FOODPROCESSING
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Koelen en vriezen: allerminst een koud kunstje

Een gesprek over koelen en vriezen - specifiek over de werking van installaties en de isolerende eigenschappen van gebouwen - kan zomaar een ingewikkeld technisch verhaal worden. Gelukkig weten Ward Bliemer van Willemsen..

Lees meer

Tot 60 cent per kilo besparen op plastic: zo werkt het

30 juni 2025

Verpact lanceert een gratis e-learning voor producenten en importeurs die hun plastic verpakkingen willen verduurzamen. Deelnemers leren in 25 minuten hoe zij korting kunnen aanvragen voor goed recyclebare plastic verpak...

Ketenverduurzaming vraagt om samenwerking, geen concurrentie

26 juni 2025

Terwijl Europese industriële bakkerijen samenwerken aan duurzamere grondstoffen zoals koolstofarme tarwe, ontbreekt in Nederland de regie. De voedingsindustrie loopt daardoor achter in de verduurzaming. “Zolang duurzaamh...

Meer dan een stickertje plakken

24 juni 2025

Een product van een etiket voorzien, is meer dan zomaar even een stickertje plakken. Er zijn veel factoren, waar je bij het kiezen van het juiste etiketteersysteem, rekening mee moet houden. Vooraf de juiste criteria bep...

Online editie juni 2025: Koelen en vriezen | Bouw en verbouw

23 juni 2025

Ze hebben ‘vette mazzel’ dat ze zijn doorgebroken, zegt Merick Schoute van Holie’s aan het eind van het interview met Vakblad Voedingsindustrie. Maar niets is minder waa...

Column Judith Witte: Hittestress

23 juni 2025

Met alle verhitte discussies rondom de val van ons kabinet, zou dat ándere nieuws zomaar ondergesneeuwd kunnen raken: we hebben in Nederland een Hitteplan! Er komen namelijk barre tijden aan, voorpellen het KNMI en RIVM....

Michael Lewis Company pakt energie-uitdaging aan

23 juni 2025

Netcongestie kan grenzen opwerpen voor groei. En toch realiseerde logistiek dienstverlener Michael Lewis Company een ruime verdubbeling van zijn vriescapaciteit mét een lager energieverbruik dan voorheen. Het geheim? Mee...

Van der Lee breidt vriescapaciteit uit

23 juni 2025

Waar veel visbedrijven op Urk de ene kant opgaan (in de zalm), gaat Van der Lee Seafish graag de andere kant op (in producten met toegevoegde waarde). Een houding die het bedrijf geen windeieren legde. Door de grote groe...

De kracht van temperatuur bij houdbaarheid

23 juni 2025

Nu de temperaturen geregeld naar extreme zomerse hoogten stijgen, worden we met de neus op de feiten gedrukt: temperatuur is een bepalende factor in de houdbaarheid van voedsel. Kleine temperatuurschommelingen kunnen al ...

Voor elk materiaal de juiste laser: van kunststof tot glas

23 juni 2025

Lastig om snel en nauwkeurig te coderen in je productieproces? Mundi Technology biedt sinds kort Foba lasercodeersystemen aan die uitblinken in precisie en betrouwbaarheid. Deze lasersystemen zijn ideaal voor uiteenlopen...

Koelen en vriezen: kostenpost of besparing?

23 juni 2025

Een nieuwe fabriekshal bouwen of een bestaande koelruimte verbouwen – elke foodproducent staat vroeg of laat voor die keuze. Daarbij sta je voor een aantal uitdagingen: strenge eisen voor voedselveiligheid en torenhoge e...

Smeren bij -40 °C? Zo houd je machines draaiend

23 juni 2025

In koel- en vriesomgevingen binnen de voedingsmiddelenindustrie worden machines blootgesteld aan temperaturen waarbij standaard smeermiddelen tekortschieten. Lagers, kettingen en andere bewegende delen moeten ook bij -40...

Van veld naar vriezer: slim blancheren

23 juni 2025

Diepvriesgroenten zijn niet meer weg te denken uit onze keukens. Ze zijn handig, lang houdbaar en vaak nog verrassend vers van smaak. Achter dat handige zakje sperziebonen uit het vriesvak schuilt echter een complex prod...

Efficiënt koelen begint bij de juiste deur

23 juni 2025

Afdruipend condens op producten, ijsvorming op deuren en vochtige verpakkingen behoren tot het verleden dankzij de hoogwaardige deuroplossingen van DenDoor. Met diepgaande expertise in geconditioneerde ruimtes wordt elke...

Column Saskia Stender: Chips in chique schijn

23 juni 2025

De nieuwe verpakking van Doritos ziet eruit alsof iemand bij PepsiCo een goed idee had op papier, maar vergat even naar de supermarkt te gaan. De chips zitten ineens in een kartonnen doos met deksel – netjes, duurzaam, v...

Papieren dop zet verpakkingsindustrie in beweging

19 juni 2025

Tetra Pak test als eerste in de sector een papieren dop op de Tetra Brik® Aseptic 1000 Mid-verpakking. In samenwerking met Aneto, de grootste bouillonproducent van Spanje, loopt er nu een pilot die de stap naar duurzamer...