgeven en de doelmatigheid v...

Kansrijke bezoek-afspraken maken

14 November 2016

Vind jij koude acquisitie (cold-calling) ook zo lastig? Dan ben je niet de enige; het behoort tot één van de minst geliefde activiteiten van organisaties. Laten we er geen doekjes om winden: veel mensen vinden volledig n...

Wat biedt de koude-keten de vers-keten?

14 June 2016

Nieuwe foodconcepten en aanbieders doen hun intrede, het tegengaan van voedselverspilling staat hoger op de agenda dan ooit, aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiency is een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoe...

Annie Schreijer-Pierik aan het woord

24 November 2015

Op 29 oktober stemde het Europees Parlement in met de herziene richtlijn Nieuwe Voedingsmiddelen. De huidige richtlijn stamt uit 1997. Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik: "Ik ben blij dat het Europees Parlement he...

Meer dan reiniging en hygiëne

24 November 2015

Hygiënecodes, HACCP, desinfectie: als het gaat over reiniging en hygiëne in de voedingsindustrie is er niets nieuws onder zon. Of toch? Wij spraken zes experts: over managementsystemen die meten en analyseren, enzymatisc...

Tools om processen te optimaliseren

10 June 2014

‘Trends in automatisering’ is een zeer breed thema. Het gaat over traceability, het analyseren van big data en over machines die steeds beter op elkaar afgestemd zijn. Ook doen tablets hun intrede op de productievloer. ...