Data, inzicht en rendement

Sinds 2015 is in IJsselstein een state of the art slachterij gevestigd. Westfort Vleesproducten bouwt met dit moderne bedrijf door op een lange geschiedenis in varkensvlees. Met een toekomstvisie gericht op groei, rendem..

Lees meer

Hutten bestaat 90 jaar

13 November 2018

De keuze voor kwaliteit, duurzaamheid, transparantie en innovatie blijkt de juiste voor Hutten Beef in Heeten. In een krimpende vleesmarkt groeit de omzet van de leverancier van Nederlands rundvlees, vertelt Rick Hutten ...

De slager vraagt, Van Dalen draait

13 November 2018

Hoe gaat het reilen en zeilen eraan toe bij een middelgroot, ambachtelijk vleesbedrijf? Dick Wever, directeur van G. Van Dalen Vleescentrale geeft een kijkje in de keuken en deelt zijn visie op vlees en ondernemen.   ...

Luiten Vleeswaren slaat nieuwe weg in

09 October 2018

Dat steeds meer Nederlanders flexitariër zijn, blijkt onder andere uit de onlangs gepubliceerde Vegamonitor van Natuur & Milieu. Luiten Vleeswaren stapt in deze groeimarkt met het nieuwe merk SMAECK. Een flexitariër e...

Zweistra wil bedrijfszekerheid

09 October 2018

De producten van Zweistra Vlees en Vleeswaren zijn van ambachtelijke kwaliteit. Dat het verwerken van verse vleesproducten gevoelig is voor besmetting is bekend. Bij Zweistra Vlees en Vleeswaren kiezen ze voor absolute v...

Innovatie in de kalfsvleessector

11 September 2018

Er wordt door de VanDrie Group volop geïnnoveerd in de kalfsvleessector: op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn, in het verbeteren van de voedselveiligheid en productieprocessen én in het op de markt brengen v...

Greenhill geeft hoge kwaliteit

11 September 2018

Schoonderwoerd Vlees uit Bilthoven heeft een nieuw en eigen merk toegevoegd aan hun assortiment vlees. Greenhill staat garant voor kwalitatief hoogwaardig vlees. Het familiebedrijf importeert met name rund- en lamsvlees ...

Voorkomen van bacteriën op vlees!

11 September 2018

Theo Legters, Manager Operations bij T. Boer en Zn. is gepokt en gemazeld in de vleesindustrie en heeft een heldere kijk op hygiëne. Zijn motto: ‘Ga geen symptomen bestrijden, maar pak het probleem bij de bron aan.” T...

Van runderhuid naar industrieel ei

11 September 2018

Het lege landschap doet in niets vermoeden dat hier, tussen de aardappelvelden in Noord-Oost Groningen, een bescheiden fabriek staat waar innovatie, duurzaamheid en efficiëntie samengebracht worden in een ‘industrieel ei...

Duurzame uitbreiding ProMessa

12 June 2018

Ze waren uit hun jasje gegroeid, bij centrale slagerij ProMessa in Deventer. Dus komt er een nieuwe productiehal bij, waar duurzaamheid - net als in de rest van de bedrijfsvoering - een prominente rol speelt.  De groe...

Ameco Ergonomische verpakkingslijn

05 March 2018

Toen slachterij Ameco besloot om van Amsterdam naar een gloednieuw pand in Apeldoorn te verhuizen, moest er veel geregeld worden. Vaste partner Kortlever zou een prominente rol spelen bij het neerzetten van de verpakking...

Hoogseizoen rook-worstenspecialist

05 March 2018

De broers en slagers Bert en Jannes Koetsier zijn gespecialiseerd in rookworsten; bereid met verse grondstoffen en op beukenhout gerookt. In 2014 kwam er nieuwe passie bij: knakworsten. Bert Koetsier kwam een bijzondere ...

Eerste eigen fabriek Vegetarische Slager

06 February 2018

Het gemis van vlees nadat hij vegetariër werd, motiveerde Jaap Korteweg zo’n tien jaar geleden om vlees zo goed mogelijk te imiteren. Hij schakelde daarvoor wetenschappers en een chef-kok in. Eind 2017 startte hij, vanwe...

Passie voor het slagersvak

14 November 2017

Liefde voor het vak", vertelt Meesterslager Jack Keulen, “is de basis van alles wat ik onderneem.” Die liefde vormt een stevige basis voor de vele activiteiten die hij ontplooit. Jack Keulen heeft een drukbezochte amb...

Automatisering niet moeilijk bij FuiteVeal

14 November 2017

De familie Fuite, die al 110 jaar een mengvoeder- en melkfabriek in Genemuiden en Kampen runt, is onder de naam FuiteVeal een eigen slachterij gestart. De locatie in Almere is recentelijk uitgerust met het automatisering...

Effectieve innovatie Havantec en T. Boer

10 October 2017

Kalfsvleesleverancier T. Boer & zn kijkt altijd vooruit en zag de noodzaak in van een nieuwe hygiënesluis. Deze belangrijke toegangssluis moest aan strenge en specifieke eisen voldoen. Havantec food equipment in Oirschot...