Kansen voor Simons Halal Food

In 1991 begon Simons op kleine schaal met de productie van halal-vleeswaren. Anno 2019 opereert het bedrijf wereldwijd op grote schaal. Wat gebeurde er in de tussentijd?  Simons Halal Food is de grootste leverancier v..

Lees meer

Cultuuromslag bij Pieter van Meel

07 May 2019

Als 21-jarige student stapte Thomas van Meel na het wegvallen van zijn vader in het poeliersbedrijf Pieter van Meel. Voor iedereen wennen, niet in de laatste plaats voor hemzelf. Coach Jolande van Driel van CoachHouse hi...

Stoomketels maken het verschil

07 May 2019

Als je het pand van cateringbedrijf Uitgekookt betreedt, proef je na binnenkomst direct de sfeer, de vernieuwing. Hier staat toekomstgericht koken centraal. De elektrische stoomketels van Scharff Techniek zijn voor Uitge...

Samenwerking gaat verder dan partnership

07 May 2019

Sismatec levert een breed assortiment aan machines van hoge kwaliteit voor de voedselindustrie, maar miste op het gebied van bewerken en bereiden van voedsel een partner. Schomaker levert die machines en vindt in Sismate...

Met de OSV bij Simons Halal

28 April 2019

Donderdag 25 april 2019 hebben we met ruim 60 leden van de Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV)  Simons Halal Food in Roermond bezocht.  Simons Halal Food is de grootste leverancier van private label halal vlees...

Familiebedrijf kiest koers aan eettafel

09 April 2019

Zes jaar geleden ging Jos Looman (31) aan de slag bij Rundvlees & Co. Zodra de mogelijkheid zich aandiende, nam hij meer taken op zich. Inmiddels leidt hij de rundvleesgrossier. Met succes: Rundvlees & Co groeit flink en...

Industriële ambacht centraal

09 April 2019

Nijland B.V., verwerker en producent van kip en vegetarische producten, luistert continue naar de markt. Met behulp van de nieuwste techniek, springt het met steeds nieuwe innovaties in op de wensen van de klant.  Het...

Zweistra schakelt voor toekomst

09 April 2019

Zweistra transformeerde van kwaliteitsslagerij annex worstmakerij naar vleesverwerkingsfabriek ‘Uw makerij’ voor slagerijen, horeca en groothandels. De productieruimte groeide van 50m2 naar 1500m2, het aantal recepturen ...

Groots koken met passie

05 March 2019

Wat een treffend voorbeeld van samenwerking: StarCuisine, specialist in oriëntaalse gerechten, en Ilpra Benelux uit Barneveld, leverancier van traysealmachines en folies, vinden elkaar al tien jaar. Een win-winsituatie b...

Verpakken van groente en fruit

05 March 2019

Voorverpakte groente en fruit zijn niet meer weg te denken uit de supermarkt. Maar een verpakking is pas compleet als de juiste informatie erop staat. IQ Packing en Espera kunnen daardoor veel voor elkaar betekenen.   ...

Bewustwording duurzaamheid en recycling

05 March 2019

De markt wenst minder verpakkingsmateriaal. De focus ligt op milieuvriendelijke verpakkingen en composteerbare folies. “Wij stimuleren het gebruik van mono-materialen. Nieuwe ontwikkelingen vereisen ook aanpassingen aan ...

Johma innoveert met Nanotechnologie

04 February 2019

110 RVS-trechters en 50 normwagens van saladespecialist Johma ‘oet Twente’, zijn voorzien van RSS Ceramic Nano-coating. Door deze coatinglaag is de waste van salades in trechters gereduceerd met 59%. Johma en RSS NanoCoa...

MarketCall betaalt zich uit

04 February 2019

Je herkent het vast. Als bedrijf wil je jouw product of dienst bij potentiële opdrachtgevers onder de aandacht brengen, maar de tijd of de juiste tools ontbreken daarvoor. Bovendien bepaalt de waan van de dag jouw agenda...

Op bezoek bij Prins & Dingemanse

04 February 2019

Hoe bereik je de nieuwe generatie die eerder aan sushi dan schelpdieren denkt? Hoe kun je internationaal nog succesvoller worden? Hoe blijf je bouwen aan je naamsbekendheid? In ieder geval niet door te concurreren op pri...

Dierenwelzijn en/of duurzaamheid

04 February 2019

Storteboom Fresh in Putten, onderdeel van het Britse 2 Sisters Food Group, is de meest diervriendelijke pluimveeslachterij van Nederland*. Maar zijn ze ook duurzaam? Algemeen Directeur Harm Laros vertelt over keuzes make...

Data, inzicht en rendement

13 November 2018

Sinds 2015 is in IJsselstein een state of the art slachterij gevestigd. Westfort Vleesproducten bouwt met dit moderne bedrijf door op een lange geschiedenis in varkensvlees. Met een toekomstvisie gericht op groei, rendem...