Trendrapporten

2040: Vlees maakt plaats voor alternatieven

Vleesalternatieven hebben het potentieel om de wereldwijde vleesindustrie met een waarde van vele miljarden dollars te verstoren. De essentiële vragen zijn echter welke van deze nieuwe producten het meest verstorend kunn..

Lees meer

Dit wil de consument in 2019

02 April 2019

Wat wil de consument? De trends komen snel op en veranderen waar je bij staat. Onderzoeksbureau Euromonitor onderzocht het en verzamelde de resultaten in een Engelstalig rapport. Het rapport geeft inzicht in veranderende...

Consumententrends: Top 5 2019

28 February 2019

Inzichten van enkele van 's werelds grootste aanbieders van voedsel- en voedingsonderzoek zijn geanalyseerd door NZMP, die zijn top vijf trends voor voedsel- en drankproducenten over de hele wereld heeft uitgekozen. NZMP...

Europa eet steeds minder

27 February 2019

De voedingssector moet naarstig op zoek naar nieuwe afzetmarkten of het toevoegen van meer waarde aan zijn producten. Reden is dat de bevolking in Europa vanaf 2025 niet meer zal groeien. Naar verwachting zijn er over 10...

Lijst 50 future foods geïntroduceerd

21 February 2019

Volgens deskundigen van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) is je dieet waarschijnlijk niet gevarieerd genoeg. En de implicaties van een repetitief dieet zijn veel ernstiger dan saaie maaltijden. De wereld...

Trends en ontwikkelingen: De circulaire economie

11 February 2019

Wat eten we in 2050? Kan de productie van ons voedsel duurzamer? Wie gaat de transitie naar een circulaire economie betalen? Ligt de verantwoordelijkheid bij de overheid, het bedrijfsleven of de consument? De politiek bu...

Recordomzet foodservice

11 January 2019

De omzet van foodservicebedrijven steeg in 2018 met 5,5% tot een recordomzet van meer dan € 20 miljard. De consument besteedt duidelijk steeds meer buitenshuis. “De volle terrassen van 2018 waren illustratief voor de gro...

De 7 foodtrends van 2019

07 January 2019

Het nieuwe jaar is nog maar net van start en daarom presenteert IENS, het platform voor het zoeken en reserveren van restaurants in Europa en onderdeel van TheFork, in samenwerking met internationaal marktonderzoeksburea...

Top 10 voedseltrends voor 2019

03 December 2018

Op 15 november onthulden de wereldwijde inkopers en experts van Whole Foods Market in hun vierde jaarlijkse trendvoorspelling de meest verwachte en innovatieve voedseltrends voor 2019. Pacific Rim smaken, eco-bewuste ver...

Voeding en online-omzet plussen fors

17 October 2018

De omzet van de detailhandel was in augustus 3,4 procent hoger dan in augustus 2017, meldt het CBS. Het verkoopvolume groeide met 3,2 procent. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarn...

Marketingrapport Slagersbranche 2018

12 October 2018

Marktdata.nl heeft een uitvoerig onderzoek uitgevoerd onder slagerijen in Nederland. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het Marketingrapport Slagersbranche 2018. Het Marketingrapport Slagersbranche 2018 b...

Nadia Menkveld: ‘Voeding is politiek’

09 October 2018

Welke effecten kan het groeiend populisme in Italië hebben op onze visindustrie? En hoe beïnvloedt een besluit in het Kremlin een Nederlands verpakkingsbedrijf van voedingsmiddelen? Deze vragen zijn het werkterrein van N...

Nederlanders eten ongemerkt gezonder

09 October 2018

Elk jaar worden er - in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling - door de levensmiddelenindustrie en supermarkten afspraken gemaakt over verlaging van suiker, zout en verzadigd vet. Uit een recent overzicht blijkt d...

Vijf supermarkttrends voor 2018

11 December 2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD ziet vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in 2018. 1. Private label gaat premium Supermarktorganisaties zetten steeds steviger in op hun aanbod pri...

Verdienkracht & vooruitgang

11 October 2016

‘Met Smart Industry is binnen vier jaar een extra economische groei van 1% mogelijk. In het MKB kunnen honderdduizenden nieuwe banen worden gecreëerd.’ Dat voorspelt FME (de ondernemersorganisatie voor de technologische ...

'De voeding van de toekomst'

10 March 2015

Duurzaamheidsvraagstukken, kritische consumenten en dynamische markten vragen om innovaties in de voedingsmiddelenindustrie. Fabrikanten willen sneller en efficiënter nieuwe of verbeterde producten op de markt brengen. R...