OPINIE
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Poster Vlees, Vis en AGF

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in..

Lees meer

Online editie Reiniging en desinfectie november 2021

15 november 2021

We vroegen voor deze editie een aantal bedrijven naar de grootste blunders van afgelopen jaar op het gebied van reiniging en desinfectie. Wat ging er mis? Wat was de oplossing? Wat heb je ervan geleerd? Dit met ...

Column Judith Witte: Met de billen bloot

15 november 2021

Wie kent het niet… dat gevoel dat je wel door de grónd kan gaan. Halverwege je presentatie ontdekken dat je gulp openstaat. Vrij onschuldig nog. Of dat je tóch op die link hebt geklikt, waarna je hele bankrekening is lee...

Hugo Verkuil van De Vegetarische Slager verklaart het succes

15 november 2021

Unilever heeft met De Vegetarische Slager - of The Vegetarian Butcher, zoals het merk internationaal bekend staat - goud in handen. Het FMCG-concern nam het merk eind 2018 over van oprichter Jaap Korteweg en werkt sindsd...

Gebruik je Gezonde Boeren Verstand

15 november 2021

Middelen die worden gebruikt voor reiniging en desinfectie in de voedingsindustrie mogen geen sporen achterlaten in voedingsmiddelen. In de schoonmaakplannen en veiligheidswerkbladen van een reinigings- en desinfectiemid...

Column Saskia Stender: De kunst van het afleiden

15 november 2021

Hoe herkenbaar is dit? Je gaat om 8.00 uur voor de PC zitten en neemt je takenlijst voor die dag door. Volle lijst, maar te doen. Dan gaat de mailbox open. Pfoe, dat zijn er weer veel. Elk mailtje moet je even lezen e...

Een wake-up call

11 oktober 2021

Mijn digitale wekker is kapot. Midden in de nacht, ik ben diep in slaap, begint hij opeens te piepen. Ik zit rechtop in bed, met bonzend hart van schrik. Slaperig druk ik het ding uit, draai me om en slaap verder. Niet v...

Sina Salim: ‘Hoe vind je de weg naar de markt’

11 oktober 2021

Sina Salim is één van de zes innovatiemakelaars bij Stichting Regionaal Centrum voor Technologie (RCT) in Gelderland. Als regiomanager voor de regio FoodValley en Noord-Veluwe helpt hij foodbedrijven en andere ondernemer...

Onbegrensde creativiteit?

11 oktober 2021

In een vorige baan ontwikkelde ik ooit samen met een klein team een robot die in staat was zeer complexe mens-bewegingen na te bootsen; het type robot dat gebruikt wordt in de auto-industrie. De hele analyse was van begi...

Nooit meer uitstellen

11 oktober 2021

Als je wordt geconfronteerd met ellende (van een ander) neem je je voor om te leven in het NU. Ken je dat? Dat duurt meestal maar even en dan val je weer in de sleur van alledag. Bij mij niet. Niet meer. De afgelopen ...

Judith Witte: Grenzeloos

13 september 2021

Ik train weer eens voor een marathon. Zou die van Rotterdam dit najaar wél doorgaan? Zal ik een goede tijd lopen? Tijdens de lange duurlopen experimenteer ik met sportgelletjes. Van welke word ik niet misselijk? Welke ka...

Nederland: Voortrekkersrol in de eiwittransitie

13 september 2021

Een halvering van de dierlijke consumptie in 2040, met die ambitie is ProVeg Nederland een samenwerking aangegaan met LIVEKINDLY Collective, dat beschikt over zeven merken van vleesopvolgers én een wereldwijd mediaplatfo...

Pieter Vos: Wat de boer niet kent…

13 september 2021

Elke cultuur heeft zo haar eigen gewoontes; ook eetculturen verschillen. Wereldwijd zijn de verschillen op het eerste gezicht enorm. Toch leveren de ingrediënten overal kennelijk voldoende bouwstoffen, vitaminen en miner...

Saskia Stender: Daag jezelf uit

13 september 2021

Dit jaar zag mijn vakantie er anders uit dan anders. Niet drie weken naar een stacaravan, maar een week zeilen in Kroatië en hiken in Zweeds Lapland. Ik ontdekte nieuwe vormen van vakantievieren. Terug naar de basis; met...

Roadmap plantaardige eiwitten

08 september 2021

We staan vandaag voor de ongekende uitdaging om op een ecologisch duurzame en betaalbare manier voldoende eiwitten te produceren en te distribueren om tegen 2050 meer dan negen miljard mensen te voeden. De eiwitcalorieën...

Plastic kost samenleving een fortuin

07 september 2021

De plasticcrisis neemt ongekende vormen aan en de huidige aanpak van het probleem faalt. Dat is de conclusie van het op 6 september 2021 gepubliceerde nieuwe rapport 'Plastics: The cost to society, environment and the ec...