Bedrijfsreportage
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Lazy Foods voorziet Europa van koelverse guacamole

Avocado’s vragen vanwege hun snelle verkleuring om een vlotte verwerking. Als dat proces deels handmatig plaatsvindt, mag het machinale stuk niet falen. Een niet-haperende sealmachine is dan onontbeerlijk.  “Geen fees..

Lees meer

Hogeslag investeert in duurzaam personeelsbeleid

06 april 2020

“Onze mensen zijn het kapitaalgoed van de onderneming. Wanneer wij stoppen met investeren in onze mensen, zijn alle andere uitgaven een verspilling”, zegt Rudi Holleboom, directeur bedrijfsvoering bij Hogeslag Olst BV.  ...

Bolscher: Slager van de toekomst

09 maart 2020

We moeten zuiniger omgaan met de planeet. Bijvoorbeeld door een groter deel van onze eiwitten uit plantaardige bronnen te halen en te kiezen voor duurzame energie. Daarvan zijn ook de broers Roy en Chiel Bolscher, eigena...

Verpakken en etiketteren bij Luiten Food

10 februari 2020

Betrouwbaarheid is alles voor vleesleverancier Luiten Food uit Stompwijk. Samen met ESPERA kwam het tot een geniale innovatie op het gebied van verpakken. De kern: winnen op snelheid, houdbaarheid, kwaliteit en uitstrali...

Borrelgemak zo uit het schap op tafel

10 februari 2020

Haasnoot Food Family produceert naast haringproducten zo’n honderd variaties tapas. Daartoe werkt Haasnoot onder meer nauw samen met Sismatec. Zien doet extra kopen en mooi verpakt borrelgemak is een groeiend segment.  ...

Altijd op zoek naar duurzame samenwerking

11 november 2019

Het succes van Koç Vleeswaren is te danken aan het grote enthousiasme van de gebroeders Gürcüoğlu, aldus directeur Hikmet Gürcüoğlu. Dit stelt het bedrijf in staat om het beste te maken van product, productietechnologie ...

Schoon en lekker bier brouwen

11 november 2019

In het Zeeuwse Middelburg brouwt Kees Bubberman bier. Sinds 2015. Dankzij de constante kwaliteit en verrassende smaken is Kees’ bier een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Bier dat volgens ambachtelijk proces wordt g...

Oriental klaar voor de toekomst

11 november 2019

Op de nieuwe locatie van Oriental in Den Haag is recent een nieuwe keuken ingericht van 1.500 m². Martin Chan, Managing Director van Oriental Holding Europe: “Hier bereiden onze koks authentieke Aziatische gerechten en p...

Cruciaal is: welke machine past bij je onderneming?

07 oktober 2019

“Wil een klant een worstje van 350 in plaats van 300 gram? Maken we voor je. Met meer mosterd erin? Geen probleem! Lange rib in tweeën in een krat, of liever in drieën? Zegt u het maar. Ik kan moeilijk nee zeggen. Ik vin...

Jonge garde garandeert continuïteit bij Bessels

10 september 2019

Bessels architekten & ingenieurs bestaat in oktober 40 jaar. “Mijn ambitie is om nog jaren door te gaan”, zegt oprichter en eigenaar Herman Bessels, binnenkort 70 jaar. Maar dat doet hij niet alleen: per 1 september 2019...

Yakult: 'Wij zijn een bacteriebedrijf'

10 september 2019

Wereldwijd drinken 40 miljoen mensen het gefermenteerde zuiveldrankje Yakult. Het productieproces start met een klein buisje bacteriën van ons moederbedrijf uit Japan. “Minimaal 6,5 miljard bacteriën per flesje opkweken ...

Schapruimte voor voedsel van de toekomst bij LIDL

10 september 2019

Burgers van tomaatoverschotten, bitterballen van circulair geteelde oesterzwammen en muesli van geredde pinda’s. Deze en andere duurzame producten, afkomstig van start-ups, lagen afgelopen zomer in de schappen bij Lidl. ...

Drie generaties passie voor eerlijk vlees

10 september 2019

Mark Willems was pas 18 jaar toen hij in de maatschap van zijn vader toetrad en de kans kreeg om daarbinnen een vleesverwerkend bedrijf op te starten. De derde generatie van een familie met passie voor eerlijk vlees. ...

Kansen voor Simons Halal Food

07 mei 2019

In 1991 begon Simons op kleine schaal met de productie van halal-vleeswaren. Anno 2019 opereert het bedrijf wereldwijd op grote schaal. Wat gebeurde er in de tussentijd?  Simons Halal Food is de grootste leverancier v...

Cultuuromslag bij Pieter van Meel

07 mei 2019

Als 21-jarige student stapte Thomas van Meel na het wegvallen van zijn vader in het poeliersbedrijf Pieter van Meel. Voor iedereen wennen, niet in de laatste plaats voor hemzelf. Coach Jolande van Driel van CoachHouse hi...

Stoomketels maken het verschil

07 mei 2019

Als je het pand van cateringbedrijf Uitgekookt betreedt, proef je na binnenkomst direct de sfeer, de vernieuwing. Hier staat toekomstgericht koken centraal. De elektrische stoomketels van Scharff Techniek zijn voor Uitge...