Online editie september 2024: (Nieuwe) Eiwitten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Online editie september 2024: (Nieuwe) Eiwitten

  • 09 september 2024


Deze editie zoomen we diep in op een van de meest veelbelovende ontwikkelingen in de voedingssector: (nieuwe) eiwitten. Van innovatieve plantaardige alternatieven tot duurzame productieprocessen, deze editie zit boordevol inspirerende verhalen van pioniers en marktleiders.

Een van de meest baanbrekende technologieën op dit gebied is de shear cell technologie. Rival Foods heeft met deze technologie een nieuwe manier gevonden om textuur aan te brengen in plantaardige eiwitten. Dankzij hun inzet en innovatie hebben ze deze zomer hun eerste productielocatie geopend in Geldrop. Oprichter Birgit Dekkers neemt ons mee op een fascinerende reis van labschaal naar industriële productie.

Daarnaast laten we ons inspireren door Jaap Korteweg, de man achter De Vegetarische Slager, die na het succes van dit merk zich op nieuwe avonturen heeft gestort met Those Vegan Cowboys en ‘Nieuwe Vroenten’. In een openhartig interview deelt Jaap zijn visie op de toekomst en de uitdagingen die hij onderweg tegenkomt.

Maar dat is nog lang niet alles. In deze editie vind je ook andere inspirerende verhalen zoals:

En nog veel meer.

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2024