MADO FPS-zagen bieden kwaliteit, prestaties en veiligheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

MADO FPS-zagen bieden kwaliteit, prestaties en veiligheid

  • 09 september 2024

Sismatec & MADO zijn toonaangevende merken in de voedingsindustrie voor bedrijven van klein tot groot, met oplossingen variërend van wolven, cutteren tot zagen. Eén van de opvallende innovaties is het Finger Protection System (FPS) in de serie MADO MKB 751-754 zagen. 

Finger Protection System (FPS)

Het FPS-systeem stopt het zaagblad onmiddellijk wanneer een blauwe handschoen te dicht bij komt, dankzij een camera-bewaakt brandstopsysteem. De geïntegreerde optische sensor activeert de noodstop zonder dat het zaagblad vernieuwd hoeft te worden na herhaalde activering.

Kenmerken van de FPS-zagen

Gerrit Preuter, Sales medewerker bij Sismatec, benoemt de kenmerken van de FPS-zagen: “Onze zagen combineren state-of-the-art technologie met hoogwaardige materialen zoals 100% roestvrij staal, resulterend in hoge functionaliteit en een lange levensduur.” Efficiëntie, snelheid en gebruiksgemak zijn belangrijke eigenschappen van de MADO FPS-zaag. “De hoge snelheid waarmee de zaag door vlees snijdt, verhoogt niet alleen de productiviteit, maar zorgt ook voor een consistente snijkwaliteit, ongeacht het type vlees,” aldus Gerrit.

Optimale veiligheid

Het FPS-systeem in de MKB 751-754 zagen garandeert optimale veiligheid voor de operator door handschoenen te detecteren en de zaag binnen milliseconden te stoppen. De machine is bovendien eenvoudig te reinigen dankzij de opklapbare tafel. Gerrit benadrukt ook het belang van veiligheidstrainingen en -voorschriften bij het gebruik van de Mado FPS-zaag, waarbij de blauwe handschoen een extra veiligheidsmaatregel vormt voor het garanderen van een veilige werkomgeving voor alle medewerkers.

Onderhoud en service

Sismatec biedt uitgebreide onderhouds- en servicecontracten voor de lintzagen, wat zorgt voor optimale prestaties, zodat onze klanten zich kunnen blijven concentreren op het leveren van hoogwaardige vleesproducten aan hun klanten. “Onze klanten waarderen het robuuste ontwerp, de eenvoudige bediening en het onderhoudsarme karakter van de FPS-zagen. Dit alles, gecombineerd met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maakt Sismatec en MADO koplopers op het gebied van kwaliteit, hygiëne en veiligheid,” concludeert Gerrit.

Met de MADO FPS-zagen kunnen vleesverwerkers hun productieproces optimaliseren en een veilige werkomgeving garanderen, waardoor hoogwaardige vleesproducten geleverd kunnen blijven worden.

www.sismatec.nl

Bron: Sismatec