Aan het woord
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Ontdekkings-tochten

‘Niets nieuws onder de zon’, dacht ik in juni, bij de start van mijn zomervakantie. De coronacrisis modderde rustig door. Geen grote reis dus naar onbekende plekken. Geen onverwachte ontmoetingen of nieuwe bergwandelrout..

Lees meer

Wicha Benus: 'Insectenkweek is een branche met veel potentie'

14 september 2020

De insectenkweek voor de foodindustrie “zal zeker groeien”, maar er moeten nog wel wat hobbels genomen worden: wetgeving, consumentenacceptatie en verdere automatisering. Ook is er gebrek aan kennisdeling en samenwerking...

Het groeipotentieel van de eiwittransitie

14 september 2020

De landbouw en veeteelt zijn verantwoordelijk voor een substantieel deel van onze impact op het milieu: wereldwijd zorgen deze sectoren voor zo’n 20% van de broeikasgasemissies (FAO, 2016). Om de klimaatdoelen van Parijs...

Vegetarisch: mainstream of niche?

14 september 2020

Met een markt van 15 miljard dollar wereldwijd begint de vegetarische branche op stoom te komen. Begint, want aan vlees wordt wereldwijd nog steeds meer dan 1.000 miljard dollar per jaar verkocht. Marktonderzoekers voors...

Eiwitten kunnen de wereld veranderen

14 september 2020

Om ons lichaam te onderhouden hebben we bouwstoffen nodig; vetten, koolhydraten en eiwitten. Van deze drie macrovoedingsstoffen liggen de (verzadigde) vetten en koolhydraten (zetmeel en suikers) al decennia onder vuur, o...

Vegavlees: ‘De textuur moet steengoed zijn’

14 september 2020

Bij TOP BV in Wageningen zijn ze erin geslaagd om een écht goede vegaburger te maken. De volgende breinbreker? “Whole muscle meats!”  Wie niet in de gaten heeft dat er iets aan de hand is in het vleesschap (of moeten ...

Digitale transformatie met foodspecifieke software

14 september 2020

Sinds november 2019 is Schouw Informatisering onderdeel van het wereldwijde Aptean netwerk in food en IT. Schouw kan nu enorm veel kennis en ervaring bundelen en technische beperkingen uit de weg ruimen, stellen Joris Ko...

OSV Zomerbarbecue 2020

03 juni 2020

De OSV Zomerbarbecue... eigenlijk hadden we nu (3 juni 2020) bij Buitenzorg in Ede moeten genieten van het netwerkevent van het jaar. Genieten van een stoere barbecue en bijpraten met al je relaties, met vanavond een hee...

Oplichters actief uit naam van vakblad Voedingsindustrie

15 april 2020

Als trouwe relatie van vakblad Voedingsindustrie wil ik je waarschuwen voor oplichters. Vier adverteerders zijn al benaderd voor het plaatsen van een advertentie en volledig op het verkeerde been gezet. Gelukkig zijn zij...

Verpakkingsanalyse met concrete actiepunten

10 februari 2020

De Europese wet- en regelgeving op het gebied van verpakkingen en afval verandert en de consument stelt steeds meer eisen. Dat heeft gevolgen voor álle partijen die verpakkingen op de markt brengen; ook voor foodproducen...

Er was eens... een schoonmaakplan

11 november 2019

Als dit een sprookje was, liep het goed af. Maar er is weinig sprookjesachtig aan schoonmaken in de voedingsindustrie. Vaak ontbreekt een helder Programma van Eisen. Duidelijkheid in bestekken is hard nodig.   Schoonm...

Robotisering, digitalisering en automatisering in de voedingsindustrie

07 oktober 2019

De voedingsindustrie kampt met de nodige uitdagingen: het verminderen van de CO2-uitstoot, een tekort aan grondstoffen en hulpbronnen, snel veranderende consumententrends en gebrek aan (geschoold) personeel, om er maar e...

DVAN Advocaten bestaat 20 jaar

07 oktober 2019

Al twee decennia adviseert en assisteert DVAN Advocaten vele bedrijven, ook in de voedingsindustrie, bij diverse juridische onderwerpen. Of het nou gaat om voedselveiligheid, recalls, overnames, relaties met leveranciers...

Retail meets foodindustrie 2019

25 september 2019

Meet & Greet met Alibaba Group en Hoogvliet. Wil je weten hoe je relevant blijft als bedrijf in een veranderende keten? Ben je ondernemer/beslisser van een foodproducerend bedrijf? Laat je 7 november 2...

Jonge garde garandeert continuïteit bij Bessels

10 september 2019

Bessels architekten & ingenieurs bestaat in oktober 40 jaar. “Mijn ambitie is om nog jaren door te gaan”, zegt oprichter en eigenaar Herman Bessels, binnenkort 70 jaar. Maar dat doet hij niet alleen: per 1 september 2019...

Schapruimte voor voedsel van de toekomst bij LIDL

10 september 2019

Burgers van tomaatoverschotten, bitterballen van circulair geteelde oesterzwammen en muesli van geredde pinda’s. Deze en andere duurzame producten, afkomstig van start-ups, lagen afgelopen zomer in de schappen bij Lidl. ...