Interviews
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Marijke Evers over opvolgen van Henny Swinkels

Per 1 januari is Henny Swinkels alleen nog ambassadeur van het kalverconcern VanDrie Group. In Marijke Evers (29) heeft hij een goede opvolger gekregen. Het is nu aan deze jonge en ambitieuze dame om de grootste kalfs..

Lees meer

“De keuze voor een verpakking is een uitdaging"

10 February 2020

Hoe kan de voedingssector toewerken naar minder plastic en meer recyclebare en gerecyclede verpakkingen? Er zijn geen eenduidige antwoorden; wel tegengestelde eisen en belangen en daarmee grote dilemma’s. We gaan erover ...

“Minister Schouten zet in op kortere voedselketen”

11 November 2019

Om de verkoop van meer streek- en regioproducten te stimuleren, organiseert minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onder andere een handelsmissie in eigen land. Over het hoe en waarom geeft Rudi Buis,...

“Gebruik kwaliteiten van traditie voor transformatie”

07 October 2019

Door van koken en landbouw een nieuwe natuur te maken, heeft de mens zich een dominante positie aangemeten in de voedselketen, stelt wetenschapper en filosoof Koert van Mensvoort. Ook de voedingsindustrie is hard op weg ...

Productinformatie is transparanter geworden

10 September 2019

Voedingsproducten bestaan uit ingrediënten, die gezamenlijk waarde hebben. Vanzelfsprekend voedingswaarde, maar er is meer. Zoals de gevoelswaarde en CO2- waarde. Voor de waarde-creatie, marketing en transparantie is bet...

‘Technisch is (bijna) alles al mogelijk’

10 June 2019

Prof.dr.ir Andy van den Dobbelsteen is sinds 10 jaar hoogleraar Climate Design & Sustainability bij de TU Delft. De leerstoel Climate Design & Sustainability zit dicht tegen de technische kant van bouwkunde aan. Zijn ond...

‘Misleid de consument niet zo!’

07 May 2019

IJsbrand Velzeboer is voedingsmiddelentechnoloog en eigenaar van Scienta nova, een onafhankelijk adviesbureau dat zich bezighoudt met de meest uiteenlopende onderwerpen binnen de voedingsmiddelenindustrie. Kerntaken: adv...

Arbeidsproductiviteit stijgt verder

09 April 2019

‘Meer inzet van robotisering en data-technologie maakt de voedingsindustrie veiliger, aantrekkelijker en concurrerender’, aldus het ING-rapport ‘Foodtech: Technologie in de voedingsindustrie’. Sector Banker Food & Agri C...

Gamechanger zoekt medestanders

09 April 2019

In november won hij de ‘Purpose Award 2018’: Remco Kok, Campofrio-Benelux CEO, startte een revolutie bij Stegeman en Imperial Meat Products. Zijn doel: in 2025 een halvering van de hoeveelheid vlees in de producten. Zijn...

'Verpakken is een bijzonder ding'

05 March 2019

De rol van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken is veranderd. Ze wordt steeds meer een partner voor het bedrijfsleven; een logisch gevolg van de ontstane maatschappelijke druk ten aanzien van verpakkingen. Directeur Ch...

Circulair ondernemen kan én levert geld op

04 February 2019

“Na de eerste groeifase wordt het tijd dat de circulaire economie volwassen wordt en schaal gaat krijgen”, zegt hoogleraar duurzaam ondernemen Jan Jonker. “We zitten in een trein, maar moeten nog veel doen om die op snel...

‘Uw nieuwe werk-nemer is een robot’

13 November 2018

Het is nog moeilijk voor te stellen, maar over tien à vijftien jaar zijn de mensen binnen veel organisaties voor een groot deel vervangen door robots en kunstmatige intelligentie. “Dat is goed nieuws! Mits wij de ontwikk...

Nadia Menkveld: ‘Voeding is politiek’

09 October 2018

Welke effecten kan het groeiend populisme in Italië hebben op onze visindustrie? En hoe beïnvloedt een besluit in het Kremlin een Nederlands verpakkingsbedrijf van voedingsmiddelen? Deze vragen zijn het werkterrein van N...

Steeds grotere rol digitale technieken

11 September 2018

Digitaal aangestuurde voedselproductie maakt innovaties mogelijk die tot voor kort ondenkbaar waren: gepersonaliseerd voedsel, plantaardige eiwitten met de bite van vlees, en nieuwe vormen, smaken en structuren met 3D fo...

'Betrek experts bij herformulering'

12 June 2018

Voedselproducenten in Nederland moeten hun producten minder zout, zoet en vet maken. Flink minder, nodig om Nederlanders gezonder te krijgen. Dat ‘moeten’ is overigens niet door de wet bepaald, maar door henzelf. De prod...

'Ik pleit voor inzet reststromen'

08 May 2018

We moeten af van het lineaire model in de vleesketen, waarin alles draait om efficiëntie en intensivering. Dat stelt WUR-onderzoeker Toine Timmermans. Wat betreft hem importeren we minder soja en gebruiken we meer restst...