Bedrijfsreportages
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Poster Vlees, Vis en AGF

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in..

Lees meer

Star Cuisine bouwt aan een duurzame toekomst

15 november 2021

StarCuisine groeit, en bouwt een nieuw pand om klaar te zijn voor de toekomst. Een spannend traject waarbij de ondernemers kunnen vertrouwen op de mensen van bouwbedrijf Aan de Stegge Twello, die vooruitkijken, begeleide...

Besparen op afvalwaterkosten met de schoonmaak

15 november 2021

Goede reinigingsproducten helpen om op een adequate manier met voedsel om te gaan. Soms doen ze zelfs meer dan waarvoor ze zijn bedoeld. Bij Rodé Vis leiden ze ook tot verduurzaming en een interessante kostenbesparing. ...

Renovatie zorgt ervoor dat hygiëne op peil blijft

15 november 2021

Zonder brandschone bedrijfsruimten geen kwaliteit, zo vinden ze bij Medaillon Topvlees en Ülkem Döner. De twee bedrijven hebben niet alleen het product vlees gemeen; ze waren allebei onlangs ook onderwerp van renovatie. ...

Meer uptime en minder kosten bij Sea Fresh Retail

15 november 2021

Het is net de Champions League, leveren aan de retail. Immers: flexibiliteit en snelheid zijn cruciaal. Om de beschikbaarheid van de machines te optimaliseren, sloot Sea Fresh Retail een onderhoudscontract af. En dat wer...

Vijfsterren verbouwing bij Huhtamaki

15 november 2021

De toekomst van verpakkingen ligt in papier, weten ze bij Huhtamaki. Daarom wordt er flink geïnvesteerd in een nieuwe fabriek en zijn bij de verbouwing partijen betrokken die hoogwaardige toepassingen kunnen leveren. Dat...

Clean Label borgt de ambachtelijke vleessmaak

15 november 2021

Hoe borg je dat vleeswaren voldoende lang houdbaar én lekker blijven? Voor die uitdaging stond Aarnink Vleeswaren. Zij kozen voor Masterblends ‘clean label’ en zijn verheugd over de natuurlijke, ambachtelijke vleessmaak....

Verpakken draagt bij aan de service richting klant

11 oktober 2021

Het Belgische DECO Frites levert geschilde en tot frites gesneden aardappelen aan de eigen regio, én aan een stukje Zuid-Nederland. Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Een nieuwe verpakkingsmachine helpt beid...

Volautomatische verpakkingsafdeling Hoogvliet

11 oktober 2021

In Bleiswijk staat het gloednieuwe DC van Hoogvliet; state-of-the-art en klaar voor de toekomst. Leverbetrouwbaarheid, efficiency en kwaliteit c.q. hygiëne kregen bij het ontwerp topprioriteit. Alex Goedemondt, procesman...

Zacht fruit van BerryWorld veilig de wereld in

11 oktober 2021

Succes valt of staat vaak bij het kunnen inspelen op een veranderende vraag. Dat geldt ook voor BerryWorld. Het fruitbedrijf levert wekelijks tonnen bramen, frambozen, blauwe bessen en aardbeien aan de retail. Een tienta...

RVS-robot doet intrede in branche

11 oktober 2021

Beperkte materiaalkeuze maakt robotisering in de voedingsindustrie een uitdaging. Twee medewerkers van Jansen Techniek lieten zich niet uit het veld slaan en ontwikkelden R-OP, een unieke pick & place robot die een draai...

Van Meines Fishconcepts kiest ReflexBlue

11 oktober 2021

Hoe automatiseer je snel bedrijfsprocessen, maar houd je het systeem eenvoudig om mee te werken? Voor die uitdaging stond Mick van Meines, van Van Meines Fishconcepts. Hij ging de challenge aan en vertrouwt nu op het sli...

Nieuw concept MAMA’s Maaltijden

11 oktober 2021

Na bijna een jaar van voorbereiding ging dit voorjaar het nieuwe ‘Mama’s Maaltijden’ live. Sindsdien zijn de ultra verse kant-en-klaar maaltijden in het hele land te koop. Estrategy bouwde de webshop. Mama’s Maaltijde...

Complex foodbedrijf met standaard automatisering

13 september 2021

Voor een complex productiebedrijf met een continue stroom van nieuwe foodconcepten, producten én klanten is een automatiseringssysteem voor beheersing van informatiestromen uitermate belangrijk. De Future Food Group vond...

Zweistra op weg naar een clean label

13 september 2021

Slagerij Zweistra test een heel nieuwe vegan-blend voor zijn productengamma. Net als veel andere voedingsmiddelenproducenten wil hij een clean label voor zijn producten. Natuurlijke hulpstoffen kunnen daaraan een belangr...

Mindyourmeat; nieuwe lijn van 'de nieuwe slager'

13 september 2021

Op 4 oktober start Leo van Etten, eigenaar van ‘De Nieuwe Slager’, een nieuw bedrijf gespecialiseerd in vleesvervangers voor chefs en slagers. Pieter de Ruijter, commercieel manager DEGENS (de slagerstak van SOLINA-GROUP...