(Nieuwe) eiwitten 2024
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Rival Foods: “Wij veranderen de eiwitmarkt”

De shear cell technologie is een nieuwe technologie om textuur aan te brengen in plantaardige eiwitten. Start-up Rival Foods wist de techniek van het lab op te schalen naar industrieel niveau. Deze zomer opende het bedri..

Lees meer

Online editie september 2024: (Nieuwe) Eiwitten

09 september 2024

Deze editie zoomen we diep in op een van de meest veelbelovende ontwikkelingen in de voedingssector: (nieuwe) eiwitten. Van innovatieve plantaardige alternatieven tot duurzame productieprocessen, deze e...

Column Judith Witte: Bergen verzetten

09 september 2024

Traag loop ik de berg op. Stap voor stap. Gewoon rustig doorgaan; dan kom ik vanzelf aan de top. Om mij heen zoemen de insecten, aangetrokken door de geur van mensenzweet. Het is warm. Bloedheet eigenlijk.  Ik kl...

Jaap Korteweg: ‘We hebben geen koeien nodig voor lekkere kaas’

09 september 2024

Jaap is een man met innovatieve ideeën die het nooit bij dromen alleen laat. Dóen, aanpakken, de handen uit de mouwen; dát typeert Jaap Korteweg. De oprichter van De Vegetarische Slager stapte na de verkoop van dit succe...

Bruynkens vertrouwt op GEA voor ambachtelijk maatwerk

09 september 2024

Bruynkens Vleeswaren focust niet op massa maar op kwaliteit. Directeur Marc Carpriau en zijn team produceren in het Belgische Olen vleeswaren voor meerdere kanalen. Tailor-made is een grote kracht van het bedrijf.  CE...

Column IJsbrand Velzeboer: Wonderlijke bonen

09 september 2024

Bonen moeten soms intensief bewerkt worden om ze lekker en eetbaar te maken, zoals het ontvetten en modificeren van de zetmelen. De valkuil van UPF (Ultra Processed Foods) ligt dan ook op de loer. Maar er zijn meer gevar...

MADO FPS-zagen bieden kwaliteit, prestaties en veiligheid

09 september 2024

Sismatec & MADO zijn toonaangevende merken in de voedingsindustrie voor bedrijven van klein tot groot, met oplossingen variërend van wolven, cutteren tot zagen. Eén van de opvallende innovaties is het Finger Protecti...

Voedselveilige oliën van FenS houden de lijnen bij Borgesius draaiende

09 september 2024

‘The show must go on’. Ook als er een nieuwe ombouw moet worden gemaakt. Industriële bakker Borgesius kan het zich niet veroorloven dat lijnen stil blijven staan. “Alles sluit op elkaar aan,” aldus Thomas Harms, medewerk...

Kingfish zet in op groei: Jansen Techniek maakt het mogelijk

09 september 2024

Christiaan de Wet, Martijn Sinac en Jannes Jansen zijn er trots op: onderdeel uit te maken van het grootse bouw- en efficiencyproject van The Kingfish Company in Zeeland. Enthousiast delen zij de verhalen over ‘hun’ Yell...

Innovatieve Truffelproducten voor de voedingsindustrie

09 september 2024

Dutch Truffle is opgericht uit passie voor truffels. Het begon met het importeren van verse truffels voor eigen gebruik, vrienden en lokale horeca. Inmiddels is dat uitgegroeid tot een onderneming die levert aan restaura...

Ameco: ‘Onze focus ligt op verwaarding van het hele dier’

09 september 2024

De mammoetverplaatsing van de nieuwe koelinstallatie bij Ameco in Apeldoorn dit voorjaar trok veel publiek. Niet zo vreemd, want hoe vaak krijg je de kans zo’n spectaculaire operatie te zien? Inmiddels is het gebouw met ...

Vernieuwd ontwerp met nog meer focus op hygiëne voor Repak

09 september 2024

De bekende Nederlandse dieptrekverpakkingsmachines van Repak zijn verder ontwikkeld naar een nieuwe standaard in hygiëne. De nieuwe machines zijn ontwikkeld met het oog op de zuivelbranche, maar passen dus ook ruim binne...

Naar de Bean Deal 2.0: Bonen zijn briljant!

09 september 2024

Op 14 juli 2022 werd de Bean Deal ondertekend door 56 partijen die samen de hele peulvruchtenketen vertegenwoordigen. Inmiddels is dit aantal gestegen tot 72 organisaties. Het doel: Nederlandse peulvruchten op de kaart z...