Aan het woord
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Poster AGF

Al jaren verspreiden we via vakblad Voedingsindustrie de poster VLEES en de Poster VIS, inmiddels zeer bekend en zeer gewild in de sector. Vorig jaar kregen we regelmatig de vraag of we een extra poster wilden maken, ..

Lees meer

Lifestyle is de toekomst

12 april 2021

Een ovenkroket die bij hitte splijt, een product dat tijdens het bakken te veel vocht loslaat, het verlagen van het zout-, suiker- en/of vetgehalte, een betere hechting willen tussen laagjes in het product. De vragen van...

Op koers naar toekomstbestendig verpakken

08 maart 2021

Een voedingsproducent, een leverancier van verpakkingsfolie, een machinefabrikant en een automatiseerder, allemaal toevallig óók consument, schuiven samen aan in een zoom-meeting, om te praten over trends en ontwikkeling...

Nieuwe verpakkingslijn voor aspergeteler Teboza

08 maart 2021

Nederlanders zijn dol op asperges. Met name de vraag naar geschilde exemplaren blijft stijgen, merkt de Limburgse aspergeteler Teboza. Dankzij een nieuwe verpakkingslijn kunnen grotere volumes van het witte goud hun weg ...

Einde cold calling in zicht

19 februari 2021

Zonder uitdrukkelijke toestemming mag je straks geen natuurlijke personen en dus ook geen eenmanszaken, maatschappen en vennootschappen onder firma meer bellen. Op 9 februari 2021 is de Eerste Kamer akkoord gegaan met ‘d...

Plantbased: Een ‘sexy’ marktgebied vol innovaties

08 februari 2021

Producenten van plantaardige vleesvervangers hebben de wind in de zeilen. De consumentenvraag groeit, onderzoek aan universiteiten en R&D-afdelingen levert nieuwe technieken en producten op, en de overheid stimuleert de ...

Reiniging en desinfectie: ‘Het is en blijft maatwerk’

16 november 2020

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de reiniging en desinfectie in de voedingsmiddelenindustrie. Dat heeft wel de nodige data opgeleverd; maar geen standaardprotocollen. Een goede schoonmaak blijft maatwerk. En blijkt la...

MEZT gaat stikstofproblematiek te lijf

27 oktober 2020

De intensieve landbouw en veeteelt zijn de belangrijkste bronnen van stikstofuitstoot. De Delftse start-up MEZT, opgericht door Adriaan van Lieftinck en Edward Sibeijn, denkt een oplossing te hebben. Met de electrodialys...

Ontdekkings-tochten

14 september 2020

‘Niets nieuws onder de zon’, dacht ik in juni, bij de start van mijn zomervakantie. De coronacrisis modderde rustig door. Geen grote reis dus naar onbekende plekken. Geen onverwachte ontmoetingen of nieuwe bergwandelrout...

Wicha Benus: 'Insectenkweek is een branche met veel potentie'

14 september 2020

De insectenkweek voor de foodindustrie “zal zeker groeien”, maar er moeten nog wel wat hobbels genomen worden: wetgeving, consumentenacceptatie en verdere automatisering. Ook is er gebrek aan kennisdeling en samenwerking...

Het groeipotentieel van de eiwittransitie

14 september 2020

De landbouw en veeteelt zijn verantwoordelijk voor een substantieel deel van onze impact op het milieu: wereldwijd zorgen deze sectoren voor zo’n 20% van de broeikasgasemissies (FAO, 2016). Om de klimaatdoelen van Parijs...

Vegetarisch: mainstream of niche?

14 september 2020

Met een markt van 15 miljard dollar wereldwijd begint de vegetarische branche op stoom te komen. Begint, want aan vlees wordt wereldwijd nog steeds meer dan 1.000 miljard dollar per jaar verkocht. Marktonderzoekers voors...

Eiwitten kunnen de wereld veranderen

14 september 2020

Om ons lichaam te onderhouden hebben we bouwstoffen nodig; vetten, koolhydraten en eiwitten. Van deze drie macrovoedingsstoffen liggen de (verzadigde) vetten en koolhydraten (zetmeel en suikers) al decennia onder vuur, o...

Vegavlees: ‘De textuur moet steengoed zijn’

14 september 2020

Bij TOP BV in Wageningen zijn ze erin geslaagd om een écht goede vegaburger te maken. De volgende breinbreker? “Whole muscle meats!”  Wie niet in de gaten heeft dat er iets aan de hand is in het vleesschap (of moeten ...

Digitale transformatie met foodspecifieke software

14 september 2020

Sinds november 2019 is Schouw Informatisering onderdeel van het wereldwijde Aptean netwerk in food en IT. Schouw kan nu enorm veel kennis en ervaring bundelen en technische beperkingen uit de weg ruimen, stellen Joris Ko...

OSV Zomerbarbecue 2020

03 juni 2020

De OSV Zomerbarbecue... eigenlijk hadden we nu (3 juni 2020) bij Buitenzorg in Ede moeten genieten van het netwerkevent van het jaar. Genieten van een stoere barbecue en bijpraten met al je relaties, met vanavond een hee...