Trendrapporten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

CSRD raakt steeds meer voedingsbedrijven

Nieuwe Europese richtlijnen dwingen grote bedrijven nog scherper hun duurzaamheidsrapportages op te stellen en te publiceren. Zijn deze in lijn met de Parijs klimaatakkoorden en gaan bedrijven met hun uitvoeringsagenda d..

Lees meer

20 Procent omzetstijging voedingsindustrie

20 september 2022

De omzet van de voedingsindustrie steeg in juli dit jaar vergeleken met juli vorig jaar met 19,6 procent. Begin juli dit jaar had driekwart van de ondernemers in de voedingsindustrie wel last van productiebelemmeringen e...

Onstuimig najaar foodindustrie

19 september 2022

Sterk oplopende kosten en grote onzekerheid aan de afzetkant zorgen voor bijzondere tijden in de foodindustrie. Op de korte termijn zijn inflatie en een mogelijke recessie de belangrijkste strategische thema’s voor veel ...

Poster Vlees, Vis, AGF en Zuivel

13 september 2022

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES, VIS, AGF en sinds 2022 ook de poster ZUIVEL. Op de posters vind je de structuur van de diverse verwerkende industrieën. Vanwege de grote vraag hebben we deze ...

Prijsbewustzijn consument neemt drastisch toe

06 september 2022

Het streven naar een gezonder voedingspatroon neemt af nu de dreiging van COVID-19 voorlopig is afgewend. Er wordt weer meer onbekommerd lekker gegeten. Maar het prijsbewustzijn van consumenten is drastisch toegenomen. Z...

Omzet voedingsindustrie stijgt met 28,3 procent

30 augustus 2022

In het tweede kwartaal van 2022 was de omzet van de voedingsindustrie 28,3 procent hoger dan een jaar eerder, grotendeels door hogere prijzen. Bijna 11 procent van de producenten in de voedingsindustrie verwacht in het d...

Schimmels nemen voedingsindustrie over

29 augustus 2022

Een retailrapport van platform RangeMe heeft trends op het gebied van verpakte consumentengoederen in het tweede kwartaal van 2022 onderzocht. Een belangrijke bevinding is dat de vraag naar paddenstoelen snel toeneemt. D...

Vleesvervangers nu goedkoper dan vlees

15 augustus 2022

Vlees, zuivel, groente, fruit, brood, benzine… alles is duurder geworden door de inflatie en hoge grondstofprijzen. Alles, behalve vleesvervangers. Met de sterk toegenomen vleesprijzen zijn vleesvervangers opeens een goe...

Nieuwe samenwerkingskansen met Duitse voedingsindustrie

21 juli 2022

De Duitse voedselverwerkende industrie was in de afgelopen jaren vooral veel bezig met zichzelf en de concurrentiegedachte leefde heel sterk. Dat is in de afgelopen jaren veranderd en de industrie stelt zich steeds vaker...

Jan-Willem Grievink: 'Mega revolutie in de supermarkt'

12 juli 2022

Jan-Willem Grievink, oprichter en oud-directeur van Food Service instituut Nederland (FSIN), sprak op 16 juni op het event ‘Retail meets Foodindustrie’ over het veranderende retaillandschap en de vele kansen die dat bied...

Aanhoudende inflatie remt groei foodsector

14 juni 2022

Inflatie blijft het belangrijkste strategische thema in de Nederlandse voedselketen. En het einde van de prijsstijgingen is nog niet in zicht. De hogere consumentenprijzen staan nog altijd niet in verhouding tot de hoger...

Zuivelverwerkers hardst getroffen door pandemie

14 juni 2022

In een zuiveltrendrapport van A-INSIGHTS is er gekeken naar de financiële gegevens van de top 300 zuivelbedrijven in West-Europa. Wat opvalt, is dat zuivelverwerkers het zwaarst getroffen zijn door de pandemie. Dit is vo...

Vleesconsumptie in Duitsland daalt in 2021 met 2,1 kilo

04 april 2022

De Duitse vleesconsumptie per hoofd van de bevolking is met 2,1 kilogram gedaald ten opzichte van 2020 en bevindt zich daarmee op een nieuw laagterecord sinds de berekening van het verbruik in 1989. Dat blijkt uit voorlo...

Verslechtering economisch klimaat verwacht

04 april 2022

De ondernemers in de voedingsindustrie waren begin maart veel pessimistischer over de ontwikkeling van het economisch klimaat dan in de eerste twee maanden van dit jaar. Alleen in het begin van de coronacrisis in 2020 wa...

FSIN: Strijd om gemaksconsument is begonnen

03 februari 2022

De komende tien jaar krijgen traditionele foodservicekanalen zoals de horeca te maken met felle concurrentie van supermarkten, die zich op het terrein van de directe consumptie storten. Dat blijkt uit de nieuwe FSIN Bele...

Het varken als het ultieme kringloopdier

01 februari 2022

Bij aankoop van vlees weegt voor consumenten dierenwelzijn vaak nog zwaar maar de aandacht voor milieu en klimaat groeit snel. Juist daar heeft het varken een sterk punt, het is een dier dat uitstekend in de beoogde krin...