Interviews
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Laurens Hoedemaker: ‘Ik ben wars van gedram over macht’

Begin vorig jaar trad Laurens Hoedemaker (51) aan als nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Daarvoor was hij directeur van..

Lees meer

Jan-Willem Grievink: 'Mega revolutie in de supermarkt'

12 juli 2022

Jan-Willem Grievink, oprichter en oud-directeur van Food Service instituut Nederland (FSIN), sprak op 16 juni op het event ‘Retail meets Foodindustrie’ over het veranderende retaillandschap en de vele kansen die dat bied...

WFSR: ‘We weten voedselcrises steeds beter te voorkomen’

16 mei 2022

Bij een grote brand, een stralingsincident of bij een voedselschandaal wil de overheid snel weten of het voedsel en het drinkwater nog veilig zijn. Bij dit soort grote crises voorziet de Wageningen Food Safety Research (...

Hanneke Faber: Zonder robotica kunnen we de wereld niet voeden

11 april 2022

Unilever’s Foods Innovation Centre in Wageningen ‘Hive’, opende zijn deuren eind 2019. Omdat Hive naar openheid en transparantie streeft, was het idee om van het begin af aan veel belanghebbenden en geïnteresseerden te o...

Timo Hoogeboom - CEO HAK : ‘B Corp trekt goede mensen aan’

07 maart 2022

Na-oorlogs Nederland is (vanaf 1952) opgegroeid met de groenteconserven in glas van het voormalige familiebedrijf uit Giessen: HAK. De christelijke waarden van toen, ‘leven uit afhankelijkheid’, zitten er altijd nog diep...

Edwin Bark: “De sweetspot zit bij de diehard carnivoor”

07 februari 2022

Het is gelukt: plantaardig vlees maken met de structuur van een bavette, compleet met bloed, vet en spierweefsel. Wie de vega-biefstuk van de Israëlische start-up Redefine Meat wil proeven, moet daarvoor nu nog naar een ...

Hugo Verkuil van De Vegetarische Slager verklaart het succes

15 november 2021

Unilever heeft met De Vegetarische Slager - of The Vegetarian Butcher, zoals het merk internationaal bekend staat - goud in handen. Het FMCG-concern nam het merk eind 2018 over van oprichter Jaap Korteweg en werkt sindsd...

Sina Salim: ‘Hoe vind je de weg naar de markt’

11 oktober 2021

Sina Salim is één van de zes innovatiemakelaars bij Stichting Regionaal Centrum voor Technologie (RCT) in Gelderland. Als regiomanager voor de regio FoodValley en Noord-Veluwe helpt hij foodbedrijven en andere ondernemer...

Nederland: Voortrekkersrol in de eiwittransitie

13 september 2021

Een halvering van de dierlijke consumptie in 2040, met die ambitie is ProVeg Nederland een samenwerking aangegaan met LIVEKINDLY Collective, dat beschikt over zeven merken van vleesopvolgers én een wereldwijd mediaplatfo...

Maurits Steverink - interview

10 mei 2021

“We willen meerwaarde creëren en duurzamere voedselproducten vermarkten,” zegt Maurits Steverink, projectleider van de Smaakacademie Achterhoek. “Maak iedereen in de voedselketen co-producent. Moderniseer het onderwijs. ...

Marc Laus: 'We kunnen niet achterover leunen'

12 april 2021

De aardappel. Bekend als zetmeelproduct, basisingrediënt voor Hollandse stamppotten, grondstof voor patat en chips, inspiratiebron voor een wereldberoemd werk van Vincent van Gogh. Maar deze knol is veel méér dan dat. En...

Alternatieven voor kunststof zijn niet altijd duurzamer

08 maart 2021

Duurzaamheid is onbetwist het grootste thema als het gaat om de toekomst van verpakken. De perceptie van de consument, de marketingafdeling en het gebrek aan kennis staan een écht duurzame verpakking soms in de weg. Over...

Brave New Food: "We willen verbinden, versnellen en vernieuwen"

08 februari 2021

De transitie naar duurzamere en gezondere voeding, om de klimaatverandering en de druk op de gezondheidszorg te minimaliseren, moet sneller. Dat vinden de oprichters van het nieuwe platform Brave New Food. Zij willen die...

‘Impact duurzame initiatieven vaak nog te klein’

16 november 2020

Als minister van VWS had ze het thema gezonde voeding al hoog op de agenda staan. Nu ze bestuursvoorzitter van Foodvalley is, wil Edith Schippers de slagkracht van innovatieve, Nederlandse voedingsmiddelenbedrijven op in...

'Robottechniek is aanwezig; sector aarzelt’

30 oktober 2020

Als het aan Erik Pekkeriet ligt, maken mensenhanden in het productieproces zo veel mogelijk plaats voor robots. Het kan fabrikanten flexibiliteit opleveren én leidt tot versere en duurzamere voeding. Het algemeen heer...

Wicha Benus: 'Insectenkweek is een branche met veel potentie'

14 september 2020

De insectenkweek voor de foodindustrie “zal zeker groeien”, maar er moeten nog wel wat hobbels genomen worden: wetgeving, consumentenacceptatie en verdere automatisering. Ook is er gebrek aan kennisdeling en samenwerking...